Inkeroinen

Parempi huominen

Pakko on puuttua tähän Inkeroisten hulvattomaan menoon. Täällä on Suomen halvimmat asunnot. Työpaikkoja ei ole juuri nimeksikään ja vaara tehtaan sulkeutumisesta on ilmeinen. Ilmeisesti asukkaat ovat myös tiedostaneet asian ja ovat huolissaan. Viime kuukausina on saanut lukea riidoista lähes joka palstalla. Eikö olisi viisaampaa puhua asianosaisille, ennenkuin kirjottelee asioista julkisesti? Tiedän että kymenlaaksolaisen on vaikea puhua asioista, mutta nyt on korkea aika opetella. Nyt olisi jo korkea aika lyödä viisaat päät yhteen ja porukalla miettiä, miten yhteisö saadaan nousuun. Vaikeaa se tulee olemaan, mutta yhdessä miettien voidaan luoda uusia työpaikkoja alueelle, mikä taas saa ihmiset kiinnostumaan alueesta. Tällä menolla ja ainaisella valittamisella, tästäkin tulee katkeroitunut kylä, minkä keski-ikä tulee olemaan yli 60-vuotta. Kenen etu se sitten on? Jos ei tänne saa houkuteltua nuorta väkeä, tulee kylä kuolemaan ja ihmisten asunnot jää rasitteeksi, kun ei niitä kukaan halua ostaa. Kaikki se energia mikä käytetään valittamiseen ja tappeluun, voidaan käyttää yhteisen hyvän nostamiseen. Olemme jo nähneet miten kuntaliitoksen vuoksi reuna-alueilta viedään kaikki palvelut pois. Meidän täytyy yhdessä tehdä Inkeroisista haluttava ja kiinnostava sekä turvallinen paikka taloudellisesti. Jos saamme luotua työpaikkoja tänne, asuntojen kysyntä kasvaa ja arvo sitä kautta nousee. Tämä negatiivinen julkisuus olisi voitu välttää, jos ihmiset osaisivat keskenään puhua. Kuka haluaa kylään muuttaa jossa koetaan kaikenlainen eläminen niin kovin hankalaksi? Ei kukaan, sen näkee jo asuntojen hinnoista sekä myyntiajoista. Uskon että useilla ihmisillä on hyviä ideoita luoda työpaikkoja ja taas toisilla varallisuutta luoda niitä. Mutta miten näin riitaisassa ja kateellisessa yhteisössä saadaan nämä kaikki osapuolet saman pöydän ääreen ja suunnitelmat toteutettua??? Siinä onkin pulma ratkottavaksi. Mikään ei tapahdu hetkessä, mutta mitään ei tapahdu jos vaan odotellaan tekemättä mitään. Myllykoski pitäisi olla ihmisille hyvä esimerkki tai voikkaa. Siellä on asuntoja tyhjillään ja hinnat tekee laskuaan kokoajan, eikä asunnot mene kaupaksi. Inkeroisissa on hyviä tiloja vapaana, kunhan löytyy ideanikkarit sekä rahoittajat samaan pöytään. Nyt tarvittaisiin siis hyviä neuvoja ja ihmisiä jotka alkaisivat todenteolla saattamaan näitä ihmisiä yhteen. Joten nyt turha riitely pois ja kehitys tilalle. Joukossa on voimaa ja yhdessä saamme Inkeroisen kukoistamaan paremmin kuin koskaan.

6

2535

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • no niin no

      Kohtuulisesti korvatut työtunnit pitivät yllä näitä savupiipputeollisuuden varjossa eläviä teollisuuspaikkakuntia monin paikoin suomessa. Nyt sitten Nokiakin on muisto vain parhaista suuruuden päivistään.
      Inkeroisten tulevaisuuskaan ei kovin hääppöseltä näytä kun korvaavia uusia työllistäjiä ei ole näkösällä. Toivottavasti Suomen vienti alkaa taas vetämään ja työttömyysluku saadaan pienenemään.

      • "se kamala astmatikk

        Ehdotan , että näkemys otetaan muualta muuttaneelta. Paikkakuntalainen ei asiaa nää Osuuskauppaa pidemmälle.
        Myöskin täältä on muuttanut koultettu väestö muualle työn perässä. Mitä on jäänyt jäljelle? Monet ovat asunet täällä ikänsä joten näkemys on melko kapeaa.
        Paluumuuttajat ovat vanhoja ja eivät enää jaksa.
        Myykää vaikka ulkomaalaisille vapaa-ajan asunnoksi noita halpoja kerrostaloasuntojanne tai Hesalaisille. Joki vieressä ja metsää loputtomiin melko lähellä. Luulisi cityihmisiä kiinostavan.

        Innovaatiota internet on käytössä.


    • Inkeroistenviisas

      Topivo Lång tarjoaa työtä Inkeroisiin. Hänellä on piirustukset temppelin rakentamiseen keskelle inkeroista Suurikukkulalle jumalalleen "Geologialle".

    • Kainuunviisas

      Teillähän on siellä Inkeroisissa keskustelupalstoilla paljon elämöivä kuuluisuus, Toivo Lång. Tottunut elämöimään myös naapureidensa kanssa. Kysykää siltä neuvoa, miten asiat saadaan kuntoon ja kuinka palvellaan Toio Långin "Geologia" - jumalaa.

    • ureliasaatu

      Keskustellaanpas Toivon ja naapurien väleistä. Millainen mies se tämä Toivo on?

    • skepponen

      Toivo Långilla on palsta "Geologia on Telluksen elämän edellytys".
      Voisitteko te muut Inkeroisista selittää, miten elämä riippuu geologiasta? Onko tämä oivallus peräisin Inkeroisista, vai onko se Toivon loistava oivallus?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1600
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1267
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe