2 vuotiaan nukahtamisongelmat !!!

Huhhhuhmitenväsyttää

Meidän 2 vuotias tyttömme on ollut kautta aikain todella huono nukahtamaan. On elämänsä aikana nukahtanut itsekseen ehkä 5 kertaa.
Nukkuu päiväunet sekä yöunet omassa huoneessa jatkettavassa sängyssä.
Ongelma siis se että nukuttamisesta on tullut jotain aivan järkyttävää!
Ennen nukahti niin että olin samassa huoneessa ehkä enintään puoli tuntia ja oli unessa.
Nyt ei toivoakaan... Nukahtaminen kestää helposti 2 tuntia!!!!
Joko olen huoneessa hänen kanssaan tai jätän yksin nukahtamaan. Jos olen huoneessa puuhailee ihan kaikkea muuta kun nukkuu, jos lähden pois
Huutaa ja itkee vaikka tunnin ennen kuin nukahtaa...

Päivärytmiä kunnossa, syö hyvin ulkoilee paljon yms... On kotihoidossa.
Ilta nukahtaminen sujuu hieman nopeammin kuin päivä. Ja päiväunien pois jättäminen ei ole ratkaisu, kokeiltu on!
Kertokaa viisaammat neuvoja, miten saan tytön nukahtamaan?? En jaksa tätä joka päiväistä temppuilua...

3

142

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 9 + 13

      Minä kokeilisin sitä, että lapsi sänkyyn ja pois paikalta, jos huutaa niin huutakoon. Voi tuntua julmalta, mutta alussa on pysyttävä lujana, että lapsi oppii ettei huutamalla saa aina äitiä paikalle ja oppii pikkuhiljaa nukahtamaan itsekseen. Mitään oikeaa hätäähän lapsella ei ole vaikka huutaa. Nyt kuulostaa siltä, että tyttö on oppinut väärään malliin nukkumaanmenotouhussa. Onko hän puhunut että huoneessa tms. olisi jotain pelottavaa tai muuta murhetta?

    • sama iltarutiini?

      Voisiko olla jotain fyysistä vaivaa? refluksia? tai sitten hän on vaan sellanen tosi tempperamenttinen tapaus ja taistelee unta vastaan aina viimeiseen saakka :) Sitä suosittelen kokeilemaan (jos ei jo ole kokeiltu); että nukkumaanmenorutiinit on aina samat. Esim. Meillä iltapesu, iltapala, pisut, hammaspesu, iltasatu, jutteluhetki, vesihörppy, hyvän yön suukko, valot pois/ himmeä yövalo päälle ja that is it. sen jälkeen ei enää palvelua/ seurustelua. En suosittele yksin jättämistä/ huudattamista. Syli tulee aina olla tarjolla.

    • asqi2

      Meillä on nukuttaminen kummankin lapsen kohdalla lopetettu siinä 1v-1v4kk tienoilla niin, että parin illan välein olen siirtynyt lähemmäs kamarin ovea, kunnes viimein oven toiselle puolelle ja näkymättömiin iltasatujen ja muiden kommervenkkien jälkeen. Hyvin on toiminut ja uskomatonta, että tämä äidissä roikkuva ja huonouninen kakkonenkin oppi ihan huudattamatta nukahtamaan itsekseen.

      Meillä ei kyllä ole saanut sänkyyn menon jälkeen puuhailla enää muutakuin katsoa kirjaa tai pölistä omiaan. Jos haahuilee ympäri huonetta niin vaatinee järeämpiä otteita kuten sänkyyn kantamista tmv. En jättäisi pitkäksi aikaa huutamaan yksikseen, mutta pieni vastaanpaneminen ja sen vuoksi itkeminen ei minun mielestäni ole mitenkään vaarallista. Jos ei muu auta, niin ehkä sekin on vaihtoehto, koska eihän siinä ole mitään tolkkua, että istut illassa kaksi tuntia nukuttamassa toista. Voithan puhua rauhallisesti vaikka toisesta huoneestakin rauhoitellen äänelläsi lasta, käydä välillä silittämässä ja kertoa, että äiti tulee kohta tarkistamaan nukutko sinä ja poistua hetkeksi näkyvistä ja palata takaisin vaikkei itkisikään. Ennenkaikkea älä kiihdy, puhu rauhallisesti tai ole viileän hiljainen, luo turvallinen ilmapiiri nukahtaa, mutta ole määrätietoinen sen kanssa, että opetat lapselle, ettei äiti voi nukuttaa tuntikausia. Puhukaa asiasta vaikka etukäteen, kyllä meidän 2v ainakin yllättävän hyvin ymmärtää jo asioita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2625
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2223
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1947
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1675
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1671
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1626
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1606
    8. 91
      1553
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      120
      1415
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1274
    Aihe