Paniikkihäiriö/psykoosi??

apua..

Kuuluuko tällaiset paniikkihäiriöön vai ovatko psykoottisia oireita:

Jos esim. lähden lenkille (mitä en ole tehnyt pitkiin aikoihin...) saatan luulla, että tie takanani on muuttunut toiseksi, vääräksi tieksi. En löytäisi enää takaisin kotiin. Vaikka siis näen, että maisema on ihan tuttu, se alkaa tuntua väärältä. Tunnen joutuneeni "hukkaan" ja menen paniikkiin. Välttelen lenkille lähtöä, koska tuo pelko on niin suuri.

Sitten saatan yksin ollessani luulla, että muut ihmiset ovat kadonneet maailmasta. Tai pimeässä maailma katoaa, tai maailma on muuttunut jotenkin vääräksi "toiseksi maailmaksi". Tulee epätodellinen olo, ja siitä sitten paniikki.

En voi enää ajaa autollakaan tuon väärätie-ongelman vuoksi. Vaikka ajaisin vain suoraa tietä, se voi yhtäkkiä muuttua vääräksi tieksi enkä koskaan tulisi perille oikeaan paikkaan / se oikea paikka tuntuu väärältä.

Tiedän ettei nuo ole normaalia, joten niiden ei siksi pitäisi olla psykoottisia oireita? Kuitenkaan minulle ei ole ikinä diagnosoitu paniikkihäiriötä näitten kertomieni perusteella, vaan psykottinen masennus. Onkohan se oikea dg? Jos kyse onkin paniikkihäiriöstä ja syön nyt väärää lääkettä (neurolepteja). Tarvittavana minulla on Diapamit, mutta jos kyse on paniikkihäiriöstä, pitäisikö niitä alkaa käyttää säännöllisesti.

Mielipiteitä?...

18

2296

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ph.38

      Ei kuulu paniikkihäiriöön moiset, tuo psykoottinen masennus dg. on lähemmäs oikeaa.

      Ei, ei käytetä bentzoja sään.ph:n jos sellainen on, tarvittaessa vain. Mutta pelkkä ph. sinulla ei ole.

    • kyllästynyt tähän

      Aika harvoin sitä ihminen osaa itselleen psykoosia epäillä, mikäli sitä sairastaa. Kyllä tuo minusta viittaa aika paljon pakkoajatteluun ja siitä johtavaan ahdistukseen ja paniikkiin. Itsekkin olen taas parina päivänä käynyt läpi mitä utopistisempia pelkoja ja ajatuksia ja helevetillinen hulluksi tulemisen pelko on päällänsä. Koko ajan on sellainen tunne että nyt se on menoa. Sanoisin että aika turvassa ollaan niin kauan kun nämä ajatukset vain tiedostaa fiktioksi.

    • Olga9

      Minulla on selkeä, vaikea-asteinen paniikkihäriö ja oireet ovat samanlaisia kuin aloittajalla. Saatan kävellä ihan lähellä asuntoani ja yht äkkiä kaikki normaali "katoaa" silmistäni ja muuttuu vieraaksi. Minussa herää järjetön paniikki.
      Olen vuosikymmeniä kärsinyt näistä tuntemuksista ja itsekin epäillyt esim.
      mielisairautta mutta minua on tutkittu eikä mitään muuta ole havaittu kuin paha paniikkihäiriö.

      • apua..

        Tämä oli lohdullista kuulla, siis että kyse olisi "vain" paniikkihäiriöstä eikä mielisairaudesta.

        Kiitos kaikille vastauksista! :)


    • 94057

      Olisiko dissosiaatiohäiriö? Skitsofrenia? Eikö paniikkihäiriössä paniikki tule ihan ilman syytä milloin missäkin.

    • kjhkhfspodw

      Pakkohan se on muistaa, että paniikkikohtaukset on henkilökohtaisia, eikä ne kellään ole samanlaisia tuntemuksia. Ajattele ensi kerralla, kun tämmönen tilanne tulee " ja vitut, kyllä minä kotioni osaan takasin" ajattele jotain muuta, keksity esimerkiks auringon laskuun kuvittele se päässäsi, hengitä syvään 5 kertaa, jos ei auta. Niin vedä keuhkot täyteen ilmaa ja pidättele 10 sekunttia. Jos tuntuu että pyörryt hengitä toki, vaatii vähä treeniä =) toimii itelläni ahistukseen ja paniikkikohtauksiin.

    • -jane

      Minulla on paniikkihäiriö, ja ketjun aloittajan oireet tuttuja minullekin.

    • 15+14

      Polttelin tässä joku aika sitten pilveä ja sain pahan paniikkohtauksen. Nyt vähän ajan kuluttua siitä meinasin saada taas paniikkikohtauksen ja tuli jotain kummallisia vainoja. Siis sellaisia että vastaantulevat ihmiset tuijottaa ja hetken aikaa oli sellainen olo että he aikovat tehdä jotain pahaa minulle.

      Toivon todella että kyse oli vain paniikista ettei ole tulossa psykoosia tai jopa skitsofreniaa. Tiedostin kuitenkin kokoajan että kyse oli harhakuvitelmista. Tämä oli nyt jo toinen kerta kun sain pilven polttelusta todella kamalan paniikkikohtauksen enkä aio pilveä polttaa enää koskaan. Se ei selvästikkään sovi minulle.

    • luulen, että

      käyttämäsi neuroleptit saavat aivoissasi tuollaisia hahmotusvääridtymiä aikaan, varsinkion jos käytät lisänä bentzoja. Googleta käyttämäsi lääkkeiden nimiä ja katso mitä sanotaan haittavaikutuksista.
      Eiköhän psykoosiin kuulu tukku muitakin oireita kuin aistivääristymät?

      Hyvää tietoa www.benzo.org.uk/amisc/finnishmanual.pdf

    • ytmmymu

      Eksyessäkin voi kuitenkin olla turvassa, sinähän olet sinä vaikka olet missäpäin maailmaa tahansa. Mieti miksi pelkät että et osaa kotiin,sinähän olet kotona koko ajan omassa sisimmässäsi, tässä kohdin sinulla on jokin häiriö,puuttuuko sinulta itsetunto ja itseluottamus, rakastatko itseäsi, onko sinut joskus hylätty.

    • gtgtgt

      aivan samantyyppisiä pelkoja yrittää tulla mullekkin mieleen, sairastan pani. häir, ja agorafobiaa. Olen aina uskonut että pitkä yksinäisyys aiheuttaaa niitä, kun ei ole ketään joka olisi siinä rinnalla, ja pitäisi realimaailmassa kiinni,kun juttelisi toisten kanssa, niin ne yrittää tulla. Mutta koska kuitenkn työnnän ne pois, enkä oikeesti usko niihin, niin ei voi olla psykoosia. Psykoottinenhan uskoo todekis tuommoiset.

    • 244454

      Mulla on sama ku sairastan depersonaliaatiota, mulle tulee sellaisia paniikkikohtauksia että "Miksi elän tässä universumissa, kuka loi tämän?!" sitte tulee hirveän epämukava olo ja tuntuu että pyörryn, jne. Onkohan kellään muulla tuollaisia?
      Tuo kaikki alkoi noin 1 vuosi sitten, ja edelleen jatkuu.

    • ddghh
    • vapauteenorjuudesta

      Kokeilkaa Jeesusta . Rukoilette vaan omin sanoin . Luette raamattua . Demonit levottomat henget lähtee Jeesuksen voimalla. Pelot lähtee kun saatana lähtee . Raamatussa on kohta vastustakaa perkelettä lujina uskossa niin se teistä pakenee. Vastusta riivaajia . Lue ääneen roomalaiskirjeitä . Pidä virsiä ja hengellistä musiikkia päällä yöt päivät. Heitä roskiin tai polta kaikki muut uskonnot. Polta noitakirjat palauta varastetut ja lainatut . Käänny . Tee parannusta. Polta pornovideot lehdet tietsikalta poista Ne. Tunnusta synnit murhat varastamiset huoruudet noituudet Jeesukselle . Pyydä anteeksi syntejäsi Anna Anteeksi niille jotka on sua vastaan rikkonut. Osta apteeksista desinfiointiainetta ja täishampoota osta uudet alusvaatteet ja tyynyt. Maksa velkasi pikkuhiljaa . Pelastusarmeijasta saa asuntoja ja ruokaa . Sekavuus tulee henkivalloista riivaajista lääkkeistä valheista hormoneista peloista. Jeesus karkottaa kaiken pelon . Pelot lähtee Jeesuksella . Joh3:16-17. YoutubeAskoToivola armonvirrassa

      • ojasta_allikkoon_

        Uskonnot perustuvat juurikin pelotteluun. Pelkoon. Herran pelkoon.


      • PhKohta20V

        Olen uskova nainen. Kaikkea on kokeiltu, mutta oireita edelleen tulee ja menee. On oltu rukouksessa, pidetty paastopäivää, käyty terapiassa ja sielunhoidossa, haettu esirukousta, tunnustettu syntejä, sanouduttu irti henkivalloista, yritetty muuttaa omia ajatuksia, tunnustettu Raamatun lupauksia ääneen, puhuttu avoimesti ongelmasta, harrastettu liikuntaa, kokeiltu luontaistuotteita ym ym. Yhä vaan oireilen. Ainoastaan mielialalääkitystä en ole kokeillut.

        Joskus rukoilija profetoinut, että ahdistukset osa Jumalan suunnitelmaa. Siitä yritän pitää kiinni, muuten en kestäisi. Tämä tauti todella eristää muista ja on lukuisat kerrat estänyt mua toteuttamasta asioita.


    • ddghh
    • Bumppailia

      Bump

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1515
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1247
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1228
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      3
      1225
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe