Vaikea masennus

liill

Hei. Sairastan vaikeaa masennusta. En tiedä kuinka tätä elämää jaksaa enää... On niin paha olla :(

45

17611

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kärsivälllisyys

      Heipä vain Sinulle! Selailen tässä mielenterveysosastoa, jonne itsekin aina kuulunut, ja näin aloituksesi. - Mitähän ihmettä just nyt sanoisin sinulle. Ainakin, että sinut on sikäli nähty/luettu, että huomasin ekana viestisi. Meillä ollee jonkinlainen yhteys. Auttaako edes pikkuisen.

      "En tiedä kuinka tätä elämää jaksaa enää..." on mullekin tuttu tunne noissa hetkissä. Minulle on kokemus tuonut apua sillei, että kun tuommoinen umpikujatunne on ja todella ihmettelee, miten voi jaksaa eteenpäin, niin se tila kuitenkin aina hälvenee ja pääsee siitä ylöspäin. Kannustaisin sinua kestämään nyt sen ajan kuin tämä kohtaus kestää, jospa jokin yön yli tai jo tänään saisi kevennystä oloosi.

      Minua on auttanut kärsivällisyyden kasvu, sillä sekä masis- että ahdistuskohtaukset ovat niin tuttuja kymmeniltä vuosiltä, etten enää pelästy, vaan uskallan luottaa, että tilanne taas selkenee.

      Tulevan ja tulevaisuuden ajattelu aina ahdistaa, varmaan kaikenlaisia ihmisiä.

    • käyty läpi

      Moi! Minäkin ehdotan tuota ihan samaa kuin edellinen. Olen itsekkin rämpinyt tuon loputomalta tuntuneen suon läpi. Ensin vuonna 2006 ja 2012 Elokuusta eteenpäin. Kunnes tajusin, että ei vain lääkkeet, tosin nekin todella tärkeät, osa hoitoa. Mutta itse otin ohjat käsiin, otin selvää kaikista lääkkeistä(olen ammatiltani hoitaja), ja sitten lopetin kofeiini kahvin,
      Totuttelin siihen uuteen kahviin, sain psykiatrin siunaksen lääke valinnoilleni, Pikku hiljaa alkoi valkenemaan.
      Terapeutti kysyi, jaksaisinko panostaa elämän tapa muutokseen. Viime käynnillä sain siellä niin pahan ahdistus kohtauksen, että makasin terapeutin lattialla. Sitten muistin edellisen terapeutin sanat, joka jäi eläkkeelle, halasi, ja sanoi, sinä olet selviytyjä.

      Päätin, että nyt teen muutoksia. Alkoholia en ole ottanut pisaraakaan 11 vuoteen. Mutta painoa oli kertynyt todella paljon.

      Pikkuhiljaa lääkkeet alkoi tehota, pakotin itseni paikkoihin, jotka olivat/on minulle
      pahimpia paniikki ja ahdistus kohtausten aiheuttajia. Nyt 4kk sisällä tiputin 20kg, ihan vain muuttamalla ruokailu tottumuksia, ei siis mitään laihista, vaan kaikki turha mässy pois. Nyt on mennyt vuosi, ja ison työn on tehnyt todellakin psykiatrian apulais ylilääkäri, mutta myös minä itse.
      En vähättele mitään, tai ketään, vakava masennus on tahdosta riippumaton olotila, ja se on oikeasti kauhea. Mutta muista, tulee vielä päivä, kun kaikki on edes himppsen paremmin. Jaksamista!!

      • Anonyymi

        Luonnon masennuslääke - https://tonzes.com/deprfi.htm Olen ollut uniongelmainen ja ajoittain masentunut jo esiteinistä asti. Ystäväni suosituksesta päätin kokeilla Restilen-valmistetta ja olen ollut todella tyytyväinen. Unenlaatu on parantunut enkä ahdistu enää yhtä herkästi. Käytän tuotetta ensisijaisesti masennuksen ennaltaehkäisyyn.


    • krooninen masennus

      Siksipä tulisi yrittää elää päivä kerrallaan sen sijaan juuri siinä hetkessä missä ollaan. Olotilat muuttuvat hetkestä toiseen mentäessä. Joskus voi olla vähän helpompaa vaikka toisinaan tai suurimman osan olisi kestämättömän vaikeata.
      Onko sinulla aloittaja toimiva hoitokontakti johonkin olemassa? Jokaisesta kaupungista pitäisi löytyä psykiatrinen päivystys johon voi vuorokauden ympäri ottaa yhteyttä ilman lähetettä. Toivon sinulle voimia jaksaa, älä koskaan luovuta, koska et voi etukäteen tietää mitä elämässä vielä on eteen tulossa.

    • SOS-kriisikeskus vastaa

      Hei,
      Toivottomalta tuntuvan elämäntilanteen pohtiminen yksin on raskasta. Tällaisessa tilanteessa usein tarvitsee ulkopuolista apua. Asioista keskusteleminen auttaa jäsentämään omia ajatuksia ja tarjoaa uusia näkökulmia, mikä usein helpottaa jaksamista.
      Keskusteluapua on saatavilla esim. soittamalla Valtakunnalliseen kriisipuhelimeen. Puhelut maksavat vain operaattorin veloittaman puhelumaksun. Valtakunnallisen kriisipuhelimen numero on 010 195 202. Puhelin päivystää arkisin klo 9-06, lauantaisin ja juhlapyhinä 15-06, sunnuntaisin 15-22.

      Ympäri Suomea toimii myös kriisikeskuksia, joihin voit varata ajan ja tulla keskustelemaan paikan päälle. Kriisikeskusten yhteystiedot löytyvät osoitteesta http://www.mielenterveysseura.fi/sos-kriisikeskus/kriisikeskusverkosto/alueelliset_kriisikeskukset. Käynnit eivät maksa mitään.

      Jos koet, että haluat kertoa olostasi kirjoittamalla voit ottaa meihin yhteyttä Tukinetin kautta (www.tukinet.net). Tukinet päivystää joka arkipäivä 15-19. Tukinetissä on myös foorumeita, joista on mahdollista löytää vertaistukea ihmisiltä, jotka ymmärtävät tilannettasi oman kokemuksensa kautta.

      Ystävällisin terveisin,
      SOS-kriisikeskus / Viivi

      • 18+9

        Soitatteko takaisin, puhelut tulevat maksamaan liikaa soittajalle?


      • 18+9 kirjoitti:

        Soitatteko takaisin, puhelut tulevat maksamaan liikaa soittajalle?

        18 9,
        valitettavasti Kriisipuhelimessa ei ole mahdollisuutta soittaa takaisin - puheluita tulee vuosittain yli 160 000.

        Soitto Kriisipuhelimeen maksaa kotimaan kiinteän verkon liittymistä paikallisverkkomaksun (pvm) ja matkapuhelimista matkapuhelinmaksun (mpm) verran. Hinnat riippuvat operaattoreiden hinnoittelusta 10 minuutin puhelun hinta vaihtelee 50 sentistä hieman yli euroon.


        Kaikki soittamisesta johtuvat kustannukset ovat puhelinoperaattorin perimiä puhelumaksuja. Suomen Mielenterveysseura ei peri maksua Kriisipuhelimeen soittamisesta.

        Toivottavasti maksusta huolimatta soittaminen on sinulle jatkossakin mahdollista.

        Ystävällisin terveisin SOS-kriisikeskus


    • liill

      Kiitos kaikille teille vastanneille rohkaisusta ja kannustuksista.
      Olen vielä täällä. Vointini on huono. Olen käynyt hetken terapiassa, mutta en ole pystynyt puhumaan että haluan kuolla. Olen tosi väsynyt kaikkeen...

      • krooninen masennus

        Voisitko ajatella hakeutuvasi muutamaksi viikoksi psykiatrisen päivystyksen kautta osastolle lepäämään, siltä käsin voisit uskoakseni myös jatkaa terapiakäyntejä ilman taukoja. Osastonlääkäri ja terapeuttisi varmasti tekisivät yhteistyötä mielellään vointisi parantamiseksi.


      • Anonyymi

        Viesti johon vastasit on monta vuotta vanha...


      • Anonyymi

        Tsemppiä sulle. Jengi täällä ymmärtää, että olet käyny raskaita läpi. Sun pitää selviytyä siihen kohtaa et on vähän helpompaa taas.


    • liill

      Kiitos sinulle.
      Olen nyt todella tuskainen :( Olenko teidän mielestänne sairaalakuntoinen? Pelottaa...

      • krooninenmasennus AS

        Ei tarvitse pelätä mitään. Soita päivystykseen ja kerro kuinka voit. Pääsetkö sinne omin avuin vai voisiko joku läheisesi tulla saattamaan sinua sinne? Ei kannata pitkittää akuuttiin hoitoon hakeutumista etteivät oireet pahenisi entisestään ja että voisit jatkaa terapiaa osastohoidon ohella ilman taukoja.
        Jos/kun ottavat sinut sairaalaan sisälle, älä suostu syömään neurolepteja jotka sekoittavat päätä entisestään. Masennuslääkityksen tarkistus/vaihto ja yöksi mahdollisimman mietoa rauhoittavaa esim. Opamox. Voimia ja halauksia! Kyllä sinä pärjäät!


    • Tunne tiedossa

      Jos pääset päivystykseen niin koita odotellessa laskea vaikka 50 alas päin ja itsekseen lausua: rauha, rauha.. kyllä tämä tästä... rauha..
      Välillä meinaa odotuttavat tunnin parikin ennen rauhoitumaan pääsyä vaan toivotavasti päästävät nopeasti nyt :)

      Voimia ja jaksamista, muista aina olet arvokas yksilö muiden joukossa vaikka levottomuuden tilassa siltä ei tuntuisikaan todellakaan.

    • mt.hoitaja

      Moi! Soita terveyskeskukseen pyydä/painosta kirjoittamaan lähte mielenterveys toimistoon, sieltä saat terapeutin ja psykiatrin avun. Myös sieltä voit pyytää lähetteen osastolle, siellä entrataan lääkkeet, saat lepoa, ja myös kuuntelevia ihmisiä. Muista, että terapia on paikka, missä saa, ja pitääkin puhua totta. Eli jos sinulla on halu kuolla, se on ehdottomasti tuotava esille siellä, koska silloin ihmiset oikeasti heräävät tilanteeseen missä ollaan menossa.
      Ei ne osastot leimaa sinua hulluksi, eikä ole pelottavia paikkoja. Siellä on ammattilaisia töissä sinua varten. Jaksamista!!!!

      • Assi67

        Eikö aloittaja kertonut käyvänsä terapiassa? Terveyskeskuksesta eikä psykiatrian polilta saa mitään apua, vointi vaan entisestä huonontuu. Omakohtaista kokemusta löytyy vuosien ajalta. Päivystykseen ei tarvita lähetettä.


      • Anonyymi

        Joku luonnevikainen siinä aukomassa päätään. Mieti mitä puhut. Täällä voi olla ihmisiä jotka ovat heikoilla ja ottavat itseensä kehotuksesi tehdä itsemurha. Eivät tainneet ammattilaiset tajuta mistä oli kyse sinun kohdallasi jos kerran sait heidän sympatiansa. Mutta eihän se yllätä, moni kaltaisesi vedättää heitä taitavasti.


    • rgqergqergqerg

      krooninen vaikea masennus on mullakin, pyrin elämään tässä hetkessä.

    • marha3

      Mene ihmeessä psyk. osastolle pariksi viikoksi lepäämään! Pääset varmasti sinne, kun rohkeasti kerrot, että olet ihan loppu ja haluat kuolla. Olin itse siellä pari vuotta sitten kaksi viikkoa ja se kannatti!! Sellainen osasto on vain yksi osasto muiden joukossa ja masennus/ahdistus on myös sairaus kuten esim. reuma yms. Toivon sydämestäni sinulle jaksamista!!!!!!!

    • apuavastaan

      Mulla masennus on sellaisessa tilanteessa että en enää odota paranemista mutta en myöskään häpeä hakea apua epätoivoisen huonoon olooni. Hoitojaksot on ollu tärkeitä ja parantaa tilapäisesti oloa.Tietynlainen tilanteen hyväksyminen on auttanut ja ahdistuneisuus helpottaa välillä.

      Yritän jokapäivä tehdä jotain kuntouttavaa mutta vain voimieni rajoissa, ei tässä elämässä ole enää kiire mihinkään.
      Parempaa vointia sinne..

    • heippa! olen 50v ja olen aina kärsinyt masennuksesta. tällä hetkellä minulla on vaikea masennus joka on kestänyt kolme vuotta. mieheni jätti minut 21v liiton jälkeen.
      minulta meni kaikki mies koti työ, itken vaan ja ei huvita nousta sängystä. toivoisi joka aamu että ei heräisi. syön lääkkeitä ja käyn terapiaa, mikään ei auta. yritän olla positiivinen ,mutta ei ole ystäviäkään. En tiedä miten jaksan jos ei tapahdu muutoksia pian. olen sinun kohtalotoverisi.

      • jyrki66

        Moi lella1! Noi masennus-jutut on ikäviä.mutten kuitenkaan suosittele syömään minkäänlaisia lääkkeitä siihen,itke,jos itkettää,mutta lopeta ne lääkkeet.Kyllä mä Sua auttaisin,kunhan otat yht. T:Jyrki


      • mielipaha
        jyrki66 kirjoitti:

        Moi lella1! Noi masennus-jutut on ikäviä.mutten kuitenkaan suosittele syömään minkäänlaisia lääkkeitä siihen,itke,jos itkettää,mutta lopeta ne lääkkeet.Kyllä mä Sua auttaisin,kunhan otat yht. T:Jyrki

        Söin itekin lääkkeitä kolme vuotta, jotka kyllä jossain määrin auttoikin, mutta kun ne lopetin, elämä toi niin paljon vaikeuksia, etten enää jaksa. Viime päivinä olen miettiny et miten tästä kaikesta pääsisi? Ja mikä olis varmin tapa..
        Rakkain (ainoa)Ystävä jätti, välit poikki läheisten kanssa, en kelpaa enää kellekään. Oon negatiivinen, ruma ja liian vanha. Koko ikäni olen rakkautta ja hyväksyntää etsinyt, nyt en enää jaksa. Ei ole mitään syytä enää


      • 3+4
        mielipaha kirjoitti:

        Söin itekin lääkkeitä kolme vuotta, jotka kyllä jossain määrin auttoikin, mutta kun ne lopetin, elämä toi niin paljon vaikeuksia, etten enää jaksa. Viime päivinä olen miettiny et miten tästä kaikesta pääsisi? Ja mikä olis varmin tapa..
        Rakkain (ainoa)Ystävä jätti, välit poikki läheisten kanssa, en kelpaa enää kellekään. Oon negatiivinen, ruma ja liian vanha. Koko ikäni olen rakkautta ja hyväksyntää etsinyt, nyt en enää jaksa. Ei ole mitään syytä enää

        Uusia ystäviä löytyy. Mene mukaan seurakunnan toimintaan ja muihin vapaaehtoisten avulla toimiviin yhdistyksiin ym. Kyllä lödät ihmisiä elämääsi vielä.


      • mielipaha
        3+4 kirjoitti:

        Uusia ystäviä löytyy. Mene mukaan seurakunnan toimintaan ja muihin vapaaehtoisten avulla toimiviin yhdistyksiin ym. Kyllä lödät ihmisiä elämääsi vielä.

        Olen nuorempana (nyt 57v. ) ollut srk aktiivi, mutta viime vuosina jäänyt, kun olen todennut ettei siellä ketään kiinnosta miltä minusta tuntuu. Kerran srk tilaisuudessa mua alkoi itkettää ja tilaisuuden vetäjä varmasti sen näki, mutta kukaan ei tullut kysymään tilaisuuden jälkeen, et miksi? Siksi, vaikka varmasti tuo viestisi tarkoitti hyvää, se tuntuu kliseeltä, ei ihmiset oikeasti välitä.
        Olen tosi yksin. Yritän harrastaa, käyn kuorossa ja tanssimassa, ja siellä näen onnellisia ihmisiä joilla on kavereita, joka sattuu todella paljon. Olen yrittänyt uskoa,. että tutustuisin siellä, mutta aina sieltä yhtä yksinäisenä lähden kuin olen tullutkin.


      • Erakko22
        mielipaha kirjoitti:

        Olen nuorempana (nyt 57v. ) ollut srk aktiivi, mutta viime vuosina jäänyt, kun olen todennut ettei siellä ketään kiinnosta miltä minusta tuntuu. Kerran srk tilaisuudessa mua alkoi itkettää ja tilaisuuden vetäjä varmasti sen näki, mutta kukaan ei tullut kysymään tilaisuuden jälkeen, et miksi? Siksi, vaikka varmasti tuo viestisi tarkoitti hyvää, se tuntuu kliseeltä, ei ihmiset oikeasti välitä.
        Olen tosi yksin. Yritän harrastaa, käyn kuorossa ja tanssimassa, ja siellä näen onnellisia ihmisiä joilla on kavereita, joka sattuu todella paljon. Olen yrittänyt uskoa,. että tutustuisin siellä, mutta aina sieltä yhtä yksinäisenä lähden kuin olen tullutkin.

        Minä nautin siitä ettei turhia kyselijöitä ole. Saan kulkea rauhassa ja missä haluan.
        En muuten rupee selittemään joka juoruakalle missä kuljen.


      • Anonyymi

        Tiedän että olet trolli, mutta pilailet vakavilla asioilla. Täällä kirjoittaa ihmisiä jotka saattavat ottaa kommenttisi tosissaan, kuten nuoria itsemurhavaarassa olevia. Täällä voi olla jopa lapsia. Haluaisitko oikeasti olla myötävaikuttamassa jonkun yläasteikäisen itsemurhaan?


    • Ei kauaa enään

      Minullakin vaikea masennus ja paljon muita ongelmia, olen tällä hetkellä 23 vuotias, ja kuitenkin lohduttaa se ajatus että tapan itseni tuossa 28 - 29 vuoden iässä tapahtui mitä tahansa, eli ei kauaa tarvitse kärsiä enään.

      Jotenkin sujunut hieman paremmin kun millään ei ole enään mitään merkitystä.

      • depressed93

        Ihan kauheeta lukea että oot suunnitellu jotain noin kauheeta... mä ite 22v nainen ja on ollut diagnoosina vakava masennus ja aiemmin paranin siitä ja olin ilman lääkitystä vuoden mutta nyt uusinu oireet... Miten sä voit nykyään? Toivon sydämestäni että ees vähän paremmin..!


    • -..-.-.-.-.-

      Minullakin on vaikea masennus ,astma, migreeni ja nyt todettiin diabeteskin. Eli colan juonti loppui laakista.
      Tässä sitten odotelaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan,työkyvyttömyyseläkkeellä sentään olen.

    • gkkfkfkf

      Jotenkin huikeaa kun monesti neuvotaan, että jätä lääkkeet ottamatta?? Onko ne lääkkeet määrätty ihan huvikseen? Suomessa ehkä eniten itseoppineita lääkäreitä ja psykologeja kuin missään muualla maailmassa. Itse jätin viikoksi ottamatta muutaman syyn takia ja olo oli aivan järkyttävä..Maratonilleko olisi siinä tilassa pitänyt ilmoittautua kun tekisi mieli räjäyttää koko maailma kuvainnoillisesti?

    • SyvällistäPohdintaa

      "Olli Lindholmia ei tuomittu laittomista potkuista - basisti Jukka Lewis joutuu maksamaan yli 26000 euron oikeuskulut"
      "Yö-riidan hävinnyt Jukka Lewis järkyttyi päätöksestä: ”Lyötyä lyödään lisää”

      Tuossakin olis hyvä ilmoittaa ettei maksa ja päättäispäivänsä :) Ehkä Jukka Lewisiltä löytyy rahaa mutta tälläisiä päätöksiä tehdään myös köyhän vahingoksi ja silloin päivänsä päättäminen on mahdollisuus eikä mitään joudu maksamaan.

    • Depersonalisaatio

      Itse en voisi tehdä itsaria, vaikka olo on helvetillinen masennuksen takia. Olen päässyt jo hoitosuhteeseen psygologin kanssa. Lääkitys auttaa myös. Olen ajatellut että katson kaikki kortit, menen vaikka osastolle ja pyydän sähkohoitoa. Ja vaikka sairastuisin skitsofreniaan niin so what, sitäkin osataan nykyään hoitaa paremmin. Voimia kohtalotovereille.

    • Anonyymi

      Hei nyt sanon sinulle et lue kiinalainen lääketiede Elina Hytönen masennus.Sinun kannattaa liikkua vaikka kuinka vaikeaa .Mene kiinalainen lääketiede akupunktioon.Siellä mietitään mitä pitäisi tehdä.Siellä voi myös puhua mistä sinun masennus johtuu.Sieltä saat ruoka ohjeita mitä pitää syödä jotta masennus alkaa helpottaa.Älä anna periksi koska aina tulee valo elämään vaikka kuinka vaikeaa on.Itsellä ollut sama tilanne ja selvisin hyvin.Etsi ihmisiä lähelle kuka vaan kuuntelee sinua yritä puhua se aina auttaa.

    • Anonyymi

      Hakeudu ihmeessä vahvempaan apuun. Masennus on ihan kuin joku muukin sairaus. Välillä kevyempi hoito auttaa, välillä tarvitaan enemmän apua. Ja sitten jossain vaiheessa tilanne kyllä helpottaa!! Älä epäröi osastohoitoa -se on hyvä juttu ja tukee varmasti! Voimia kovasti!

    • Anonyymi

      Hei nyt menet kiinalainen lääketiede akupunktioon.Katso hoitajat paikkakunta.Jätä kahvi,punainen liha pois kokonaan sillä nämä sekoittaa sinua Et kyllä usko tätä mutta näin on.Musta tee myös pois.Ala liikkua vaikka vaikeaa on.Mene yhdistys toimintaan mukaan vaikka jotain sairautta ei ole.Sieltä voit saada kavereita.Lue Google haku Kiinalainen lääketiede masennus Elina Hytönen.Vaadi hormoonitaso verikoe,lisämunuaisarvo verikoe, kortisolitaso verikoe Diplomiravitsemusterapeutti sanoi et terapiasta ei ole hyötyä jos nämä arvot ovat huonot. Lääkkeet voivat sekoittaa sinut Kun valitset hoitajan ota joku nainen Hesassa Denis Vinokur.Usko minua sillä tiedän mitä kirjoitan ja haluan todellakin auttaa sinua en kirjoita huvin vuoksi.Kaikki totta mitä kirjoitan USKO

    • Anonyymi

      Se on raskas olotilia, mutta pura se jotenkin pienempiin osiin mielessäsi niin huomaat, että kestät sitä paremmin.

    • Anonyymi

      Agressiivinen hevimetalli auttaa.

    • Anonyymi

      Kurkku auki vaan

      • Anonyymi

        Oletko edes ihminen?


    • Anonyymi

      Olen juuri kuolemassa! Voikaa hyvin

      • Anonyymi

        Fyysisen kuoleman lisäksi on myös henkinen kuolema. Olen fyysisesti elossa mutta henkisesti kuollut. Olen täysin kuollut henkisesti. Fyysinen kuolema voisi olla ihan hyvä vaihtoehto.


    • Anonyymi

      Pyydä apua, soita kriisipuhelimeen, sairaalaan jne.

    • Anonyymi

      Onko muita jotka itkevät paljon? Itken nykyään joka päivä. Joskus itkiessä tuntuu että päässä katkeaa kohta verisuoni tai sydän pettää. Itken autossa matkalla töihin. Itken töissä. Itken iltaisin ennen nukkumista. Itken myös saunassa iltaisin.

      Itken, koska tiedän olevani matkalla kohti vääjämätöntä. Tätä on jatkunut noin vajaa pari vuotta.

      • Anonyymi

        Hei.
        Muistan ajan jolloin ns. oikea suru sai itkemään se koettiin luonnollisena ympäristön taholta.Jokin traaginen tapahtuma; onnettomuus jopa ero rakkaasta löytyi olkapää mihin nojata ja lupa itkeä.
        Elämä ei ole pidellyt hellin käsin minua. Olen aina ollut tunneihminen joskus jopa hävennytkin omia kyyneleitäni
        esimerkiksi Joulukirkossa herkistyn aina.
        En halua kovettaa itseäni yrittämällä olla jotain mitä en ole sisimmältäni kuitenkaan.
        Tälläviikolla yhden kerran huomasin hymyileväni joku kevyt "vitsi" taisi olla ruudussa.
        Kaikki ilo ei siis ole vielä kuollut minussa. On toivoa kuitenkin.
        Ehkä saan oman kodinkin vielä pois ihmisten "nurkista" se olisi paljon se.Vain pieni asia joka ei ole kaikille itsestäänselvyys.


    Ketjusta on poistettu 16 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1425
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1225
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1212
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1198
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1196
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1170
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe