Epävakaa persoonallisuushäiriö

hullu(ko)?

Moi!
Mulla siis todettiin tänään epävakaa persoonallisuushäiriö, vaikka vuosia on luultu että kyseessä vaan masennus/ahdistushäiriö sekä syömisongelmia. Nyt kuitenkin tuntuu helpottavalta kun tavallaan tietää mikä vaivaa, mutta sitten taas tuo diagnoosi kuulostaa niin vakavalta... Onko täällä muita joilla on todettu epävakaa persoonallisuushäiriö ja miten elätte sen kanssa ja onko teillä siihen lääkitystä vai millaista hoitoa saatte?
Olisi tosi ihana kuulla kohtalotovereiden kertomuksia ja kokemuksia.... :(

22

12946

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ahdistavaa

      Mitään diagnoosia en oo saanut mut itse oon kyseistä sairautta epäillyt. Millaisia oireita sulla itsellä on ollut ja kuinka kauan? T. Nainen22v

      • hullu(ko)?

        oireita vaikka kuinka kauan... oikeastaan jo ala-asteelta asti lievempinä. Oireita laidasta laitaan. Mielialat vaihtelevat jatkuvasti todella hyvästä syvään masennukseen yhdenkin päivän aikana:/ vainoharhaisuus ja hylätyksi tulemisen pelkä todella tavallisia. Välillä hirveitä aggressiivisia tunteita ilman minkäänlaista tiettyä syytä. Hallitsematonta shoppailua, syömistä yms.....


    • hyväaihekylläå

      Hyvä kun otit puheenaiheeksi tämän, joka on yliopisto-opiskelijoiden suurimman mielenhäiriön eli skitsofrenian syy..

      • Höppelssön.

        Eivät ole yhteydessä toisiinsa.


    • w d

      Mulla on psykoottinen ja eristäytyvä persoonallisuushäiriö Aspegerille tyypillisine oireineen.

    • swertyu

      Mulla kans todettu epävakaa muutama vuosi sitte. Elämä on kyllä yhtä vuoristorataa, mielialat vaihtelee suuresta onnesta syvään apatiaan jopa päivän aikana.Sitte on voimakkaita hylätyksi tulemisen pelko ja mulla lisäksi on tosi huono itsetunto ja vaikea masennus.Inhoan itseäni ja niin varmaan kaikki muutkin,ainaki musta siltä tuntuu. En luota ihmisiin ja kaikki seurustelu yrityksetkin on kaatunu siihen kun en ole pysytyny luottamaan. Nyt on taas vaihteeksi masentunu olo,että haluais ottaa kaikki lääkkeet ja häipyä täältä paremmille laitumille...

      • hullu(ko)?

        Tuo kuulostaa ihan samalta kun mun elämä! tunteet ja mielialat vaihtelee kokoajan laidasta laitaan. Välillä tunnen itseni niin hyväksi ja itsetunto on kuin pilvissä, seuraavana hetkenä kuitenkin itseluottamukseni laskee nollaan ja tuntuu että olen täysin kelpaamaton mihinkään....
        Minullakin kaikki seurustelusuhteet ovat kaatuneet joko siihen että en ole voinut luottaa seurustelukumppaniin tai sitten siihen että olen itse päättänyt suhteet nopeasti koska olen sillä halunnut välttää sen että minut mahdollisesti hylättäisiin. Pelkään myös aina että ystäväni hylkäävät minut yhtäkkiä ja sen takia varmistelenkin koko ajan heiltä onko meidän välillä kaikki ok yms... Olen myös erittäin vainoharhainen kaiken suhteen ja ajattelen usein että kaikki ovat minua vastaan ja että eivät halua minua seuraansa :/ Tämä on kyllä rasittava häiriö ja tällä hetkellä minullakin tunne että haluaisin vain vihdoin lähteä täältä, koska tuntuu ettei elämä tästä helpotu... :/


    • swetyu

      Olipa hullu(ko) tuo sun äskeinen kirjotus aaivan kun mun kirjoittama. Minä kans luulen, että oon jotenki vastenmielinen ja kaikki inhoaa mua, sitte jos oon jonku kans vaikkapa kaupungilla niin luulen koko ajan että kaveri häpiää mua- monesti kysynki...Aina ku juttelen ihmisten kans niin tarkkailen vastapuolen ilmeitä ja eleitä ja melkein aina tulkitsen ne niin, että toinen on vaan mun kans säälistä. Mullaki samanlaista,että minä hylkään kaveri/seurustelusuhteet ennen ku toinen kerkiää sen tehä.

    • marilee741

      Hei!
      Olen 39-vuotias nainen ja minulla on epävakaa persoonallisuushäiriö. Mielialat vaihtelevat usein ja elämä tuntuu muutenkin tosi vaikealta tämän sairauden takia. Ihmissuhteissa on vaikeuksia ym. Olisi todella kiva vaihtaa ajatuksia jonkun kanssa, joka kärsii myös epävakaudesta. Haluaisin saada uusia ystäviä elämääni ja jakaa vaikeita asioita semmoisen ihmisen kanssa, joka todella ymmärtää mitä epävakaan elämä voi pahimmillaan olla. Vertaistuki on todella tärkeää ja se auttaa jaksamaan. s-postini [email protected].

    • epä

      epävakaa olen minäkin. diagnoosin saaminen helpotti kun vähän alkoi ymmärtää mistä tämä jatkuva vuoristorata johtuu. mutta ei nämä aallonpohjat silti kivoja ole kun taas miettii uusia tapoja vahingoittaa itseään. vanhat kun on kielletty ja on tullut luvattua etten niitä käytä.... :/

      • Niinihmeellistä

        Olen kuultani kalat, aurinkoni jousimies viimeisellä asteella, nouseva leijona. Tämä nousuleijona pitää päätäni pinnalla, tämä kalakuuni hukuttaisi minut huumeisiin, viinaan, miehiin... seksuaalisuutta minussa ei ole, venus ja mars vesimiehessä. Olen hyvin onneton kohdatessani vahvasti seksuaalisen naisen. Karistan ne kannoiltani, tai oikeammin sanottuna mieheni kannoilta. Mutta uskokaa tai älkää! Mieheni mars ja venus oinaassa!!! Ja hän jaksaa minua!! Tiedoksenne että hän on henkisellä polulla, mitä se nyt sitten ikinä merkitseekään.


    • kyyhkis
    • Heniloo

      Onko teillä kellä on todettu epävakaa persoonallisuushäiriö joku vuodenaika hankalampaa aikaa,mulla on kevät todella hankala, silloin yleensä tulee osastojaksoja ja oon niin masentunu, että tuntuu että tästä en enää nouse ja ja on itsetuhoista käytöstä ja muutamia itsemurhayrityksiä ollu viimevuosina.
      Yritän kuitenki käydä töissä teen osa-aika töita ja tykkään yleensä työstä, mutta viimeviikot on kyllä tuntunu etten enää jaksa. Nyt sitte oon vähän umpikujassa, kun en tiedämitä teen,kun en kehtaa jäädä sairaslomalle. häpiän itseäni,kun oon taas tässä jamassa.Nyt sitten oon miettiny, että onko tästä nyit ainut ulospääsytie, että päätän päiväni.

      • Hei, Hyvä että päätit kirjoittaa tilanteestasi tänne. Joskus jo pelkkä ajatusten kirjoittaminen voi helpottaa oloa. Toivottomalta tuntuvan elämäntilanteen pohtiminen yksin on kuitenkin raskasta. Tällaisessa tilanteessa ulkopuolinen tuki on tärkeä voimavara. Asioista keskusteleminen auttaa jäsentämään omia ajatuksia ja tarjoaa uusia näkökulmia, mikä usein helpottaa jaksamista. Jos haluat keskustella tilanteestasi puhelimitse, voit aina soittaa Valtakunnalliseen kriisipuhelimeen. Puhelun voi soittaa nimettömänä ja se maksaa operaattorin veloittaman puhelumaksun verran. Valtakunnallisen kriisipuhelimen numero on 010 195 202. Puhelin päivystää arkisin klo 9-07, viikonloppuisin ja arkipyhinä 15-07. Jos taas haluat jutella kasvotusten, ympäri Suomea toimii kriisikeskuksia, joihin voit varata ajan ja tulla keskustelemaan paikan päälle. Kriisikeskusten yhteystiedot löytyvät osoitteesta: http://www.mielenterveysseura.fi/sos-kriisikeskus/kriisikeskusverkosto/alueelliset_kriisikeskukset. Käynnit eivät maksa mitään. Jos haluat mieluummin kertoa ajatuksistasi ja tuntemuksistasi lisää kirjoittamalla, voit ottaa meihin yhteyttä Tukinetin kautta (www.tukinet.net). Tukinetissä pääset keskustelemaan kahden kesken tukihenkilön kanssa. Tukinet -live päivystää joka arkipäivä 15-19. Tukinetissä on myös foorumeita, joista on mahdollista löytää vertaistukea ihmisiltä, jotka ymmärtävät tilannettasi oman kokemuksensa kautta. Kiireellisessä tilanteessa voit ottaa yhteyttä paikkakuntasi psykiatriseen päivystykseen. Lähimmän psykiatrinen poliklinikan yhteystiedot löydät etsimällä netistä hakusanalla "psykiatrinen päivystys paikkakuntasi" tai "psykiatrinen poliklinikka paikkakuntasi".
        Vuoroveto-kriisikeskus / Helena


    • heniloo

      Kiitos vuoroveto-kriisikeskus kun annoit ohjeita. Yritin rekisteröityä tukinettiin, muttei onnistunu,koska olen joskus sinne rekisteröityny mutta en enää muista käyttäjätunnusta enkä salasanaa.Oisko tuo aikasempi rekisteröityminen nyt esteenä ,jos luon uuden salasanan ja käyttäjätunnuksen?

      • Epävakaa säheltäjä

        Moikka! Oon 30v nainen ja olen tämän vuoden alusta saakka käynyt DKT-ryhmässä/yksilö ajalla.
        Tarkoitettu siis epävakaa persoona ihmisille. Aikaa vievää hommaa että muutoksia ajattelu tavassa alkaa tapahtua, mutta eron kyllä huomaa alkuvuodesta tähän päivään verrattuna. Kotitehtävät tosi haastavia monesti ja niihin täytyy panostaa hyvin että saadaan muutoksia aikaan. Vois sanoa että mottona tässä tapauksessa toimii "Kertaus on opintojen äiti"! ;-)


      • Positivo

        Rakkaat ihmiset! Tutustukaa astrologiseen karttaanne. Oletko maadoitettu vai, puuttuuko maa-elementti kokonaan kartaltasi. Miksi olet epävakaa. Itse olisin epävakaa juurikin kalakuuni ansiosta, mutta vakautta tuo nousuleijona, epäseksikkäät mars ja venus, ja, jupiterini 10-huoneessa on suonut minulle työtä ilman koulutusta. Todellakin kunnianhimoista työtä, antoisaa.
        En olisi avioitunut lainkaan jousimiehenä, sehän on vapautta rakastava, mutta...opas olkapäälläni kehotti perustamaan perheen. Hain siis tätä nykyistä miestäni tanssimaan, inhosin tanssimista mutta minua ohjasikin oppaani, en minä.
        Mieheni henkisyys on todettu astrologisesta kartasta, mutta olen huomannut hänen sormenjäljestään saman, ilmenee käsien viivoista-kirjoista, tutkittu on niitäkin.


      • Oppiaikäkaikkion
        Positivo kirjoitti:

        Rakkaat ihmiset! Tutustukaa astrologiseen karttaanne. Oletko maadoitettu vai, puuttuuko maa-elementti kokonaan kartaltasi. Miksi olet epävakaa. Itse olisin epävakaa juurikin kalakuuni ansiosta, mutta vakautta tuo nousuleijona, epäseksikkäät mars ja venus, ja, jupiterini 10-huoneessa on suonut minulle työtä ilman koulutusta. Todellakin kunnianhimoista työtä, antoisaa.
        En olisi avioitunut lainkaan jousimiehenä, sehän on vapautta rakastava, mutta...opas olkapäälläni kehotti perustamaan perheen. Hain siis tätä nykyistä miestäni tanssimaan, inhosin tanssimista mutta minua ohjasikin oppaani, en minä.
        Mieheni henkisyys on todettu astrologisesta kartasta, mutta olen huomannut hänen sormenjäljestään saman, ilmenee käsien viivoista-kirjoista, tutkittu on niitäkin.

        Rakastakaa näitä erilaisuuksia niin itsessänne kuin kumppanissakin. Lukemalla näitä erilaisuuksia opitte myös itsestänne... esimerkki lienee paikallaan: epäseksuaalisena olentona ajattelin seksin kuuluvan kerran pari elämän aikana tapahtuviin rituaaleihin. Olin kuitenkin umpirakastunut tähän silloiseen ja nykyiseen mieheeni. Hänen seksiplaneettansa venus ja mars ovat oinaassa: kiihkeää, nopeaa seksiä tiheästi. Seuraamuksista ei välitetä. Opettelin jossain elämän vaiheessa runkkaamisen. Runkkaan miestäni tiheästi. Myös seksilehtien siedätys on kuulunut tähän. Opettelin myös seksialusvaatteiden käytön. Haimme yhdessä pornokaupasta ja alusvaatekaupasta vermeitä.


      • Heivaanheiluvilles

        Inhoan seksikkäitä naisia, sellaisia jotka tuovat seksikkyytensä tietoisesti esille esimerkiksi pyllistelemällä, puheäänellään, rinnoillaan, tyrkyttämällä oikein tyrkytetään kun huomataan miehen kiinnostus. Voi venäjä! Vituttaa, mutta keino tälleki on: kartan arvon naishenkilöitä. Ovat siis kohtaamisiemme ulkopuolella.


      • Kyllänäinon

        Rakas ihminen! Persoonallisuus hukassa. Onko syy vanhempiesi kohtelussa, kuinka he ovat suhtautuneet sinuun.
        Minun vanhempani antoivat kasvaa minun vapaasti, mutta itseni elättämiseen piti tienata rahaa jo 9 v. Kesäisin. Lapsuureni livahti vastuunkannon merkeissä, olin kodinhoitaja, lastenhoitaja, vedenkantaja kaivosta ämpärillä, pyykinpesijä, leipoja, marjastaja. Ja haukun kohde. Pärjännyt kuitenkin olen, olen tämän ihanan mieheni ansiosta saanut ihmisyyteni kasattua. Olin lapsena ensimmäisellä luokalla aloitettuani kivityksen kohde koulumatkalla kotiin. Kotiin tultuani äitini huomasi jousimiestytön olevan puhumaton ja allapäin.
        Äitini tulikin seuraavana päivänä katsomaan, mitä koulumatkalla tapahtuu. Kiviä sinkoili päälleni, on huomattava että minulla ol/oni vierasperäinen sukunimi, tästä aiheutui tämä kivittäminen. Äitini kysyi sitten näiltä kivittäjiltä tätä syytä menettelyyn. Kivitys loppui mutta sitkeä haukkuminen kotimatkalla, sitä piisasi. Paikkakunta keitele, vuosi 59-60 että terveisiä vaan siikaset, raatikaiset, laulaiset. Kiitokset muille tienvarren asukkaille.


      • Anonyymi
        Kyllänäinon kirjoitti:

        Rakas ihminen! Persoonallisuus hukassa. Onko syy vanhempiesi kohtelussa, kuinka he ovat suhtautuneet sinuun.
        Minun vanhempani antoivat kasvaa minun vapaasti, mutta itseni elättämiseen piti tienata rahaa jo 9 v. Kesäisin. Lapsuureni livahti vastuunkannon merkeissä, olin kodinhoitaja, lastenhoitaja, vedenkantaja kaivosta ämpärillä, pyykinpesijä, leipoja, marjastaja. Ja haukun kohde. Pärjännyt kuitenkin olen, olen tämän ihanan mieheni ansiosta saanut ihmisyyteni kasattua. Olin lapsena ensimmäisellä luokalla aloitettuani kivityksen kohde koulumatkalla kotiin. Kotiin tultuani äitini huomasi jousimiestytön olevan puhumaton ja allapäin.
        Äitini tulikin seuraavana päivänä katsomaan, mitä koulumatkalla tapahtuu. Kiviä sinkoili päälleni, on huomattava että minulla ol/oni vierasperäinen sukunimi, tästä aiheutui tämä kivittäminen. Äitini kysyi sitten näiltä kivittäjiltä tätä syytä menettelyyn. Kivitys loppui mutta sitkeä haukkuminen kotimatkalla, sitä piisasi. Paikkakunta keitele, vuosi 59-60 että terveisiä vaan siikaset, raatikaiset, laulaiset. Kiitokset muille tienvarren asukkaille.

        Anteeksi nyt kun sanon näin, tarkoitus ei ole loukata kenenkään "uskomuksia", jos astrologiaa uskonnoksi voi sanoa. Uskotteko ihmiset oikeasti siihen että tähtien ja planeetoiden asento jotenkin määrittelee sen millainen ihminen olet/tulet olemaan? Otetaan vaikka minut esimerkiksi. Olen kala. Minusta löytyy vain ja ainoastaan vesielementtejä. Silti jos luen leijonan piirteitä, voin samaistua niihin ja näen itseni siinä leijonana. Miksiköhän näin on? Koska olen ihminen siinä missä kaikki muutkin. Lueppa mistä tahansa horoskoopista niin luonne on "luova", "kohtelee muita kuin itseään", "toisinaan vihainen" vittu pistäkää jo perseeseenne ne veenukset sun muut epäseksikkäät marssit. Uskon intuitioon, sun muihin aisteihin mutta se missä kohti universumia joku vitun pluto on ollu ei määrittele mua ihmisenä vaan se, miten olen kasvanut ja mitä mulle on elämän aikana tapahtunut. JOS sinulla on personallisuushäiriö, miksi sen syy olisi marssin kordinaatti x aikaan x? Tyhmintä paskaa mitä olen joltain kuullut ja kuulen vieläkin. Nykyään uskotaan ihan kaikki. Jos vaikka sanon jollekkin rumasti tai satutan jotain niin voinko vaan vedota että "joo sori mussa on rapua ja merkkuurius ei ole nyt hyvällä tuulella" voivittu.


    • Juujuujuupajuu

      Tuntui kyllä tutulta nämä kirjoitukset. Itselläni ei ole todettu mutta olen asiasta paljon lukenut ja oireet täsmää. Välillä kaikki tuntuu hyvältä ja tuntuu että asiat selviää. Ja välillä kaikki on niin vaikeaa. Suutun todella tulisesti ja en mieti seuraamuksia. Haukun ja menen henkilökohtaisuuksiin. Ja osaan todella loukata ja tiedän sen. Parisuhteessa on ongelmana impulsiviisuuteni. Em kestä kritiikkiä ja otan asiat henkilökohtaisesti. Olen suuttuessani heittänyt tavaroita, ajanut autolla holtittomasti, uhannut eroamisella lähtemisellä itseni tappamisella. Olen hakannut puolisoani ja uhannut puukolla. Tuhlannut rahaa miettimättä.asiaa. Kun suutun niin en pysty leppymään vaan puran kaiken pahanolon ulos. Itsetuntoni on todella huono enkä usko että kukaan minua rakastaisi koska miksi rakastaisi. Välillä tunnen olevani taas ihan muuta. Olen rakastava ja huolehdin kaikista enkä halua miehelleni pahaa. Ymmärrän ja kuuntelen. Mutta kun se suuttumus ja viha valtaa mielen niin käyttäytyminen on todella impulsiivista ja tuhoavaa.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Aikakone-yhtyeestä tuttu Maki Kolehmainen kuollut

      Kuoli tänään aamuyöstä nopeasti edenneeseen sairauteen. Hän oli 58-vuotias.
      Maailman menoa
      131
      7741
    2. Rokote otti taas omansa. Maki Kolehmainen kuollut.

      RIP Maki. Muusikko, tuottaja ja säveltäjä Maki Kolehmainen on kuollut. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle. Kolehmainen k
      Maailman menoa
      77
      3764
    3. Se viime kohtaaminen

      Oli naine vähän sellainen kohmea. Nopeasti yritin etsiä merkkejä sinusta mutta en saanut mitään ilmi. Ajattelin että ny
      Ikävä
      68
      1323
    4. Ihan rakentavassa mielessä

      Haluaisin nainen kysyä sinulta ja myös itseltäni että mitä me oikein odotellaan? Olisiko aika jo käydä edes treffeillä?
      Ikävä
      75
      1087
    5. Mitä kehon osia

      Olet kaivatultasi nähnyt ja piditkö näkemästäsi?
      Ikävä
      57
      1022
    6. Taidan olla ihan sairas

      Kun mietin jo meidän yhteisen lapsen nimeä 😄
      Ikävä
      94
      1007
    7. Kuinka paljon merkkaa naisen ulkonäkö

      Parisuhteessa ykeensä kysynnvaan Onko kaunis nainen oarempi vaihtoehto kun tavis
      Sinkut
      123
      833
    8. Olen sinusta nainen

      Oikeasti tosi ylpeä. Tunnen sen miten kehity ja opit säätelemään omia tunteitasi. Se on aina hieno piirre ihmisessä.
      Ikävä
      37
      718
    9. Luin jostain että skorpioni

      Naiset parhaita rakastajattaria…. Pitäneekö paikkansa?
      Ikävä
      102
      715
    10. Pitäisikö alkaa

      Treenaamaan että sulla tippuu silmät päästä kun näet minut ensi kerralla, nainen. 🤔
      Ikävä
      38
      663
    Aihe