mitä lisäravinteita aloittelijalle

kesäkuntoon2014

Hei!

Tuli tuossa vuodenvaihteessa aloitettua kuntoilu laihdutus mielessä. Alussa oli painoa 140kg ja pituutta 190cm, nyt 117kg ja ajatuksena olisi aloittaa säännöllinen salilla käyminen( 3-4kertaa/viikossa). Kaveri lupautui tulla antamaan hyviä tipsejä niin pääsee heti tekemään liikkeitä oikein ja tehokkaasti.
kysymys kuuluukin, että mitä kaikkia lisäravinteitä kannattaisi ostaa, jotta saisi rasvanpalamista ja lihaskasvua tehostettua, kun on tota pläskiä viel jonkinverran jäljellä. Pärjääkö ihan jollain whey 80 protsku jauheella ja jollain rasvanpolttaja pillereille( monet vissiin piristävät ja parantavat suoritusta), vai kannattaako lisäksi napsia muita ravinnelisiä??

kokemukset eri lisäravinteista olisivat tervetulleita...

19

2423

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Noeimitään

      Ei mitään. Et tarvitse niitä tuossa vaiheessa. Lisäravinnekauppiaat vain uskottelevat niin ja ilmeisesti mainospuhe on purrut liiankin hyvin.

      • raw

        Hyvin sanottu:)


      • todellakintarvitsee

        no ei se hauis kyllä pelkällä mustikkasopalla ja ruisleivällä kasva


      • fkhjkfhkj
        todellakintarvitsee kirjoitti:

        no ei se hauis kyllä pelkällä mustikkasopalla ja ruisleivällä kasva

        energiallahan se kasvaa ja jos miehessä rasvaa on niin on myös energiaa. lisäravinteet käyttöön vasta jos meinaa liian pieni rasvaprossa olla.


    • Ihan miten vaan...

      Kahvilla piristyt, runsaalla vedenjuonnilla saat vähän vauhtia aineenvaihdutaan samoin kuin säännöllisellä syömisellä. Läski lähtee syömällä.

      Olen tuon kopioinut joskus kirjoitusvirheineen netistä, Jutan dieetti miehille:


      aamiainen
      kaurahiutale 70g (n.2dl)
      rasvaton raejuusto 150g
      sokeroimaton mehukeitto 200g (2dl)

      lounas
      kana/kala/naudanliha 150g
      vihanneksia 200g
      rasvaon raejuusto 40g tai kananmunanvalkuainen 75g
      oliiviöljy 5g (1rkl)

      välipala
      1 kpl profx-locarb patukka tai 40gfast dietmixtai 250g 0.2% maitorahka 100g pakastemarjoja

      päivällinen
      riisi 60g tai pasta 60g tai peruna 250g
      kana/kala/nauta 150g
      vihanneksia 200g
      oliiviöljy 5g

      iltapala
      maitorahka 250g tai rasvaton raejusto 150g
      sokeroimaton mehukeitto 100g (1dl)
      vehnälese 10g
      fast omega3 2kpl

      muuta
      4l vettä päivässä 0.3l ennen aamiaista
      mausteita ja suolaa 5-7g/pv

      Et tarvitse mitään lisäravinteita. Maitoa palkkariksi, korkeintaan heraproteiinia sekaan, ja heti treenin jälkeen kotiin syömään. Noi tuossa dieetissä mainitut dieettituotteet voi unohtaa. Syö oikeaa ruokaa. Tuota ohjetta voi hyvin tuunata, mutta ruoka-ajat on hyvät muistaa.

      Kun pääset tavoitepainoosi, vaihda dieetti.

      • perus treenari diett

        Heitetäämpä ajatuksia ilmoille.

        Tärkein asia on syödä oikea määrä rasvaa ja proteiiniä ihan joka päivä. Tällä pidetään elimistössä täysi liekki päällä ja mahdollistetaan rasvan palaminen. Rasvaa tarvitaan joku 60..120 g per päivä ja proteiiniä 80..200 g per päivä.

        Liha/kala/maito/kananmuna, eli rasva ja proteiini pitoisen ravinnon lisäksi tarvitaan jokaiselle aterialle läjä tuore ruokaa, kuten juureksia, hedelmiä ja vihanneksia. Tällä ruokavaliolla saadaan myös maksimaalinen pirteys päivään.

        Sopiva aterioiden määrä olisi 3..4 per päivä ja ruoka jaetaan tasaisesti joka aterialle. Yksittäiset retkahduksetkin tällä ruokavaliolla ovat ihan ok ;)

        Lisäravinteista kannattaa kokeilla hyvää monivitamiinia sekä D-vitamiinia. Kummankin vaikutuksen huomaa parissa päivässä mikäli niissä on tehoa.

        Eksoottisempana lisäravineena kannattaa kokeilla kreatiiniä. Pieni kertakäyttölusikallinen 2..3 grammaa on sopivan riittävä päiväannos. Kreatiini sopii hyvin puntin nostoon & rasvan polttoon. Se lisää alle minuutin maksimi suoritukseen tarvittavaa energiaa. Kreatiinilla saadaan viiden toiston sijasta seitsemän..kahdeksan toistoa samalla puntilla. Sillä on myös rasvaa polttava sekä nestettä keräävä vaikutus.

        Jutan dietissä rasvaa ei tule tarpeeksi ja ko. dietin huonot makarooni-hiilarit kannattaa korvata vaikka pakestevihanneksilla, muuten ihan ok. Esimerkin mukainen dietti saattaa toimia parhaiten mikäli kiristelee nahkaa hormoni valmisteiden avulla.


      • törkeää rahastusta

        Jutan dieetti on kyllä noiden lisäravinteiden suhteen aika vitsi. Fastia kehtaavat suositella kun saavat siitä hyvän maksun.


    • asdasdasdasadad

      kyllähän noita palautusjuomia ja muita kannattaa syödä/juoda. ei niissä mitään pahaa ole. jos kunnolla alkaa puppaamaan niin välttämättä normaalista ruuasta ei saa tarpeeksi proteiinia yms. muita aineita, jotta kehitys olisi paras mahdollinen.

      itse käytin pitkään juuri kyseista whey-80 jauhetta ja lisäravinteita jotka sisälsivät magnesiumia, calsiumia, sinkkiä jne jne. pitää verisuonet ja sydämmen kunnossa.

      Toisille kahvi ei maistu, sovi tai ei ehdi keittää kiireisen elämän takia, nuo jotkut "rasvanpolttajat" ovat ihan oiva lisä piristämään salireeniä mutta rasvanpoltto ominaisuus on siis lähes mitätön mitä nyt kiihtynyt aineenvaihdunta lisää rasvanpalamista. Itse olen muutamia merkkejä kokeillut ja ottanut niitä pillereitä työpäivän jälkeen kun olen mennyt salille. mukavasti antaa puhtia että nousee se puntti muutaman kerran enempi ;)

      ja siihen läskiin :D. se lähtee ihan liikkumalla ja hikoilemalla, kunhan syö hyvin ja terveellisesti. KULUTA ENEMMÄN MITÄ SYÖT. en tiedä oletki perso makealle tai yönapostelia, itseltäni lähti muutama kilo iha sillä että en laittanu suuhuni mitään(paitsi vettä) illalla klo 8 jälkeen sitten 7... vettä juo vain paljon koko päivän niin että kusi lentää kaaressa ja kauan.

      kyllä ne sinua siellä salilla neuvoo ja varmasti myös kaverisikin.

    • vcxfdsfsdfds

      Riippuu siitä, että kuinka paljon saat proteiinia normaalista ruokavaliostasti. Dieetillä ruokavalion pitäisi olla sen verran proteiinipainotteinen ettei välttämättä mitään proteiinilisää enää tarvitse. Jos riittävää proteiinimäärää on vaikea saada syötyä niin silloin kannattaa ostaa proteiinijauhetta. Palautusjuomilla et tee oikeastaan mitään kun laihdutat.

    • Hiiihhihiihihi

      Helposti! aloitat seuraavalla kaavalla. 3kk reissu thaimaahan,ostat purkin anadrol 50mg ja kovaa treeniä. kyl alkaa verisuonet pullistella :)

    • kunnon ruokaa

      Ravinnon merkitys!

      Hyviä rasvoja:

      Villi kala, pähkinät, siemenet, manteli, avokado, kananmuna, kylmäpuristetut luomu kasviöljyt (rypsi-, kookos- ja oliiviöljy). Kylmäpuristuksen ansiosta öljyn rasvahappokoostumus ja vitamiinit säilyvät luonnollisessa muodossaan. Eläinrasvat (luomu parasta).


      EI margariinia (40 %, 60 % tai 80 % rasvaa loput vettä) tai kevytlevitettä (rasvaa jokin muu määrä kuin 40 %, 60 % tai 80 % vettä), eikä muitakaan prosessoituja kasviöljyjä ja -rasvoja. Eli vältä elintarvikkeita, joissa on ainesosina: kovetettu kasvirasva, kovetettu kasviöljy, kasvirasva, kasviöljy, auringonkukkaöljy, rypsiöljy, maissiöljy, pellavaöljy, kasvisteroliesterit, palmuöljy, palmurasva, kookosrasva ja rasvahappojen mono- ja diglyseridit.


      Hyviä rasvoja tarvitsemme kasvuun ja kehitykseen sekä yleisterveyden ylläpitämiseen. Tämä rasva on energian, ruoansulatuksen, aivojen, solujen ja aineenvaihdunnan kannalta välttämätöntä. Rasvan tehtävä on toimia solukalvojen rakennusmateriaalina ja solujen viestinviejien lähtöaineena. mm. hormonaalisten viestien toimivuus on kiinni rasvasta.


      Suomalaisen ravitsemussuosituksen (VRN) mukaan aikuisten tulisi saada päivittäisestä energiansaannista n. 30 % rasvoista. Lasten rasvantarve on suurempi.

      Aikuisen perusruokavaliossa rasvantarve on n. 80 grammaa.


      Proteiinit:

      Proteiinien päivittäinen tarve 0,8-2 grammaa per painokilo (normaali paino) riippuen aktiivisuudesta. Proteiinit ovat elimistölle välttämättömiä rakennusaineita, joita mm. solut, hormonit, aineenvaihdunta ja lihakset tarvitsevat. Proteiinit koostuvat aminohapoista. Keho ei pysty valmistamaan läheskään kaikkia tarvitsemiaan aminohappoja, vaan ne on saatava ravinnosta. Aminohappojen lähteenä voivat olla joko eläin- tai kasviproteiinit. Eläinproteiinien lähteitä ovat kaikki lihat, kalat, äyriäiset, munat, maito ja niistä valmistetut tuotteet. Kaikki eläinproteiinien lähteet tarjoavat jokaisen tarvittavan välttämättömän aminohapon.



      Suomalaisen ravitsemussuosituksen (VRN) mukaan proteiinia tulisi saada n. 20 % päivittäisestä energiasta. Aikuisen perusruokavaliossa tämä tarkoittaa n. 100 g proteiinia päivässä.


      Hyviä hiilihydraatteja:
      Syö kasvikunnan tuotteita (kasviksia, vihanneksia, juureksia, hedelmiä, papuja, linssejä, herneitä ja marjoja) vähintään 500 grammaa päivässä.



      Suomalaisen ravitsemussuosituksen (VRN) mukaan hiilihydraattia tulisi saada loput energiasta. Aikuisen perusruokavaliossa tämä tarkoittaa n. 225 g hiilihydraattia päivässä, joka tulee helposti täyteen 1/2 kilosta kasvikunnan tuotteita (kasviksia, vihanneksia, juureksia, hedelmiä, papuja, linssejä, herneitä ja marjoja).





      Korkeintaan 2 annosta (EI 6-9) täysjyväviljaa jos viljat sopivat ja jää nälkä?


      Mihin perustuu VRN:n kuidun saantisuositus? Maksimaaliseen leivän/viljan syömiseen vai mihin? Miksi suurimmassa osassa maapalloa ihmiset eivät saa paksu- ja peräsuolen syöpää tai II-tyypin diabetesta, vaikka eivät edes tiedä, mitä ruis, täysjyvävehnä, kaura ja ohra ovat? Mutta meitä täällä pelotellaan, että jos ei syö 6-9 annosta täysjyvää joka päivä, niin noutaja saapuu takapuolisyövän, ravintoaineiden puutosten aiheuttamien sairauksien ja vaikka minkä taudin takia.


      Virallisen oloisten julkaisujen takaa löytyvät mm. leipomoteollisuuden menekinedistämisyhdistys Leipätiedotus ry ja kulutustavarajätti Unilever Oy.
      http://samisundvik.com/2013/09/13/viralliset-ravitsemussuositukset-nain-elintarviketeollisuus-meita-ohjaa/



      Viljat sekä riisi (n. 70% hiilihydraattia), sokeri (100% hiilihydraattia) ja peruna (peruna sisältää runsaasti tärkkelystä, joka on käytännössä pelkkää pakattua glukoosia, siis sokeria, joka hajoaa nopeasti suolistossa nostaen huomattavasti veren sokeritasoa) nostavat verensokerin nopeasti, jolloin haima alkaa tuottaa runsaasti insuliinia. Liiallinen insuliini veressä laskee verensokerin liian alas ja liian nopeasti. Tällöin ihminen on taas nälkäinen ja haluaa syödä. Lisäksi liiallinen insuliini poistaa lähes kaiken sokerin verenkierrosta ja näin aivot jäävät ilman energiaa, jolloin ihminen väsyy. Insuliinitason pysyessä vakaana elimistö polttaa rasvaa ja aivot saavat energiaa. Perunan, riisin ja viljat voi korvata muilla kasvikunnan tuotteilla, joissa on vähemmän hiilihydraattia, jolloin insuliinitaso pysyy vakaana ja ihminen virkeänä. Viljat ovat myös huono kuitujen lähde. Energiatiheyden suhteen vihanneksissa, juureksissa, marjoissa, pavuissa, linsseissä, hedelmissä ja kasviksissa on kahdeksan kertaa enemmän kuituja kuin viljassa. Viljat ovat myös huono vitamiinien lähde. Jauhatuksen jälkeen B-vitamiinit häviät nopeasti jauhoista. Eräiden arvioiden mukaan jopa 24 tunnin jälkeen jäljellä on vain puolet vitamiineista ja viikon jälkeen ei juuri lainkaan.

      • kunnon ruokaa

        EU hylkäsi Suomen leipomoteollisuuden terveysväitteet!
        Maaseudun tulevaisuus -lehti uutisoi 11.11.2011, että rukiin terveysväitteet menivät nurin. Suomalaiset suurleipomot Vaasan ja Fazer lähettivät Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto Efsalle kaikkiaan 21 ehdotusta terveysväitteeksi leivälle. Ehdotuksista puoli tusinaa koski ruista. Efsa hylkäsi kaikki lähetetyt terveysväitteet yhtä lukuun ottamatta.

        Ainoan hyväksytyn terveysväitteen mukaan ruislesekuitu edistää vatsan toimintaa. Hylättyjen terveysväitteiden joukossa oli mm. se, että ruisleipä vaikuttaisi edullisesti sokeriaineenvaihduntaan tai veren kolesterolitasoon. Moni Efsan hylkäämä terveysväite löytyy myös suomalaisista ravitsemussuosituksista. Leipomoiden edustajat syyttävät EU:ta ja Eviraa puutteellisesta ohjeistuksesta.
        http://ravitsemusjaterveys.wordpress.com/2011/11/13/eu-hylkasi-suomen-leipomoteollisuuden-terveysvaitteet/



        Ravinnolla on keskeinen merkitys aivojen monimutkaisen verkoston toiminnalle ja aivoterveydelle. Sekä neuronit eli hermosolut että viestiä vievät aivojen välittäjäaineet muodostuvat ravintotekijöistä. Ravinto vaikuttavaa lisäksi immuniteettiin eli vastustuskykyyn, mielialaan (esim.masennus, aggressiivisuus), hormonitoimintaan, lisääntymiskykyyn, syöpien kehittymiseen, perimään, unen laatuun, jaksamiseen jne... Keskeisin tekijä on ravinnon vaikutus suolistoon ja aineenvaihduntaan, jossa muodostuu jopa 80% immuniteetistamme. Immuniteettijärjestelmäsi toimiessa huonosti sairastut.


        Ja sitten jotain proteiinijauhetta, jos ei saa ruuasta tarpeeksi.


      • kunnon ruokaa
        kunnon ruokaa kirjoitti:

        EU hylkäsi Suomen leipomoteollisuuden terveysväitteet!
        Maaseudun tulevaisuus -lehti uutisoi 11.11.2011, että rukiin terveysväitteet menivät nurin. Suomalaiset suurleipomot Vaasan ja Fazer lähettivät Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto Efsalle kaikkiaan 21 ehdotusta terveysväitteeksi leivälle. Ehdotuksista puoli tusinaa koski ruista. Efsa hylkäsi kaikki lähetetyt terveysväitteet yhtä lukuun ottamatta.

        Ainoan hyväksytyn terveysväitteen mukaan ruislesekuitu edistää vatsan toimintaa. Hylättyjen terveysväitteiden joukossa oli mm. se, että ruisleipä vaikuttaisi edullisesti sokeriaineenvaihduntaan tai veren kolesterolitasoon. Moni Efsan hylkäämä terveysväite löytyy myös suomalaisista ravitsemussuosituksista. Leipomoiden edustajat syyttävät EU:ta ja Eviraa puutteellisesta ohjeistuksesta.
        http://ravitsemusjaterveys.wordpress.com/2011/11/13/eu-hylkasi-suomen-leipomoteollisuuden-terveysvaitteet/



        Ravinnolla on keskeinen merkitys aivojen monimutkaisen verkoston toiminnalle ja aivoterveydelle. Sekä neuronit eli hermosolut että viestiä vievät aivojen välittäjäaineet muodostuvat ravintotekijöistä. Ravinto vaikuttavaa lisäksi immuniteettiin eli vastustuskykyyn, mielialaan (esim.masennus, aggressiivisuus), hormonitoimintaan, lisääntymiskykyyn, syöpien kehittymiseen, perimään, unen laatuun, jaksamiseen jne... Keskeisin tekijä on ravinnon vaikutus suolistoon ja aineenvaihduntaan, jossa muodostuu jopa 80% immuniteetistamme. Immuniteettijärjestelmäsi toimiessa huonosti sairastut.


        Ja sitten jotain proteiinijauhetta, jos ei saa ruuasta tarpeeksi.

        Lisäksi C- ja D-vitamiinia tarvitaan purkista sekä magnesiumia ja kalaöljyä.

        C- ja D-vitamiinin sekä magnesiumin ja Omega-3 rasvahappojen puute on mm. Suomalaisten yleisin ravitsemuksellinen puutos.

        C-vitamiinia 500-1000mg / vrk (10–20% läntisestä väestöstä kärsii uusienkin tietojen mukaan yhä C-vitamiinin puutteesta, Suomessa luultavasti vielä useampi). C-vitamiinia kannattaa tankata joka päivä. C-vitamiinin puutos altistaa lukuisille eri sairauksille. Kun C-vitamiinia ei ole riittävästi, sitä ei riitä kaikkiin kehon soluihin ja kudoksiin.

        D-vitamiinia 50-125µg / vrk

        Magnesium (sitraattimuodossa) 200-400mg/vrk (tutkimusten mukaan lähes 90 % ihmisistä kärsii magnesiumin puutteesta)

        Pohjoismaiset terveysviranomaiset suosittelevat aikuisille Omega-3 rasvahappoja 1-2 grammaa päivässä eli esim. villiä lohta vähintään 150 grammaa päivässä. Eli käytännössä kaikkein tulisi syödä Omega-3 rasvahappoja lisäravinteena purkista. Raskauden aikana Omega-3 rasvahappojen tarve jopa tuplaantuu. Omega-3 rasvahapolla on tärkeä rooli mm. aivotoimintojen säätelyssä, tulehdusten ehkäisemisessä ja immuunijärjestelmässä.

        Vuoden D-vitamiinit saa kympillä iHerbistä ja lähimarketistakin n. 50€:lla.

        Muut saa todella edullisesti Citymarketin luontaistuotehyllystä. Eli kuukausihinnaksi tulee n. 5€.

        Ruuan merkitys D-vitamiinilähteenä on vähäinen: 90% ihmisen D-vitamiinista on peräisin iholta (ellei hän ota D-vitamiinia ravintolisänä). Suomalainen saa ruoastaan alle 10µg D-vitamiinia päivää kohti. Suomessa auringonvaloa on riittävästi D-vitamiinin valmistukseen vain toukokuun alusta elokuun loppuun eli kun UVB-indeksi on vähintään 3, kello 10-16 välisenä aikana vähintään kädet ja jalat paljaina 30 minuuttia päivittäin. Joskus lähes koko kesä on niin pilvinen, kylmä tai sateinen, että pelkästään auringosta on vaikea saada riittävästi D-vitamiinia.

        Kaikkein huonoin tilanne on maahanmuuttajilla, joilla esiintyy usein erittäin vakavia D-vitamiinin puutoksia. Syynä tähän on tumma iho (suomen UVB 3-6 on liian alhainen tuottamaan lainkaan D-vitamiinia heidän tummassa ihossa). Heidän kotimaassaan UVB-indeksi on läpi vuoden 8-15, kun Suomessa se on keskikesällä 3-6. Talvella Suomen UVB-indeksi on 0.
        http://www.prweb.com/releases/2013/6/prweb10851751.htm

        D-vitamiinia pitää syödä niin paljon, jotta veren D-vitamiinipitoisuus nousee luonnolliselle (kesäauringon nostamalle) tasolle, joka on keskimäärin 125 nmol/l. Lukuisten tutkimusten valossa tämä tarkoittaa vähintään 50µg D-vitamiinia päivässä. Yleensä 100µg ja jopa enemmänkin, jos on isokokoinen ihminen. Pienille lapsille hiukan vähemmän.

        Meillä "asiantuntijat" Christel Lamberg-Allardt ja Suvi M. Virtanen jatkuvasti mediassa toistavat iänikuista mantraansa 10 µg/vrk annoksesta, jota ei saa ylittää. Se on epäeettistä ja väärää. Sama jos hoitaisi päänsärkyä jalkarasvalla. Ainoastaan osa pienistä lapsista saavuttavat tällä annoksella veren D-vitamiinipitoisuuden 50 nmol/l, jonka he väittävät riittävän kokonaisterveydelle. Muilla ihmisillä veren D-vitamiinipitoisuus on selvästi alle 50 nmol/l.

        Lisäksi he pelottelevat syövällä ja kuolemalla, jos annostuksen ylittää, vaikka D-vitamiinin puutos on linkitetty yli 70:een syöpätyyppiin ja lukuisiin eri sairauksiin (mm. I-tyypin diabetes, MS-tauti, reumataudit jne...), jotka Suomessa ovat erittäin yleisiä verrattuna päiväntasaajalla asuviin ihmisiin.
        https://www.vitamindcouncil.org/blog/proceed-at-your-peril/

        Pelkästään luuston hyvinvoinnin kannalta suositeltava veren D-vitamiinipitoisuus on yli 80 nmol/l ja kokonaisterveyden kannalta 100-150 nmol/l.

        Nykypäivän lääkärin pitäisi ymmärtää, että veren D-vitamiinipitoisuuden määritys kuuluu tärkeänä osana potilaan hoitoon ja sairauksien diagnosointiin siinä missä perusverenkuva, kilpirauhasarvot sekä kolesteroli- ja verensokeritutkimuksetkin.

        Eli jos ette syö D-vitamiinilisää, aloittakaa nyt!

        D-vitamiinin syönti purkista läpi vuoden pitäisi olla itsestään selvä asia, mutta yllättävän harva edelleen ymmärtää D-vitamiinilisän tärkeyden. Ja jos ymmärtää, niin valitettavan harva nauttii sitä riittävästi. Tutkimusten mukaan virallinen suositus ei riitä edes vastasyntyneelle. Viralliset suositukset eivät edes nouse.

        Kannattaa seurata D-vitamiiniasioita Lääkäri Matti Tolosen sivuilta, vaikka ei hänen mainostamiaan vitamiineja söisikään.

        http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=247


    • HÖPÖHÖPÖ100

      Unohda tollaset mömmöt tosi kuntoilija ei tollasia tartte todistettu oikein Helsingin yliopistossa ettei noista aineista ole hyötyä EIKÄ haittaa, paitsi hyöty lasketaan kylläkin sille miljardi bisness firmalle joka niitä suolataa ulos ja haitta omalle kukkarolle.
      Urheilujuoma: Vettä n.,hunajaa 1rkl, suolaa sopivasti, spruuttaus sitruuna tiivistettä.
      Banaani ennen treenejä ja treenin jälkeen paras mahdollinen energia patukka: perinteinen kotiruoka: läskisoosi, nakit ja muusit jne jne.

      • raw

        Kyllä se proteiini pitoinen ruokavalio on kaiken a ja o. Itse tunnen muutamia urheilijan joista voin sanoa rehellisesti lisäravinteiden olleen tarpeen ja nämä ovat ammattilaisia tai puoli ammattilaisia. Tavan harrastelija ei lisä ravinteita tarvitse. No ehkä palautus juoma joskus jos on vaikka kiire...;)


    • rasvainen polttaja

      Rasvanpolttoon ei ole olemassa mitään tehokasta lisäravinnetta. Ne aineet joilla rasva palaa edes jotenkin ovat lääkkeitä ja niitä ei kaupasta saa.

      Kuntosalitreeniin hyviä lisäravinteita on:
      -heraproteiini
      -kreatiini
      -beta-alaniini

      Heraproteiini ennen ja jälkeen treenin turvaamaan proteiinin saanti, kreatiini ja beta-alaniini tuovat muutaman ylimääräisen toiston sarjoihin. Näissä kaikissa on nykyään hyvä hinta/tehosuhde, eli ovat halpoja oikeasta paikasta ostettuna.

      Näiden lisäksi d-vitamiinia purkista ainakin syksystä kevääseen kun aurinko ei paista. Muista lisäravinteista et hyödy vaikka joku kilpaileva kehonrakentaja muuta väittäisikin. Kananmunassa on kaikki ihmisen tarvitsemat vitamiinit ja kivennäisaineet paitsi c-vitamiini. Eli jos syöt kananmunia ja vaikka kaalia päivittäin niin multitabsit yms. on turhia ja ylimäärä vitamiinit tulevat vain virtsan mukana pois.

    • noilla mennään
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Porukat vaan menee sokeasti kauppiaiden lieassa. Ei todellakaan tarvitse mössäjä kunhan syö monipuolisesti ihan tavan ruokaa. Itselläni on kilpaurheilutausta ihan äskettäin vielä enkä silloinkaan käyttänyt näitä mössäjä. Jos vielä olet ihan harrastaja niin ei kulutuksesi ole aivan hirmuista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      1906
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1584
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1316
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1242
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1206
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1182
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1171
    10. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      44
      1166
    Aihe