Thor (2011) & The Avengers (2012)

Scifisti1977

Tuli eilen vilkaistua töiden jälkeen pari Marvel-universumiin sijoittuvaa elokuvaa.

Ensimmäinen näistä oli Thor (2011). Oli aika erilainen mitä luulin ja itse asiassa todella hieno fantasiaseikkailu. Leffaan oli aika hienosti saatu mahtumaan fantasiamainen Asgårdin maailma ja sen tapahtumia sekä vanha kunnon Maapallo. Loistavaa efektimäiskettä ja meininkiä.
Juoni oli simppeli, mutta eipä tällaisissa elokuvissa välttämättä tarvitse mitään monimutkaista juonta ollakaan. Eli Asgårdin kruununperijä Thor (Chris Hemsworth) käy vähän liian ylpeäksi ja hänen isänsä Odin (Anthony Hopkins) karkoittaa hänet Asgårdista Maahan. Maassa Thor joutuu oppimaan mitä nöyryys ja haavoittuvuus on. Lopulta Thorista tulee maailman suojelija ja hyvä tyyppi. Natalia Portman esittää tohtori Jane Fosteria, joka kiinnostuu Thorista ja johon Thorkin rakastuu. Pahiksena on Thorin veli Loki (Tom Hiddleston). Leffassa on hyvä meno ja upeat erikoistehosteet. Suosittelen 4/5.

Toinen leffa oli Thorista alkanutta tarinaa jatkava The Avengers (2012). Todella hieno elokuva oli tämäkin. Jälleen efektit jyllää ja mahtavaa ryminää! Loki on liittoutunut tällä kertaa tuntemattomien pahiksien kanssa ja janoaa Thorille kostoa ja Maapallon hallintaa. SHIELD järjestö kokoaan supersankaritiimin taistelemaan Lokia ja hänen armeijaansa vastaan. Thor, Iron Man, Kapteeni Amerikka ja Hulk muodostavat tämän kostajien "The Avengers" ryhmän.
Leffan aikana tämä supersankarien muodostama tiimi hitsautuu toimivaksi kokonaisuudeksi alun vaikeuksien jälkeen. Lopun taistelukohtaus hyökkäävää armeijaa vastaan on huikeaa katseltavaa. Suosittelen ehdottomasti, 4,5/5.

Nyt heräsi kiinnostus myös Captain America: The First Avenger (2011) -elokuvaa kohtaan ja pitäähän sekin hankkia. Ehtymätön elokuvien lähde taitaa nämä Marvelin sarjakuvat olla. Katselemisiin!

6

364

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HulukkiBanner

      Anttila möi tässä hiljattain alennuksella hintaan 19,95€ boxia, jossa oli kuusi Marvel elokuvaa "Iron Man", "Hulk", "Iron man 2", "Captain America", "Thor" ja "The Avengers".
      Jaksoin onneksi odottaa alennusta edellisestä hinnasta, joka oli 42€.

    • Marvel

      Kaikki marvelit on parhaita. Hyvä hankinta

    • Scifisti1977

      Sain katseltua myös tuon Captain America -elokuvan ja hyvähän sekin oli! Oikea järjestys,missä näitä Marvel -elokuvia tulisi katsella on tämä:

      1. Iron Man (2008)
      2. Iron Man 2 (2010)
      3. Thor (2011)
      4. Captain America (2011)
      5. The Avengers (2012)
      6. Iron Man 3 (2013)
      7. Thor: The Dark World (2013, tulee elokuviin 30.10.2013)

      Omistan nuo kuusi ekaa leffaa. Aion mennä leffateatteriin ehdottomasti katsomaan tuon uuden Thoor -leffan.

      Tuo järjestys on oikea ja tietyt asiat menevät aina eteenpäin ja viittauksia aikaisempiin elokuviin tulee. Katsoin ensin Thor:n ja sen jälkeen suoraan tuon The Avengersin ja ihmettelin että mikä tuo "Tesserakti" -energiakuutio oikein on. No se selitetään Captain America -leffassa. Siksi siis tuossa järjestyksessä kannattaa katsella. Iron Man 3:ssa Tony Starkilla (eli Iron Manilla) on vähän psyykkisiä ongelmia The Avengers -leffan tapahtumien johdosta. Siis kannattaa katsoa leffat tuossa järjestyksessä. Itse olen ne laittanut kirjahyllyyn M -kirjaimen kohdalle (Marvel) järjestykseen (joo, leffat ovat yleisesti aakkosjärjestyksessä mulla).

      Hyviä leffoja. Odotan innolla uutta Thoria ja The Avengers 2:sta. Taitaa se Captain America 2:n olla tulossa myöskin. Niitä odotellessa!

    • Godofasgard

      En oo nähnyt leffoja mutta YouTube on tullut katsottua ja loki on ihan parasja kunnia marvelille

    • Täysin_fangirl

      Hehe, Loki on yhä hurmaavin pahis jonka olen koskaan nähnyt.

    • InfinityWar

      Odotan Infinity war:ia saatavaksi kirjastolainoihin, kaikki muut muuten saatavilla kaukolainoja myöten, ilmaiseksi siis, tiedoksi. Avengersit on todellakin huippuviihdettä katsella. Kuka olisi uskonut vielä 20 vuotta sitten että tällaisia leffoja on mahdollista tehdä? Tosin esim. Ruohonleikkaaja-leffa tuli joskus 1995 ja oli uraauurtava leffa erityistehosteidensa takia jo silloin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1756
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1669
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      14
      1458
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1154
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1143
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1141
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1096
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1091
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      5
      1062
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1050
    Aihe