kol 4,1 - hdl 0,64 - ldl 3,0 - trigly 1,81 nämä arvot mitattiin sairaalassa,jäi kysymättä näistä onko arvot hyvät vai huonot ??
Kolestroliarvo.
24
757
Vastaukset
- huonot on
Erittäin huonot.
Ethän syö paljon viljaa ja margariinia?
http://personal.inet.fi/koti/remeli/Suomalainen_ravitsemuspolitiikka.htm - Läppävikainen tässä
Nimim. "huonot on" on taas näitä läskiä tuputtavia karppaajia. Kokonaiskolesteroli on ok (alle 5 ), hdl-arvo saisi olla yli 1, ldl-arvo saisi taas olla alle 3 ja trigly-arvo on ihan ok (alle 2 ). Olisi hienoa, jos tuota hdl-arvoa saisi nostettua ja ldl-arvoa laskettua. Ihan maltillisella tasolla nuo arvot ovat, ei pidä heittää tuhkaa päälleen ja vaipua epätoivoon missään nimessä.
Saitko jotain ruokavalio-ohjeita? Ja labra-arvot on sellaisia, että jos niissä on jotain kovasti vialla, niin potilaalle kyllä soitetaan kotiin. Terveyskeskuksissa on sairaanhoitajan vastaanottoja joille pääsee noin päivän jonotusajalla, sekä ravintoterapeutteja. Oletko ajatellut varata aikaa ja kysyä ohjeita noiden arvojen parantamisessa?- opikskele asioita
"läskiä tuputtavia karppaajia"
Kyllä nyt on puurot ja vellit menny aivan sekaisin.
Teidän kannattaisi varmaan perehtyä ihan ihmisen perusfysiikkaan ja ravitsemukseen.
Myös tietosi kolesterolista on ihan väärä.
- ölkölköök
Liikunta nostaa "hyvän" kolesterolin määrää ja laskee "huonoa". Pehmeiden kasvirasvojen käyttö on myös hyväksi kolesteroliarvoille. Paras ruoanvalmistusrasva on rypsiöljy, jolla on erityisen hyvä rasvahappo koostumus, parempi kuin esimerkiksi oliiviöljyllä tai margariineilla. Leivänpäällismargariiniksi kannattaa valita sellainen, jossa ei ole kovetettua kasvirasvaa. Kolesteroliarvot eivät ole hälyttävät, eikä lääkäri välttämättä sano niistä mitään, mutta oman terveytensä eteen voi tehdä töitä itsenäisestikin.
- lukekaa ravitsemusta
Rypsi ei kestä kuumennusta, vaan hapettuuja muuttuu karsinogeeniseksi ja siten on erittäin haitallinen. Rypsi on polttoöljy ja itseasissa entinen lamppuöljy, kunnes teollisuus rupesi tekemään siitä margariinia.
Sairauspommi oli syntynyt.
Älkää jämähtäkö paikoilleen vaan opiskelkaa. - niin se on
lukekaa ravitsemusta kirjoitti:
Rypsi ei kestä kuumennusta, vaan hapettuuja muuttuu karsinogeeniseksi ja siten on erittäin haitallinen. Rypsi on polttoöljy ja itseasissa entinen lamppuöljy, kunnes teollisuus rupesi tekemään siitä margariinia.
Sairauspommi oli syntynyt.
Älkää jämähtäkö paikoilleen vaan opiskelkaa.Älä höpötä. Kirkas rypsiöly kestää kohtalaisen kummennuksen, sen sijaan kylmäpuristettua rypsiölyä ei saa kuumentaa.
- ei kestä
niin se on kirjoitti:
Älä höpötä. Kirkas rypsiöly kestää kohtalaisen kummennuksen, sen sijaan kylmäpuristettua rypsiölyä ei saa kuumentaa.
Me suomalaiset vaan uskomme tuohon rypsiin aivan kuin ruisleipään, mikä muuten kuuluu lähinnä märehtijöille, ei ihmisille. Meinaan jos yhtään suolistoa ja siellä olevia entsyymejä ruvetaan tarkemmin tutkimaan ja vertailemaan ihmisen sulatusjärjestelmää eri eläimiin nähden (vai mitä viljariippuvaiset pierupukarit). Sitä paitsi rypsissä on paljon monityydyttymätöntä rasvaa joka ei kestä kuumennusta vaan muuttuu tulehdusta aiheuttaviksi yhdisteiksi toisin kun tyydyttyneet rasvat, jotka ovat perimämme kannalta parasta energian lähdettä.
- niin se on
ei kestä kirjoitti:
Me suomalaiset vaan uskomme tuohon rypsiin aivan kuin ruisleipään, mikä muuten kuuluu lähinnä märehtijöille, ei ihmisille. Meinaan jos yhtään suolistoa ja siellä olevia entsyymejä ruvetaan tarkemmin tutkimaan ja vertailemaan ihmisen sulatusjärjestelmää eri eläimiin nähden (vai mitä viljariippuvaiset pierupukarit). Sitä paitsi rypsissä on paljon monityydyttymätöntä rasvaa joka ei kestä kuumennusta vaan muuttuu tulehdusta aiheuttaviksi yhdisteiksi toisin kun tyydyttyneet rasvat, jotka ovat perimämme kannalta parasta energian lähdettä.
Tarvitseekö sitä sitten ruokaa käryttää. Ei se eläinrasvakaan kovin terveellistä kärvennettynä ole.
Kyllä se suomalaisen perimä on vain altis sydänsairauksille. Minunkin vanhemmilla oli korkea kolesteroli, eivät syöneet rypsiä: voita, kokomaitoa ja sianihraa kuvolivat molemmat infarktiin alle eläkeiän.
Tiedettä suko ja jonkin verran on katapäänkin tuntumaa. - näin on näppylät
niin se on kirjoitti:
Tarvitseekö sitä sitten ruokaa käryttää. Ei se eläinrasvakaan kovin terveellistä kärvennettynä ole.
Kyllä se suomalaisen perimä on vain altis sydänsairauksille. Minunkin vanhemmilla oli korkea kolesteroli, eivät syöneet rypsiä: voita, kokomaitoa ja sianihraa kuvolivat molemmat infarktiin alle eläkeiän.
Tiedettä suko ja jonkin verran on katapäänkin tuntumaa.Geenit tai perimä EI sairastuta vaan elintavat.
Edelleen vain alle 10% suomalaisista syö kasviksia 1/2 kiloa päivässä.
80-luvulla ja sitä ennen ei juurikaan ollut muuta kuin juureksia keitossa. - ei rypsiii
niin se on kirjoitti:
Älä höpötä. Kirkas rypsiöly kestää kohtalaisen kummennuksen, sen sijaan kylmäpuristettua rypsiölyä ei saa kuumentaa.
Ei kestä rypsi kuumennusta EI
http://www.terveydentukipilarit.fi/radio-ohjelma/mediasali/
25.08.13 (uusin, joka on syyskuun alku, mutta sivulla painovirhe)
Osa 5/5 (5:54)
Halpa, helppo ja ympäristöystävällinen kynttilä:
lakee astia, johon vettä ja rypsiä päälle
sytyttä öljyn palamaan
tunnelmaa on
- Läppävikainen...
En käsitä nimim. "opiskele asioita" väitettä tietojeni vajavaisuudeta koskien kolesterolia. Jos koko HUSLAB:n käyttämät tutkimusmenetelmät ja viitearvot ovat vääriä, kannattaisi ottaa yhteyttä ja kertoa asioiden oikea laita. Kunnes kuulemme em. nimimerkin "totuuden" jatkamme kuten aiemminkin.
Aloittaja ja muutkin asiasta kiinnostuneet voivat ilomielin käydä tutustumassa verikoevastausten viitearvoihin googlaamalla "HUSLAB- hakemisto tutkimusten lyhenteiden mukaan". Tuolta voi käydä tarkastamassa, millä tolalla verikoevastauksien arvot ovat. - kannattaa lukea
Viitearvot eivät todellakaan ole sama asia kuin terve.
Kannattaa perehtyä ravitsemukseen ja sen tuomiin terveyshyötyihin, jos haluaa pysyä terveenä.
Margariini, rypsi ja kaikki prosessoidut kasvisrsvat aiheuttaa tulehdusta, joka huono kolesterolikin on.- Viitearvo ja terve
Tuo oli oikein sanottu. Terve on eri asia kuin viitearvot. Viitearvot ovat arvoja, joilla tietty prosenttiosuus (enemmistö) väestöstä ei saa jotain tiettyä ko. arvoihin syy-yhteydessä olevaa tautia.
- älä hätäile
Ei nuo nyt niin kovin huonot ole. Jos olisi olleet niin olisi kyllä esitetty ruokavaliota ja lääkitystä. Ja jos lähisuvussa ei ole sydänkuolemia ja aivoinfarketeja niin ole huoletta.
Tietenkin liikkua kannattaa, vältää eläinrasvaa ja kovetettuja kasvisrasvoja, sokeria ja valkeaa viljaa. Rypsiöly on terveellistä. Vähemman punaista lihaa ja maitorasvaa. - ei kuumennusta
Kasviöljyjen teollinen prosessointi:
1. Öljysiemenet murskataan ja paahdetaan noin 120 asteessa. Näin öljy irtoaa paremmin, mutta samalla herkkien öljyjen hapettuminen (härskiintyminen) alkaa.
2. Puristus ruuvipuristimessa noin 85-95 asteessa. Öljyä irtoaa lisää ja hapettuminen jatkuu.
3. Kemiallinen liotus. Jäljelle jääneen siemenkakun rasvapitoisuus on vielä 9-18%. Tämä loppu uutetaan irti esim. heksaanilla, joka on hyvin myrkyllinen liuotin ja saatu öljy yhdistetään puristettuun öljyyn.
4. Siemenrouhe toimitetaan rehuteollisuuden käyttöön ja sitä kautta tuotantoeläinten ruokaan.
5. Liuottimen poistaminen. Liuotin poistetaan seoksesta höyryttämällä seos noin 150 asteen lämpötilassa.
6. ”Degummingn” –käsittely. Öljy valkaistaan eli siitä poistetaan väriaineita (lehtivihreä ja beetakaroteeni), lesitiini, öljykuidut, polysakkaridit ja muut luonnolliset yhdisteet ja ravinteet erilaisilla suodatusmenetelmillä (sekoittamalla öljy fosforihappoon) tai 110 asteen lämpökäsittelyllä. Öljystä riippuen siitä voidaan se voidaan puhdistaa lipeäkivellä. Lipeäkivi muodostaa öljyyn saippua-aineita, joiden poisto tarvitsee lisäkäsittelyitä.
7. Lipeäkylpy. Öljy sekoitetaan natriumhydroksidiin joka poistaa siitä vapaat rasvahapot ja loput mineraalit.
8. Hajujen poistamiseksi kuuma öljy käsitellään korkeassa alipaineessa 30-60 minuutin ajan. Prosessissa käytetään hyvin korkeaa 240-270 asteen lämpötilaa.
9. Valkaisu. Happokäsitelty savi ja suodattimet poistavat öljystä luonnolliset värit ja suodattavat saippuajäämät joita jäi edellisistä vaiheista.
10. “Talvikäsittely”. Mahdollinen talvikäsittely käsittää öljyn jäähdyttämisen ja suodattamisen, jonka seurauksena öljy ei saostu jääkaappisäilytyksen aikana.
Lopputuloksena on kirkas, varsin stabiili ja melkein mauton öljy valmiina vietäväksi kaupan hyllylle myyntiin tai raaka-aineeksi margariiniteollisuudelle.
Margariinin valmistamiseksi öljy tarvitsee vielä lisäkäsittelyn:
11. Öljyn kovettaminen. Vaihtoesteröinti tarkoittaa prosessia, jossa rasvamolekyylin glyseroliin esterisidoksella sitoutuneita rasvahappoja vaihdetaan toiseen. Rasvamolekyylissä on kolme rasvahappoa, joista osa voidaan vaihtaa. Nykyisin kasviöljyjen kovettaminen tapahtuu yleensä vaihtoesteröinnillä hydrogenoinnin sijaan. Prosessissa ei synny trans-rasvahappoja.
90-luvun puoliväliin asti kasvisöljyjen kovettaminen tapahtui hydrogenoinnilla, jossa syntyi runsaasti transrasvoja. Teollisten transrasvojen on todettu lisäävän merkittävästi sydäntautien riskiä.
Tämän jälkeen tulivat statiinit markkinoille ja yleiseen käyttöön.
Öljyn vaihtoesteröinnillä on suurina määrinä kielteinen vaikutus rasva-aineenvaihduntaan ja sen on osoitettu vaikuttavan glukoosiaineenvaihduntaan, immuunijärjestelmään ja maksaentsyymeihin.
Valmistuksessa käytetyt hyvin korkeat lämpötilat sekä vaihtoesteröinti tuhoaa öljyn kaikki ravinteet ja muuttaa rasvahapot ”vaaralliseen” muotoon, jota ihmisen elimistö ei pysty käsittelemään.
12. Tämän jälkeen seos pastöroidaan (kuumennus, jotta kaikki bakteerit tuhoutuvat), jolla varmistetaan hyvä mikrobiologinen laatu.
13. Lisäaineet. Jotta margariinille saataisiin puoleensa vetävä voita muistuttava ulkonäkö, tuoksu sekä “vitamiinirikas” koostumus, joudutaan siihen lisäksi lisäämään erilaisia lisäaineita ja keinotekoisia vitamiineja. Riippuen margariinista siihen lisätään kasvirasvaa (palmurasva, joka on luonnollisesti kovaa huoneenlämmössä), vettä, maitoa, suolaa, sitruunahappoa, aromia, emulgointiainetta ja säilöntäainetta (kaliumsorbaatti).
Margariineja ei voi mitenkään verrata välttämättömien rasvahappojen lähteenä juokseviin kylmäpuristettuihin (luomu) kasviöljyihin.
EI margariinia ( 40 %, 60 % tai 80 % rasvaa loput vettä) tai kevytlevitettä (rasvaa jokin muu määrä kuin 40 %, 60 % tai 80 % vettä), eikä muitakaan prosessoituja kasviöljyjä ja -rasvoja. Eli vältä elintarvikkeita, joissa on ainesosina: kovetettu kasvirasva, kovetettu kasviöljy, kasvirasva, kasviöljy, auringonkukkaöljy, rypsiöljy, maissiöljy, pellavaöljy, kasvisteroliesterit, palmuöljy, palmurasva, kookosrasva ja rasvahappojen mono- ja diglyseridit.
Valio, Arla-Ingman ja Bunge eivät suostu kommentoimaan mitenkään ylläolevaa kasvisöljyjen ja margariinin valmistusmenetelmää. - Yksi totuus
Miten tämä liittyy rasva-arvojen viitearvoihin? Tämä söhlijä taas vauhdissa. Mihin unohdit d-vitamiinin ja maitohapot?
- eteenpäin.
Rypsin muka terveellisyyteen. Etkö osaa lukea vai onko kyse luetun ymmärryksestä.
Rypsi aiheuttaa tulehdusta koko elimistössä. Nostaen huonoa kolesterolia ja alentaen hyvää ja nostaen triglyjä.
Sokerilla on myös tärkeä rooli.
Miksi ette lue ravitsemusta, vaan luette iltapäivälehtien lööppiotsikoita?
LDL-kolesteroli eli paha kolesteroli (fP-Kol-LDL) tavoitearvo alle 3.00 mmol/l
HDL-kolesteroli eli hyvä kolesteroli (fP-Kol-HDL) tavoitearvo yli 1.0 mmol/l
Triglyseridit (fP-Trigly) tavoitearvo alle 2.00 mmol/l = VLDL kolesteroli,(fS-Kol-VLDL) VLDL-Kolesteroli, kolesteroli-"very low density"-lipoproteiini lasketaan seerumin triglyseridin tuloksen perusteella Friedewaldin kaavan mukaan ja tavoitearvo on alle 0,9 mmol/l
Herkkä CRP (hs-CRP, 'high sensitivity') Menetelmä, jolla voidaan mitata luotettavasti pienempiä CRP-pitoisuuksia kuin rutiinikokeella. Lievästi koholla oleva CRP (rajana käytetään usein arvoa 2 mg/l) on sepelvaltimotaudin ja muiden valtimosairauksien riskitekijä. Sen arvellaan kuvastavan alkavaa valtimotautia, johon liittyy valtimonseinämän tulehdus. Menetelmä ei kuitenkaan ole laajassa käytössä.
LDL-P ja LDL-C
http://ollisintegrallife.com/2012/11/29/kolesterolitarinoita-paleo-maasta/
Kokonaiskolesteroli = HDL-kolesteroli LDL-kolesteroli
Jos kokonaiskolesteroli on alle 5 mmol/l, se lisää kuolemanriskiä. Luonnollisesti tästä ei puhuta Suomessa. Onhan se vastoin yleistä terveyslinjausta. Ihmiset saattavat hermostua ja jättää statiinit ottamatta?
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1365-2753.2011.01767.x/full
- läkebisnes.
Mitä on tapahtunut viimeisen 20 vuoden aikana?
Meillä on Suomessa lihavuusepidemia ja II-tyypin diabetesepidemia, joille ei näy loppua. Lisäksi kaikenlaiset suolistosairaudet sekä psyykkiset ongelmat ovat lisääntyneet, jotka on yhdistetty lukuisissa tutkimuksissa väärään ravintoon.
Virallisen tahon ja muiden heitä noudattavien tahojen vuosikymmenten valehtelua, eläinrasvoilla pelottelua ja margariinien massiivisella markkinoinnilla on luotu ihmisille harvakuva, jotta mm. margariinit ja muut prosessoidut kasvisrasvat sekä rasvaton maito olisivat terveellisiä ja jopa terveyttä edistäviä, vaikka näin ei ole. Yksikään tutkimus ei tue käsitystä eläinrasvojen haitallisuudesta kohtuudella käytettynä ja yhdistettynä muuhun terveelliseen ravintoon sekä muihin terveyttä edistäviin elintapoihin. Sen sijaa, jos hiukankin perehtyy ravitsemukseen, ymmärtää, että kyse on elintarviketeollisuuden irvikuvasta prosessoida ruokaa, jota markkinoidaan terveellisenä. Jo pienille lapsille "pakkosyötetään" laitoksissa näitä rasvoja ja maitoa, vaihtoehtoja ei ole.
Kaikkien aikojen bluffi: Myytti murtuu – murtuuko THL?
http://lenawiksten.puheenvuoro.uusisuomi.fi/30368-kaikkien-aikojen-bluffi-myytti-murtuu-–-murtuuko-thl - Salaliittotorioita
Ei murru THL joten jatka vaan kaikessa rauhassa harhaista mantraasi eläinrasvojen terveyshyödyistä. Aivan mahtava oli tuon edellisen kirjoittajan tulkinta, että jos kokonaiskolesteroliarvo on alle 5, niin kuolemanriski nousee. Se kun on just toisin päin, mitä korkeampi luku, sitä suurempi kuolemanriski. Kumma miten tämä kollektiivinen harha koskee just näitä rasvoja..niin juu ja d-vitamiinia. Voi sentäs.
- Liisat Ihmemaassa
Ihan kuin joillain aivot toimisi niin, että kaikki luettu menee tajuntaan väärin päin. Eläinrasvat pelastaa hengen, yliannos d-vitamiinia on hyväksi, rypsiöljyä ei voi kuumentaa, margariini tappaa. No, ehkä hakeutuvat neurologille vielä jonain päivänä.
- Rasvainen mimmi
Voisiko joku asiasta tietävä kommentoida? Minulla on aika korkeat rasva-arvot, mutta niiden suhde ei ilmeisesti ole huolestuttava. Vai??
kokonaiskol: 5.9
HDL: 1.93
LDL: 3.9
triglyt: 0.87
Pitääkö minun huolestua siitä, että LDL on noin korkea, jos suhteet ovat ok?
Miksi minulla on noin matala trigly-arvo? Mistä se siis voi johtua?- fatbutt74
Hei! Minulla on liki samaa luokkaa paitsi kolestroli 6.4. Annettiinko lääkitystä tai hoito - ohjeita ruokavalion suhteen? Triglyt on hyvät.
Olen keski-ikäinen ja on sydänvika & verenpainetauti. Lääkäri sanoi ettei kolestrolilääkkeitä kannata ottaa. Itse olen kontrolloinut kolestroliarvoja karppaamalla ja tilkalla ( 15 - 20 ml vrk ) konjakkia. Se on sydäntautilekurien suositus ja toimii.
- ei statiineja.
Miesten ihanteellinen kokonaiskolesteroli on 5–7 ja naisten 6–9 mmol/l
Ihan hyvät teillä on.
http://personal.inet.fi/koti/remeli/Suomalainen_ravitsemuspolitiikka.htm - hyvät on
Myös kokonaiskolesterolin alentamisessa voidaan mennä liian pitkälle.. tai siis liian matalalle, ilmenee juuri julkaistusta japanilaistutkimuksesta. Matala kokonaiskolesteroli lisää DNA-vauroita, ts. voi lisätä syöpäriskiä.
https://www.facebook.com/Metabolia/posts/572548016125889
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 417044
- 323958
- 463384
- 402959
- 172736
- 372238
- 162206
- 412163
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons472117- 402078