mammana alkoholisti

surullinen äiti

Minulla on puolivuotias lapsi ja äitini on alkoholisti. Olen tehnyt hänelle selväksi etten halua, että luonamme juodaan. Silti hän röyhkeästi vain juo, eikä pysty/halua olla ilman viinaa päivääkään. Hän voi sanoa olevansa juomatta, mutta kuitenkin piilottaa juoman laukkuunsa ja juo käydessään tupakalla (tiedän koska jäi kiinni). Hän haluaa tavata lapsenlastaan, mutta viina on hänelle selkeästi tärkeämpi. Olen miettinyt, pitäisikö minun katkaista välit häneen kokonaan. Itselläni on lapsuudessa huonoja muistoja hänen juomisestaan ja tupakan poltostaan. En halua oman lapseni kokevan samanlaista. Päätös voi saada äidin juomaan vielä enemmän ja masentumaan entisestään. Mutta minulle oma lapseni on tietenkin tärkeämpi, ja olen hänestä vastuussa, enkä äidistäni. Tällä tavalla selitettynä päätös tuntuu selkeältä ja yksinkertaiselta, tuntuu vain todella pahalta joutua tekemään se. Te muut varmaan tekisitte myös samoin?

18

326

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • äiti ja mummi

      "Te muut varmaan tekisitte myös samoin? " Kyllä, ehdottomasti.

      • Mummu minäkin

        En ehkä tekisi. Mummuna voisin yrittää pysytellä selvänä.


      • aloittaja....

        Niin. Parasta lienee lopettaa lapsen ja hänen mammansa näkemiset kokonaan. Se tulee olevan kova paikka hänelle, mutta itse hän on tiensä valinnut. Hän varmasti lupaa taas olla juomatta, mutta miten siihen voi luottaa kun ei aikaisemminkaan voinut. Hän on aikuisen silmissä täysin harmiton juodessaan, mutta muistan hyvin miten lapsena oli turvaton olo. Ja nyt hän on vielä pahemmassa kunnossa kuin silloin. Haisee aina kuvottavalle viinalle ja tupakalle, eikä aivot pelaa enää täysillä. Ei hän enää montaa vuotta varmaan elä ennenkuin keho antaa periksi. Senkin takia ehkä hyvä etteivät ole tekemisissä niin lapsen ei niin nuorena tarvitse käsitellä kuolemaa. Kauheeta sanoa mutta näin se nyt vaan on.


    • Sininen Nortti

      Miksi kirjoitat tänne?
      Olet tuominnut äitisi rappioalkoholistiksi ja olit päättänyt jättää hänet ja unohtaa.
      Jos hän tosiaan on tuossa kunnossa, että kuljettaa eväspulloa mukanaan, niin ihmettelempä, miksi hän haluaa nähdä vauvaasi.
      Viina täyttää alkoholistin elämän niin täysin, ettei mitkään ihmissuhteet ole tärkeitä.

      Tupankanpoltostakin olet saanut "huonoja muistoja" lapsuudessasi. Kymmenet tuhannet äidit polttivat tupakkaa vielä pari kymmentä vuotta sitten. Se oli ihan hyväksyttyä ekä aiheuttanut mitään mielenilmaisuja. "Kaikki" polttivat, miten siitä olisi voinut jäädä muistikuvia lapsille?

      Taitaa olla provo.

    • Olkoon kukin mitä on

      Minä en erottaisi lastani juovasta mummusta. Lapsi tulee näkemään kaikenlaisia ihmisiä elämässään. Toiset vain ovat heikompia kuin toiset. En usko että vahingoittaa lasta, päinvastoin, oppii näkemään erilaisuutta ja hyväksymään.

      Siltojen katkaisu sen sijaan vaurioittaa lasta. Se on mielestäni puolustettavissa vain silloin jos mummu on todella vaaraksi lapsenlapselleen. Itse olen elänyt lapsuuden erossa isän suvun kanssa, en haluaisi sitä kenellekään, jättää lähtemättömät arvet. Mm. oman parisuhteen anoppi/appi -suhteet ovat raskaita, omat kokemukset kalvavat.

      Mutta sen minkä teet, on juuri oikein, luonteemme mukaisesti jokainen meistä valinnat tekee. Tuomitseminen on turhaa.

      • Moron ja näkemiin

        Katso nyt vähän ikää.
        Vauvahan hän vielä on. Lapsen paikka on kotona, ovat isovanhemmat sitten millaisia hyvänsä. Tulkoot vauvan kotiin olemaan lapsen kanssa. On ihan aiheellista vartioida, että tulija on selvin päin.

        Lapsi ei arvostele aikuisia moniin vuosiin. Ei hän ihmettele juoppoja tai muuten erilaisia. Lapsi on niin aito, että hän hyväksyy ihmiset sellaisina kuin he ovat.
        Jos aikuinen kohtelee lasta huonosti, hän vain itkee ja pelkää, syyttää itseään, koska aikuinen on pahana. Syyhän on aina lapsessa.

        Lapsi alkaa miettiä muutaman vuoden ikäisenä, onko joku humalassa vai ei. Hän oppii erottamaan selvän ja juopon läheisensä välillä. Hän ei halua olla läsnä, kun juoppous on voitolla.

        Turhaan täällä mietitään sallitaanko yhteys juoppoon isovanhempaan. Lapsi tekee sen ratkaisun kunhan joutaa, ja se on lopullinen. Voit pakottaa lapsen tapaamaan isovanhempia, mutta et voi pakottaa hänen tunteitaan. Jos aikuiset sen ymmärtäisivät, monet typeryydet jäisivät tekemättä.


    • ajattelennäin

      En jättäisi lastani mummon hoitoon hetkeksikään. Mutta tuskin nyt välejäkään dramaattisesti katkaisisin; mikäs järki siinä nyt sitten muka on?

      Jotain tuollaista käydään kahvilla ja tavataan parin tunnin verran, esimerkiksi kahden viikon välein, tai näin?

      Siis olettaen että tämä olisi totta tämä tarina.

    • Alkolistin aik.lapsi

      Provo tai ei, alkoholismi on sairaus, johon tarvitsee apua.

      • ajattelennäin

        Ja jota on vaikea auttaa.

        Kyseessä on tila, jota tavallaan voi itse säädellä ja sitten kuitenkaan ei. Suomen lakien mukaan ei minkäänlaisia rajoitustoimia tai pakkoja voi täysi-ikäiseen ihmiseen soveltaa, jos ihminen ei juuri sillä hetkellä satu olemaan vaaraksi itselleen tai muille. Kuitenkin tällainen ihminen asettaa itsensä holtittomaan tilaan toistuvasti. Ketään lasta ei voi tuollaiselle käyttäytymiselle alistaa. Niinpä vaihtoehdoksi jää erottaa lapset alkoholisteista, niin hyvin kuin mahdollista.


    • se on sairaus

      älä jätä lapsia ainakaan hoitoon, sillä juova juo joka tapauksessa ja valehtelee myös paljon..

    • Vihanperijä

      Myös oma laspesi aikanaan valitsee, haluaako pitää yhteyttä sinun ja lapsenlapsesi välillä. Mallia jo on omasta kokemuksesta. Syy voi olla joku muu kuin alkoholi, meillä se oli "väärin jaettu omaisuus". Meitä on neljä siskosta, eikä kukaan pärjää miehen suvun kanssa. En usko että vika on yksistään heissä, opitussa tavassa käsitellä miehen sukua sen sijaan on. Äiti kyllä uskoi olevansa oikeassa, emme koskaan ole perehtyneet asiaan niin että tietäisimme, oliko hän.

    • ,kml.m,ö,ö-

      Jep-alkoholisoitunut isoäiti.Ei voi ainakaan luottaa.Sen vertta vihainen on aina lapsenlapset nähdessään että parempi pysyä poissa.Alkanut maistumaan päälle 60-vuotiaana.Sitä ennen oli täysin raitis.Aina tulee kylään,aina huonolla päällä.Todella ärsyttävää.

    • njnkmpolk,p

      Onko Heidin äiti alkoholisti? Voi kauheeta.Ihmekkös jos nähty max kerran pitämässä tyttärentytärtä sylissä..voi jee.

    • Viina vai ?

      Kovin surullista. Tassa ei siis ole kysymys aidistasi, eli jos sina voit vaikuttaa hanen lopettaa juomisensa.
      Kysymys on sinun ja lapsesi hyvinvoinnista, ja vastaus pitaisi sinun katkaista aitisi tapaaminen on : KYLLA ! Isoilla kirjaimilla.

      Aidillasi on ongelmia joista han kieltaytyy katsomasta silmin ja luulee etta juopottelu ne ratkaisee. Itse elan alkoholistin kanssa ja tiedan mita sellainen elama on. Lupauksia, uhkauksia... yms vaan he itse ovat vastuussa itsestaan, ei muut ole.

      Viela koskapa sinulla on surullisia muistoja lapsuudestasi, ne tulevat nyt selkeasti esille. Ethan halua omalle lapsellesi tallaisia muistoja? Sinun tehtavasi hanen aitinaan on suojella hanta. Kylla han aikuisena sitten nakee elamaa niinkuin se on, sitten kun pystyy ymmartamaan.

      Sinun on pakko sanoa suorat sanat aidillesi, etta jos haluaa sinua ja lastasi tavata, on oltava ja pysyttava selvin pain. Piste ja silla siisti. Jos han todella HALUAA, niin kylla sen tekee, jos taas viina on saanut sellaisen otteen eika han hakeudu apuun, silloin se on tarkeinta hanelle elamassa, muut asiat ja ihmiset saavat aina toisen sijan.
      Valinta on : viina tai lapsenlapsi. Mujita vaihtoehtoja ei ole.

      Jos muistat kuuluisan englantilaisen nayttelijan Peter O,Toole, han vietti kokio elamasa alkoholissa, ei muista vuosia mita elamassaan tapahtui. nyt sitten hanen lapsensa kielsivat tapaamasta lastenlastaan, ja tuloksena oli mies lopetti juomisen ja on nyt onnellinen. Etta nainkin.

      Toivon sinulle voimia, hyva aiti.

      • Peter, Peter

        Onko hän siis onnellinen siitä, ettei tarvitse tavata lapsenlapsia, ja siitä ilosta lakkasi juomasta?


    • ei ikinä

      Kuka uskaltaa juopolle viedä lapsenlasta?, vaikka kuinka olis mummi.

      • Kaikkea kysytkin

        Ja mihin menee ihminen, jonka on pakko viedä juopolle ihmiselle lapsi hoitoon?
        Mikä voi olla niin tärkeää äidille?
        Lapselle voi sattua mitä hyvänsä juopon kynsissä, ja äiti levittelee käsiään ja sanoo, että pakkohan se oli jonnekin viedä, kun itsellä oli niin tärkeä meno.

        Jos tänne asti kirjoittaa ja päivittelee, niin totta kai hän saa vastaukseksi, että älä hyvä ihminen anna lastasi juopon käsiin.
        Ei kai aloittaja voi edes muuta olettaa.

        Mikä on ketjun tarkoitus?


    • Ei tippa tapakaan?

      Mikä on oma suhteesi alkoholiin?
      Lienee hiukan tärkeämpi asia lapsesi tulevaisuuden kannalta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      1981
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1888
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      143
      1458
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1194
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1118
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    Aihe