Käykää allekirjoittamassa adressia

http://www.adressit.com/lehtrbu

Ainakin sellaiset yksityistiet joita kuitenkin käytetään läpikulkemiseen kuin yleistä tietä, niiden pitäisi olla valtion teitä eikä yksityisteitä.

Yksityiset tiekunnat mahdollistavat aika järkyttävän yksityishenkilöiden harjoittaman laillistetun kiristyksen:
Rikkaat tieosakkaat äänestävät enemmistöllä kalliin tieremontin toteutettavaksi, kun heidän mielestään tie on muka huonossa kunnossa.
Sen jälkeen kiristetään köyhiä saman tien asukkaita maksamaan järjettömän suuruinen omavastuuosuus, kun tieremontin kustannukset nousevat pilviin. Sitten vain laitetaan ulosottomiestä kimppuun jos ei maksa. Ja vastustajiahan ei kuunnella silloin kun asioista kokouksessa päätetään.
En tiedä mitään muuta asiaa, missä köyhää ihmistä saa kiristää noin törkeästi niin, että se on silti muka täysin laillista.

Jos omistaa talon pienellä tontilla yksityistien varrella, ei se tarkoita sitä että aina omistaisi ylimääräistä rahaa. Ihminen voi olla käytännössä köyhä vaikka hän omistaakin asuntonsa.
Rikkaatkin tieosakkaat pitäisi yleensä jotenkin laillisesti velvoittaa tajuamaan tämä asia.

Älytöntä on myös se, että kiinteistönomistajien tiemaksut ovat suuremmat kuin peltoa omistavien maanviljelijöiden, vaikka nimenomaan traktorilla ajavat maanviljelijät tietä rasittavat eikä niinkään autolla ajavat asukkaat.
Tämä pätee myös metsänomistajiin, jotka ajattavat yksityistiellä tukkirekkoja mutta selviävät silti hyvin pienellä tiemaksulla.
Mutta bisneksen teonhan pitää olla halpaa.

9

204

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ulosottomies.

      Onko sinulla kusi noussu päähän?.

    • Vanha ohje.

      Samanlailla sitä joutuu kerrostalossakin maksamaan putki, sähkö ym parvekeremontit, jos omistaa sen asunnon. Vaikka ei olisi rahaa ja käyttäisi vähän vettä, sähköä...
      Tieyksiköitten jako on onnistunut, jos kukaan ei ole tyytyväinen tulokseen.

      • So_What

        Kyllähän tuosta aloituksesta näkee, että kirjoittaja on epäonnistunut siinä normaalissa vaikuttamiskanavassa toimimisessa. Jos tiemaksut eivät miellytä, menee sinne kokoukseen esittämään paremman mallin.

        Vaatiihan se etukäteen vaivannäköä hankkia muidenkin näkemyksiä ja varmistaa selustatuki. Mutta ilman osallistumista ei voi vaikuttaa...


      • Anonyymi

        Ja tiekuntaa hoidetaan hyvin, kun toimitsijalla ei ole yhtään ystävää.


    • king cap

      Toisaalat täytyy muistaa jos ei ole tienhoitokunnalla rahaa ei ole myöskään varaa hoitaa tietä eli talvella aurata kesällä lanata lisätä soraa mutta eihän sillä väliä kyllä 4x4 vetoinen kulkee vaikka 30cm urissa tai 50cm hangessa joten kannatetaan.

      • Ei tienhoitokunnalla muutenkaan ole rahaa. Valtio ja kunta maksaa suurimman osan remonttikustannuksista silti vaikka on yksityistie.
        Mutta jos siinä ei olisi ollenkaan lisänä mitään yksityistiekuntaa, ei muutama yksityishenkilö pääsisi toteuttamaan suuruudenhulluja suunnitelmiaan, vaan tie ylläpidettäisiin vain sillä rahalla mitä valtiolta/kunnalta tulee tai ei tule.


      • Mökkiläiset

        Hei sun pitää ostaa helvetin iso 4x4 traktori ja myllätä se tie vielä pahempaan kuntoon, varsinkin siltäkohdin jossa asutaa ns viljeliä sillä vaikkaanpa et siinäkohdin tie on kantava ja mökkiläiset maksaa hih.


    • Oma tie

      Se raha mitä tulee valtiolta tai kunnilta tien perusparannuksiin tai kunnossapitoon maksetaan vain toteutuneista menoista. Eli hyväksytty kirjanpito ja edellisvuoden menoista kuitit. ja tuen saa noin vuoden myöhässä jälkikäteen. Ja on pitkä lista muitakin ehtoja mitkä rajoittaa avustusten saamista.
      Eli rahaa ei tule yhteiskunnalta noilla haaveilla. Jos meinaa tietä kunnossa pitää, niin joutuu siihen omaa rahaa laittamaan reilusti.
      Se raha voidaan lainata pankista tiehoitokunnan nimiin ja maksaa yksikkömaksujen muodossa sen takaisin, jollei heti haluta maksaa kustannuksia pois.

      • MUti

        yksikkö maksujen perusteenahan pitää olla yksityistien käyttö. Ilmoittaako kiinteistön omistaja vuoden loputtua paljonko on mökillä viettänyt aikaa vuodessa vai määrääkö Tiekunnan hallinto että olet ollut 12kk:ta mökillä, vaikka oikeasti olet ollut vain 0-2vkoa vuodessa kesällä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 169
      4809
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      125
      4383
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2851
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1921
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1784
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1699
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1690
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      104
      1665
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1593
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1541
    Aihe