Kimin Ferrari-sopimus julki Monzassa ?

Lotus -> Red Bull ?

Äkikseen edelleenkin olisi hieman yllättävää jos siirtyminen Ferrarille toteutuisi, mutta kyllä asianosainen itse tietää mitä tekee.

Kuitenkin Ferrari-huhut vain tiivistyvät. Jos näin, niin mitkähän tekijät ja kuman taholta ( RB vs. Kimi) ovat saaneet kuvion kallistumaan RB:stä Maranelloon.

Mikäli näin, niin tallin sisällä kiinnostava verrokki tuo toisinaan kiukutteluun taipuvainen Alonso, joka kuitenkin on ehdottomasti yksi kärkikiuski. Myös Vettel olisi ollut erityisen kiintoisa aisapari tasoltaan.

Jos Kimi pärjää keskimäärin paremmin kuin Alonso, niin saattaa olla tiedossa teatterinäytelmä, kiukutteleva Alonso vs. stoijalaisen pokka ja amattimaisuutensa säilyttävä Kimi.

"Kimi Räikkösen sopimus Ferrari-tallin kanssa julkistetaan syyskuussa Monzassa, uskoo BBC:n F1-asiantuntija Eddie Jordan."

- http://www.mtv3.fi/urheilu/f1/uutiset.shtml/2013/08/1793741/ex-tallipaallikko-povaa-kimin-ferrari-sopimus-julki-monzassa

"Formula ykkösten Red Bull -talli on valinnut Daniel Ricciardon ensi kauden kilpakuljettajakseen, uutisoi saksalaislehti Sport Bild."

"F1-sarjan kesätauon aikana Räikkösen Red Bull -huhut ovat muutenkin vaimenneet ja suomalaisen uskotaan palaavan ensi kaudella Ferrari-tallin kuljettajaksi."

- http://www.mtv3.fi/urheilu/f1/uutiset.shtml/2013/08/1792937/lehti-raikkonen-ei-red-bullille---talli-valitsi-ricciardon

22

363

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mustaheppa

      Maikkarin pellethän nyt suoltavat uusia uutisia, jottei heiltä työt loppuisi.

      Ihan puutaheinää. Kimiä ei kukaan halua Ferrarille, ei tallin johto eikä omistajat ja vähiten fanit.

      Ei siis siirry ferrarille.

    • Lotus -> Red Bull ?

      "Autosport-lehden kokeneen F1-toimittajan mukaan selvää estettä Kimi Räikkösen paluulle Ferrari-talliin ei ole."

      - http://www.iltasanomat.fi/formula1/art-1288591510114.html

      "Miksi Red Bull ei valinnut Kimiä - tässä syitä"

      - http://www.iltalehti.fi/formulat/2013082017388579_fo.shtml

      "Lotuksen tallipäällikkö Eric Boullier myöntää, ettei lähde tarjouskilpailuun Kimi Räikkösen ensi kauden palveluksista."

      "Talousvaikeuksista kärsivältä Lotukselta on jäänyt Räikkösen palkkoja rästiin tänä vuonna. Ensi kauden suhteen Räikkönen on huhujen mukaan kallistumassa Ferrari-siirron kannalle."

      - http://www.mtv3.fi/urheilu/f1/uutiset.shtml/2013/08/1793813/lotus-alkaa-taipua-raha-asiat-estamassa-raikkosen-jatkon

    • Mikka Juldh

      Tuskin lähtee Kimi Ferrarille, kunhan nyt kirjoitellaan. Veikkaan että kypärä ja hanskat on naulassa Brasilian 2013 jälkeen.

      Ferrarilla tulisi takkiin niin että paukkuu, jos ei muuten niin osien testaajana, ja modernin ajan Barrichellona. Ilman tosi mahdollisuutta voittaa koskaan.

      Toivon että Kimi siirtyisi tyylillä eläkkeelle, eikä joutuisi kiukuttelemaan Alonsolle pedatussa ympäristössä kakkoskuskin lippis päässä.

      Pitihän Rosberginkin olla kova luu Hämikselle....miten kävi? Alonso kuitenkin oli se ainoa tallitoveri joka pisti Hamiltonin aisoihin edes jollain lailla. Alonso lienee paras kuski noissa ympyröissä.

      • Bud Relli

        Komppaan edellistä. Tuo Ferrarikuvio on pelkkä uutisankka ja ei varmasti toteudu. Ei sille ole yhtään järkiperustetta, Kimi ei suostu perintöprinssiksi vaikka Ferrari juuri tarvitsisi tasaisen puurtajan ja varman pistemetsästäjän (Massa on kaikkea muuta, ei pysy radalla/tuhoaa autoja ja tulokset on mitä on).

        Kimi haluaa voittaa, yhtä lailla voi pistää pensselit santaan jos ei tähän saa työkaluja. Näytöt on jo annettu.


    • insider

      Sisäpiirin tieto: Kimi on ensi vuonna Mestari.

      • Räikkääjä

        Yeah,

        Master of shit!

        Kimi on ihan päällikkö!


    • Lotus -> Red Bull ?
    • Alonsolla kerrottvaa
    • Aikamoista rumbaa

      McLaren tuskin ottaa niin isoa harppausta ensi vuonna, että nousisi aivan kärkeen, vaikka budjettia ja osaamista löytyykin. Parannusta tästä vuodesta tapahtunee noilla resursseilla. Perezille annettaneen vielä mahdollisuuksia, vaikka mies on tunaroinut olan takaa. Mikäli Lotus ei saa selvää vahvistusta ja lisää rahaa, ei Kimin kannata sinnekään jäädä vain yksittäisistä voitoista haaveilemaan. Näin Räikkösen parhaat vaihtoehdot ovat Red Bull ja Ferrari. Red Bull kuulostaa haastavalta, koska moninkertainen maailmanmestari Vettel ajaa siellä. Toisaalta auto on huippu ja aina olisi hurja mahdollisuus yllättää Vettel. Toisaalta, antaako talli aivan tasavertaisia mahdollisuuksia Vettelin kanssa kaluston suhteen? Itsepäisenä kaverina Kimi voisi pitää Sebin takanaan, mikäli saa tasavertaisen auton. Yllätys heti ensimmäisissä kisoissa toisi Kimille itseluottamusta ja pudottaisi Vettelin maan pinnalle. Ferrarilta todennäköisesti vapautuva paikka, Massa tai Alonso lähtenee muualle, olisi aika houkutteleva. Vaikkain Kimi on jo kerran lähtenyt Ferrarilta kyseenalaisissa tunnelmissa. Kilpailu Alonsoa vastaan toisi jännittävän asetelman ja Kimi voisi näyttää todelliset kykynsä. Alonson päihittäminen heti alkukaudesta voisi kiukuttaa häntä, aivan kuten kuumaveristä Montoyaa, ja Kimi löisi itsensä piikkipaikoille. Ferrari on piirun verran Red Bullia perässä, ensi vuonna asetelma voi muuttua. Olisiko myös mahdollista, että Ferrarilta lähtisivät sekä Massa että Alonso? Mitä tekee H.Kovalainen ensi vuonna? Kovalaisella ei ole tarvittavaa nostetta huipputalliin, mutta joku paikka voi hyvinkin irrota. Bottaksella on myös hyvä tilanne, onnistumalla ensi kaudella vielä paremmin (jos Williams kehittyy), on hänellä mahdollisuus myös kolkutella huipputallien ovia tai jatkaa nousevassa tallissa kärkikymmenikköön. Se on kuitenkin aika varmaa, ettei Kimi halua lopettaa vielä. Jotakin on hampaankolossa ja pari kautta jäljellä.

    • Lotus -> Red Bull ?

      Mikäli näin,niin ensi vuonna Alonson (kiukuttelu) hermot riskeeravat olla hyvin tiukalla ja varsinkin jos Kimi on keskimäärin edellä. Kimi vastaa hänen kiukutteluun pokalla stoijalaisuudellaan ;-)

      Lotukselta oikein hyvä valinta tuo Hulkenberg.

      "Saksalaisen RTL-televisiokanavan tietojen mukaan Kimi Räikkönen on keskiviikkona allekirjoittanut sopimuksen formula ykkösten Ferrari-tallissa kilpailemisesta ensi kaudella."

      "Räikkösen tallikaverina Ferrarilla ajaisi Fernando Alonso. Kimiltä vapautuvalle Lotus-paikalle veikkaillaan Nico Hulkenbergia."

      - http://www.mtv3.fi/urheilu/f1/uutiset.shtml/2013/09/1801991/saksalaiskanava-raikkonen-allekirjoitti-sopimuksen-keskiviikkona

      Kimi väleistään Alonsoon: "Kysykää häneltä!"

      - http://www.iltalehti.fi/formulat/2013090817460902_fo.shtml

    • Lotus -> Red Bull ?

      Mikäli Lotuksella on resursseja jatkaa nykyistä suuntaansa ja onnituu ensi vuoden usien mootorien kanssa, niin se tulee olemaan hyvä ja vahva talli ensi vuonna. Toki muutkin menevät eteenpäin, joskin uusuen moottorien vuoksi on vaikea sanoa ketkä tulevat onnistumaan parhaiten uusilla moottoreilla.

      Vaikuttaa yhä vahvemmin siltä, että Kimi siirtyy Ferrarille. Mikäli näin, niin ensi vuonna nähdään kiintosa kausi tallin sisällä.

      "Lehti: Ferrarin pitkäaikaisin tukija haluaa Räikkösen"

      - http://www.mtv3.fi/urheilu/f1/uutiset.shtml/2013/09/1802185/lehti-ferrarin-pitkaaikaisin-tukija-haluaa-raikkosen


      Ps. Piänee kirjoittaa Luca di Montezemololle josko hän maksasi minulle ensi vuodesta 17 miljoonaa etten aja Ferrarilla, no puoletkin tuosta olisi neuvoteltavissa ;-)

      • ice punaa

        Jokohan punanut alkaa sulaa Kimistä kun suumahheri ei oo säätämässä takapiruna !


    • Lotus -> Red Bull ?
    • Lotus -> Red Bull ?
    • Lotus -> Red Bull ?

      Vain muutama minuutti Kimin Ferraille siirtymisen virallisesta ilmoituksesta Lotus laittoi viestin Twitteriin jossa jäniskuvilla kerrotaan miten kipeää siirto tekee Lootuksella ;-)

      - http://www.7sur7.be/7s7/fr/9099/Hors-jeu/article/detail/1702781/2013/09/11/La-reaction-osee-de-Lotus-apres-le-depart-de-Raikkonen.dhtml

      Lootuksella ei pokka ja huumori näytä pettävän, ovat hyviä häviäjiä. Ilmankos Kimi vaikutti siellä hyvin viihtyvän.

      Ferrarila vain on annettavaksi paremmat vakuudet ensi kaudelle kilpailukykyisestä autosta ja moottorista. Ferrarilla on paljon resursseja ja paljon kokemusta turboikoneista (ja liksakin tulee sovitusti tilille http://www.iltasanomat.fi/formula1/art-1288597346248.html ).


      "Tuskin jaksan odottaa, että pääsen ajamaan Ferrarilla, tapaamaan tuttuja ja kisaamaan Alonson kanssa, jota pidän loistokuljettajana, Räikkönen sanoo."

      - http://www.iltasanomat.fi/formula1/art-1288598296335.html

    • Lotus -> Red Bull ?

      Ihmiset ja varsinkin italialaiset puhuvat paljon ja tilanne-spontaanisti.

      Kimillä on mehukas revassin paikka ja olisikin kiintoisa asetelma jos Ferrari tuo ensi kaudelle vuoden 2014 "Red Bulin" ja Kimi näyttäsi kaikille kaapin paikan j aonnitusui laittamaan kovan kisakuskin ja tallikaverinsakin paikalleen.

      Ei siinä sen suurempia puheita tarvita ;-)

      "Montezemolon joulukuussa 2009 antaman haastattelun mukaan Räikkösen sopimus purettiin ennen aikojaan, koska talli ei ollut tyytyväinen Räikkösen työskentelytapoihin."

      "Montezemolo on myös leukaillut, että Räikkösen autoa ajoi kauden 2008 lopussa "Räikkösen veli", kun taas Räikkönen "kävi siellä täällä kalastamassa" samanaikaisesti, kun hänen tallikaverinsa Felipe Massa taisteli maailmanmestaruudesta Lewis Hamiltonin kanssa."

      - http://www.mtv3.fi/urheilu/f1/uutiset.shtml/2013/09/1801707/pyytaako-montezemolo-anteeksi-raikkosen-piikittelyaan

    • gqetgyqet

      Montezemolo joutuu nieleskelemään useamman kerran, mikä on hyvä juttu. Se oli varmaan Montezemolon veli joka Kimille potkut antoi.
      Hieno homma kuitenkin tuo sopimuksen julkistus.

    • Lotus -> Red Bull ?

      Yes, tuo oli aika hauska sovellus, että italialaisen vilkkaista kovan paineen alla lausumistaan puheistaan ensi kaudella Montezemolo sanoo puollustuksekseen ja keventäänkseen ilmapiiriä, että se oli hänen veljensä joka heitteli harmitomia kommetteja ;-)

      "En usko Alonson riemuitsevan Räikkösen tulosta talliin, arvioi entinen F1-kuljettaja ja Sky tv-yhtiön kommentaattori Martin Brundle."

      "Räikkönen menee omia polkujaan. Jos hänelle sanotaan radiossa, että Fernando on sinua nopeampi, Kimi ei anna tietä. Hän tokaisee radioon, että miten hän on sitten takanani, jos hän kerran on nopeampi, Brundle veistelee."

      - http://www.iltasanomat.fi/formula1/art-1288598333296.html

      Ferrarilla on potentiaali saada vahva auto ensi kaudeksi. Josko se Ferrarin hieman matalampi sykli saisi käänteen ensi vuonna. Joku kommentaattori jo arveli Kimin ajotyylin sopivan paremmin turboille kuin Alonson. Tosin kyllä Alonso kokemuksellaan ja lahjakkuudella niihin sopeutu vaikka ne eivät 100% vastaiskaan agresiivisempaa ajotyyliään.

      Kiinnostava nähdä tulevan vuoden tallien voimasuhteet, sillä se on hieman lottoa uusien turbo-motoreiden kanssa. Mutta mennään nyt ensin tämäkin kausi loppuun.

    • Lotus -> Red Bull ?

      Lootuksella on manineensa veroinen fiksun rento ja työstään innostunut tiimi ja hyvä mentaliteti. Lisäksi kuskikilpailussa erittäin fiksu ja reilu häviäjä.

      "Kaksi vuotta sitten, kun päätimme hankkia hänet, ihmiset pitivät meitä hulluina. Ja mitä tapahtuikaan? Olemme saaneet työskennellä uskomattoman kuljettajan kanssa, joka toi tallille pisteitä 27 kisassa peräkkäin, voitti kaksi kisaa ja nosti tallin motivaation todella korkealle, Boullier kertoo tallin verkkosivuilla."

      - http://www.iltalehti.fi/formulat/2013091217478918_fo.shtml

      "Lotuksen tallipäällikkö Eric Boullier jaksaa hehkuttaa Kimi Räikköstä, vaikka suomalainen jättää tallin tämän kauden jälkeen."

      "Totta kai tämä on suuri pettymys meille kaikille, mutta olemme varmasti samaa mieltä siitä, että Kimi on ollut suorastaan briljantti siitä lähtien, kun hän liittyi talliimme, Boullier hehkuttaa Lotuksen verkkosivuilla."

      - http://www.iltalehti.fi/formulat/2013091217478901_fo.shtml

      Haluamatta lausua Kimin puolesta, mutta saattaa olla, että Lotus on ollut ilmapiiriltään uransa mainioin talli ja josta jää erirtyisen hyvät muistot.

      Yksi Kimin vahvoista puolista on olla politikoimatta ja sekaantumatta varikon erilaisiin "BB-jupinoihin" ja on aina lojaali talilleen missä sitten onkin, hyvinä ja huonoina päivinä. Fiksua.

      Lotuksen tai Red Bulien sijaan ne ovat sitten Mustat Orit ensi vuonna kisaratsuina.

    • keke keke keke keke

      Talouspuoli, sovitut korvaukset ajallaan tilille sekä tiimin
      resurssit kehittää autoa kauden aikana hieman parempaa nykyiseen. Nykyisessä ympäristössä ilmapiiri ollut kenties rennompi, edustaminen itse ajamisen ja auton kehittelyn ulkopuolinen toiminta vähäisempää.

      Ensi kaudella jos sitä ennen ei vielä muutoksia tule, tulevalla
      tiimillä on lähtöruudukoissa kaksi kohtalaisista asemista starttaavaa erityisen korkean tason kisassa omaavaa
      kisakuskia, jotka eivät hölmöile eivätkä omien ajovirheiden
      takia jää radan varteen kovin useasti, eli tuovat ainakin
      teoriassa niitä merkkimestaruuspisteitä säkkikaupalla
      tallille kauden aikana. Kumpikin todistetusti myös kykenee
      voittamaan kauden aikana kerran tai useammin.

      Kimi ajoi juuri 27 kisaa kestäneen pisteputken, eikä
      Alonsokaan kauas tästä suoritusvarmuudesta jää.
      Mikäli ensi kauden paketti auton suhteen, luotettavuus,
      suorituskyky, on riittävän hyvä eikä tallin sisällä pelata
      mitään luotettavuusongelmapelejä, molemmat tallin autot
      nähdään maalissa useasti hyvillä loppusijoituksilla.

      Ferrari itse varmaankin lähti juuri tätä merkkimestaruutta
      silmällä pitäen mahdollisimman paljon pisteitä hankkivaa
      kuljettajakaksikkoa hakemaan, menneet pari, kolme kautta
      ovat olleet energiajuomayhtiön ylivaltaa.
      Tässä kisailussa yritetään saada se oma logo sinne ylimmäksi.
      Se on sitten mukavaa bonusta jos kuljettajien mestaruuskin
      tulee ohessa.

      Ensi kauden turbomoottorit tuovat oman lisänsä tähän
      kisailuun, ainakin entisaikaan niillä saatiin väännettyä
      hetkellistä lisätehoa rajusti esim. ohituksia silmälläpitäen.
      Jos myllyt kestää niin moottoriurheilu faneille pitäisi olla
      luvasa entistäkin mielenkiintoisempi kausi.

      Suomalaisittain katsottuna, jos Kimi Lotuksella kiinnosti
      katsojia, niin ei Kimi Ferrarilla pitäisi kiinnostusta ainakaan
      laskea, ehkä hieman vielä enemmän kiinnostaa.
      Sama juttu saman tiimin kuljettaja vertailussa,
      Kimi vs Grosjean, Kimi vs Alonso, kyllä Alonso tähän
      astisilta meriiteiltään on toisen kokoluokan kuski kuin
      Grosjean.

    • aloinonotse

      Se uutisankka olikin siis totta.

      Kaikenlaiset typerykset kuvittelevat ettei asioita tiedetä joskus etukäteen.

    • Lotus -> Red Bull ?

      Näkisin ainoana julkiskuvan merkittänä virheenä Kimin jukisuudessa lausumat kommentit Lotuksen taloudellisesta tilanteesta liittyen palkkoihinsa.

      Kimi on tähän asti toiminut aina älykkäästi ja lojaalisti tallejaan kohtaan ja hän on pitänyt pokkansa ulospäin hyvin vaikessakin tilanteissa.

      Onkin kovin ylättävää ettei hän tallille hän noin arassa ja erittäin tärkeässä asiassa osannut vaiteta ja jättää asiaa yksityisyteen, hänen ja tallin väliseksi asiaksi. Yrityksienkään sisäisistä asioista sopimupuolet eivät vuoda ulospäin.

      Lotuksen maineen ja taloustilanteen edelleen korjaamisen kannalta Lotuksen meneillään olevissa ja tulevissa rahoitusneuvotteluissa nuo Kimin julkset kommentit ovat erityisen vahingollisia ja laittavat Lotuksen vaikeaan asemaan.

      Helppo ymmärtää Lopezin reaktio ja ilmeisemminkin kiehu sisäisestä raivosta.

      Myös Boullier esiintyi asian suhteen haastatteluissa aivan eri sävyisenä kuin aiemmin Kimin sirtymistä koksevissa haastatteluissa. Hänen kunniakseen, hän kuitenkin pyrki maksimaaliseen diplomaattisuuteen julkisuudessa vaikeassa asiassa.

      Kimin taholta tuo oli lievästikin ilmaisten uransa todella kardinaalimoka eikä todellakaan älykästä. Hän aiheutti tallille todella harmaita hiuksia ja suuria lisävaikeuksia harkitsematomilla julkisilla kommenteillaan.

      Vaikea ymmärtää sillä vastaavissa asioissa Kimi on tähän mennessä ollut nimenomaan esimerkillinen ja poikkeusellinen.

      Onko takana omia paineita, vastuita ja laskemointeja varojen tarpeesta itselle toisaalla olevisa projekteissa? Olettaisi kuitenkin hänellä olevan runsaasti reservejä omiin hankkeiiinsa (mitä ne sitten voivatkin olla), etteivät ne häiriinny Lotuksne maksujen viivästymisestä.

      Lisäksi Lotus on luvannut ja vakuuttanut maksvansa kaiken Kimille kuuluvan vuoden loppun mennesä kuten edelliselläkin kaudella.

      Lotus myös omalta puoleltaan oli ainoa varteen otettava talli joka oli valmis tekemään sopuksen hänen kanssaan välivuosien jälkeen ja muutenkin kohdellut häntä erittäin hyvin.

      "Räikkösen puheet kiristävät Lotuksella – "Emme ansainneet sitä""

      "Auto, Motor und Sport -lehti kirjoittaa nettisivuillaan, että Räikkönen ja Lopez ovat kommunikoineet lauantaista eteenpäin vain tekstiviesteillä. Puhevälit eivät siis ainakaan tällä hetkellä ole normaalit."

      - http://www.mtv3.fi/urheilu/f1/uutiset.shtml/2013/09/1809020/raikkosen-puheet-kiristavat-lotuksella---emme-ansainneet-sita

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      75
      3414
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      562
      3210
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      41
      2822
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2072
    5. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      315
      1876
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1855
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      12
      1835
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      140
      1460
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1281
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      65
      1260
    Aihe