Vanhojen ja poikasten tutustuttaminen

Hitjukas

Meillä on kaksi urosrottaa ha ajatus ois laumaa laajentaa. Onko vinkkejä ?

5

61

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • suruhymio

   Ihan hyvä ajatus =) Minkähän laisia vinkkejä haluat?

  • tulikirahvi

   Poikaset menee yleensä ihan heittämällä laumaan, mut voit totuttaa niitä ensin kaikille vieraassa huoneessa ja hankkii toisen häkin. Kiljuminen on ihan normaalia mut haavoja ei saisi tulla.

  • suruhymio

   Niin yleensä kyllä.. on niitä huonojakin kokemuksia ollu, ikävä kyllä. No tuo nyt on kyllä ihan tärkeimmästä päästä että tarvis olla toinen häkki. Varmuuden vuoksi, itse en kauhean äkkiä anna pikku vauvelin isojen poikien kanssa yötä viettää . Päivät menee helpommin kun sillon isot vetää sikeitä =). Viime kertanen tapaus meni helposti, ensimmäiseks yöks otin toiseen häkkiin, ei siinäkän mitään muuta ollut kun isommat oli niin innoissaan pikku kaverista ettei saanut juoda tai syödä rauhassa. Jonkun tarvi kokoajan haistella kirputtaa selättää mini mies =). Seuraavana päivänä oltiin jo vähän rauhotuttu ja kaikki oli kun pikkunen olis aina ollut laumassa.
   Sitten on kyllä ikäväkseni ollut tapauksia missä ei auttanut mikään. Ei vieras huone, mikä yleensä auttaa kyllä... ei sitä ikinä tiedä. Mutta en halunnut pelotella =). Ei sitä kyllä mikään voita kun mini mies makaa/nukkuu jättiläisten päällä, onhan se nyt sulonen kun mikä!! Ruoka aikana mieluiten seisoo keskellä puuro kuppia, "tää on mun".

  • Myyrämäärä

   Vinkki numero uno: osta ihan vauva, ihan mahdollisimman nuori, juuri luovutusikäinen poikanen urostesi kaveriksi. Se ei vielä osaa urostella samalla tavalla kuin aikuiset, eikä se haise niin uhkaavalta rottien nenään. Mitä vanhempi rotta, sitä enemmän se näyttää ja haisee vanhojen mielestä reviirinvaltaajalta. :)

   Rottien totutuksesta tietänet, että kun eläimet ensimmäisen kerran kohtaavat, ne tutustuvat toisiinsa ei-kenenkään-maalla, eli ei vanhojen rottien eikä uuden rotan reviirillä. Kummankaan ei tarvitse silloin puolustaa maataan. :)

   Aina kaikki ei käy hyvin, niin kuin edellä jo sanottiinkin, mutta on minulla hyviäkin uutisia: YLEENSÄ kaikki menee hyvin. :) Meillä on ollut kymmeniä rottia erilaisissa laumoissa ja tilanteiden pakosta laumoja on joskus jouduttu hajottamaan ja yhdistelemään uusiin. Sota on syttynyt yhden ainoan kerran. On normaalia, että rotat piippailevat toisilleen, ja että ne selättävätkin hieman toisiaan, mutta kyllä tutustumisen aina tappelusta erottaa. :)

   Jos tappelu tulisi, suojele itseäsi. Hermostunut rottahan ei huomaa, pureeko se uutta rottatuttavaansa vai omistajansa sormea. :) Silloin, kun meillä tappelu syntyi, olin ilkeä ja ruiskaisin rotat vesipyssyllä erilleen ennen kuin koskin kumpaankaan pukariin.

  • riitasoi

   Meillä on hyvin samanikäisiä uroksia (3 otettu samaan aikaan, ikäeroa veljeksillä ja yhdellä yksinäisellä 6 päivää) ja nuorin on pari kuukautta nuorempi.

   Nuorin tuli viisi viikkoisena meille, muiden ollessa sen n. 3kk. Meni ihan hyvin kun otimme ensin rauhallisimman valmiista laumasta sohvalle ja annoimme kaksikon tutustua, ennen kuin lisäsimme loput. Jo ensimmäisen yönsä viettivät nelistään häkissä ja hyvin meni.

   Tosin, meidän laumassa tuntuu tuo pienin pahvi vievän isompia 6-0.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maailman suurin sanomalehti: Sanna Marin on coolein poliitikko

   Sanna saa taas ylistystä maailmalla. Ja mikäs siinä, onhan hän ylivoimaisesti paras pääministeri Suomen historiassa. https://www.iltalehti.fi/ulkomaa
   Maailman menoa
   480
   2515
  2. Petteri Orpo väläyttää leikkauksia: 'Me joudumme säästöihin ja sopeutukseen'

   Jätti-inflaatio sähkö, polttoaineet, ruoka ym. kallistuu hurjasti ja Petterin kokoomus haluaa leikata, ja kokoomuksen tuntien leikkauksien painotus ni
   Maailman menoa
   140
   1416
  3. Sanna Marinin UUSI sähellysvideo julki. Iljettävää ja kuvottavaa katseltavaa

   En olisi uskonut että näen maamme pääministeristä näin puistattavan videon. Jos jäljellä oli vielä ripaus arvovaltaa ja kunnioitusta pääministeriä koh
   Maailman menoa
   319
   1381
  4. Kerrotko mies mikä minussa on vikana?

   Kun, et kerran lähesty?
   Ikävä
   182
   1129
  5. Parveketupakointi

   Tupakoija on itsekäs ja piittaamaton muista asukkaista, parvekkeella tupakoijan savu kulkeutuu useisiin lähistöllä oleviin asuntoihin. Ei ole mukavaa
   Maailman menoa
   137
   1075
  6. Mulla on ikävä sua

   Se on paisunut ihan valtavaksi ja täyttää mun koko pään. Naiselle
   Ikävä
   45
   984
  7. Olen pahoillani

   Ei ollut muuta vaihtoehtoa
   Ikävä
   47
   889
  8. Kellyn velat on jo 34000 ja on kelan asiakas.

   Tälläistä nää naiset on kaikki samanlaisia, kun mies ei maksa niiden velkoja ja elämää niin kaikki menee vaan ulosottoon.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   46
   869
  Aihe