Väsymys ja hengenahdistus

Astmarilli

Mua on jo vuodenpäivät vaivannut jatkuva väsymys ja lisäksi raskas hengittää, ei mitenkään kriittisen raskas mutta kuitenkin niin että huomaan eron normaalista.

Olen aikoinaan ollut allergikko mutta astmaa ei ole todettu. Talvisin sairastan usein pitkän influensan/keuhkoputkentulehduksen josta sitten jää limaa kurkkuun, mikä ei taas lähde pois kovinkaan helposti.
Olen myös pari vuotta kärsinyt selän fasettilukoista ja muutenkin on joitain kipukohtia varsinkin lapaluun välissä joita sattuu kun hengitän syvään.

En enää tiedä mitä epäillä, astmaa, anemiaa vaiko jotakin vakavampaa?:( Moneen kertaan olen valittanut lääkäreille ja viime vuonna otettu kaikki verikokeet ja muut testit eikä mitään löytynyt. En tiedä mitä tehdä seuraavaksi?

19

10304

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Astmarilli

      Niin ja mainittakoon myös että olen 23 vuotias nainen.

    • Minätaas.

      Tupakoitko tai käytätkö e pillereitä
      Harrastatk mitään liikuntaa ja vaikuttaako mitenkään

    • Astmarilli

      En käytä e pillereitä enkä tupakoi. Harrastan liikuntaa noin 2-3 kertaa viikossa ja hengästyn kyllä mutta palaudun aika nopeasti rasituksesta.

    • Henna

      Onko sinulla tarkistettu keuhkopuhallustestejä?

      Entä kilpirauhasarvoja? Esim. kilpirauhasen liikatoiminnassa saattaa olla hengenahdistusta ja väsymystä http://www.kilpirauhasliitto.fi/index.php/kilpirauhassairaudet/liikatoiminta.html .

      Onko hemoglobiinisi ja rautavarastoja kuvaavat laboratoriokokeet tarkistettu?

      Onko keliakiakokeet tarkistettu? Keliakia aiheuttaa väsymystä,kipuja, raudanpuutetta, josta saattaa seurata hengenahdistusta. http://www.keliakialiitto.fi/liitto/keliakia/keliakia_sairautena/oireet/

      Onko sinusta otettu sydänfilmi?

      Tässä muutamia asioita, jotka saattavat aiheuttaa kuvaamiasi oireita.

    • selkäjumi ?

      >> Olen myös pari vuotta kärsinyt selän fasettilukoista ja muutenkin on joitain kipukohtia varsinkin lapaluun välissä joita sattuu kun hengitän syvään.

      Spekulaationa yksi mahdollisuus, jonka mahdollisuus ehkä kannataisi selvittää.

      Voisiko olla jokin rintanikamien virheasento (liikkuva nikama), joka painaa hermoratoja, vaikka ei varsinaista välilevytyrää olisikaan tai lievä alkava välilevytyrä?

      Tai hartia - yläselän seudun jokin syvempi lihasjumi? Oletko käynyt pätevällä fysioterpeutilla / hierojalla?

      Raskaampi hengitys, huonompi hapetus ja siitä seuraava väsymys (?). Jos okein muistan, niin ihmisen aivot vaativat noin 80% koko kehon hapentarpeesta.

      Ps. Asiaa sivuten. Tuttavapariskunnan vastasyntyneellä pikkupojalla diagnostoitiin jokin hengitystiekanavien / keuhkojen vaikea sairaus jo syntyessään. Pelkäsivät vauvaparan voivan kuolla kesken unien, kun oli usein tukehtumaisillaan ja haukkoi happea. Vauvalle oli tehty kaikenlaisia mahdollisia tutkimuksia.

      Lopulta poikkesivat joinkin tunnetun naprapaatin-fysiologin tai vastaavan vastaanotolle. Kävi ilmi rintarangan virheasento jota kukaan muiden alojen spesialisti ei ollut edes tullut ajatelleeksi. Terapeutti laittoi rintarangan paikoilleen ja siihen loppui vauvan kovat tuskat, vaivat ja hengenahditus. Vauvan vanhemmille hurja helpotus. En enää muista oliko hän silloin noin 6kk vai vuoden tietämissä. Tämä tapahtui Keski-Euroopassa.

      • Astmarilli

        Tuosta selkäjumista, minulla on myös lievä skolioosi joka uskoakseni myös voi aiheuttaa kiputiloja ja altistaa fasettilukoille yms? Hierojalla en ole käynyt läheskään tarpeeksi usein ja viime kerrasta on jo aikaa.

        Olisikohan mahdollista valittaa terveyskeskuslääkärille ja saada lähete fysioterapeutille kun opiskelijalle käy muuten hieman liian kalliiksi?:o En nimittäin usko että ''tavallinen'' hieroja saa avattua lukot.

        Huhhuh - tuo rintarangan virheasento vauvalla kuulostaapi todella kamalalta, onneksi oli kuitenkin noinkin helposti hoidettavissa ja lapsi nyt terve :)

        Kiitos vastauksesta - helpottaa tietää että oireeni eivät kenties liity muuhun kuin jumissa olevaan selkään/fasettilukkoon.


    • Astmarilli

      Henna: Kiitos vastauksestasi :) En ole ollut keuhkopuhallustestissä, mutta pyydän lääkäriltä lähetteen.

      KIlpirauhasarvot mitattuu viime talvena ja kaikki ok, joten jollei muutoksia ole tapahtunut niin ei siitä pitäisi olla kyse.

      Rauta myös tarkistettu epäiltyäni anemiaa oireiden takia, rauta-arvot myös ok.

      Keliakiaa olen myös ajatellut, koska välillä syötyäni leipää vatsa menee sekaisin, ja muutenkin minulla todella helposti kertyy liikaa ilmaa vatsaan, mikä sitten taas aiheuttaa epämukavuutta. Myös öisin ruoka nousee helposti vatsasta kurkkuun :(

      Sydänfilmi myös otettu moneen kertaan.

      Kiitos taas vastauksestasi - rupesinkin taas miettimään tuota keliakiaa mahdollisena. :o

      • Ilmarinta?!

        Ilmarinta voi olla mahdollinen, itselläni samat oireet niska,
        Hartia kivut, selkälivut juuri lapojen välissä, väsymys, hengenahdistus (helpottaa kun istuu)
        Makuulle meno ja ja kumartuminen tuntuu ikävältä keuhkoissa.


      • josmo

        Osteopaatti saa lukot auki, mutta ne voivat uusiutua. Mulla on myös skolioosi ja osteopaatista on ollut apua. Kannattaa myös tutustua jäsenkorjaukseen, sillä skolioosi yleensä johtuu siitä että lantio on joko toiselta puolelta korkeammalla kuin toiselta, tai/ja toinen puoli on kiertynyt eteen. Jalat harvemmin ovat oikeasti erimittaiset. Kun se lantio on epätasapainossa niin vuosien mittaan myös selkäranka tekee S-kirjaimen tai C-kirjaimen muotoisen mutkan tasapainottaakseen kroppaa. Sulla on varmaan myös toinen hartia korkeammalla kuin toinen? kuuluu asiaan.

        Mulla mykoplasmasta seurasi krooninen väsymysoireyhtymä sun muuta ja tätä pääsyyllistä olen tässä vuoden yrittänyt parantaa. Onko sun B12-vitamiini sekä D-vitamiiniarvot mitattu? saatko tarpeeksi hyviä bakteereja elimistöön (probiootit esim)?


    • gfhgfhfghfg

      Onko rauta arvot mitattu vai vaan hemoglobiini? Tension neck voi myös olla syy.

      • parantunut tension neck

        Tension neck ei ole syy vaan oire. Silloin kun lääkärit ei tiedä, mikä niskan jännityksen aiheuttaa, annetaan diagnoosiksi tension neck. Se voi olla seurausta monesta asiasta, esim liiansta stressistä tai huonosta ryhdistä tai vaikkapa liian yksipuolisesta liikunnasta tai liikkumattomudesta. Myös psykologisia syitä siihen löytyy. Jos ongelmat johtuvat ryhtiin liittyvistä asioista, kannattaa käydä OMT-fysioterapeutilla. Niksauttajat niksauttelee rahanhimossaan vaikka vuositolkulla, jos vaan jaksat niillä fasettilukkojasi käydä avauttamassa. OMT-fysioterapeutti tai fysiatri kertoo sulle, missä vika ja miten korjata.


    • jepujoo

      Mulla hengenahdistus lähti kun lopetin suun kautta hengittämisen.

    • Kvht-altistunut
    • Jamesonnn

      Moi Astmarilli! Siitä onkin jo aikaa kun kirjoitit tänne vaivoistasi. Oletko saanut selvyyttä ongelmaasi?

      Mulla on täysin samat oireet kuin sinulla. Olen 21-vuotias mies. Ne ovat jatkuneet noin 4 kuukautta. Hengenahdistuksesta alkoi, heräsin öisin tärinäkohtauksiin ja hengenahdistukseen. Tuo hengitysvaikeus jäi pysyväksi. Huomasin myös, että alkoi väsyttää vaikka öiset tärinäkohtaukset loppuivatkin kokonaan. Olen tehnyt kaikki mahdolliset verikokeet ja sydänfilmit. On esiintynyt myös muita vaivoja, kuten suolen toimintahäiriöitä, kasvojen punoitusta ja närästystä.

      Mulla hieman tuntuu selkä jäykältä. Olenkin nyt alkanut epäillä josko tämä kaikki johtuisi selästä. Mua harmittaa, että usein kun keskustelupalstoilla kirjoitetaan oireista niin harvemmin muistetaan a palata kertomaan jos asia selvisi. Tässä on mun sähköposti jos joku jolla on/on ollut samoja vaivoja ja tietää ratkaisun tai etsii tietoa: [email protected]

      • jorppilasta

        Päivä- niin kuin yöaikaiset tärinäkohtaukset saattavat johtua jonkinasteisesta epilepsiasta. On olemassa yöllä ilmaantuvaa epilepsiaa, johon auttaa epilääkitys. Neurologi tietää paremmin.


    • Linkku84

      Heippa!
      Mulla todettiin tuossa vuosi sitten keuhkosarkoidoosi ja oireet kuulostaa hyvin samanlaisilta kun sun kuvailemat. En tahdo pelotella,kun ei välttämättä ole lähelläkään. Ota silti puheeksi ja poislue myös tämä mahdollisuus lääkärisi kanssa. Mulla iski fasettilukkoja vasempaan lapaluuhun myös ja kivut oli todella tuskallisia, mutta sarkoidoosissa on paljon muitakin erilaisia kiputiloja riippuen mikä sarkoidoosi on ja mm. gluteiiniton ruokavalio on useasti yhdistetty sarkoidoosiin. Verikokeissa ei näy ihmeempiä. Vain ACE-arvot paljastavat usein sarkkiksen.
      Minulla sairaus iski monen viikon lämpönä, kamalalla väsymyksellä ja nivelkivuilla. 9-10 viikkoa etsittiin diagnoosia, mutta lopulta keuhkoröntgenkuvissa paljastui varjostumia,jotka viittasivat suoraan sarkoidoosiin.. Eli pyydä röntgeniä jos vaan voit. Tutustu sarkoidoosiin ja katso sopiiko kuva sinun tilanteeseen. Mulle voit laittaa viestiä koska tahansa josko haluat jutella enemmän
      sähköpostiin: [email protected]. Oon 31v nainen Turusta.
      ps. oli pakko kirjoittaa ku tuntui kovin samalta nuo oireet.. :)

      • Lea61

        Hei. Minä olen jo yli kuusikymppinen nainen ja sairastuin reilu vuosi sitten keuhkosarkoidoosiin. Nuo oireesi voivat hyvinkin olla sarkoidoosia. Minulla ei ole ollut kuumetta kertaakaan vaan kaikkia muita oireita päänsärystä niveloireisiin ja pahoinvointiin on vaihtelevasti. Pyydä ihmeessä tuo ACE verikoe, se kyllä ilmaisee oletko ehkä saanut sarkoidoosin. Jos ACE arvot ovat sitten koholla, asiantunteva lääkäri laittaa sinut röntgeniin ja keuhkotähystykseen.


    • sannasalosta

      Pyydä lähete, jotta pääset unitutkimuksiin, jossa mitataan unen aikana happipitoisuudet ym. Jos kärsit happivajauksesta yön aikana, olet uupunut ja väsynyt päivällä. Siihen happivajaukseen kun ei oikeen liikuntakaan auta. Tällaiset ihmiset myöskin kuorsaavat ja saavat hengityskatkoksia yöllä nukkuessaan ja heräilevät myöskin yöllä. Saattavat päiväsaikaan jopa nukahtaa noin vaan.

    • Anonyymi

      Tuo saattaa johtua homeoireilusta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      60
      5917
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      24
      3744
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      230
      2033
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1810
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1256
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1239
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1049
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      990
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      909
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      868
    Aihe