Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Ongelmia hevosen kanssa

Pallokova

Elikkä minulla on hevonen jolla on ilmeisesti kunnioitus hukassa esim taluttaessa yrittää rynniä minusta ohitse ja kun pyydän pysähtymään tai peruuttamaan hevonen kiertää sivulle ja ryntää eteen päin.Toinen ongelma on maastossa meneminen eteen päin menee hyvin mutta kun käännytään takaisin päin on kädet rakkuloilla pidättämisestä kun heppa yrittää rynniä kotiin(kertaakaan ei ole vielä onneksi lähtenyt lapasesta ) ja käsiteltäessä ei meinaa millään totella tai yrittää paeta käskyjä millä tavoin saisin hepan luottamaan minuun ja kunnioittamaan myös minua?

5

137

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Voit laittaa suitset päähän talutukseen, auttaa hallinnassa. Ohi rynnimiseen voisi kokeilla napauttaa sitä terävästi ryntäille kun se yrittää painua ohi. Kun se pysähtyy, kehu sitä.

      Maastosta paluun hankaluuteen ehdotan järjestelmällistä harjoitusta. Mene jonnekin sopivan rauhalliselle tielle missä on tilaa"pelleilyyn" ja aseistaudu kärsivällisyydellä ja päättäväisyydellä. Kun käännät hevosen tallia kohti tai tekemäsi pieni lenkki (esin kortteli ympäri) alkaa palailla tallille päin ja hevonen alkaa käydä hankalaksi pidellä, käänny takaisin pois päin tallilta. Kun hevonen rauhoittuu, käänny uudestaan tallin suuntaan, ja taas kun hevonen kiihtyy, käänny pois. Toistettuasi tämän tarpeeksi monta kertaa hevonen tajuaa, että liika innokkuus vie sen vain kauemmaksi tallilta.

      Sitten haluaisin tietää tarkemmin, mitä tarkoitit sanoessasi, ettei tottele käskyjä käsiteltäessä tai yrittää paeta niitä. Kerro vähän tarkemmin, koska noin vähillä tiedoilla on vaikea sanoa mitään kun ei tiedä missä tilanteessa hevonen tekee jotakin, ja mitä se jokin on.

      • pallokorva1

        okei pitää kokeillla :) eli siis tarkoitin sitä juuri kun heppa esim koittaa rynniä ohitse ja annan raipalla merkin ryntäille että seis se saatta rynniä vaan entistä enemmän. Mutta kuitenkin esimerkiksi kun sitä harjaa ja pyytää väistämään se väistää heti ja kaikki varusteiden laitto onnistuu hyvin,äkänen polle eiole ollenkaan! ikinä ei ole minua purrut. Yksi ongelma ileisesti opittu tapa on kun annan sille ruokaa se tulee karsinan ovelle luimien ja etujaloilla potkien mutta väistää heti kun pyydän ja kun se saa ruuan eteen se muuttuu normaaliksi. Toivottavasti osasin edes jotain kohtaa selventää :D kiitos vastauksestasi !


    • Eipä kestä! Kiva jos minusta on apua! :)

      Entä mitä tapahtuu, jos nostat raipan pystyyn sen nenän eteen kun se yrittää rynnätä? Ei tarvitse välttämättä edes napauttaa, vaan riittää että se näkee raipan edessään. Moni hevonen tokenee jo sillä, mutta en tiedä tehoaako tässä tapauksessa kun ei kunnioita raippaa muutenkaan. Kokeile kuitenkin, ei se ota ellei annakaan.

      Voit myös kokeilla, tehoaako hevoseen paremmin, jos sitä napauttaisi raipalla ryntäiden sijasta koiville. Terävä läväytys polvien alapuolelle tavallisesti havahduttaa sellaisenkin hevosen joka muuten viittaa kintaalla raipalle. En siis puhu nyt mistään lyhyestä esteraipasta, vaan pitkä kouluraippa olisi parempi. Jos löydät sellaisen mikä joustaa kunnolla, aina parempi. On muutaman kerran kokeiltu eri hevosilla ja huomattu, että joustava raippa tehoaa paremmin kuin sellainen kova, huonosti taipuva.

      Yksi mahdollisuus vielä olisi laittaa riimunnaru väärälle puolelle turpaa. Siis että kun olet hevosen vasemmalla puolella, kiinnitä naru riimun oikealle puolelle äläkä turvan alle kuten yleensä. Joitakin hevosia se riittää estämään kiertämästä sivulle. Tätä en kuitenkaan uskalla suositella ilman suurta varausta kun en tunne hevosta, koska tässä on se vaara, että hevonen jyrää sitten lapa edellä syliin. Joten jos kokeilet tätä, ole varovainen!

      Ja tusta karsinakäyttäytymisestä: Hevonen on ilmeisesti oppinut, että luimistelemalla saa ruuat eteen nopeammin. Opeta sille, että ruokaa ei tipu jos korvat ovat luimussa.

      Avaa karsinan ovi raolleen sen verran kuin hyvältä tuntuu, mutta älä mene sisään äläkä anna ruokaa. Odota että hevonen lakkaa luimimasta ja rauhoittuu, ja kun se nostaa korvansa pystyyn (mihin voi mennä aikaa), anna sille heti joku herkkupala, esim omenan tai porkkanan pala. Sitten voit mennä karsinaan ja antaa ruuat, edellyttäen, ettei luimiminen ala uudestaan. Jos alkaa, odota taas että korvat nousevat pystyyn, ja anna makupala samalla kun menet ruokien kanssa karsinaan. Olisi hyvä jos voisit harjoitella tätä esim antamalla heinät useassa osassa ja toistaisit tämän joka kerta. Sillä lailla hevonen oppii, että ystävällisyys tuo ruuat eteen, ja luimistelu pitää ne poissa.

      Ja mitä teetkin, muista kehua kovasti kun se tekee oikein!

    • pallo1

      Täytyy kokeilla tuota raippa vinkkiä:) joo olen tehnytkin jo pari kuukautta niin etten sapuskaa anna ellei ilme hevosella muutu mutta tulosta ei ole tullut suuntaan eikä toiseen .... mutta kiitos paljon ohjeista!

    • Tjaa... Kokeile sitten mitä tapahtuu, jos rikot totutut ruokintarutiinit. Kokeile vaikka nostaa kaurakippo pääsi yläpuolelle ja ravista sitä siellä, tai ota hevonen ulos karsinasta siksi aikaa kun laitat sille ruuat karsinaan. Tai heiluttele heinäkasaa kuin myllyn siipiä viedessäsi sitä karsinaan. Mitä tahansa, kunhan ruokinta ei mene tavanomaisten kaavojen mukaan.

      Tämä siksi, että kun teet jotakin epätavallista, hevonen (yleensä) yllättyy siitä sen verran että korvat nousevat pystyyn. Ja kun niin tapahtuu, työnnä makupalaa huuleen ja kehu kovasti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2067
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1773
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1644
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1460
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1394
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      19
      1331
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1318
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe