Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Töpsel!!!

Amblin

Oot ollu tai oot vieläki taikissa opettamassa. Nyt mä haluunki kysyä, että pitääkö elokuva-ohjaus-opintoihin hakevalla aikaisempaa kokemusta. tai kyllähän mä tiedän et ei oo pakko olla, mutta se on eduks. Onko näin? Millasia kysymyksiä ne esittää siinä haastattelussa?

2

339

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Töpsel

      Ei tuohon ole mitään sääntöä. Itse aloitin todella nuorena Taikissa, koska katsoivat että omasin "dramaturgista näkemystä" vaikka tulinkin suoraan lukion penkiltä. Kuitenkin tapana on ollut että varsinkin ohjaajilta odotetaan jo hieman elämänkokemusta. Pelkkä lahjakkuus - mitä ikinä se sitten onkaan - ei välttämättä riitä.

      Esimerkiksi kokemus työskentelystä näyttelijöitten parissa on varmaankin plussaa. Teatterialan hemmojahan siellä näkyy monet olevan taustoiltaan, mutta ei se karsiksissa mitään pyllistä oletko teatterilainen vai et. Samoin kyky tehdä nopeita ratkaisuja, kommunikaatiotaidot, kyky organisoida työtehtäviä, sosiaaliset taidot, visuaalinen näkemys... Asia ei ole kovin yksiselitteinen, mutta väitän että vaikka hakijoita on joka vuosi jumalaton liuta, niin ne parhaat kyllä pulpahtavat sieltä joukosta esiin kuin korkit. Niin se vain käy.

      Olen ollut valitsemassa jengiä kouluun, eikä se prosessi ole todellakaan mikään yksinkertainen "haastattelu", vaan perkeleellinen parin viikon prässi, jossa todella punnitaan mitä osaat ja mihin kykenet. Monet sanovatkin että pääsykoe on sen koulun vaikein kurssi ;-)

      Vaikeinta on päästä esiin siitä ensimmäisestä vaiheesta, kun valitsijat saavat luettavakseen ja arvioitavakseen satoja esikarsintatehtäviä. Siinä mielestäni valttia on varmuus: mikäli kykenet osoittamaan että haldaat hommat suvereenisti vailla itsetarkoituksellista kikkailua, niin olet jatkoon menijöitten joukossa.

      Jatkossa pitää sitten ollakin aikalailla räväkämpi, että erotut - positiivisesti - valikoitujen ryhmästä. Hullut ideat ovat hyviä - kunhan kykenet perustelemaan ne järkevästi. Pelkkä hulluus ei riitä.

      En osaa sanoa, mitä varsinaisesti "vaaditaan", mutta tiedän minkälaista lahjakkuutta valitsijat pyrkivät löytämään. Eikä siihen voi harjoitella - ikävä kyllä.

      Omana opiskeluaikanani yritin prepata kavereitani pääsemään Taikkiin. Monet selvisivätkin ensimmäisestä vaiheesta, mutta jatko olikin sitten pelkästään omasta nupista kiinni. Eivät päässeet sisään - mikä saattoi loppujen lopuksi olla ihan hyväkin asia. Suomalaisen elokuvan kannalta. ;-)

      • RainMan

        Niin, suomalaisen juntti-elokuvan kannalta...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2087
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1798
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      19
      1677
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1480
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      65
      1433
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1348
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1344
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1302
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe