Ulosotto ja kokemuksia siitä + luottojen menetys

5+1

Olen ajautumassa ulosottoon. Sinne menee paaaaljon velkaa. Laskin että he voivat pidättää palkastani n. 500 kuussa ja se on pieni summa verrattuna siihen, että olen yrittänyt kauan maksella velkaa velalla ja maksella kuussa melkein 2000 velkoja ja silti se ei auttanut.

Onko kellään kokemuksia ulosotosta ja jos on, niin millaisia. Sain ensimmäiset maksuhäiriömerkintäni pari kuukautta sitten ja sen jälkeen tein päätöksen että maksamme mieheni kuiville eka ja sitten vasta alan lyhentää omia velkojani. Ne on tehneet jo minulle merkinnän ja menossa ulosottoon, joten antaa niiden laskujen vielä olla auki. Pääasia on, että edes mieheni luotot säilyy puhtaina.

Teen työtä firmassa, jossa minut leimattaisiin huonoksi, jos sinne menisi tieto ulosotosta. Onko niin, että ensiksi minä saan kirjeen kotiin ulosotosta ja minun tulee olla yhteydessä ulosottoon? Ettei vaan eka mene palkanlaskentaan tietoa. Tarkoitus olisi saada sopimus siten, että maksaisin itse suoraan palkastani ulosottoon, ilman että he pidättää siitä mitään. Voin tehdä vaikka pankin kanssa maksusopimuksen että se menee aina tililtä palkkapäivänä sama summa ulosottoon, aivan kuten menee esim. opintolainani.

Toinen murheeni on se, että kun minulla on nyt merkintöjä luotoissa ja sanotaan että maksan ulosottoon vaikka 4 vuotta. Niin pysyykö kaikki merkinnät sen ajan luotoissani vaikka ne olisi jo maksettu ja onko niin, että viimeisen ulosoton maksun jälkeen on vielä monta vuotta luotot kuralla?

Toivon asiallisia vastauksia. On oma vikani kun tilanne on tämä, mutta kulutusjuhlaa en ole viettänyt. Ajauduin velkoihin muusta syystä ja ajoin mieheni mukanani.

187

29615

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sdzgb325

      Saat ensin ulosotosta laskun ja jos et sitä maksaa niin sitten kutsutaan ulosmittausselvitykseen. Siellä sanot haluavasi maksusopimuksen (otat mukaan palkkakuitin) ja luultavasti ei ole mitään syytä etteikö uo myös sopimusta hyväksyisi eli työnantajalle ei mene tietoa tässä tapauksessa, eikä kyllä muutenkaan jos työantajan palkat hoitaa esim joku palkkatoimisto.

      Saat yli 18kk jatkuneesta uo:sta merkinnän pitkäkestoisesta ulosotosta joka kyllä poistuu heti kun kaikki on maksettu MUTTA jos joku velkoja ei saa omaa osuutta lyhennyksistä niin siitä aiheutuu 3-4 vuoden jälkeen aina uusi merkintä (varattomuus) eli varaudu ainakin parin vuoden odotteluun maksujen jälkeen että luottotiedot on ok.


      Itse olen juurikin samasa tilanteessa, luottojen lyhennykset oli kk 2000e ja enemmänkin ja viime kuussa lopetin kaikkien maksamisen, annan kaikki mennä ajan myötä ulosottoon, saan rauhan ja jää uo:n (ja vuokran) jälkeenkin tonni käteen kuussa :) Velkoja on noin 45000€

      • Anonyymi

        Riippuu voudista ja paikkakunnasta, Hki on muutama vouti jotka " lähtökohtaisesti emme tee maksusopimuksia" eli ei edes suostu neuvottelee vaan suoraan palkasta vain pois.Juuri itse yritin neuvotella mutta aivan turhaan koska tyyppi ei tullut vastaan lainkaan.Sanoin myös että menetän työni jos otetaan palkasta mutta ei häntä kiinnostanut sekään.Nyt vedetään palkasta ja käteen jää tonni ja vuokra on 1300€


    • 5+1

      Kiitos sdzgb325 vastauksestasi. En tiennytkään tuota 18 kk aikaa, jos on ulosotossa. Olen laskenut että kohdallani ulosotto kestää varmaan valitettavasti sen 5 vuotta, jos maksan sen 500 euroa kuussa ja velkaa sinne menee ehkä noin 30000. Ihan tarkkaa summaa en uskalla edes vielä ajatella, mutta kovasti käyn itseni kanssa kamppailua sen eteen että laittaisin kaikki velat summineen exceliin ja siitähän se sitten selviäisi paljon ulosottoon on menossa. Ja summat ylös vielä niin, että kaikkiin lisäisin ainakin 100 euroa lisää, jos se ei riitä, en tiedä ulosoton maksuja, mutta jos riittää niin hienoahan se sitten on, kun velkaa ei olekaan niin paljoa ulosotossa kuin taulukkoni antaa ymmärtää.

      Hankalan tästä tilanteesta tekee vielä se, että jään äitiyslomalle ensi kuussa. Tosin olen tehnyt jo kauan kahta työtä, joten kelalta saamani raha vastaa yhden työni palkkaa. Siinä mielessä minulla on hyvä tilanne, että en ihan tipu kuitenkaan pienimmälle tuelle mitä voi saada. Ja siitäkin pystyn kyllä lyhentämään ulosottoon, koska nyt ennen kuin UO alkaa, maksamme kovalla summalla mieheni velkoja, että ne olisi poissa kun alan ulosottoon maksella.

      Itsekin ajattelin niin, että antaa nyt korttitalon kaatua, koska ihan turhaa itkeä ja murehtia yöt sitä, millä elää, kun rahaa ei jää koskaan edes kunnolla ruokaa velkojen maksun jälkeen. Ja sitten otettiin lisää velkaa, että sai ruokaa. Nyt kun alkaa maksaa tietyn summan kuussa, niin ehkä saan joskus jopa ne uudet talvikengät joista olen haaveillut jo monta vuotta. Odotan sitä hetkeä, kun huomaan, että rahaa jää myös elämiseen.

      • jkhjj

        Se on uusi laki joka tuli juuri vuoden alku puoliskolla. Merkintä poistuu kun velat on mAksettu


    • 17+6

      Mullakin on sama tilanne. Tuo excelin tekeminen on hyvä ajatus. Silloin näkee yhdelläsilmäyksellä minne on velkaa ja kuinka paljon. Itselläni alkoi mennä ulosottoon velkoja viimevuonna ja täman vuoden alusta alkoi ulosotto. Ulosotosta tulee aina kuitti maksuista ja niitä sitten täyttelen tuohon exceliin. Pysyy paremmin kartalla missä mennään.

      • 17+6 jatkoa

        Ai nii ja sitten otin omatiedolta tuon vuoden "paketin" jolloin voit itse seurata kuka katsoo luottotietojani ja mitä merkintöjä siellä on, siellä nakyy myös merkintöjen poistumisajat.


    • 5+1

      Mitenköhän kauan kestää että ulosotto laittaa kirjettä kotiin? Onko teidän, jotka jo maksatte ulosottoon jotain, elämä muuttunut jotenkin huonompaan suuntaan sen myötä kun velkaantuminen ns. katkesi, eli meni luotot, luottokortit ja alkoi ulosottoon maksaminen?

      • -81

        Hei. Itselläni sama tilanne. Oli pienet tulot ja "suuret" menot... Lopulta päätin että helpompi päästää melkein kaikki ulosottoon, paitsi talo/auto laina. Tällä hetkellä on sopimus ulosoton kanssa että toimitan sinne palkkalaskelman josta minulle lasketaan mitä aina maksan, se on 1/3 osaa, pienempään ne ei suostu koska velkaa on sen verran enempi. uskon että 4-5 vuotta menee että saan maksettua. Omalla kohalla mikään ei oo muuttunut. Tsemppiä sulle jatkoon :)


      • jjjkkkkk
        -81 kirjoitti:

        Hei. Itselläni sama tilanne. Oli pienet tulot ja "suuret" menot... Lopulta päätin että helpompi päästää melkein kaikki ulosottoon, paitsi talo/auto laina. Tällä hetkellä on sopimus ulosoton kanssa että toimitan sinne palkkalaskelman josta minulle lasketaan mitä aina maksan, se on 1/3 osaa, pienempään ne ei suostu koska velkaa on sen verran enempi. uskon että 4-5 vuotta menee että saan maksettua. Omalla kohalla mikään ei oo muuttunut. Tsemppiä sulle jatkoon :)

        Onko uo tehnyt turvaavan ulosmittauksen talostasi -81 ? Itse samassa jamassa. Uo-velkaa 40 000€.


      • -81
        jjjkkkkk kirjoitti:

        Onko uo tehnyt turvaavan ulosmittauksen talostasi -81 ? Itse samassa jamassa. Uo-velkaa 40 000€.

        Ei ole. Talosta on lainaa niin paljon ettei siihen "kosketa", maksan velkani palkasta. Oliskohan uo:hon menossa yhteensä 20000.


      • brokeandbroken

        Elämä ei helpota millään tavalla kun menetät luottotietosi ja joudut ulosottoon, sen mukana menee omanarvontuntosi ja mahdollisuus ostaa yhtään mitään koska kaikki pennit menee itsensä ja perheen elossa pitämiseen. Kaikki "ylimääräinen" rahanmeno on aivan katastrofi ja lähes kuukausittain miettii kunka paljon parempi olis vetää ittensä narun jatkoksi. Että tämmöstä neljän vuoden kokemuksella.


      • Kiittimoi

        Elämä ei ole mennyt huonompaan suuntaan, koska velkaa ei ole tullut lisää. Olen oppinut nauttimaan elämän pienistä iloista eikä esim. shoppailu enää kiinnosta, tosin ei se ole pahemmin ennenkään kiinnostanut kovin paljon. Nykyään lähden mielummin ulos nauttimaan luonnosta kuin ostoshelvettiin.


    • ex_vippaaja

      Mistä uudesta laista jkhjj puhuu??

      Minkälaisen mhäiriömerkinnän aloittaja on saanut? Jos on tullut käräjäoikeuden tuomio niin YVK merkintä kestää sen 3 vuotta, jos tulee toinen YVK tämän ajan sisään niin merkinnät pitenee 4 vuoteen. Aika alkaa aina kulua viimeisimmästä hmerkinnästä. Paljonko miehesi velat ovat? Ja onko vielä ihan varmasti hänen tietonsa puhtaat? UOn kanssa voi sopia teoriassa maksusopimuksen, siinä on pysyttävä. Tuo äitiysloma saattaa kohdallasi tarkoittaa sitä että UO ei ota sulta mitään koska toteaa sut varattomaksi, ainakin sitten kun lapsi syntyy viimeistään. Suojaosuus siis kasvaa. Tuo 30000 velka kasvaa kyllä vuosien mittaan aika reippaasti.. ~45000€ ehkä enemmänkin.
      Jos nyt on rahaa niin kannattaa maksella miehesi tai omia lainojasi pienimmästä alkaen, säästätte oikeuskuluissa hurjan summan loppupeleissä.
      Aikoinani oli itsellä sama tilanne, paikkasin velkaa velalla. Loppui siihen kun huomasin että tili ei enää riittänyt velkojen maksuun. Tein päätöksen että vippailu loppuu saman tein, päätös joka muuten on pitänyt tähän päivään asti, 1,4 vuotta. Hain apua Takuu-Säätiöltä. Aloin maksella velkojani pienimmästä lähtien. Loppupeleissä vain suuremmat velat meni osittain UO:oon, 7 kpl. Niistä tuli merkinnät, 4 v. Tämän vuoden helmikuussa sain säätiön takauksen jolla maksettiin kaikki velat pois. Kun UO alkoi ottaa 1/3 tilistä, n. 750€ omalla kohdallani, lopetin muiden velkojen maksun ja pidin huolen että jääkaapissa/pakkasessa oli ruokaa ja tietty asumiskulut oli aina hoidettu. Se vähä mitä jäi niin laitoin osan säästöön sukanvarteen. Vaihdoin myös kaikki mahdolliset viestiyhteydet prepaideihin ja auto veks.

      UO laitta aina kirjeen kun velkoja laittaa velan heille. Kirjeessä on lasku(vireillepano) jolla voit vielä maksaa, jos et maksa saat pian kutsun UM-selvitykseen. Käy siellä ekan kerran, muilla kerroilla voit vaikka soittaa. Kerro kuitenkin kun ekan kerran meet että on tulossa muitakin velkoja heille. Tän jälkeen tulee kirje jossa on ilmoitus UO:n alkamisesta. Sitten tulee kerran kuussa kun UO on alkanut kuitti mihin velkoihin UO on kohdistanut varojasi sekä saldoerittely. Eli ainakin 2 kirjettä kk uudet vireillepanot. Pelastaa paljon jos jommallakummalla luottotiedot kunnossa. Tsemppiä. Oma fiilis oli kesällä 2012 aika paska mutta kannatti nähdä vaivaa kun nyt tilanne totaalisen erilainen.

      • jkhjj

        3/ 2013 tuli muistaakseni voimaan.
        moni sai merkinnän juuri kun oli ollut uossa tarpeeksi kauan.
        UMP Velallisen palkan tai muun toistuvaistulon ulosmittaus on jatkunut kahden vuoden aikana
        vähintään 18 kuukauden ajan (3). Tieto poistetaan rekisteristä heti mikäli velka maksetaan ja
        ulosottoviranomainen toimittaa tiedon maksusta rekisterinpitäjälle.


    • 5+1

      Äitiysloman ajalta saan ensimmäisen kolme kk 2250 rahaa ja seuraavat 6 kk 1500. Nämä siis nettosummia, eli uskon, että myös UO ottaa näistä omansa. Olen tehnyt paljon töitä ja siksi tulevat kelan rahani on "melko" isot.

      Ja mieheni luotot on ookoo. Olen saanut pari lkp merkintää ja loput on YVK merkintöjä.

      • jkhjj

        kyllä se noista käsiittääkseni saa ottaa ihan normin mukaan.
        Vouti ei koskaan huoli vähempää minkä voi ottaa se on hyvä nyrkki sääntö


    • näin se homma etenee

      Kaikki 30 tuhatta annoin mennä ulosottoon ja sitten hain velkajärjestelyä joka myönnettiin, Vuoden päästä kaikki kuitattu. jess Aika siistii. Suosittelen lämpimästi kaikille.

    • onkohan noin

      'Näin se homma etenee', en usko =].

    • ex_vippaaja

      Eipä taida ap päästä noilla tiedoilla, tuloilla velkajärjestelyyn... tietty aina kannattaa kysyä vaikka velkaneuvojan mielipidettä. Jos vaikka jonku aikaa makselis velkoja UO:oon ja sitten vuoden parin päästä vaikka Takuu-Säätiön takausta hakisitte järjestelylainaan jolla kaikki ap:n velat maksettas veks. Toivottavasti mies auttaa vuorostaan...

    • 5+1

      sain tänään ensimmäisen kirjeen ulosotosta. Eräpäivä siinä vähän yli viikon päästä. Mitä nyt teen? Soitanko sinne ja sanon etten pysty koko summaa maksamaan ja sanon samalla että lisää on tulossa ulosottoon? Jotenkin olin ajatellut että ne vaan kerralla menee kaikki sinne, tyhmä minä, eikä näin yksittäin ja sitten aina olen yhteydessä sinne uudelleen ja uudelleen. Huomaa etten ole koskaan ennen tässä tilanteessa ollut, kun kaikki on niin uutta.

      Nyt on niin paha mieli, etten todellakaan tiedä kuinka tästä selviän kunnialla loppuun. Mitään uutta velkaa en halua tehdä, eli en edes harkitse mitään takuu-säätiön juttuja. Samahan se on maksaa ulosottoon pois kun saman verran velkaa taas lisää. Ja se prosessi tuntuu niin pitkältä ja raskaalta, että en tiedä onko musta siihen. Toki en tiedä onko musta edes tähän.

      Ollaan 11 vuotta oltu yhdessä ja siitä osa naimissa ja nyt tosiaan tulossa ensimmäinen lapsi. On niin paha olla, etten pysty hengittää edes kunnolla. En nuku. Saan ahdistuskohtauksia koko ajan. Itken vaan kaiket päivät, nyt on aikaa, kun jouduin sairaslomalle raskausongelmieni vuoksi. Joka päivä vaan odotan että posti tulee ja sitten kun se on tullut, ahdistus vaan lisääntyy.

      Olen pilannut aivan kaiken.

      • syysruska

        Mä sain tänään ekan haasteen ja olen ihan loppu näiden velkojen kanssa.Ulosottoon on menossa kulutusluottoja ja pikavippejä melkein 50000.Laskin tähän jo käräjäkulut yms.En usko tulevaisuuteen..Olen hakenut jo apua.Koittakaa jaksaa siskot ja veljet.


      • ex_vippaaja
        syysruska kirjoitti:

        Mä sain tänään ekan haasteen ja olen ihan loppu näiden velkojen kanssa.Ulosottoon on menossa kulutusluottoja ja pikavippejä melkein 50000.Laskin tähän jo käräjäkulut yms.En usko tulevaisuuteen..Olen hakenut jo apua.Koittakaa jaksaa siskot ja veljet.

        5 1... ota yhteyttä viim kun tulee kutsu um-tilaisuuteen. Eli menet sillon tapaamaan uo-miestäsi ja kerrot että velkoja paljon ja tulossa uo:oon vielä lisää. Sovi että ottavat palkasta. Et ole muuten ainoa ihminen joka on uo:ssa. Oma uo-mieheni oli tod asiallinen, sain hyviä neuvoja. Kannattad verrata pankkilainan ja uo:n korkokuluja vipeistä puhumattakaan. Saisit myös uo:n katkaistua säätiön takauksella. Eihän se velkasumma mihinkää katoa mutta kuluissa säästäisit tuhansia euroja... lopeta turha itsesääli kun näin on kerran käynyt. Nyt itseä niskasta kiinni äläkä jää sohvalle voivottamaan. Kukaan sun velkojista ei tule kuolemaan, tuskin edes välittävätkään vaikka et niiden velkoja saisi maksetuksi sovitusti. Pidä huolta itsestäsi ja tulevasta perheenjäsenestäsi.


      • Asiat järjestyy

        Soita paikkakuntasi velkaneuvojalle heti seuraavana arkipäivänä.

        Sieltä saat pätevät ja oikeat ohjeet tilanteeseesi.

        Tällä palstalla on paljon "mätiedänkaiken".tyyppejä, jotka saattavat tietää, tai saattavat tietää väärin.

        Lait, asetukset ja menetelmät vaihtuvat vähän väliä joten oikeaa tietoa saat velkaneuvojalta, joka tuntee systeemit.

        Soita saman tien ulosottoon ja kerro että otat samana päivänä yhteyttä velkaneuvontaan, niin ne ei lähde suinpäin mitään asiaa viemään eteenpäin.

        Ei ulosottotyypit mitään hirviöitä ole. Ne tekevät työtään ja joustavat jos tiukka paikka tulee.


    • olen niin loppu

      Sinulle ex_vippaaja,KIITOS, sinä pelastit ehkä juuri henkeni,min olen samassa suossa kuin nuo kaikki muutkin,ja sen lisäksi sairastellut paljon ja nyt kun syytä ei löydy niin alan uskoa että minä olen luulosairas,monena aamuna olen herännyt siihen tunteeseen että menen ja otan kaikki lääkkeeni kaapista ja yksi kerrallaan alan niitä napsia.ja kourittain,minulla tosiaankin arsnaalia löytyy sairauksieni vuokis..nyt odotan päästöstä eläke-yhtiöstä pääsenkö osaläkkeelle että tekisin vain 4 tuntia töitä pvä koska en enempää jaksa.Sinun sanasi kukaan sinun velkojistasi ei tule kuolemaan tuskin edes välittävät..ja pidä huoli perheestäsi ja lapsesta.itselläni 11v tyttö ja rkastava perhe ja mitä tuskaa niille tuotankaan sillä että minun takian kaikki raha-asiat meni sekaisin kun sairastuin..Mitään ei ole mennyt uo:hon yritän vaan selvitä kaikista vielä ja nytkin olen saanut viimeksi rahaa 1.8 eli sitten katko koska työkokeilu jäi kesken sairastumisen vuoksi.toimeentuloluukulla kävin ja se nainen suorastaan nauroi minulle,kysyi onko kaapissa vehnäjauhoja ja onko mitä pakastimessa.

    • 5+1

      Heips

      yritän kaikkeni sopia ettei suoraan palkkaani ulosmitata vaan saisin tehtyä suunnitelman, koska tiedän, että jos yksikin ihminen töissä saa tietää että olen ulosotossa niin se työpaikka oli sitten siinä.

    • soita sinne

      Kannattaa soittaa saman tien kun eka tulee ja sopia/ kertoa mitä on mennossa vielä.
      Itelläni lähti hyvin rullaamaan mitä sitä pitkittämään.
      Kyllä nekn arvostaa ku on itse aloitteellinen ja hoitaa asiat

    • hkvk

      Kyllä ne lähtevät siitä vanhenemaan merintä päivästä. Olettaen että ei tule lisää.
      Itselläni ei pitkäkestosen merkintä ainakaan pitkittänyt muita.
      Suurin osa on jo ehtinyt poistumaan tässä maksaessa.

    • 5+1

      Te jotka maksatte ulosottoon kuukausittain jotain niin millaisia summia maksatte ja oletteko saaneet maksusuunnitelmaa tehtyä siten, ettei suoraan palkkaa ulosmitata vaan maksatte joka kuukausi itse sovitusti summan tiettynä eräpäivänä?

      Toivon itse tosiaan että onnistuisi niin, koska muuten menetän kasvoni työpaikalla ja samassa firmassa en sitten enää voi jatkaa.

      • pöh

        Kyllä sen varmaan saa sovittua kun olet itse aktiivinen ja yhteyksissä kun eka lasku tulee. Vähempää kun mitä saisi ottaa ei tule suostumaan.


      • sdzgb325

        Minä maksan, tai siis tule maksamaan 730€. Eli velkani on vasta muistutuskirje vaiheessa, ulosotto alkanee ensivuoden alkupuolella, viimeistään. Ja velkaahan on se noin 45000€


      • häppi

        Mä nostin kans kädet ylös ja annoin mennä kaikki ulosottoon koska nyt jää elämiseen rahaa,pelotti sit seuraavasksi toi ulosoton tieto työnantajalle,ulosotto mies tosi mukava ja sano että kun niitä tulee tänne tiputtaen olisi parempi mennä palkasta kuin sopia mitään,soitin palkanlaskijalle ja totesi vaan että ulosotto on henkilökohtainen asia josta ei saa eikä kuulu puhua kenellekkään.


      • Laske laskurilla....

        Sen summan mitä sinun pitäisi maksaa, kun olet ulosotossa, pystyt laskemaan ulosottomiehen laskurilla. Kun tilität sen joka kuukausi hänelle, ei pitäisi olla mitään sanomista.

        Uo voi laittaa tiedon myös Kelalle, joka maksaa suoraan osuuden, eli Kelalle voi mennä tieto, kun on tarpeeksi mennyt uo:n velkoja, varaudu siihen.

        Laskuri on www.oikeus.fi sivustolla.


      • pelivelka

        Minulla mennyt jo vuoden alusta kaikki ulosoton kautta ja jääkätee 1500-1600,e muuhun mutta lomtileistä ja paluurahoista menee puolt .puolt enempää ulosotto ei saa viedä.Kokoajan jo yli vuoden odottanut sitä velkasaneerausta jossa annetaan osa veloista anteeksi ,mutta se on tiukmpi tie silloin on lyhennettävä kk paljin enemmän.


    • ex_vippaaja

      Hei nimim. olen niin loppu, esim. Intrum Justitia lähettää n. 6000-7000 perintäkirjettä Suomessa joka päivä. Eli automatisoitu koko homma, vain soittamalla saadaan henkilökohtainen yhteys esim. asiakaspalvelijaan. Velalliset luikitellaan eri luokkiin, tyyliin normaali asiakas tai vaikea asiakas jne jne. Heidän velkomussoittonsakin on ajastettu asiakkaan statuksen mukaan. IJ tienaa älyttömät voitot mutta maksaa veroja Suomeen tuskin yhtään. Ei näitä perintäyhtiöitä kiinnosta miltä velkojista tuntuu elää paineen alla. Toiset haluaisivat hoitaa asiansa kuntoon, toisia ei ikävä kyllä yksinkertaisesti kiinnosta omat velat pätkääkään.

      Kaikista ikävimpiä velkoja on nuo joissa on joku henkilötakaajana esim. lähiomainen. Jos et pysty maksamaan niin vastuu siirtyy takaajalle. Tällaisessa tilanteessa ainakin itse aikoinani koin kaikista pahimmat fiilikset. Onneksi selvisin ja eläkkeellä oleva äitini ei joutunut pulaan.

      Jos on totaalisen ylivelkaantunut ja rahat menisi kaikki velkojen hoitoon niin siinä tapauksessa kannattaa luovuttaa ajoissa ja päästää kaikki UO:oon. Tilannetta voi hivenen partantaa kuitenkin jos pystyy vaikka kerran kuussa maksamaan 1-2 pientä velkaa pois. Oma elämänlaatu parani heti kun päätin luovuttaa turhan räpistelyn, harmittaa kun en tehnyt sitä jo aiemmin...

    • 5+1

      Osaatko ex-vippaaja sanoa, että miten kauan kestää että kaikki velat menee ulosottoon? Tarkoitan sitä, että nyt minulla on monta merkintää jo luottoihin tullut, mutta vaan yksi lasku on ulosotossa tai ainakin vain yhdestä olen kirjeen kotiin saanut.

      En ole vielä soittanut ulosottoon, pakko saada koottua eka itsensä ja soitan sitten ensi viikolla. Tuntuu tyhmältä kysyä suunnitelmaa siten, että maksan itse palkastani, kun en osaa sanoa paljonko vielä menee ulosottoon jne.

      Minulla on pankkilainaakin ja osassa on takaajat, mutta ne on hoidossa, menee aina suoraveloituksella palkasta, joten yksikään erä ei ole rästissä. Eli mikään sellainen ei onneksi mene ulostottoon.

      Onko sulla ex-vippaaja nyt millainen velkatilanne? luotot menneet vai jo esim. puhdistuneet.

      Tuntuu niin pahalta ajatella, että puolisoni halusi meidän saavan oman asunnon ja nyt ne haaveet on kaatuneet kokonaan. Tuskin saamme koskaan mistään pankkilainaa asuntoon, edes sitten muutaman vuoden päästä kun luottoni on puhtaat jälleen. Kait luottotiedoista ja niiden menetyksestä joku merkintä jonnekin rekisteriin jää.

    • jsdfsfsdfs

      ei niistä jää kun on puhtaat jollain pankilla yms voi tietty olla omia "mustia" rekistereitä.
      Itse lähettelin juuri kuitin taas bisdoneen ja atietoon viimesestä merkinnästä lähti vuosi pois. mulla meni aika ryppäässä käräjille niin noin 4-5v tiedot punasella.
      velkaa oli varmaan 54te nyt on enään n7-8te.
      4,5v maksellut.
      Kyllä sen oman kodinkin saatte ym kunhan hoidatte jämptisti kaikki pois.
      Ja eihän kukaan kiellä sinua maksamasta enempi sinne kk. Suosittelen soittamaan mahdollisimman pian uolle ja kertomaan maksuhalukkuutesi.

    • 5+1

      jsdfsfsdfs, olet aika paljon maksanut jos velkaa on ollut yli 50000 ja sitä olet maksanut kuitenkin vain nelisen vuotta pois.

      Mä soitan maanantaina ulosottoon. Laitan viikonlopun aikana kaikki laskut nippuun joiden oletan menevän ulosottoon asti.

      Mitä tarkoitat että viimeisestä merkinnästä lähti vuosi pois?

      • jsdfsfsdfs

        Maksan noin 11te vuodessa ja tosiaan kohta jo 5 v.
        Eli sain 2012 merkinnän viimeisin pois luken pitkäkestoinen uo.
        Toimitin uo maksukuitin bisnodeen ja asiakastietoon. Merkintä lyheni 2v.
        Eli poistuu jo 5/2014 joka onkin sitten vimeinen. Samoihin aikoihin pitäisi saada ump merintä pois. Pääsee puhtaalta pöydältä jatkamaan. Ei tosin velkaantumista. Sen tuo 5v persaukisena on opettanut


      • Anonyymi

        Tekin toiminimi yrittäjäna yli 100 k konkursin, aloitin uudestaan yrittämisen. Tilitanut ulosotton n. 3000 e kuukaudessa 3v. maksannut ja velka viel 13 k. Tulot rippu kuukausista mutta 10 -15 k. Sain uo maksusopimuksen .pahoitelen mun suomi, kun olen eestilänen. Mutta tsemppia kaikille ,.


    • ex_vippaaja

      Se miten nopeesti velka menee UO:oon rippuu ihan velkojasta(yleensä tässä tapauksessa perintätoimisto). Jotkut laittavat heti käräjäoikeiden tuomion jälkeen, toiset panttaavat. Nykyään voi kait pyytää velkojaa laittamaan UO:oon velat jos näyttää että panttaavat niitä. Mulla meni aika pian, n. 2 vkoa niin tuli kirje, maksukehotus, vireillepanosta. Jostain syystä velkojat panttaavat sinun lainvoiman saaneita velkoja jos vaan yksi sinne asti mennyt.

      Soitto rohkeasti UO:oon. Velat tippuvat sinne omalla tahdilla, kyllä vouti tietää
      tai näkee sun siellä olevat velat. Hän nopeasti laskee paljonko voivat ottaa, kaikki riippuu sun tuloista, ei veloista mitä siellä on/tulee olemaan. Velat kasaantuu sinne ja vouti sitten tilittää tietyn kaavan mukaan velkojille osan sulta otetuista rahoista. Yleensä ottaa 1/3 palkasta. Velkapotti vaan kasvaa sitten omalla tahdillaan ja UO-aika pitenee.

      Mullakin oli UO-aikana äitini takaama laina jonka hoidin aina ajallaan eli ei rästejä siitä. Sekin sitten maksettiin pois T-S:n takaamasta lainasta.

      Luotot menny ja takas tulee 2017. Nyt olen velkaa omaan pankkiini 29k€ tällä hetkellä kohtuu pienellä korolla. Alkup summa oli 34k€. N. 700€/kk makselen. Ei muita velkoja, lainoja.

      • jsdfsfsdfs

        Joskus ne panttaa joo olin jo voitolla 20 te oli vaan niin papahti vaivaset 10te lisää jonka olin jo unohtanut.


      • jsdfsfsdfs
        jsdfsfsdfs kirjoitti:

        Joskus ne panttaa joo olin jo voitolla 20 te oli vaan niin papahti vaivaset 10te lisää jonka olin jo unohtanut.

        Mutta joo tarinan opetus lienee se ei ulosottoon kuole jos vittii yrittää töitä vaan kovasti. Kyllä ne maksamalla poistuu


      • Velkaa
        jsdfsfsdfs kirjoitti:

        Mutta joo tarinan opetus lienee se ei ulosottoon kuole jos vittii yrittää töitä vaan kovasti. Kyllä ne maksamalla poistuu

        Ja vitut poistu. Kyllä luottotiedottoman elämä on perseestä. Koko ajan saa miettiä riittääkö rahat vai ampuuko ittensä.


    • sdzgb325
    • ex_vippaaja

      Auts.... jopas pamahti puun takaa... mutta tosiaan, T-S:n takauksen kanssa kannattaa olla rehellinen, kaikki mahdolliset velat ilmoitettava. Mitäköhän tuumaavat jos takauksen jälkeen pamahtas jostakin lisää maksamatonta velkaa... ehkä takauksen purkuperuste, vaikka sitten olisi velallinen oikeastikin unohtanut ilmoittaa jotain... niin maksamalla poistuu ajan kanssa.

      • sadg322

        "takauksen purkuperuste"

        Mikä toi on? Jos on jo saatu takaus, pankista lainat ja velat maksettu niin mitäs sille enää mahtaa??


      • ex_vippaaja
        sadg322 kirjoitti:

        "takauksen purkuperuste"

        Mikä toi on? Jos on jo saatu takaus, pankista lainat ja velat maksettu niin mitäs sille enää mahtaa??

        Jos et maksa pankille, T-S joutuu sen maksamaan mutta perii sen sit sulta takas. Meinaakko että voisi keplotella ittensä kuiville jättämällä vaa maksamatta..?


      • sadg322
        ex_vippaaja kirjoitti:

        Jos et maksa pankille, T-S joutuu sen maksamaan mutta perii sen sit sulta takas. Meinaakko että voisi keplotella ittensä kuiville jättämällä vaa maksamatta..?

        Kuka on puhunut maksamatta jättämisestä mitään..mutta mikä on siis "takauksen purkuperuste" ??


      • En suosittele tätä
        sadg322 kirjoitti:

        Kuka on puhunut maksamatta jättämisestä mitään..mutta mikä on siis "takauksen purkuperuste" ??

        Jos takuusäätiö saa selville, että olet jättänyt jonkun velan ilmoittamatta ja joudut sen vuoksi maksuvaikeuksiin, voi takuusäätiö purkaa takauksensa. Koska takuusäätiön ohjeissa on, että kaikki velat pitää ilmoittaa ja silloin et ole ollut rehellinen ja ilmoittanut kaikkia velkoja. Takuusäätiö katsoo, että olet harhauttanut heitä ja siiloin alkaa rikostutkinta asiasta.

        Takuusäätiö ilmoittaa pankille, että he eivät ole enää takaamassa lainaa, koska takaus on saatu virheellisillä tiedoilla.

        Silloin pankille jää yksi vaihtoehto, eli irtisanoa lainasi ja laittaa tämä ulosottoon.

        Tässä voidaan katsoa, että velallinen on ollut epärehellinen (eli antanut virheelilsiä tietoja takuusäätiölle ja sitä kautta yrittänyt huijata tai hyötyä säätiöstä) ja sitä kautta voidaan hakea käräjäoikeiuden tuomio. Tuomio on sitten se mitä laissa sanotaan.

        Yleensä sinulle lankeaa silloin ko. summa heti maksettavaksi ja sakkoja yms. maksuja, joten kalliksi tulee, jos jää kiinni. Lisäksi tämä voi estää esim. pääsyn velkajärjestelyyn ja muihin vastaaviin, koska sinulla on tuomio.


    • ota yhteyttä kunnan velkaneuvojaan ja hae velkasaneeraukseen. Sulla on mahdollisuuksia päästä kolmen vuoden ohjelmaan. Ota heti, sillä mitä nopeammin sen parempi sinulle.

    • saneeraukseenko

      Onko tosiaan niin,että velkassneeraukseen pääsee noin 'helposti'? En vähättele kenenkään velkaantumista ja itse samassa jamassa,mutta velat kuitenkin aika monella/itselläkin tulleet osittain epätoivoisesta velkaa velan päälle lainaamisesta. Alkuun otettu kulutusluotto esim. remppaan, autoon, pelaamiseen ja sitten tilanne karkaa käsistä ja lopulta 50 000 € velkaa. Normi palkkatuloilla ei enää pikavippi/kulutusluottoja noilla summilla lyhennetä,joten uo uhkaa. Näinköhän sitä velkassneeraukseen pääsisi? Itsellä noin 50 000 € velkaa ja toistaiseksi asennoitunut maksamaan 'mielipuolisesti' voudille ja muille velkojille 1000 €/kk vauhtia. Hienoa lukea,että joku on jo onnistunut pääsemään kuiville vastaavasta tilanteesta.

    • 5+1

      Itse mietin sitä takuusäätiötä, mutta en voi hakeutua siihen vielä, koska eka mun täytyy odotta että saan ulosoton kanssa sovittua maksut ja pitää olla näyttöä että maksan velkojani. Nythän on niin, että pidän omista laskuista etäisyyttä ja maksamme mieheni velkoja nyt molemmat pois, että saadaan hänen velat suurimmaksi osaksi pois ja luotot pysymään ennen kuin lapsemme syntyy.

      Ensi vuonna voin koittaa hakea takuusäätiön takausta, silloin näkee että paljon siellä ulosotossa oikeasti onkaan velkoja.

      Velkasaneerausta en edes mieti. Itse velkani aiheuttanut ja ne myös loppuun maksan.

    • ex_vippaaja

      No juu, takauksen yksi ehto olisi että olisit hoitanut velkojasi n. maksuvarasi suuruisella summalla/kk n. puolen vuoden ajan. Nyt annat kaiken valua UO:oon mitkä sinne nyt sit kerkeekään sinä aikana kun maksatte miehesi velkoja. Voit siis hyvin lopettaa jo nyt omien laskujesi hoitamisen kokonaan jos tuon päätöksen olet jo tehnyt. Velkasaldosi kohonnee jonkin verran mutta alittaa säätiön takausrajan kuitenkin.

      Kannattaa muistaa se että kun UO alkaa otta palkastasi 1/3 niin siitä alkaa myös sinun velkojesi (pakko)hoito kerran kuussa, tämä lasketaan T-S:n tarkoittamaksi maksuvaranmukaiseksi velkojen hoitamiseksi. Puoli vuotta UO:n asiakkaana siis riittää tähän ehtoon.
      Eli puolen vuoden jälkeen UO:n alettua haet velkaneuvojan avustuksella T-S:n takausta omille veloillesi, kaikki tässä vaiheessa siis varmasti jo UO:ssa.

      Velkasaneeraukseen pääsee yleensä vain varattomat/vähävaraiset, ja summat paljon isompia kuin aloittajalla.

      • 7+1

        "Eli puolen vuoden jälkeen UO:n alettua haet velkaneuvojan avustuksella T-S:n takausta omille veloillesi, kaikki tässä vaiheessa siis varmasti jo UO:ssa. "

        Maksoin 3 ja 1/2 vuotta ulosottoon palkasta laskurin mukaan (palkan määrästä riippuen n. 450-500 e/kk), sitten koitti päivä että ulosotossa olevat maksut loppui ja ajattelin, että vihdoinkin! Päätin kuitenkin selvittää perintätoimistoista vielä että onko velkaa yms. Sieltä tulikin 6000 euron pommi, kaikki ei ollutkaan mennyt uo:hon, koska ei ole lainmäärittämää aikaa missä ajassa uo:hon vaikka velkaa ei velkaantunut hoida, kunhan muistavat säännöllisesti perintätoimistoista niistä muistuttaa. Eli luulin olevani kuivilla ja että kaikki velat menny uo:hon. Taas seuraavat kaksi vuotta menee maksaessa.


    • 5+1

      Toivon että saisin sovittua ulosoton kanssa siitä, että maksan itse palkastani heille x määrä euroa per kuukausi, koska jos he ottaa suoraan palkasta, niin menetän kasvoni töissä ja siitä ei helppoa tule olemaan.

      Jos saisi T-S:n takauksen veloille ensi vuonna, niin luottoni olisi vielä taas pidemmän aikaa poies, koska takauksesta tulee merkintä luottoihin, joka säilyy niin kauan kunnes velka on maksettu kokonaan pois.

      Pelkään ulosoton aloittamista. Ja nyt pelkään sinne soittamista. Minä, joka olen päivittäin työssäni tekemisissä erilaisten ihmiskohtaloiden parissa ja aina tullut hyvin toimeen kaikkien kanssa. Nyt kun pitää omaa asiaa hoitaa, niin luulisi että olen iältäni vasta 12 vuotta.

      • ex_vippaaja

        Mun takauksen johdosta pakollinen TK-merkintä kestää 2v... vaikka itse lainaa makselen vielä 3,5v...


    • 5+1

      Mietin tässä sitä, että jos hakee T-S:n takausta tulevaisuudessa, niin en taida sellaista saada jos raja on se 34000 tuhatta. Minulla on pankissa hoidossa olevaa lainaa, esim. opintolaina. Ja jos ne lasketaan tuohon velkaan mukaan, vaikkakin on hoidossa koko ajan, niin silloin rajat minulla paukkuu yli ja helpolla.

      Olemme tänään yrittäneet mieheni kanssa viettää yhteistä aikaa, että sain ajatukseni muualle, mutta tuntuu että istun sitten autossa tai missä vaan, niin aina itku tulee. En voi sille mitään, että oloni on niin kamalan paha nyt, etten pysty olla normaali.

      Olimme tänään mieheni kanssa tosiaan autolla liikkeellä ja hän näytti erästä kivaa valmistuvaa asuntoaluetta ja sanoi että tuolta olisi kiva ostaa rivari. Itkuhan siinä pääsi, vaikka ei mieheni pahaa tarkoittanut. Millä me mitään ostetaan edes myöhemmin kun velkaa on vähemmän, kun minun luottoni on menneet. Ei me mistään pankista lainaa saada asuntoon, vaikka joka velan perässä olisi ref-merkintä.

      Ihmeen tässä pitää tapahtua, että me selvittäisiin tästä kunnialla loppuun. Ja ihmeen pitää tapahtua, että minä jaksan tämän kaiken. Joka päivä vain mietin, että miksi tänäänkin jouduin heräämään. Edes tuleva lapsemme ei saa mieltäni iloikseksi.

      • Asiat järjestyy

        Soita paikkakuntasi velkaneuvojalle heti seuraavana arkipäivänä.

        Sieltä saat pätevät ja oikeat ohjeet tilanteeseesi.

        Tällä palstalla on paljon "mätiedänkaiken"-tyyppejä, jotka saattavat tietää oikein tai saattavat tietää väärin. Toki moni tieto on aivan oikeakin.

        Lait, asetukset ja menetelmät vaihtuvat vähän väliä joten oikeaa tietoa saat velkaneuvojalta, joka tuntee systeemit.

        Soita saman tien ulosottoon ja kerro että otat samana päivänä yhteyttä velkaneuvontaan, niin ne ei lähde suinpäin mitään asiaa viemään eteenpäin.

        Ei ulosottotyypit mitään hirviöitä ole. Ne tekevät työtään ja joustavat jos tiukka paikka tulee.


      • ex_vippaaja
        Asiat järjestyy kirjoitti:

        Soita paikkakuntasi velkaneuvojalle heti seuraavana arkipäivänä.

        Sieltä saat pätevät ja oikeat ohjeet tilanteeseesi.

        Tällä palstalla on paljon "mätiedänkaiken"-tyyppejä, jotka saattavat tietää oikein tai saattavat tietää väärin. Toki moni tieto on aivan oikeakin.

        Lait, asetukset ja menetelmät vaihtuvat vähän väliä joten oikeaa tietoa saat velkaneuvojalta, joka tuntee systeemit.

        Soita saman tien ulosottoon ja kerro että otat samana päivänä yhteyttä velkaneuvontaan, niin ne ei lähde suinpäin mitään asiaa viemään eteenpäin.

        Ei ulosottotyypit mitään hirviöitä ole. Ne tekevät työtään ja joustavat jos tiukka paikka tulee.

        Ei neuvojakaan paljoa voi tehdä... tässä tapauksessa kehottaa päästämään kaiken UO:hon ja sitten kun velkasaldo alle 34k€ nii ehkä T-S:n takausta hakemaan.vaikkauksen voi saada vaikka esim oma asunto josta velkaa jäljellä. Kun soitat UO:n mieti itse millaisen asiakkaan kanssa haluaisit olla tekemisissä. Vouti arvostaa varmasti oma-aloitteellisuutta ja ehkä tekee sinun kanssasi sopimuksen kun näkee että haluat asioitasi hoitaa. Hän myös neuvoo mitä tilanteessasi voisi tehä. I rest my case here... tsemppiä ap:lle


      • keke991
        Asiat järjestyy kirjoitti:

        Soita paikkakuntasi velkaneuvojalle heti seuraavana arkipäivänä.

        Sieltä saat pätevät ja oikeat ohjeet tilanteeseesi.

        Tällä palstalla on paljon "mätiedänkaiken"-tyyppejä, jotka saattavat tietää oikein tai saattavat tietää väärin. Toki moni tieto on aivan oikeakin.

        Lait, asetukset ja menetelmät vaihtuvat vähän väliä joten oikeaa tietoa saat velkaneuvojalta, joka tuntee systeemit.

        Soita saman tien ulosottoon ja kerro että otat samana päivänä yhteyttä velkaneuvontaan, niin ne ei lähde suinpäin mitään asiaa viemään eteenpäin.

        Ei ulosottotyypit mitään hirviöitä ole. Ne tekevät työtään ja joustavat jos tiukka paikka tulee.

        Eivät todellakaan jousta


    • 5+1

      Minä soitan ulosottoon heti alkuviikosta. Jos he eivät sopimukseen suostu, sitten en mahda sille mitään, ja täytyy tyytyä siihen että ottavat suoraan palkasta. Tosin UO:n sivuilla lukee, että he aina pyrkii siihen, että tehdään maksusuunnitelma jota velallinen itse noudattaa, ettei tarttisi ulosmitata palkkaa suoraan.

      Asiaani vaikeuttaa se, etten tiedä vielä ihan tarkkaa summaa mitä alan ensi kuussa saada kelasta äitiyspäivärahaa, koska päätöksiä ei ole kela asian suhteen vielä tehnyt. Mutta kyllä niistäkin saan jotakin maksettua ulosottoon toki.

      Jostain luin että ulosotto voi maksua odottaa kolme kuukautta, mutta en enää löydä sitä lähdettä mistä sen luin mistään. Ajattelin, että jos näin on, niin sitten se olisi mulle ihanteellistä, että tehdään sopimus vasta kun enemmän velkaa sinne mennyt ja varmasti kolmen kuukauden sisään enemmän sinne menee.

      En tiedä miten velkaneuvoja minua voi auttaa tämän asian kanssa. Ajattelin että nyt itse selviän tästä suosta johon olen itseni asettanut. Ei velkaneuvoja oikein voi kuin kuunnella minua. Ei muuta.

    • tyhmä ja onneton

      Olen hyvin samanlaisessa tilanteessa kanssasi. Rahat ei vaan riittäneet laskujen maksuun ja jotta jatkuva velkaantuminen loppuisi, päätin maksaa ulosoton kautta. Pari vireilletuloilmoitusta on jo käräjäoikeudesta tullut. Kuinkahan kauan siinä menee, ennen kuin sieltä päätyy ulosottoon?

      Ahdistavaa ja kamalaa, öisin ei saa nukuttua, päivisin vaan pyörii raha-asiat mielessä jatkuvasti. Minulla on onneksi suht hyvä palkka, josta saan maksettua jotain 1100 euroa kuukaudessa uo:hon ja ihana mies onneksi tukemassa. Mutta silti tämä häpeä on jotain kamalaa. Ja joo, ihan omaa tyhmyyttä tähän on päädytty :(

      • jgugugj

        Siitä on hyvä muistella kun tekee mieli velkaa tehä


    • 5+1

      Hei, tyhmä ja onneton. Mitä vireilletuloilmoituksia sinulle on oikeudesta tullut? Tarkoitatko haasteita? Luotot sinulla on varmaan nyt menneet?

      Heräson hetki sitten, kello jo vaikka mitä. Yön pyörin sängyssä vaan miettien miten tästä selviän. Huomenna alkaa taas uusi viikko. Uusi viikko, uudet postit.

    • tyhmä ja onneton

      Käräjäoikeudesta on tullut tieto että velkoja hakee oikeuden päätöstä jotta saa ulosottoon. Tästä on kulunut jotain reilu kuukausi. En ole vielä saanut tietoa maksuhäiriömerkinnästä, joten en tiedä,joko on luottotiedot mennyt. Tällä hetkellä on sellainen olo että ihan sama.

      Viikonloput on hyviä kun ei posti kulje, vaikka ei se tätä asiaa miksimään muuta. Saa kuitenkin pari päivää hengähtää. Joka toinen päivä tuntuu siltä että kyllä tästä selviää ja joka toinen päivä siltä, ettei tule mitään...

      • mies361

        Ihan samat fiilikset, toisinaan ajattelee että selviää, ja toisinaan että josko pamauttaisi aivot pihalle:( on henkisesti paha olla ja tuo posti on ihan hirveää,ahdistus on melkoinen.


      • uskoaaa
        mies361 kirjoitti:

        Ihan samat fiilikset, toisinaan ajattelee että selviää, ja toisinaan että josko pamauttaisi aivot pihalle:( on henkisesti paha olla ja tuo posti on ihan hirveää,ahdistus on melkoinen.

        Usko pois kyllä se voitoksi kääntyy.
        Rahalla ei saa onnea se vain helpottaa elämistä.
        Ja uon jälkee toivottavasti osaa arvostaa sen voimaa. Ilmaista rahaa ei olekkaan. Itse olen kohta 5v muistellut sitä. Muutama kk vielä ja ohi.
        Helpompi tuo uo on kuin itse yritti joka pennillä maksaa. Nyt jää sentään jotain aikaisemmin ei mitään ja velka kasvoi.
        Päät pystyssä uusia vastoinkäymisiä vastaan.


    • 5+1

      Eli olet varmaan saanut haasteen oikeudelta ja sitä kun ei maksa niin luotot menee. Siitä se sitten menee oikeuteen.

      Sama fiilis mulla. Nyt olo että kyllä tästä selvitään! Pian olo, että ei tästä nousua ylöspäin ole millään :/

      Yritän silti ajatella niin, että on ihan sama, maksanko pankkiin pankkilainaa 600 euroa kuussa monen vuoden ajan jotain lainaa vai maksanko itseni velattomaksi samalla summa ulosottoon muutaman vuoden ajan. Kun ulosotto on ohi, ei ole mitään velkaa enää. Ja tänä aikana on ollut pakko opetella maksamaan sillä rahalla mitä on, ei velaksi luottokortteja vingutellen.

      Kyllä me tästä selvitään. Sulla on vielä hyvä se, että sun palkka on vissiin aika hyvä kun voit tonnin maksaa kuussa. Silloin velkakin alkaa lyhentyä huimaa vauhtia. Itse en tosisaan UO:n laskurin mukaan maksa kuin sen 500 kuussa, kun ei palkka hurja ole ja yksi lapsi tulossa.

      Soitan tosiaan ulosottoon alkuviikosta, ehkä en vielä huomenna uskalla. Tiistaina sitten. Jos sieltä sanotaan että ei onnistu että vapaaehtoisesti tilistäni maksan, niin kuulen sen asian vasta mieluummin tiistaina kun heti huomenna. Ongelmana mulla on tosiaan tässä se, että alan saada kelasta rahaa jo ensi kuussa kun jään kotiin. Tosin saman summan kuin palkankin. Siksi toivonkin, että on helpompaa UO:lle että maksaisin itse.

      • zx11

        Mitä sinne soitteleen.. ne kyl hoitelee rahastuksen omin avuinkin, turha ressata koska olis sopiva hetki soittaa. Yleensä keskellä kuukautta saa parempaa palveluu lun niillä on sillo palkkapäivä. 90% velallisista ei kuitenkaa sinne soittele..


    • 5+1

      No tietenkin sinne soitan, koska haluan itse maksaa heille vaaditun summan, en halua että he suoraan ottavat palkastani. Jos ottavat palkasta, tulee asia ilmi työpaikallani ja siitä ei hyvää seuraa.

    • nina 75

      Hei, mulla oli aivan sama tilnne,oli pakko päästää lainat uo. sinne meni 8000e ja nyt olen 1,5v maksanut 400e kk ja :-) alku nolouden,hirveyden,vatsavaivojen ja itkusten iltojen jälkeen voin paljojń paljon paremmin. Täällä espoossa on ainakin hyvä palvelu ja jos yhtään lohduttaa, niin asioilla on tapana järjestyä-mutta niiden eteen täytyy tehdä töitä.

      Ja töitä tehdään ja toivotaan,että pysytään terveenä.

      hyvää syksyä

    • 5+1

      Hei nina 75! Sullahan loppuu pian ulosotto kun kerta olet jo 1,5 vuotta maksellut. Onnittelut siitä!

      • ggj53

        Ei sun ole pakko soittaa, kyllä se uo kutsuu sut ulosottoselvitykseen koska laki sanoo niin, siellä se sopimus voidaan tehdä ja luultavasti se onnistuukin ihan nätisti. Uo ei siis itsekseen ala ulosmittamaan sun palkkoja vaan ensi asia käydään porukalla läpi !


      • zx11
        ggj53 kirjoitti:

        Ei sun ole pakko soittaa, kyllä se uo kutsuu sut ulosottoselvitykseen koska laki sanoo niin, siellä se sopimus voidaan tehdä ja luultavasti se onnistuukin ihan nätisti. Uo ei siis itsekseen ala ulosmittamaan sun palkkoja vaan ensi asia käydään porukalla läpi !

        Ei ole pakko soittaa tai mennä edes um-tilaisuuteen. Jos toimii näin uo-mies lähettää maksukiellon automaattisesti työnantajalle/palkanlaskentaan eikä siinä enää ole neuvotteluilla sijaa. Viim uo-tilaisuuteen kannattas mennä koska siellä käydään läpi sun tulot ja varallisuus, niissä ei kannata kikkailla. Ehkä sopimuskin syntyy jos tarpeeksi maksuvaroja.


    • ddffffffffg

      Minulla asioiden sopiminen onnistui puhelimessa. Kerroin tilanteeni ja virkailija totesi,että kyseessä on pitempiaikainen uo, joten helpompaa aloittaa palkan ulosmittaus kuin lähetellä niitä kuitteja jatkuvasti. Tämän jälkeenkin olen puhelimitse tiedustellut muutamia asioita ja ainakin toistaiseksi asiat sujuneet hyvin. Eli ei välttämättä aina tarvitse mennä hlökohtaisesti paikan päälle. Minulla vakituinen työ ja säännölliset tulot.

    • zx11

      Henkkoht tapaamisella ainakin näytät että pokkaa näyttää naamansa ja ehkä uo tulee vastaan joissain asioissa. Niin monet jäävät uo-miehelle vaan nimeksi listalla... omalla kohdalla olin sinä päivänä ainoa joka tuli henkkoht uo:n juttusille
      ja sainkin todella asiallista palvelua vaikka mitään soppareita nd edes halunnut tehdä. Varallisuutena koht uusi mp johon uo sanoi että no pitäähän miehellä harrastuksia olla... ei laittanut hukkaamiskieltoon sitä.

    • ddffffffffg

      Hyvä pointti. Minulle uo-virkailija itse sanoi,että ei tarvitse tulla hlökohtaisesti paikalle,kun puhelimessa sovittiin asioista.

    • idiootti3

      Mulla on myös noin 50 000e ulosotossa ja maksan sinne reilut 440e kuussa. Näyttää vähän siltä että ei ne velat yhtään siellä vähene kun maksut menee lähinnä korkoihin ja kuluihin joten kaipa se 15 vuotta sitten tässä menee kärvistellessä. Tuskin velkajärjestelykään onnistuu, sitä olen velkaneuvojan avustuksella hakenut. Turhauttaa mutta itsepähän olen asiani sössinyt.

      • dfgdfgytdg

        työtä tekemällä saat helposti maksettua.
        puoelt enempi jos saat lyhennystä niin rupee se lyhenemään


    • tiinu13

      Jos on velkaa uo:ssa 25000-30000 maksaa vuodessa 6000-7000 pois, montako vuotta joutuu maksamaan? Tietääkö kukaan.

      • ex_vippaaja

        Ootko matikan tunneilla nukkunut?


      • Kohta velaton hölmö

        Riippuu paljonko menee uo:hon. Itselläni meni tai menee reilu 730/kk (viimeinen erä ensi kuun alussa :) ). Kahdessa vuodessa noin 18 000. Velka kerrallaan lyhentää, niin jossain vaiheessa ne loppuvat.


      • joooooo1
        Kohta velaton hölmö kirjoitti:

        Riippuu paljonko menee uo:hon. Itselläni meni tai menee reilu 730/kk (viimeinen erä ensi kuun alussa :) ). Kahdessa vuodessa noin 18 000. Velka kerrallaan lyhentää, niin jossain vaiheessa ne loppuvat.

        Mulla menee 760-800 riippuen palautuksista alkuvuodesta maksettu.


    • tiinu13

      Mietein paljonko tuohon tulee korkoja?

      • ja a

        eikösse ole 8% pintaan..
        Riippuu kauan seisoo ettei makseta. mutta mutu tuntumalla menee tossa tovi.
        8-9 vuotta


      • dsadas
        ja a kirjoitti:

        eikösse ole 8% pintaan..
        Riippuu kauan seisoo ettei makseta. mutta mutu tuntumalla menee tossa tovi.
        8-9 vuotta

        no ei oisko 5 vuoden pintaan 30te varmaan 6v. ei sitä oikeen tarkaan jaksa laskea .


    • jkhgjk57

      Jos on ulosottoon menossa velkoja 40000€ edestä ja velkojia on joku 11 kpl ja kaikille menee aikaan ulosotosta lyhennyksiä tasaisesti, saako tuota summaa ikinä edes maksettua, eikö ne joka kuukausi nouse jo korkoa ettei lyhennykset riitä ????

    • 1+1+1

      Menisikö korkoihin vajaa 300 €/kk (mikä se korkoprosentti tarkasti onkaan) ja lisäksi jonkin verran menee uo:sta johtuvia kuluja, mutta luulisin että reilu 300 €/kk on korot ja kulut yhteensä ja lopuilla lyhenee uo-velka. Jos siis pystyt yli 300 €/kk maksamaan.

    • kfkfif

      Mulla lyhensi muutaman isomman ensin. Pienemmät kasvo korkoa sillälailla on saanut lyhenemään.

      • jkhgjk57

        Ai voiko niin tehdä? Eikö se ole joku lakijuttu et pitää kaikille lyhentää. Tosiaan pystyn maksamaan reilu 700e/kk joten olisi tosi hyväjso voi lyhetää tiettyä velkaa jne.


    • 1+1+1

      Minulla uo ottaa suoraan noin 700 € palkasta ja lyhentää kerrallaan aina muutamaan eri paikkaan velkaa ja seuraavassa kuussa vuorossa pari muuta paikkaa. Kaikkia velkoja ei siis lyhennetä kerran kk. Paljon sulla on uo-velkaa?

      • jkhgjk57

        mulla noin 40k€ ...arvelin ettei se lyhene mihinkään kun ripottelemalla joutus maksaa


    • kfkfif

      emmä mistään laista tiiä.
      Soittelivat liondorffilta aina tosin että haluaisitko maksaaa.
      Totesin vaan en älkää soitelko ja odottakaa omaa vuoroa.
      Ei kelvannut niille aikasemminkaan maksusopimukset.
      Toki muutamaan ehti korkoja tulla jonkin verran. nyt ei pitäisi mennä ennen kun noin 6-8kk niin on kaikki maksettu.

    • 5+1

      No niin, ulosoton kanssa sovittu suunnitelma joka alkaa ensi kuussa. Nyt on hyvä mieli. Tosi mukava ihminen oli puhelimessa. Hieman murehdin sitä, että ulosottoon on menossa lisääkin, mutta hän sanoi, että velkojen määrä ei heillä ole oleellista, koska lain mukaan maksan sen X määrä euroa per kuukausi, oli velkaa siellä miten vähän tai paljon.

      Saan maksaa suoraan omalta tililtäni itse. Onneksi. Eiköhän nämä asiat tästä ala selvitä. Sovittiin siten, että velkani lyhenee siten, että yhtä velkaa kerrallaan vaan lyhennetään ja kun se on ok, niin siirrytään toiseen. Näin velat lyheneekin nopeammin. Laskin että tämän vuoden maksuilla on kuitattu jo kaikki nyt ulosotossa olevat velat pois.

      • kallekuuga

        Varmaankin todella helpottunut olo ? Ja tulet huomaamaan ettei ne luottotiedot ja ulosottossa oleminen ole niin mörköjä mitä yleensä jutut antaa ymmärtää!


    • 5+1

      Olo on helpottunut. Silti ihmettelen myös sitä, että ajattelin kuitenkin aika ajoin nyt sitä, että helkkari kuinka iso summa se noin 500 euroa on jonka maksan joka kuukausi nyt jonkin aikaa. Mutta yritän ajatella sitä myös niin, että jos en maksaisi tuota summaa kuussa, ei velkani koskaan loppuisi.

      Luottotiedottomana en ole ollut kuin parisen kuukautta nyt ja ainut missä sen huomaan nyt vaikuttavan on maksukortit. Kaupassa ei electron toiminut, ei ollut pankkiyhteyttä, niin en saanut maksettua ostoksiani. Ennen olisin vain maksanut pankkikortilla, jota nyt siis ei ole ollenkaan, koska luottojen takia se vietiin minulta.

      Ja henkivakuutuksen haluaisin, mutta en taida saada sitä.

    • ex_vippaaja

      Henkivakuutusta voi kysyä eri yhtiöistä mutta voi olla että jää saamatta, olisi kannattanut hommata nuo ennen häiriömerkintää... hienoa että sait asiasi luistamaan, hyvää jatkoa.

    • ihme juttu

      aika jännä ei multa viety pankkikorttia vaikka rysähti oikein kunnolla velat. Oli varmaan 12 merkintää ainakin.
      sain jopa s pankin debitinkin vaikka ei ollut luottoja

    • 5+1

      En tajunnut hommata tosiaan ennen merkintää. Mut olemme pyytäneet tarjouksia henkivakuutuksista mieheni tiedoilla, haemme toki pariturvaa mutta päähakijana mies jolla luotot kunnossa. Jos ei vakuutusta tule, ookoo. Tulee se sitten kun merkinnät on poissa. Ei Suomessa voida olla myöntämättä vakuutusta jos joku sen haluaa, oli merkintää tai ei. Maksan vaikka vuoden maksun kerrallaan jos se siitä on kiinni.

      Multa vietiin pankkikortti, mutta syynä siihen lienee se, että se oli myös samalla credit-kortti. Itse hain s-pankin debit-korttia, en saanut. Luotoissa olevat velat n. 2000 eli ei mikään ihan järjetön summa. Tiedän ihmisiä joilla on luotot niin pahasti mennyt ettei riitä edes viisi A4 paperia niiden tulostukseen, silti niillä on pankkikortti.

      • xxxxxx2

        Kyllä vain Suomessa voi ihan hyvin olla myöntämättä vakuutuksen, jos on merkintä. Liikennevakuutusta ja lakisääteistä työajan tapaturmavakuutusta lukuunottamatta ei tarvitse myöntää mitään muita vakuutuksia, vaikka maksaisit sata vuotta ennakkoon.


      • Kyllä voidaan olla..

        Lisätään tähän, että suomessa voidaan olla myöntämättä vakuutuksia monella perusteella. Ainoat ovat pakolliset ja lainsäädännössä määrätyt vakuutukset.

        Esim. henkivakuutusta, tapaturma, ympärivuotista matkavakuutusta ja pankin takaisimaksuturvaa työttömyyden varalle (asuntolaina) ei saa kuulovammainen tai jokin muu vakavampi sairaus.

        Henki-, matka- ja tapaturmavakuutuksen osalta voit jäädä auton alle tahalleen (näin minulle sanottiin, kun hain henkivakuutusta). Ainostaan sellaisen vakuutuksen voi saada, jossa ei kysytä terveystietoja voi saada.

        Kuulovammainen on pankin takaisinmaksuturva vakuuutuksen mukaan ison riski henkilö työttömyyden osalta ja siksi ei myönnetä. Tämänkin olen kysynyt ja tästä on ollut joskus telvisiossa juttua ajankohtaisohjelmassa. Lisäksi kuulovammaisten etujärjestöt ovat kertoneet tästä omissa julkaisuissa (sama on myös invalidiliiton jäsenille kerrottu, eli oli sitten mikä vamma tahansa).

        Nämä tiedän siksi, koska olen kysynyt nämä ihan itse ja olen kuulovammainen, joka kuulee kuulokojeiden avulla ihan täydellisesti ja puhun täydellisesti, jos et tietäisi, että olen kuulovammainen, et voisi sanoa sitä, kun puhun sinulle esim. linja-autossa.

        Joten kyllä vakuutus voidaan evätä mitä ihmeellisemmistä asioista.


    • ihme juttu

      No joo kävin joskus parin kk maksuvapaata kyselemässä asuntolainaan.
      Eipä antanut tosin ei edes kysynyt sano vaan ei onnistu kyllä hän tietää.
      Esitteli samalla 3 sivun merkntöjä.
      Kaikki lyhennnykset maksettu aina ajallaan, mutta ei auttanut.
      Ehkä noissa muissa on se pitkä asiakkuus ja ajallaan hoidetut laskut painanut enempi kun ne merkinnät.

    • 4386j

      sitä tuossa ihmettelen et miksi uo suostuu siihen että yksi laina lyhennetään kerralla??? Itsellä summa lyhentää aina paria kerrallaan..... oiskin helppoa jos saisi lyhentää lainan kerrallaan. Onko tuo edes laillista? Eikös niitä pitäisi tasapuolisesti lyhentää jos monta lainaa kerralla uo:ssa??

      • hhdhdj

        Kyllä se korkoja varmaan välillä vähän maksaakin.
        Ettet vaan olisi kateellinen


    • 16+19

      Minä olen tämän ketjun aloittaja ja olipas hauskaa löytää oma tekstini taas. Ulosoton asiakas olen siis tänä päivänä ja maksan itse maksusuunnitelman mukaisesti ulosottoon X määrän per kuukausi. Eri kuukausina hieman eri summan, nyt kun tulot heittelee, kun olen jäänyt äitiyslomalle. Äitiysrahani on silti hyvä ja maksan n. 600 kuussa.

      Minun ulosottoviranomaistani en ole koskaan tavannut mutta olen monesti puhunut puhelimessa. Hän on erittäin ystävällinen ja saan tosiaan maksaa itse suoraan ulosottoon, palkastani ei siis suoraan mitata.

      Kirjoitin tuossa aiemmin tähän ketjuun että harmittaa kun henkivakuutusta ei ole. Sekin on nyt. Sain sen, vaikka on merkintöjä.

      • jjfkfnx

        Kyllä niitä saa jos ollu saman yhtiön asiakas ja hoitanut laskut ajallaan.


      • 3707rq

        tää viestiketju on kuin Satukirja..


      • ajatuksia
        3707rq kirjoitti:

        tää viestiketju on kuin Satukirja..

        Itse olen tässä tilanteessa, että en pysty enää palkastani maksamaan maksuja. Kävin talous- ja velkaneuvojalla ja hän suositteli, että antaa kaikkien maksujen mennä ulosottoon paitsi asuntolainan ja ne lainat joissa on takaajia. Jollainlailla helpottunut tunne kun näin sanotaan, mutta, kun aina on yrittänyt hoitaa kaiken kunnialla niin miten ajatukset saa käännettyä että antaa olla? Ja kaiken lisäksi mies ei halua tukea asiassa ollenkaan, kun ne eivät ole hänen velkojaan vaikka suurin osa mennyt yhteisen talouden pyörittämiseen. Olen ajatellut kuitenkin, että eletään elämää eteenpäin ja katsotaan mitä elämä antaa.


    • BeenThereDoneThat
    • tyhmä ja onneton

      Oma kokemukseni ulostoton kanssa asioimisesta on myös hyvin positiivinen. Sain sovittua että maksan itse palkasta kuukausittain ja rahaa jää elämiseen paljon enemmän kuin silloin kun yritin kärvistellä kaikkien lainanlyhennysten kanssa. Asuntolainan maksan pankille, kiinteistölle ei tehdä turvaavaa ulosmittausta vaikka velkaa on noin 30 000. Minulla on onneksi ihan kohtuulliset tulot ja pystyn lyhentämään ulosottoon noin 1100,- kuukaudessa.

    • 19+6

      Maksan ulosottoon X määrän kuussa rahaa. Viimeinen merkintä poistuu vuonna 2017 marraskuussa. Jos oletetaan että ulosottoa on vielä silloin jäljellä, jääkö merkintä voímaan? Entäs kun on LKP-merkintä joka poistuu vuonna 2015, ja sitä velkaa maksan vielä vuonna 2016 alkuvuodesta, niin tuleeko merkintä uudelleen voimaan kahdeksi vuodeksi vai lähteekö se pois?

      Osaako kukaan sanoa tuosta omatieto-jutusta asiakastiedon sivuilla, että jos sen ostan vuodeksi, niin saanko aina nähdä milloin vain omat luottotietoni vai saanko vaan viestiä jos joku niitä on katsonut?

      • 9+17

        Jos osta vuodeksi saat aina viestin kun joku on katsonut luottotietojasi. Ja voi milloin vain selata omia tietojasi. Suosittelen hankkimaan.


    • kzkfkkfx

      Eikös siihen sisältynyt juuri se vahti. Ehdit saamaan vielä ump pitkäaikaisesta uosta.

    • 18+1

      Joo mut UMP lähtee heti kun ulosotto on loppunut.

    • erkki

      itsellä merkintä poistuu helmikuun lopussa 2014

      vuosi 2009 oli yhtä helvettiä,pelasin,join ja lainasin!
      ulosottoon meni n.34000e

      nyt olen ollut "n.vuoden"kuivilla!

      ette arvaa kuinka hyvältä tuntuu kun saa pitää veronpalautukset
      omalla tilillä,eikä vouti vie niitä!

      sen vielä sanon että ei se ulosotto ole maailmanloppu,siitä selviää!
      selvisinhän minäkin!

      hyvää joulun odotusta teille kaikille!

    • 15+1

      Paljon erkki maksoit kuussa pois? Itselläni saman verran ulosotossa ja tuntuu että pitkä suo on vielä edessä.

    • erkki

      joo siltä se tuntui itselläkin että tästä ei selviä mitenkään!

      otin vittu (anteeksi kirosana lipsahti)itseä niskasta kiinni ja aloin
      laskea paljolla kuukaudessa pärjää!

      saan työstä palkkaa verojen jälkeen n.1600e
      maksoin ulosottoa 4vuotta reipas 700e kk

      ois voinut maksaa pienempää erää,mutta itse sovin uo-miehen kanssa
      että maksan enemmän.

      maksoin kaikki pakolliset vuokran,ruuan ja sähkölaskun
      muuhun ei paljo jäänyt,mutta oli se sen arvoista kun
      jälkeenpäin muistelee!

      vielä muutama kuukausi niin sitten on puhtaat luottotiedot!
      lainaa en ota enää ikinä!!!!

      15 1 jos oisin sinä niin maksaisin ulosottoon kaikki mitä "ylimääräistä"
      kuukaudessa jää lapaseen!!!!

      kyllä se siitä iloksi muuttuu!!!

      • Ilona1

        Minulla menossa näillä näkymin n. 30000 myös ulosottoon, vielä ei mennyt mitään mutta niin monesta paikasta vippejä/luottoja että ei pysty järjestelemään enää. Minulla suunilleen samat tulot ja lohduttavaa tietää että ehkä n.viidellä vuodella selviää. Haluaisin kaikki velat pikaisesti uo:hon jotta perintä kirjeitä eivät lähettäisi ja velat ois kaikki samassa. Mut saa nähdä mihin se velkasumma nousee loppujen lopuksi???


    • Vipattaja

      Lohdutuksen sana täältäkin että kyllä niistä veloista selviää vaikka se paine ja ahdistus on tolkuton silloin kun korttitalo kaatuu. Itellä oli sama tilanne 2v sitten. Koko potti korkoineen oli 25000. Pari viikkoa sitten soitin ulosottoon ja kysyin tilannetta velkojeni kanssa. Enään 3500 maksettavaa eli muutama kuukausi. Nyt tuntuu jo hienolta. Tiukkaa on ollut mut kyllä on paljon opettanut tämä ulosotossa olo. Luottotietojen menetyksellä ei ole ollut itelle mitään merkitystä. Ja halvan autonkin sain pitää ja jouduinpa jopa ostamaan ''uudenkin'' kotteron kun entinen hajosi niin ettei kannattanut korjata. Tsemppiä kaikille asioiden kanssa painiville! Kyllä se siitä helpottaa ja helpompaa on olla ulosotossa kuin koittaa epätoivoisesti räpistellä ja kärvistellä ylivoimaisten maksujen kanssa. UO:ssa jää kuitenkin elämiseenkin rahaa

    • samassa jamassa

      Vipattaja, minkä suuruinen sun kk-erä oli ulosottoon?

      • Vipattaja

        800-1500 ekeä kuussa olen maksanut. Riippuen ylitöiden määrästä. Aika tarkoin 10000 euroa per vuosi on velka lyhentynyt


    • gth8kdiofa

      Hei,
      tuolla ylempänä joku kirjoittaa, että ump (pitkäkestoinen ulosotto) merkintä poistuu, kun velka on maksettu. Kysymys; mulla on yvk-merkintöjä, joita olen maksanut pois pian sen pari vuotta. Kannattaisko antaa muuttaa ne ump-merkinnöiksi, puhdistuisiko kaikki tietoni siis sitten heti kun velat on maksettu?? Jos ne pidetään yvk-merkkeinä, niin niillä on maksamisenkin jälkeen vielä melkein pari vuotta roikkumisaikaa...
      Mutta huh, mikä koitos. Olen äitiyslomalla ja kotihoidontuella maksanut pian kaikki velkani. Ihan kaikki mitä tilille on tullut, on mennyt (oma-aloitteisesti) ulosottomiehelle. Velkaa oli käsittääkseni jotain 15000-17000 suunnilleen, useaan eri paikkaan (puhelinlaskuja, sähkölaskuja, joustoluottoa ym.) ja enää on viitisen erää jäljellä, vuosi ja 9kk siihen meni kokonaisuudessaan! Eli noin 4000 euroa maksettavaa. Puoliso on elättänyt perheemme tällä välin kokonaan. Voiko meillä olla mitään mahdollisuuksia asuntolainaan näiden merkintöjeni voimassaoloaikana? Tulomme (no, puolison tulot...) ovat hyvät ja mielestäni oman maksukykyni olen osoittanut tällä ulosoton mallikelpoisella suorituksellani. Yksikään erä ei ole myöhästynyt päivääkään, enkä ole pitänyt ainuttakaan maksuvapaata.

      • mööp

        Et saa YVK-merkintöjä muutetuksi UMP:ksi. UMP on vain merkintä siellä että olet ollut ulosotossa vähintään 18kk edellisen kahden vuoden aikana. Ja se merkintä poistuu kun velat on maksettu mut YVK-merkinnät on ja pysyy. Vaikka velat maksat kuin nopeasti pois tahansa ne pysyy niiden merkittyyn päivään asti.
        Joissain tapauksissa Ref-merkinnällä voi saada vuoden pois viimeisimmästä merkinnästä. Pankki ei yleensä ota huomioon maksajana ollenkaan jos merkintöjä löytyy eli vaihtoehtona lähinnä että puolisosi ottaa lainan yksin tai odotatte että sinun luottotietosi ovat puhtaat ja haette sitten yhdessä. Mut toki parhaan vastauksen saat kun marssitte pankkiin ja kysytte sieltä


      • dlxllxlf
        mööp kirjoitti:

        Et saa YVK-merkintöjä muutetuksi UMP:ksi. UMP on vain merkintä siellä että olet ollut ulosotossa vähintään 18kk edellisen kahden vuoden aikana. Ja se merkintä poistuu kun velat on maksettu mut YVK-merkinnät on ja pysyy. Vaikka velat maksat kuin nopeasti pois tahansa ne pysyy niiden merkittyyn päivään asti.
        Joissain tapauksissa Ref-merkinnällä voi saada vuoden pois viimeisimmästä merkinnästä. Pankki ei yleensä ota huomioon maksajana ollenkaan jos merkintöjä löytyy eli vaihtoehtona lähinnä että puolisosi ottaa lainan yksin tai odotatte että sinun luottotietosi ovat puhtaat ja haette sitten yhdessä. Mut toki parhaan vastauksen saat kun marssitte pankkiin ja kysytte sieltä

        Eipä antanut edes kyhennys vapaata pankki kun oli merkintöjä. Vaikka oli jo pari vuota maksettu ongelmitta


    • voi voi

      Ei sillä ulosotolla kannata pankkiin mennä kehumaa .
      Se osoittaan nimenomaan että et hoida asiaoitasi ja että ei ole maksukykyä.
      Se osoittaisi maksukykyä että ne laskut ei sinne koskaan olisi menneet. Kyllä ne yvk on ja pysyy. Viimeisimmästä voit saada ref merkinnällä vipden pois.

      Jos ei rahat ole aikaisemminkaan riittäneet normaalielämään ei kannata haaveilla asunto lainoista. Niitä ei maksella paria kk myöhässä. Lainaa et tule saamaan ilmeisesti ehdit sen ump kin samaan... hanki töitä ensin mistä saa palkkaaa. Niin voit joskus ehkä lainaakin saada.

      • 7788778

        Merkintöjen voimassaoloajat ovat useita vuosia, vaikka velat olisikin maksettu, eli eikö tullut mieleen, että ihmisen elämäntilanne ja taloustilanne voi tässä ajassa olennaisesti muuttua?
        Itse aikanani velkaannuin, sillä sain potkut ja sairastuin samanaikaisesti. En kyennyt hakemaan minulle kuuluvia sosiaalietuuksia tai työttymyystukea (tai mitä näitä nyt on, en edes tiedä, sillä olen aina muulloin elättänyt itse itseni) ja kaikki laskut jäi maksamatta lyhyellä aikavälillä. Kaikki merkinnät ovat kahden kuukauden sisällä ilmoitettu. Nykyään tienaan hyvin ja hoidan asiani tavalliseen tapaan täsmällisesti, olenhan terve ja vastuullinen, mutta tästä huolimatta pankit katsovat kieroon, kun on noita vanhoja ref-merkintöjä. Kumma, että vuokraa on varaa maksaa puolitoista tonnia, mutta asuntolainaa "ei pystyisi" lyhentämään esim. 700e/kk; tai pystyisi, mutta kun se edellisen elämän ref-peikko kurkkii olan yli... Hoh. Ei auta ku odotella, maksaa 1500 euroa vuokraa, säästää tonni kuussa ja mennä parin vuoden päästä takas pankkiin. Olisi se vaan jotenkin fiksumpaa maksaa lainaa kuin vuokraa, perheellisiäkin tässä ollaan.


    • minä vaan

      kyselen onko kenellä kokemusta saako kaupungin vuokra-asuntoa, kun on luottotiedot menneet? Paljonkohan ulosottoon joutuu maksamaan, kun velkaa menee noin 40000 palkka nettona 1900€? Onko siinä niitä suojaosuuksia, kun on kaksi lasta elätettävänä. Mies käy työssä ja joku osuushan hänelläkin on lasten elatuksesta. Ilmeisesti joudumme lähtemään eriteille - mieheni ei anna minulle anteeksi törttöilyjäni raha-asioiden kanssa vaikka rahoista on mennyt suurin osa meidän elämiseen vaan väittää että rahat ovat menneet minuun p.........
      Kyllä tämä nyt koville ottaa, mutta jospa se aurinko paistaa jokupäivä risukasaan ja silloin olisi viisaampi.

    • samat ongelmat

      Palkasta pidätetään noin 500 €/kk ulosottoon.
      Vuokra-asunnosta en tiedä. Kannattaa heti soittaa kunnan velkaneuvontaan ja selostaa tilanne.

      • minä vaan

        kävin velkaneuvojalla jo, ja hän antoi neuvon, että kannattaa antaa velkojen mennä ulosottoon ja maksaa sitä kautta pois. Mutta silloin vielä mieheni oli sitä mieltä, että me selvitään, mutta nyt kelkka kääntyi ja i sanoi, että meillä ei ole tulevaisuutta yhdessä. Sillä vaan kyselen, että saisiko vuokraasuntoa, kun on luottotiedot menneet.


    • ongelmissa

      Soita vuora-asuntoja välittävään toimistoon. Siellä tietävät parhaiten. Täältä ei välttämättä oikeaa vastausta tule. Tilanteeseen vaikuttanee myös se missä lapset asuvat.

    • tuttu juttu

      Kyllä saa ainakin Helsingin kaupungin vuokra-asunnon luottohäiriöinenkin, ellei sitten ole kyseessä vuokranmaksun laiminlyömisestä aiheutuneet merkinnät.

    • huolestunut

      Ilona1. Velkojille voi laittaa vaikka sähköpostia ja pyytää lopettamaan vapaaehtoinen perintä ja siirtäisivät oikeudelliseen perintään. Itselleni on monesta paikkaa sanottu, että ensiksi koko velka pitää erääntyä ja se perintään ja sitten voi pyytää vapaaehtoisen perinnän lopettamista.
      Itseäni nyt mietityttää sellainen asia, kun meillä on talo ja puoliksi mieheni kanssa voiko ulosotto puuttua taloon, kun sitä käytetään perheen asuntona. Palkkatuloja on se 1900 ja velkaa 35000€ 19 eri paikassa- riittääkö pelkkä maksusuunnitelma.

      • kylläää

        Kyllä voi ja tulee tekemään turvaavan ulosoton vähintään. Toinen omistaja saa mahdollisuuden myynti tilanteessa lunastaa toisen pois. Ja jos päädyttäisiin myyntiin ja jäisi voittoa vain oma osuutesi lyhentää uo velkaa.
        Jos tuo 1900 menee vielä verot ym niin myynti voi tulla eteen . Sillä ei enään paljoa lyhennetä ulosottoja.
        Riippuu tietysti asuntolainan määrästä kanssa.
        Joka tapauksessa yhteisomistus ei ole este ulosmittaukselle ja pankki saa aina omansa eka.


    • 2v ulosotossa

      Minulla myös sellainen tilanne,että ulosotossa on noin 19.000e ja lyhennän palkastani 400e kk.Sellainen asia mietityttää,että kun joka kuukausi ulosotosta laittavat kuitin ,että mihin velkoihin rahasummaa on käytetty ja samoissa kuiteissa näkyy niitten velkojen loppusumma mitä on jäljellä lyhennyksen jälkeen,niin joskus on tullut turhautunut olo esim.jos jonku velan loppusummaksi on jäänyt vaikka 250e niin olisi tehnyt mieli maksaa vielä samalle kuukaudellese summa pois,kun olisi olllut varaakin,mutta kun koskaan ei niissä kuiteissa ole vaikka viitenumeroa mille sem loppusumman voisi kohdistaa jos siis olisi varaa maksaa enemmänki.Tarkoitan nyt siis sitä että ainako sitä pitäisi soittaa ulosottomiehelle ja selvittää ummet ja lammet ja että ny minä haluaisin vielä maksaa tuon velan loppuun.jne...monimutkaista.Osaisko joku antaa neuvon tässä asiassa.

      • 2v ulosotossa

        Ja sen vielä unohdin sanoa,että niissä tapauksissa jos haluaa vaikka jonku lainan suorittaa loppuun joka on ulosotossa niin ainako se pitäisi olla yhteyksissä siihen perintätoimistoon joka alunperin on laittanyt sen velan tuomion saamiseksi ja niiltä sit odotella laskua loppusumman maksamiseksi.


      • 2v olosotossa
        2v ulosotossa kirjoitti:

        Ja sen vielä unohdin sanoa,että niissä tapauksissa jos haluaa vaikka jonku lainan suorittaa loppuun joka on ulosotossa niin ainako se pitäisi olla yhteyksissä siihen perintätoimistoon joka alunperin on laittanyt sen velan tuomion saamiseksi ja niiltä sit odotella laskua loppusumman maksamiseksi.

        Ps.Tsemppiä aloittajalle.Olet saanut asiat hyvälle mallille silleen et olet saanut sovittua lyhennyksistä jne.. Ei muuta kuin tulevaisuutta päin ja tsempit koko perheelle.


    • Helpotus

      Kyllä se vaan niin menee että jos jollekkin tietylle velalle haluat kohdistaa jonkun maksun niin pitää olla yhteyksissä ulosottoon. Ja kyseessä pitää siis olla ylimääräinen suoritus. Ulosotto ei saa suosia ketään velkojia eli normaalisti taalat jaetaan tasan velkojien kesken mutta jos maksat vapaaehtoisesti lisäsuorituksia niin silloin ulosottomies voi kohdistaa summan jollekkin tietylle velkojalle. Eli ensin soitto uo-miehelle ja kerrot mihin haluat kohdistaa ja minkäkin verran...
      Jouduin itse soittamaan ja kysymään asiasta koska halusin kohdistaa suorituksen autovakuutuksen maksuun että saisin kiesin katsastettua. Mut asia ratkesikin lopulta niin että vanhempani helppas minua ja antoivat lainan että sain maksettua loput uo:t pois ja näin ollen maksan lopun 3500 vanhemmilleni. 2v 1kk tuli oltua ulosotossa ja makseltua 21500. Paljon opetti. Ei tule aivan helposti enää uutta lainaa tähän talouteen. Nyt makselen inhimillisemmällä summalla joka kuu loput pois vanhemmilleni ja sit homma selvä. Hieno fiilis! :)

    • 501

      Ulosotosta tulee aina ensin maksukehoitus ennen kuin varsinainen uo alkaa. Maksukehoituksesta näkee tilinumeron ja viitteen. Niillä maksukehoituksen tiedoilla voi hyvin maksaa ylimääräisen suorituksen.

    • 2v ulosotossa

      Ai niinpäs onki.Kiitti neuvosta 501.Onneksi olen säästänyt kaikki alkuperäiset maksukehotukset.

    • rairairai

      itellä tuli 800-1000e euron pikavipit maksamaan jotain 3tonnin luokkaa sitte muita laskuja yhteensä oli 4300e ulosotossa. pieni palkkaisena makselin niitä töissä jonkun aikaa ja nykyään menee liitonpäivärahoista 100-150e kuussa ulosotolle(jonka saan toimeentulotukena takaisin :D). Nyt velkaa ehkä noin yli tuhat mutta alle puoltoista tonnia :P nuo kymmenet tuhannet saattaa ahdistusta aiheuttaa mutta tämmöset taskurahat menee mukavastikku valtio vielä kustantaa ;) huomennapa taidan nappasta ja soittaa paljoko tarkka summa. Mutta vitun perintä ja ulosottokulut vetää velan kolminkertaseks ja varsinkiiku kerkes tuo velka hautua pari vuotta tai nyt on tasan 3vuottaku meni luottotiedot. Onneks olin viisas ja en ottanu hirveetä velka taakkaa vaan tajusin yhen ryyppyputken jälkeen lopettaa ja jättää vippaamisen siihen.

    • pattitilanne

      mitähän keksis. tarvis kaivaa voutille jostaki n.25000 jokakuukausi pottiin alako juokseen elarimaksut n350e...
      tilistä ei jää noita maksaa, ku palakat menee hoijosa oleviin lainoihin...UMPIKUJASA, josta ei ainakaa omapää löydä ulospääsyä...

      • tattipilannee elämän

        Älä huoli, ne osamaksulla hankitut lapset menee ensin päältä joten loput vanhenee siinne voudin pinoon


    • Ei lisää velkaa

      Pattitilanne, anna mennä ulosottoon, älä ainakaan missään nimessä tee lisää velkaa. Ja varaa aika neuvontaan, yritä sitten saada vaikka takaussäätiön takaus.

      • velat pois ajoissa

        ise maksnut ulosottoon yli 2 vuotta ja tuo velka lyhentynyt vain 11.000 vaikka on mennyt suoraan yli 4000 kun auton myin ja laitoinki uo-miehelle tiukan viestin että minkätakia roikutetaan pikkuvelkoja vuosikaupalla ja maksatetaan vain korkoja että velka ei käytännössä lyhene kuin hikiset 4000 vuodessa vaikka joka kk maksan 750 tilistä plus lomarahoista...nyt hain takuusäätiön lainaa ja n. 5kk menee kun luultavasti aloitan sen kautta maksun pois ja siihen otin 5 vuotta aikaa. Jääpähän uo-mies nuolemaan näppejään


    • Saahan se UO rahansa tuon MAHDOLLISESTI taatun järjestelylainankin kautta... tuolla lainallahan maksetaan kaikki velat pois, myös UO:ssa olevat. Omakohtaiset kokemukset asiasta :) Eikö nykyään maksella UO:ssakin ensin pääomaa ja vasta sen jälkeen muut kulut?

      • Perintälain muutoksen jälkeen ulosoton maksujärjestys on:

        1) varsinaisen saatavan korko
        2) varsinaisen saatavan pääoma
        3) perintäkulujen korko
        4) perintäkulujen pääoma


    • epätietoinen!!!!

      asunnon myyntivoitto
      Kun saan aso asunnosta oman osuuteni takaisin indeksikorotuksineen, niin voiko vouti viedä sen noin vaan?

      • Voi viedä. Suoraan tililtä.


    • Juu plo

      Itellä tais tulla jokin kirje uosta ja siitä lähti rullaan että joka tilistä lähti se kolmas osa. Kyllä ihme on jos sen saa jotenki kierrettyä ettei ne kajoo suoraan palkkaan. Jos saa niin kannattaa hoitaa ne uo maksut kuitenki joku että jos ei kerran maksa niin otetaan suoraa palkasta

    • uo_kutsuu

      Niin siinä sitten kävi, että ulosotto uhkaa. Miten teillä on käynyt auton kanssa, jos on palkkatuloja niin ulosmittaao UO auton? Minulla on hyvät palkkatulot, joten toivoisin ainakin että ulosotolle riittää jos saavat 1000-2500 € kuussa ulosottomaksuja palkastani. Ulosottovelkaa tullee olemaan noin 50 000 €. Parissa vuodessa maksan nuo pois korot päälle, eli jotain 2-3 vuotta menee lyhentäessä.

      Tuo auto minulla kuitenkin askarruttaa. Kuinka nopeasti teillä on homma edenny kun ensimmäinen lasku on mennyt siihen pisteeseen, että se lähtee seuraavaksi ulosottoon? Minulla on keväällä auton viimeinen maksuerä 4500 € ja pitäisi saada tuo summa kasaan ennen kuin alkavat ulosmittaamaan palkkaani. Saisin tuon neljässä tai viidessä kuukaudessa säästettyä, nyt kun olen tehnyt päätöksen etten niitä laskuja enää maksa mitkä olen päättänyt päästää ulosottoon. Jos luottotiedot menee ennen tuota viimeistä erää, niin en luonnollisestikaan saa enää uutta lainaa autolainan myöntäjän kanssa sovittua. Ajatus toki se, että saisin viimeisen erän sovittua vaikka kahden vuoden laina-ajalle. Tai edes vuoden.

      • 437347347

        Ilmeisesti aika uusi auto, arvo ? Kyllähän se uo voi hyvinkin sen realisoida vaikka lyhenteletkin aika isolla summalla kuukaudessa, riippuu ihan uo:sta jos on joku kusipää. Uo:han ajaa velallisen asiaa ja velallisen etu on että velka tulee hoidettua mahdollisimman äkkiä. Toisaalta tässä tulee myös valtion etu ja se on se että valtio saa ulosoton taulukkomaksuja jokaisesta velasta mitä per kuukausi ulosmitataan, kahden ensimmäisen vuoden ajan.


        Mut joo, vaikea sanoa lähteekö kärry, mut jos tarvitset sitä työssä niin ei lähde


      • uo_kutsuu
        437347347 kirjoitti:

        Ilmeisesti aika uusi auto, arvo ? Kyllähän se uo voi hyvinkin sen realisoida vaikka lyhenteletkin aika isolla summalla kuukaudessa, riippuu ihan uo:sta jos on joku kusipää. Uo:han ajaa velallisen asiaa ja velallisen etu on että velka tulee hoidettua mahdollisimman äkkiä. Toisaalta tässä tulee myös valtion etu ja se on se että valtio saa ulosoton taulukkomaksuja jokaisesta velasta mitä per kuukausi ulosmitataan, kahden ensimmäisen vuoden ajan.


        Mut joo, vaikea sanoa lähteekö kärry, mut jos tarvitset sitä työssä niin ei lähde

        Auton arvo on ehkä noin 11 000 €. Siitä velkaa vielä jäljellä 8000 €. Eli tuo viimeinen erä joka on 4500 ja lyhennykset tästä päivästä sinne viimeiseen erään saakka. Käytännössä siis omistan 3000 € autostani ja loput siitä on velkaa.


      • 437347347 kirjoitti:

        Ilmeisesti aika uusi auto, arvo ? Kyllähän se uo voi hyvinkin sen realisoida vaikka lyhenteletkin aika isolla summalla kuukaudessa, riippuu ihan uo:sta jos on joku kusipää. Uo:han ajaa velallisen asiaa ja velallisen etu on että velka tulee hoidettua mahdollisimman äkkiä. Toisaalta tässä tulee myös valtion etu ja se on se että valtio saa ulosoton taulukkomaksuja jokaisesta velasta mitä per kuukausi ulosmitataan, kahden ensimmäisen vuoden ajan.


        Mut joo, vaikea sanoa lähteekö kärry, mut jos tarvitset sitä työssä niin ei lähde

        Ulosotto ajaa velkojan ja velallisen asemaa.

        Käytännössä ensiksi katsotaan löysät rahat pankkitilillä, rahastoissa yms. ja palkasta se 1/3 pois, ja jos velka ei oikein ala lyhentyä niin sitten seuravaksi realisoidaan osakkeita, metsät, kesämökki, auto ja asunto.

        Auto ei lähde ensimmäisenä eikä katto pään päältä mutta jos nyt on joku tesla auto siinä niin lihoiksi vaan ja ostaa käytetyn tonnin koslan tilalle.

        Ulosotto kyllä ajattelee velallista, että katto pysyy pään päällä, saa ruokaa ja töitä voi tehdä. Kannattaa myös tehdä maksusopimus UO:n kanssa. Tämä taitaa onnistua niin, että enste maksaa 1/3 velasta pois. Että jos siinä on jotain kymppitonneja pihassa niin kyllä se nyt kannattaa myydä oma-aloitteisesti.

        Tietysti oikea tapa on hoidella itse ne velat ennen ulosottoa. Ulosotto on sitä, että tehdään väkisin jos ei hommat muuten onnistu.


      • tahtoolisääUOta
        M-Kar kirjoitti:

        Ulosotto ajaa velkojan ja velallisen asemaa.

        Käytännössä ensiksi katsotaan löysät rahat pankkitilillä, rahastoissa yms. ja palkasta se 1/3 pois, ja jos velka ei oikein ala lyhentyä niin sitten seuravaksi realisoidaan osakkeita, metsät, kesämökki, auto ja asunto.

        Auto ei lähde ensimmäisenä eikä katto pään päältä mutta jos nyt on joku tesla auto siinä niin lihoiksi vaan ja ostaa käytetyn tonnin koslan tilalle.

        Ulosotto kyllä ajattelee velallista, että katto pysyy pään päällä, saa ruokaa ja töitä voi tehdä. Kannattaa myös tehdä maksusopimus UO:n kanssa. Tämä taitaa onnistua niin, että enste maksaa 1/3 velasta pois. Että jos siinä on jotain kymppitonneja pihassa niin kyllä se nyt kannattaa myydä oma-aloitteisesti.

        Tietysti oikea tapa on hoidella itse ne velat ennen ulosottoa. Ulosotto on sitä, että tehdään väkisin jos ei hommat muuten onnistu.

        Näin tapahtuu.
        Mulla tehty näin 19 vuotta.
        Tiedättekö mitä?
        Kun näin kauan ehtii olla ulosotossa, ei enää pysty edes ajattelemaan mitä elämä ilman ulosottoa voisi olla. En edes halua olla ilman ulosottoa.
        Pidän huolen siitä että ulosottoa riittää koko loppu elämäkseni.
        Mikä olisi paras vaihtoehto pysyä ulosotossa? Kun mulla on nyt sellainen ongelma että ulosotto meinaa loppua.
        Onhan linnankundillakin joka on istunut esim. 10 vuotta, vaikeuksia sopeutua uudelleen yhteiskuntaan. Miksei minulla.


      • uo_kutsuu
        M-Kar kirjoitti:

        Ulosotto ajaa velkojan ja velallisen asemaa.

        Käytännössä ensiksi katsotaan löysät rahat pankkitilillä, rahastoissa yms. ja palkasta se 1/3 pois, ja jos velka ei oikein ala lyhentyä niin sitten seuravaksi realisoidaan osakkeita, metsät, kesämökki, auto ja asunto.

        Auto ei lähde ensimmäisenä eikä katto pään päältä mutta jos nyt on joku tesla auto siinä niin lihoiksi vaan ja ostaa käytetyn tonnin koslan tilalle.

        Ulosotto kyllä ajattelee velallista, että katto pysyy pään päällä, saa ruokaa ja töitä voi tehdä. Kannattaa myös tehdä maksusopimus UO:n kanssa. Tämä taitaa onnistua niin, että enste maksaa 1/3 velasta pois. Että jos siinä on jotain kymppitonneja pihassa niin kyllä se nyt kannattaa myydä oma-aloitteisesti.

        Tietysti oikea tapa on hoidella itse ne velat ennen ulosottoa. Ulosotto on sitä, että tehdään väkisin jos ei hommat muuten onnistu.

        Kai sen maksusopimuksen pystyy UO:n kanssa tekemään ilman että maksaa ensin 1/3 velasta pois? Niin kuin aikaisemmin kirjoitin, niin omistan autostani tällä hetkellä noin 3000 €, koska loppu siitä on velkaa. Jos nyt maksan autolainani lainasopimuksen mukaisesti pois, niin keväällä siitä on sitten enää 4500 € loppuerä maksamatta ja sen voisin saada säästettyä kasaan. Eli keväällä omistaisin siitä sitten sen koko 11 000 €. En kyllä millään haluaisi pakkomyydä autoa pois, koska tarvitsen sitä työmatkoihin. Vai onko sitten parempi että jätän loppuerän maksamatta, jotta se auto olisi lähes tulkoon kokonaan velkaa eikä ulosottomiehen silmissä kiinnostava?

        Ajattelin että antaisin nyt kaikkien muiden velkojen mennä ulosottoon, paitsi puhelin-, luottokortti- ja sähkölaskut, vakuutusmaksut sekä auto- ja asuntolainan. Ne voin maksaa kyllä pois ja rahaa jää vielä elämiseenkin sen jälkeen kun palkastani on otettu ulosottomaksu pois.

        Laskin ulosottolaskurilla että minulla jää ulosottomaksun jälkeen 1700-2000 € joka kuukausi käteen ja sillä hoitaisin nuo edellä mainitut.


      • uo_kutsuu kirjoitti:

        Kai sen maksusopimuksen pystyy UO:n kanssa tekemään ilman että maksaa ensin 1/3 velasta pois? Niin kuin aikaisemmin kirjoitin, niin omistan autostani tällä hetkellä noin 3000 €, koska loppu siitä on velkaa. Jos nyt maksan autolainani lainasopimuksen mukaisesti pois, niin keväällä siitä on sitten enää 4500 € loppuerä maksamatta ja sen voisin saada säästettyä kasaan. Eli keväällä omistaisin siitä sitten sen koko 11 000 €. En kyllä millään haluaisi pakkomyydä autoa pois, koska tarvitsen sitä työmatkoihin. Vai onko sitten parempi että jätän loppuerän maksamatta, jotta se auto olisi lähes tulkoon kokonaan velkaa eikä ulosottomiehen silmissä kiinnostava?

        Ajattelin että antaisin nyt kaikkien muiden velkojen mennä ulosottoon, paitsi puhelin-, luottokortti- ja sähkölaskut, vakuutusmaksut sekä auto- ja asuntolainan. Ne voin maksaa kyllä pois ja rahaa jää vielä elämiseenkin sen jälkeen kun palkastani on otettu ulosottomaksu pois.

        Laskin ulosottolaskurilla että minulla jää ulosottomaksun jälkeen 1700-2000 € joka kuukausi käteen ja sillä hoitaisin nuo edellä mainitut.

        "Kai sen maksusopimuksen pystyy UO:n kanssa tekemään ilman että maksaa ensin 1/3 velasta pois?"

        En tiedä.

        "Niin kuin aikaisemmin kirjoitin, niin omistan autostani tällä hetkellä noin 3000 €, koska loppu siitä on velkaa."

        Ota huomioon, että ulosotossa maksuilla on jotain 8% korkoa ja auton arvo laskee 16% vuodessa, että nyt kun on vielä pelivaraa niin kattelisin itse jostain pakkohuutokaupasta tonnin auton ja möisin sen 11000€ auton veks. Maksaisin sillä rahalla loput autovelasta ja asumisen ja elämisen kuluja 3kk eteenpäin, ja loput rahat käteisenä ulos omiin taskuihin sotakassaksi että UO:lla ei ole niihin asiaa. Sotakassa tarvitsee muutenkin yllättäviin menoihin koska ulosoton aikana maksuvara kutistuu. Sitten ottaisin ulosoton aikanakin kaikki rahat ulos mitä jäljelle jää.

        Aina voi käydä niin, että työt loppuu ja jollain pitäisi edelleen elää. Ja sitten kun on kerännyt kotiin jonkun parinkymmenen tonnin sotakassan repimällä rahaa ulos mitä saa niin voi sitten mennä ulosottomiehen luo ja kuitata kaikki loput saatavat yhdellä maksulla niin pääset UO:sta eroon nopeammin. Tärkeintä on väistää ulosottoa ja toimeentulotukea viimeiseen asti tai ainakin hankkitua niistä eroon niin nopeasti kuin mahdollista oma perse turvattuna.


      • Ulosotos2008
        M-Kar kirjoitti:

        "Kai sen maksusopimuksen pystyy UO:n kanssa tekemään ilman että maksaa ensin 1/3 velasta pois?"

        En tiedä.

        "Niin kuin aikaisemmin kirjoitin, niin omistan autostani tällä hetkellä noin 3000 €, koska loppu siitä on velkaa."

        Ota huomioon, että ulosotossa maksuilla on jotain 8% korkoa ja auton arvo laskee 16% vuodessa, että nyt kun on vielä pelivaraa niin kattelisin itse jostain pakkohuutokaupasta tonnin auton ja möisin sen 11000€ auton veks. Maksaisin sillä rahalla loput autovelasta ja asumisen ja elämisen kuluja 3kk eteenpäin, ja loput rahat käteisenä ulos omiin taskuihin sotakassaksi että UO:lla ei ole niihin asiaa. Sotakassa tarvitsee muutenkin yllättäviin menoihin koska ulosoton aikana maksuvara kutistuu. Sitten ottaisin ulosoton aikanakin kaikki rahat ulos mitä jäljelle jää.

        Aina voi käydä niin, että työt loppuu ja jollain pitäisi edelleen elää. Ja sitten kun on kerännyt kotiin jonkun parinkymmenen tonnin sotakassan repimällä rahaa ulos mitä saa niin voi sitten mennä ulosottomiehen luo ja kuitata kaikki loput saatavat yhdellä maksulla niin pääset UO:sta eroon nopeammin. Tärkeintä on väistää ulosottoa ja toimeentulotukea viimeiseen asti tai ainakin hankkitua niistä eroon niin nopeasti kuin mahdollista oma perse turvattuna.

        Noin hyvillä tuloilla ei sinulle todellakaan jää noin paljoa käteen !!! uo vie jo 2000e nettotuloista 50% pois. ja tuo sinun "liian" arvokas auto saattaa mennä realisoitavaksi... minulla itsellä on hiukan yli4000e auto ja saan sen pitää koska tarvin sitä duunissa. Laskeppa maksukieltolaskurilla paljon sinulle oikeasti jää nettoa kuukaudessa.


      • Uoasikas2008
        uo_kutsuu kirjoitti:

        Kai sen maksusopimuksen pystyy UO:n kanssa tekemään ilman että maksaa ensin 1/3 velasta pois? Niin kuin aikaisemmin kirjoitin, niin omistan autostani tällä hetkellä noin 3000 €, koska loppu siitä on velkaa. Jos nyt maksan autolainani lainasopimuksen mukaisesti pois, niin keväällä siitä on sitten enää 4500 € loppuerä maksamatta ja sen voisin saada säästettyä kasaan. Eli keväällä omistaisin siitä sitten sen koko 11 000 €. En kyllä millään haluaisi pakkomyydä autoa pois, koska tarvitsen sitä työmatkoihin. Vai onko sitten parempi että jätän loppuerän maksamatta, jotta se auto olisi lähes tulkoon kokonaan velkaa eikä ulosottomiehen silmissä kiinnostava?

        Ajattelin että antaisin nyt kaikkien muiden velkojen mennä ulosottoon, paitsi puhelin-, luottokortti- ja sähkölaskut, vakuutusmaksut sekä auto- ja asuntolainan. Ne voin maksaa kyllä pois ja rahaa jää vielä elämiseenkin sen jälkeen kun palkastani on otettu ulosottomaksu pois.

        Laskin ulosottolaskurilla että minulla jää ulosottomaksun jälkeen 1700-2000 € joka kuukausi käteen ja sillä hoitaisin nuo edellä mainitut.

        Aika outo yhtälö??kun tulot n4000e netto kuussa ja vaan 50000e menossa ulosottoon??eikö noilla tuloilla saa helposti jostain tuonverran lainaakin???Joku ei ny oikein täsmää...


      • Ulosotos2008 kirjoitti:

        Noin hyvillä tuloilla ei sinulle todellakaan jää noin paljoa käteen !!! uo vie jo 2000e nettotuloista 50% pois. ja tuo sinun "liian" arvokas auto saattaa mennä realisoitavaksi... minulla itsellä on hiukan yli4000e auto ja saan sen pitää koska tarvin sitä duunissa. Laskeppa maksukieltolaskurilla paljon sinulle oikeasti jää nettoa kuukaudessa.

        Minä luulin että ulosotto vie 1/3 bruttotuloista, eli jos on 4000€/kk liksa niin siitä pitäis kaiken järjen mukaan jäädä 750€/kk yli. Jos auton realisoi, ostaa tonnin koslan ja maksa siitä loput niin pitäis jäädä siitä suoraan 3000€ käteen.

        Parissa vuodessa jos ei ole isompia menoja niin voisi ulosotossa saada kerättyä 20k€ sotakassan noilla tuloilla. Sotakassaa sitten kannattaa kerryttää niin pitkään kunnes sillä voi maksaa loput ulosotosta kerralla pois. Rahaa on syytä olla sitä varten jos tulee menoja, kuten vaikka hajoaa se auto tai pesukone tai työt loppuu. Hyvällä tsägällä ulosotto on lusittu reilussa parissa vuodessa ja raha kannattaa pitää itsellä siltä varalta jos hommat menee päin persettä ja ulosotto venyy vaikka 15v kestäväksi jos työt loppuu.


      • uo_kutsuu
        Uoasikas2008 kirjoitti:

        Aika outo yhtälö??kun tulot n4000e netto kuussa ja vaan 50000e menossa ulosottoon??eikö noilla tuloilla saa helposti jostain tuonverran lainaakin???Joku ei ny oikein täsmää...

        Mistäs sen lainan saa ilman vakuuksia? Pankkia varmasti hirveästi kiinnostaa lainata vippaajalle ilman vakuuksia joka on jättäny laskut maksamatta. Maksukiketolaskurilla laskin mitä jää käteen ja tilistä/ylitöistä riippuen näyttäisi jäävän 1700-2500 € käteen. Vuoden nettopalkkaa kun katsoo, niin noin 20 000 € tullee menemään ulosottoon vuodessa. Kun ottaa korot huomioon, niin varmaankin 3 vuoden ulosottokakku tulossa.


      • Anonyymi
        uo_kutsuu kirjoitti:

        Mistäs sen lainan saa ilman vakuuksia? Pankkia varmasti hirveästi kiinnostaa lainata vippaajalle ilman vakuuksia joka on jättäny laskut maksamatta. Maksukiketolaskurilla laskin mitä jää käteen ja tilistä/ylitöistä riippuen näyttäisi jäävän 1700-2500 € käteen. Vuoden nettopalkkaa kun katsoo, niin noin 20 000 € tullee menemään ulosottoon vuodessa. Kun ottaa korot huomioon, niin varmaankin 3 vuoden ulosottokakku tulossa.

        Joskus voi käydä näinkin, ettoä pankki ehdottaa luottoa asiakkaalle ja maanittelee että saisivat tehdä sen luottoyhtiöhakemuksen. pankin luottoyhtiö kuitenkin suosittaa ettei luottoa anneta.


    • Wittuuntunut

      Perintälain muutoksen jälkeen ulosoton maksujärjestys on:

      1) varsinaisen saatavan korko
      2) varsinaisen saatavan pääoma
      3) perintäkulujen korko
      4) perintäkulujen pääoma

      Väärin.

      Hyödyllisempi tapa:
      1) Turpiin valtiota
      2) valtion konttorista kassa tyhjäksi
      3) raatojen hävitys

      Kansa mukaan!

    • kukavievälistä

      Minulla meni nyt palkasta palkanmaksajan(vuokrafirma) mukaan 890euroa tilityksenä ulosottoon. Kyselin ulosotosta onko oikein ni selvisi, että heille on tilitetty vain 330euroa. Palkanlaskija sitä mieltä, että koko 890e on tilitetty UO. Miten tässä nyt pitäisi toimia?
      500e kadonnu välistä.

      • yx-vaan

        Palkkalapussa on summa jonka työnantaja on maksanut ulosottoon. Uhkaa rikosilmoituksella mikäli palkanlaskija vetänyt välistä.


      • jee1

        Olivat heti tilittäneet koko loppusumman UO kun aloin kyselemään, että miksi viety välistä.


    • Anonyymi

      Huijari taru lainaa rahaa paskan marjat.. Pyytää ennakko maksua lainaa vastaan sitten häviää koko ihminen kun rahat siirretty. Näitä huijareita riittää paljon.. Terv poliisi

    • Anonyymi

      taas vitun vanha ketju, mutta tuonne aloittajaan.

      Ei se sinun ulosotto kuulu työnantajalle ja vielä vähemmän työkaverille. Palkanlaskija vetää välistä sen taulukon mukaan ja tätsit.

      Sinä olet juuri niin paska kuin olet ja sille kukaan muu ei voi mitään. Joka viides suomalainen on kaltaisesti ja Te olette vasta jäävuoren huippu!

    • Anonyymi

      Mä haluan vain sanoa tähän kuinka paljon mä ymmärrän jokaista velkaantunutta, kuinka hyvin mä tiedän sen tunteen, kun ei jaksaisi edes hengittää ja aamun ensimmäinen ajatus on velat, kuten myös illan viimeinen. Selviytymisestä ei ole tietoakaan. Itse selvisin saamalla läheiseltäni lainan, silti häpeän vieläkin itseäni, enkä tunne olevani kokonainen ihminen. En yhtään ihmettele jos velat aiheuttavat itsetuhoisuutta.
      Voimia.

    • Olen ollu ulosotossa viimesyksystä,velkaa vaikka muille jakaa,kaikki ytk kassan syytä 2019 vuodelta,ei mitään mahkuja selvitä veloista,onko kukaan huomannu että ulosotto mies minun tapauksessa nainen käy tiliäkin ronkkimassa?ei voi sinne säästää etes arkkurahoja kun ne viedään.veronpalautekset vietiin kaikki,10s jäi pitäskö ne tilittää?töiden takia tartten suojalaseja kaks teho,jäi hankkimatta,ei mahdollisuuksia lähtee rakennuksille töihin.olen lomauttuna ollu marraskuusta lähtien,sossu luukulta sitten.

      • Anonyymi

        Aivan oikein tekee ulosotto, ei velkasella voi olla säästöjä, hakeudu velkajärjestelyyn muutaman vuoden päästä jos olet vielä töissä.


    • Anonyymi

      Onko jollain kokemusta? Maksan palkasta joka kuukausi kolmanneksen ulos ottoon ja nyt maksoin auton viimeisen erän,eli auto on nyt omani.Auton arvo ehkä 10000€ ja ulos otossa 25000€.Pitääkö auto ilmottaa ulosottoon vai tulevatko sen hakemaan pois? Tarvitsen joka päivä autoa kun teen kolmivuototyötä.

      • Anonyymi

        Uo ei vie autoasi kun selostat että tarvit sitä työhön kulkiessa. Saattavat kyllä ehdottaa että hankit halvemman auton, mutta on melko epätodennäköistä.


    • Anonyymi

      Tarvitsetko pikalainaa ??? Oletko velkaantunut? Onko sinulla huono luotto? tarvitsetko lainaa ?, Annamme lainaa ihmisille heidän huonosta/huonosta luottotuloksestaan ​​huolimatta. Annamme sekä yritys- että henkilökohtaisia ​​lainoja valitsemallesi pitkä- ja lyhytaikaiselle lainalle. Lainaohjelmoijamme on nopea ja luotettava, hae tänään ja saat välittömästi kentän takaisin.


      Lainamme vaihtelevat vähintään 5,000.00 ja enintään 100,000,000.00. Jos haluat lisätietoja, ota meihin yhteyttä sähköpostiosoitteemme kautta: [email protected]

    • Anonyymi

      Tarjoamme lainoja rahoitusapurin tarpeessa oleville henkilöille alhaisella 3%korolla. Saadaksesi lainaa tältä yritykseltä voit kertoa tarkan lainasumman, jonka tarvitset ja milloin voit maksaa lainan takaisin. joten jos olet kiinnostunut, ota meihin yhteyttä alla olevilla tiedoilla.

      Sähköposti: [email protected]
      Matkapuhelin/Whatsapp: 44 7520647201

    • Anonyymi

      Omaa tilannettani ulosotto selkeytti, kaikki velat menee palkasta kuukausittain kerralla. Se on käytännössä vähän kuin se yhdistelylaina jota yritin kauan eri paikoista hakea eikä onnistunut. Yhteensä summa on n. 108000 ja lyhennän n. 900 eur /kk. Jos sinulla on paljon velkoja/luottoja eri puolille ja tekee tiukkaa maksaa, anna vain mennä ulosottoon. Tulee maksuhäiriömerkintä, mutta eipä synny uutta velkaa. Ja tuo 900 kuussa on itselläni paljon vähemmän mitä makselin lainalaskuja eri puolille ennen ulosottoa. Asuntolainaa itselläni on vielä sen verran jäljellä että eivät asuntoa ulosmitanneet, sama auton osamaksujen kanssa, eli autoa maksan edelleen normaalisti alkuperäiselle velkojalle kerran kuussa. Paljon vähemmän nykyään stressiä. Omaehtoisesti voi maksaa myös netissä, jos joskus on mahdollisuus suorittaa enemmän. Sivut selkeät ja hyvät ja voi seurata kokonaistilannetta helposti. Positiivisella mielellä vain, kyllä ongelmista selviää eikä se raha kaikkea elämässä merkitse.

      • Anonyymi

        Lisäisin kirjoitukseesi vielä, että velanmaksu-urakkaa ei kannata liikaa miettiä etukäteen, jottei polvia ala heikottaa, vaan eletään päivä kerrallaan.


      • Anonyymi

        Lyheneekö tommonen laina sillä 900eur/kk ollenkaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lyheneekö tommonen laina sillä 900eur/kk ollenkaan?

        Kyllä lyhenee, itelläni oli noin 60 000e ja maksoin sitä 7,5v... noin 750e/kk lomarahoista vähän enemmän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä lyhenee, itelläni oli noin 60 000e ja maksoin sitä 7,5v... noin 750e/kk lomarahoista vähän enemmän.

        Vilpittömät onnittelut tarmokkaasta lainan hoidosta.
        Nyt sinusta tuntuu varmaan hyvältä eli samalta kuin asuntolainansa maksaneelta.
        Valtava helpotuksen tunne vyöryy ylitsesi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä lyhenee, itelläni oli noin 60 000e ja maksoin sitä 7,5v... noin 750e/kk lomarahoista vähän enemmän.

        Jos lainan korko on 7 prosenttia, niin 15 vuodessa maksaa 900 euron kuukausitahdilla 100 000 euron suuruisen lainan kokonaan pois.

        Ulosotossa kahtena ensimmäisenä vuotena menevät tosin myös taulukkomaksut, jotka 900 euron lyhennyssummalla ovat 84 euroa/kk eli 24 x 84 euroa = 2016 euroa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos lainan korko on 7 prosenttia, niin 15 vuodessa maksaa 900 euron kuukausitahdilla 100 000 euron suuruisen lainan kokonaan pois.

        Ulosotossa kahtena ensimmäisenä vuotena menevät tosin myös taulukkomaksut, jotka 900 euron lyhennyssummalla ovat 84 euroa/kk eli 24 x 84 euroa = 2016 euroa.

        Myös korot ja kulut on jokaisessa saatavassa eli ei se pääoma vaan niin nopeasti lyhenekään kuten olettaa.


      • Anonyymi

        Vaikka itse on ymmärrä velkajärjestelyä ja ulosotto, niin on niillä tarkoituskin!

        Velkaantuminen loppuu ja ihmisen itsensä ei tarvitse enää kuin toteuttaa annettu tuomio! TOsi tuo velkajärjestelyn tarkoitus "puhtaasta uudesta alusta" on sellainen jota ne eivät ymmärrä, jotka sen käyvät läpi. Tai siis osa ei ymmärrä! Jos lusit viisi vuotta ja pari vuotta päälle seurannassa, niin ei sinun luottokelpoisuus millään tapaa ole puhdas!

        Et sinä voi mennä pankkiin tai autokauppaan ja ottaa 50 0000€ luottoa ja kuvitella saavasti sitä. Naarmut on jäljellä vaikka tiedot ovat puhtaat! Kyllä sinne luottokuntaan on joku tagi jäänyt.


    • Anonyymi

      Olen joskus kuullut tälläisen, että esim 3v ja 5000 € pääomassa eka 8kk menee korkoihin minkä jälkeen pääoma alkaa kuoleutumaan! Sama noitten ulosottojen kanssa. Harva varmaan on näitä asioita itse tehnyt esim excel taulukkoon. Mutta noin se menee maksat sitten hyvällä tai pahalla!

      • Anonyymi

        tuo on ihan matematiikkaa, että ensin maksetaan korkoa ja sitten lyhenee! Kyllä se lyhenee jo alussa, mutta se alkaa tuntumaan vasta vajaan vuoden päästä myös kunnollisesti lyhennyksenä. Kyllä ihmisten pitäisi osata ennen lainan ottoa hieman matematiikkaa ja jotain taulukkolaskentaa. Pankit on laskenut tuossa korot ja kulut ja siitä tuo 8kk korko juttu tulee!

        Tuohon 10v vanhaan aloitukseen. Aloin miettimään, että miten ihminen on voinut saada velkoja joiden hoitoon pitää käyttää 2000€ kk. Ei siinä paljoa asiakkaalla ole tuollaisen jälkeen neuvotteluvaraa! Tuskin yksi luottoja tuollaiseen suostuu!

        Jos sanotaan, että luottojen hoitoon saa mennä kk joku 10-15% nettotulosta, niin 2000€ on osa jostain 25000€ kk nettoansiosta. Se jolla on 25 000€ netto, ei varmaan täällä juttele!


    • Anonyymi

      ”Juuri itse yritin neuvotella mutta aivan turhaan koska tyyppi ei tullut vastaan lainkaan. Sanoin myös että menetän työni jos otetaan palkasta mutta ei häntä kiinnostanut sekään.Nyt vedetään palkasta ja käteen jää tonni ja vuokra on 1300€”


      Vouti tiesi että bluffaat. Maksusopimukset teettävät turhaa työtä, ja kun bonukset ovat pienentyneet, niin se on uo-miehelle se ja sama vaikka velallinen heittäisi veivinsä.

    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      91
      4286
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      4202
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      3966
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      2807
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2521
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      128
      2108
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      340
      2084
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      195
      2003
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1649
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1442
    Aihe