Kokoomuksella ja demareilla yhteneväinen käsitys demokratiasta

sama sävel

3

<50

  Vastaukset

  • Suomen Kuvalehti 34/2013 julkaisitänään kirjoitukseni

   PAKKORUOTSI POISTUU VARMASTI

   Matti Simula kirjoittaa (PolKom, SK 33/2013) ikävästi "Paasikiven åpetuslapsista". Paasikivi ärisi kielikysymyksestä, koska oli pelon ilmapiiri hänen elinaikanaan. Emme kuitenkaan opiskele kieliä historiaa varten vaan tulevaisuutta varten.

   Poliittinen ja sivistyksellinen eliitti elää menneisyydessä ja haraa vastaan. Joka puoluessa on nuoria, jotka vaativat kielivapautta. Kukaan ei aja koulujärjestelmästä lahden vieraan kielen vähimmäisvaatimuksen poistamista.
   Jatkossakin lähes kaikki ottavat englannin ensimmäiseksi vieraaksi kieleksi, vaikka sitä ei ole säädetty pakolliseksi. Se on aikamme maailmankieli. Toisen vieraan kielen on oltava pohjoismaisen mallin mukaisesti valinnainen.

   Suositeltavaa on, että naapurimaittemme kieliä - venäjää, ruotsia, norjaa ja viroa -opiskelivia on riittävästi. Lisäksi on tärkeää, että EU:n pääkielet saksa ja ranska kuuluvat mahdollisimman monen opiskelijan kielivalintoihin. Jo nyt Ruotsissa kiinan kieli on nostettu tärkeäksi, ja onkin omituista, että Suomi vaatii edelleen kaikilta pakkoruotsa alakoulusta yliopistoon.
   Eliitti voi jatkaa vielä kuolleen hevosen piiskaamista, mutta pakkoruotsi poistuu varmasti.

   Heikki Tala
   Järvenpää

   • Voi kysyä kauanko parlamentaarinen päätöksenteko voi pohjautua siihen että pakkoruotsista tehdään päätöksiä ja poliittisia linjauksia enemmistön tahdon vastaisesti. Ei ole ihme jos luottamus poliitikoihin ja poliittiseen päätöksentekoon horjuu kansan keskuudessa.


  • Suomi on maita jossa ensimmäisenä naiset saivat äänioikeuden ? Ja ensimmäisiä jossa DEMOKRATIA poistettiin PERUSTUSLAILLA ; Pl 118 § kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset ... Syyteoikeutta EI kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslin mukaan on käsiteltävä valtakunnanoikeudessa !

   Demokratiaa EI myöskään ole koska puoluejohtajat MÄÄRÄÄVÄT kuinka "kansanedustajien" tulee äänestää lakimuutosten osalta ; VAIKKA VAALILUPAUSTEN VASTAISESTI !

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Avustettuja CoVid murhia ruotsissa?

   >> “Ruotsissa iäkkäiden koronapotilaiden kuolemia on joudutettu morfiinilla" – Sairaanhoitaja Sonja Aspinen kertoo järkyttävistä kokemuksistaan >> Yle
   Maailman menoa
   114
   6239
  2. Niko Ranta-Aho vihjaa perhehaaveistaan

   Miten voi olla, että tätä typerää rikollista paapotaan ja glorifioidaan joka tuutissa? Haastattelua annetaan ja otetaan sinne sun tänne. Ovatko kaikk
   81
   3251
  3. S&S Instat kovin hiljaisena

   Onkohan siellä lyöty vetoa, kumpi pystyy olemaan pitempään ilman päivittelyä? Soffalla varmaan pää sauhuaa jo... 😂
   Kotimaiset julkkisjuorut
   98
   2162
  4. Murha Varkaudessa

   Eli kuka tekijänä ja kuka mahtoi olla uhri?
   Varkaus
   60
   1733
  5. Raaka-Rane lähti reissuun lentokentällä

   Instassa runsas aamiainen lentokentällä, pöytäseurueessa kaksi muuta. Täytyy järjestellä bisnekset kuntoon ulkomailla...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   38
   1538