Käykää allekirjoittamassa adressia

http://www.adressit.com/lehtrbu

Ainakin sellaiset yksityistiet joita kuitenkin käytetään läpikulkemiseen kuin yleistä tietä, niiden pitäisi olla valtion teitä eikä yksityisteitä.

Yksityiset tiekunnat mahdollistavat aika järkyttävän yksityishenkilöiden harjoittaman laillistetun kiristyksen:
Rikkaat tieosakkaat äänestävät enemmistöllä kalliin tieremontin toteutettavaksi, kun heidän mielestään tie on muka huonossa kunnossa.
Sen jälkeen kiristetään köyhiä saman tien asukkaita maksamaan järjettömän suuruinen omavastuuosuus, kun tieremontin kustannukset nousevat pilviin. Sitten vain laitetaan ulosottomiestä kimppuun jos ei maksa. Ja vastustajiahan ei kuunnella silloin kun asioista kokouksessa päätetään.
En tiedä mitään muuta asiaa, missä köyhää ihmistä saa kiristää noin törkeästi niin, että se on silti muka täysin laillista.

Jos omistaa talon pienellä tontilla yksityistien varrella, ei se tarkoita sitä että aina omistaisi ylimääräistä rahaa. Ihminen voi olla käytännössä köyhä vaikka hän omistaakin asuntonsa.
Rikkaatkin tieosakkaat pitäisi yleensä jotenkin laillisesti velvoittaa tajuamaan tämä asia.

Älytöntä on myös se, että kiinteistönomistajien tiemaksut ovat suuremmat kuin peltoa omistavien maanviljelijöiden, vaikka nimenomaan traktorilla ajavat maanviljelijät tietä rasittavat eikä niinkään autolla ajavat asukkaat.
Tämä pätee myös metsänomistajiin, jotka ajattavat yksityistiellä tukkirekkoja mutta selviävät silti hyvin pienellä tiemaksulla.
Mutta bisneksen teonhan pitää olla halpaa.

9

231

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ulosottomies.

      Onko sinulla kusi noussu päähän?.

    • Vanha ohje.

      Samanlailla sitä joutuu kerrostalossakin maksamaan putki, sähkö ym parvekeremontit, jos omistaa sen asunnon. Vaikka ei olisi rahaa ja käyttäisi vähän vettä, sähköä...
      Tieyksiköitten jako on onnistunut, jos kukaan ei ole tyytyväinen tulokseen.

      • So_What

        Kyllähän tuosta aloituksesta näkee, että kirjoittaja on epäonnistunut siinä normaalissa vaikuttamiskanavassa toimimisessa. Jos tiemaksut eivät miellytä, menee sinne kokoukseen esittämään paremman mallin.

        Vaatiihan se etukäteen vaivannäköä hankkia muidenkin näkemyksiä ja varmistaa selustatuki. Mutta ilman osallistumista ei voi vaikuttaa...


      • Anonyymi

        Ja tiekuntaa hoidetaan hyvin, kun toimitsijalla ei ole yhtään ystävää.


    • king cap

      Toisaalat täytyy muistaa jos ei ole tienhoitokunnalla rahaa ei ole myöskään varaa hoitaa tietä eli talvella aurata kesällä lanata lisätä soraa mutta eihän sillä väliä kyllä 4x4 vetoinen kulkee vaikka 30cm urissa tai 50cm hangessa joten kannatetaan.

      • Ei tienhoitokunnalla muutenkaan ole rahaa. Valtio ja kunta maksaa suurimman osan remonttikustannuksista silti vaikka on yksityistie.
        Mutta jos siinä ei olisi ollenkaan lisänä mitään yksityistiekuntaa, ei muutama yksityishenkilö pääsisi toteuttamaan suuruudenhulluja suunnitelmiaan, vaan tie ylläpidettäisiin vain sillä rahalla mitä valtiolta/kunnalta tulee tai ei tule.


      • Mökkiläiset

        Hei sun pitää ostaa helvetin iso 4x4 traktori ja myllätä se tie vielä pahempaan kuntoon, varsinkin siltäkohdin jossa asutaa ns viljeliä sillä vaikkaanpa et siinäkohdin tie on kantava ja mökkiläiset maksaa hih.


    • Oma tie

      Se raha mitä tulee valtiolta tai kunnilta tien perusparannuksiin tai kunnossapitoon maksetaan vain toteutuneista menoista. Eli hyväksytty kirjanpito ja edellisvuoden menoista kuitit. ja tuen saa noin vuoden myöhässä jälkikäteen. Ja on pitkä lista muitakin ehtoja mitkä rajoittaa avustusten saamista.
      Eli rahaa ei tule yhteiskunnalta noilla haaveilla. Jos meinaa tietä kunnossa pitää, niin joutuu siihen omaa rahaa laittamaan reilusti.
      Se raha voidaan lainata pankista tiehoitokunnan nimiin ja maksaa yksikkömaksujen muodossa sen takaisin, jollei heti haluta maksaa kustannuksia pois.

      • MUti

        yksikkö maksujen perusteenahan pitää olla yksityistien käyttö. Ilmoittaako kiinteistön omistaja vuoden loputtua paljonko on mökillä viettänyt aikaa vuodessa vai määrääkö Tiekunnan hallinto että olet ollut 12kk:ta mökillä, vaikka oikeasti olet ollut vain 0-2vkoa vuodessa kesällä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      41
      7954
    2. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      83
      4656
    3. Mies sinä olet kaunis katsella

      Olet myös rauhallinen, tavallinen, varovainen, lämmin, poikamainen, komea, ryhdikäs, rentotyylinen, kiva, mukava... jne
      Ikävä
      67
      3331
    4. Vastenmielisyys

      Kuvaa sinua parhaiten
      Ikävä
      55
      2186
    5. Sinulle, tahtoisin kertoa mitä

      ajattelen siitä. Ehkä olen väärässä, mutta minusta kuulostaa jonkin alulta, mutta ei kerro minkä. Se selvinnee myöhemmi
      Ikävä
      28
      1719
    6. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      7
      1687
    7. Miksi suomussalmelaiset haisee niin pahalle?

      Kaupassa käydessä huomaa, miten monet ihmiset haisee todella kammottavalle. Eikö täällä osata käydä pesulla tarpeeksi us
      Suomussalmi
      17
      1576
    8. Persut tyrmäsivät Suomen osallistumisen Ukrainan jälleenrakentamiseen

      Siinä meni sitten kokoomusyrittäiltä bisnekset sivun suun putinistipersujen takia. Jälleenrakentamiseen osallistuvat mu
      Maailman menoa
      358
      1518
    9. Miksi miehet pelkäätte jotain naista?

      Iskeekö ujous, paniikki ja hävetys. En ole niin pelottava miltä vaikutan vink vink.
      Ikävä
      58
      1209
    10. Nuorisojoukko ryösti merkkikengät teinipojan jalasta Helsingin Itäkeskuksessa.

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010709501.html Muun muassa näidenkin rikosten huomattavan suurista kasvamismääristä vi
      Maailman menoa
      279
      1108
    Aihe