Aselupaviranomaisen mielivalta Suomessa

--------------------

23

303

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • RK-62

      Aivan käsittämätöntä!!

    • yksi puoli vain

      tuo nyt on vain yksi näkemys asiasta. Kun vieressä olisi viranomaisten kanta, niin voisi sanoa, mistä mahtaa johtua.
      Suomessa ei viranomaisilla ole tapana syyttä suotta alkaa rehellistä yrittäjää vainota.

      • ai niinkö ?

        eikö ole ?


      • aseesi lähtee
        ai niinkö ? kirjoitti:

        eikö ole ?

        Tuo jakeluun kansanedustajille!

        Kyseessä on poliittisesti nimitettyjen virkamiesten systemaattinen suunnitelma askel kerrallaan ajaa kaikki aseluvat alas. Pykälä aseen kaltaisista esineistä, joilla voisi ampua yhdenkin laukausken oli nerokkaasti ujutettu uuteen aselakiin. harrastajien etujärjestöt huomasivat sen, muttei asiaa saatu mitenkään pois lakiesityksestä. Tässä syy.; viranomainen voi lähteä käräjöimään putkenpätkästäkin, puhumattakaan nallipyssystä.

        Auer-oikeudenkäynnistä tutttuun tyyliin eri poliisiviranomaiset päästävät julkisuuteen lausuntoja ja väitteitä, joilla ei välttämättä ole edes mitään todellisuuspohjaa, esimerkkinä väite starttiaseesta, jolla voitu mukamas poliisin testeissä ampua satoja normaaleja 9mm patruunoita sarjatulella....! Tällaisia ilmeisesti tuulesta temmattuja juttuja voi näemmä viranomaisasemassa olevat henkilöt tehdä ilman mitään vastuuta tai seuraamuspelkoa.

        Jos tämän hankkeen lopputuleman aletaan käräjöidä yrittäjää ja jopa tuhansia kansalaisia vastaan paukkupyssyistä, jotka on kaiken lisäksi täysin erillaisia kuin 80 miljoonana sukkaan saksassa ja useissa muissakin EU-maissa täysin lupavapaat kaasupistoolit, on suomalainen poliisitoiminta todella hukassa. Kuka vaivautuisi askartelemaan loppupeleissä itselleen hengenvaarallisen nallipyssyn kanssa, kun luvattomia oikeita aseita saa ilmeisesti mistä vaan ja pienellä vaivalla.

        Haastatellut poliisiviranomaisetkaan eivät selkeästi edes osanneet sanoa missä määrin, jos lainkaan, "muutettuja starttiaseita" olisi tullut poliisille vastaan. Laittomia oikeita aseita, joista valtaosa ei ole koskan olleet suomessa luvallisia puolestaan löytyy vuositasolla satamäärin.

        "Tullin hyväksyntä ei vapauta rikosvastuusta, koska tulli on eri viranomainen!"

        " Poliisi ei ole terhnyt tarkastuksia aseliikkeeseen" mutta yrittäjältä löytyy niistä maksukuitit!

        Tervetuloa Suomeen!


    • liberty bell

      Tämän jutun taustalla lienee ollut vaikuttamassa yrittäjän antamat haastattelut harrastelehtiin, joista joku on jostain syystä napannut herneen nenäänsä.
      Tahi sitten syynä on kouluampujat joista (kumpikin?) osti aseensa hankintaluvalla ko. liikkeestä.
      En näe mitään muita syitä tähän ta-keskuksen ajojahtiin.

      • RK-62

        "Tahi sitten syynä on kouluampujat joista (kumpikin?) osti aseensa hankintaluvalla ko. liikkeestä."

        Yrittäjä ei ole vastuussa, eikä voida pitää vastuussa siitä kenelle aseita myy, jos ostajalla on asianmukainen ampuma-aseen hankkimislupa.


    • höpön höpön

      Kaikkea roskaa ei kannata uskoa. Pitäisi nähdä viranomaisten vastine, voisi juttu muuttua paljonkin.

    • ei ihmeempää

      Tämän jutun taustalla oli yrittäjä, joka ei ole toiminut asiallisesti. Näihin turkkilaisiin starttipistooleihin sai erillisesti tilaamalla uuden piipun. Se oli mahdollista jälkiasentaa ja saada starttarista jonkinmoisen tussarin. Luvat lähti yrittäjältä, jolla ei ollut puhtaat jauhot pussissa.

      • >

        Jos asia todella on näin, niin ei sillä kuitenkaan ole mitään merkitystä. Ampuma-aseen piippu kun on luvanvarainen osa. Saahan vaikka metrin koivuhalosta toimivan ampuma-aseen, kun ostaa siihen riittävästi luvanvaraista osaa. Tämä ei kuitenkaan tee koivuhalosta lain mukaan ampuma-asetta. Mainitsemassasi tilanteessa ei siis täyty tuo lain kohta, johon vedotaan. Jos starttipistooli olisi muunnettavissa helposti ilman erityistä tietämystä ampuma-aseeksi, niin se olisi ampuma-ase. Jos tarvitaan luvanvaraisia osia, niin silloin se ei ole ampuma-ase.


    • Wesson Smith

      Tuo artikkeli ei todellakaan ole roskaa. M. Niskasaari on asejuridiikkaan erittäin hyvin perehtynyt tutkiva journalisti.

      Tuo kaasuasetemppu lienee sisäministeriön kosto takavuosien koulusurmien selvittelyistä. Virkamiehillä on pitkä muisti ja paljon joutilasta aikaa miettiä kostoja, paitsi virkatovereilleen, myös muille vihollisilleen.

      Se ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että hommassa töppäsi - ei suinkaan pistoolit myynyt Teräasekeskus - vaan luvat myöntävä viranomainen. Kummallekaan koulusurmaajalle ei olisi pitänyt sen aikaisten lakien perusteella myöntää lupaa pistoolille.

    • ei koske metsästäjiä

      1. Deko-aseista on annettu ampuma-aserikostuomioita, vaikka kyseessä on poliisinkin asiantuntijan mielestä ollut aseen dekoamishetkellä vuosia sitten silloiset pykälät täyttänyt deko-ase

      2. Startti-aseista haetaan yrittäjälle vankeustuomioon tähtäävää syytettä (puhumattakaan luonnollisesti koko elinkeinon menetystä). Seuraavaksi kriminalisoidaan kaikki startti-aseet, jolloin luodaan kymmeniä tuhansia ampuma-aserikollisia ihan tavallisista kansalaisista.

      3. Sinun harrastusvälineesi lienee seuraavana vuorossa.

      AIka viheltää peli poikki!

    • älä viitsi höpittää

      Sulla kyllä viheltää päässä aikalailla. Kun alkaa nähdä salaliittoteorioita ja viranomaisten kostotoimenpiteitä, niin olisi syytä hakeutua hoitoon.

      • jukkis780

        Mitä sinäkin sikiö siellä yrität sanoa?


      • Trollia taas kerran
        jukkis780 kirjoitti:

        Mitä sinäkin sikiö siellä yrität sanoa?

        Näkee, ettei sikiö ole koskaan ollut missään tekemisissä valtionhallinnon kanssa. Tai sitten on siellä töissä...


    • jjuuyyyy

      Mutta kun tappaa autolla huumeiden vaikutuksen alaisena pääsee ehdollisella ja pienellä sakolla ja annetaan kortti pian takaisin, varsinkin jos on nuori nainen kyseessä oikeus ummartaa.

    • läpinäkyvää

      Suomessa viranomaiset hoitavat asiansa hyvin ja mielestäni saisivat ottaa vieläkin tiukemman linjan aselupien myöntämisessä.

      Itse olen sitä mieltä että kaikki "sotaisan" ulkomuodon omaavat aseet kieltoon, monia kiehtoo juuri aseen ulkomuoto, karrikoidusti sanoen leikkivät "ramboa" ja nostattavat itsetuntoaan sillä että omistavat sotaisan näköisen aseen.

      Kukaan tällainen henkilö ei ostaisi korvaavana aseena omiin "leikkeihinsä" esim rinnakkaispiippuista metsästyshaulikkoa joka on hyvin perinteisen metsästys-aseen näköinen, ei mielletä tällaista asetta "rambon " käsiin vaan pikemminkin sarkapukuisen ja savottareppuisen olalle.

      Moni tällaisen sotaisan näköisen aseen omistava ei kovinkaan usein välttämättä käy edes ampumaradalla saati sitten metsästämässä jos ase on hankittu metsästystarkoitukseen, metsästyskortti hankitaan vain siksi että saadaan hallussapito lupa aseelle ja näin sitten hankitaan juuri tällainen, hyvin sotaisan näköinen ase.

      • --------------------

        Kommenttisi on aivan roskaa.

        Tänä päivänä, tarkoittaen jo useampana viime vuotena, mitään helvetin "sotaisaa asetta" ei ole saanut laillisesti hankittua / luvitettua metsästysperusteella.

        Jos jollakin on esim. reserviläiskivääri, eli käytännössä itselataava, isolla lippaalla varustettu luodikko, HÄN ON MYÖS SEN ETEEN AMPUNUT / HARJOITTELLUT JNE.

        Ei sellaista asetta, tai esim. myös 9 millistä pistoolia tai itselataavaa haulikkoa isolla makasiinilla saa pelkällä metsästyskortin suorituksella. Pistooli on pakotetusti yli kahden vuoden projektia ja se haulikkokin on vähintään joku vuosi SRA tai IPSC-toiminnassa mukana, ennen omaa asetta.


      • DWK.

        Ase asioissakin eduskunta päättää, viranomainen vain toteuttaa näitä

        päätöksiä, eli lakeja.


    • 8 surmanluotia

      Savottareppuiset sarkapökäleet ovat kylläkin tehneet satakertaisesti enemmän henkirikoksia niillä rinnakkaispiippuisillaan kuin "Rambot" "kauhean näköisillä aseillaan".

      Eli järkevintä olisi ottaa maalaistolvanoilta metsästysaseet pois, kun kaikkia viinapannuja ei kumminkaan löydy navettojen vinteiltä takavarikoitavaksi.

    • läpinäkyvää

      Hah! Ensiksikin kyse ei ollut pistooleista niinkuin tuo eräs tuolla edellä kirjoitti..

      ..kirjoitin asiaa mutta tunustan että hieman väritin tekstiä että joku herää mutta väritin hyvn vähän..

      Juuri äskettäin joku kyseli haulikosta joka monen mielestä sotaisan näköinen ja puoliautomaatti ja lippaalla johon menee enemmän patruunoita kuin saa metsästysaseessa olla metsästyksessä..ja nimenomaan henkilö kyseli saako hän luvan metsästysperusteella ja hänen mukaansa hakemus oli jo lähtenyt käsittelyyn, eli kyllä näitä tapauksia on ja kun seuraa eri keskustelupalstoja niin huomaa että tällainen buumi on menossa ja siihen on yhtenä syyynä se että käsiaseiden saanti vaikeutui huomattavasti.

      Tilastoista en tiedä mutta onko nyt niin että jos "savottareppuiset sarkapökäleet" ovat tehneet henkirikoksia niin ei haittaa että lupia myönnetään pitkille aseille löysin perustein ja näille kuvaamilleni "ramboille" joita toki löytyy vaikka kukaan ei sitä tunnusta ja näin henkirikoksien mahdollisuus suurenee.

      Lisäksi perusteluna tälle jutulle on se että tiedän kaksikin henkilöä jotka hankkineet luvan ja muyös ostaneet haulikot, toinen pumppuhaulikon ja toinne puoliautomaattihaulikon ja varmuudella voin sanoa että henkilöt eivät tule koskaan metsästämään.

      • Kieltolaki sihteeri

        Kylläpäs sitä ollaankin kiinnostuneita aseista seurataan kaikkea asefoorumin näköistäkin ja keksitään syitä miksi tietyt aseet pitäisi kieltää joidenkin harvojen tyyppien toiminnan takia, ihan sama kuin kiellettäisiin tietyt autot joiden kuljettajat ovat aiheuttaneet eniten onnettomuuksia ja saman tyypin autotkin voisi kieltää, koska rikoksen mahdollisuus kasvaa jos näitä autotyyppejä on kadulla.

        Nyt jos olet kerran niin rehti kuin esität, niin mene ja tee ilmoitukset poliisille epäilyittesi perusteella näitä tuntemiasi henkilöitä kohtaan, näin voit ennalta ehkäistä mahdollisen henkirikoksen, jos et tätä tee olet käytännössä osasyyllinen tapahtumiin kun teidät aseet hankitun väärin perustein!


    • 3353532112211++

      Mun naapuri osti auton ja vielä kuus pyttysen ja epäilen ettei sen ole tarkoitus sillä ajaa ja silti osti mahtavan kuus pyttysen ja pelottava murina kuuluu konehuoneesta kyllä mun mielestä olisi mopoauto riittänyt. Onko se nyt joku auto Rambo kyllä on kauheeta vai mitä nimimerkki läpinäkyvää on mieltä.

      • läpinäkyvää

        Hahaa..olinkin vain trolli, mun mielestä ihan sama mitä aseita ostetaan ja mitä niillä tehdään. En tiedä aseista yhtikäs mitään. ajattelin vain hieman sohaista ampiaspesää ja sehän tehosi niin kuin aina kun kyse on aseista.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      341
      3841
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1709
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1510
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      59
      1473
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1318
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1302
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1285
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      194
      1231
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1167
    Aihe