Tyrnävän pentutehdas (Pikku-Piski, Agapios)?

EKÖ

Teen lehtijuttua aiheesta. Jos olet käynyt paikan päällä 2 vuoden sisällä, oletko ystävällinen ja otat yhteyttä 044 069 1133
Kaikki kuulemma Oulussa tietävät millainen paikka on, mutta kukaan ei omalla nimellään toistaiseksi ole halunnut puhua asiasta. Jutussa ei kuitenkaan tarvitse mainita haastateltavan nimeä.

33

3058

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lemmikit --> koirat

      Täältä löytyy koira -palstojakin. Siellä on kys. pentutehtaasta kirjoiteltu, joten joku voisi vastatakin sulle.

    • Otakaa.Selvää.Asiois

      Sekarotuisia koiria myydään ylihintaan rotukoirina ja muuta hämärää toimintaa.

      • ota itse selvää

        Ihan kuule ostin kahden rodun sekoituksen ja myytiin kahden rodun sekoituksena. Hyvä kuntoinen koira ollut alusta asti, täysin terve ja tervepäinen. Ihmisrakas oli heti kun ensimmäisen kerran koko koiran näin pienenä pentuna.


    • Okijukilo

      Meillä on sieltä koira eikä ole mitään valittamista. Terve ja hyväluontoinen koira.

    • Ilmi anna

      044 069 1133 numeron liittymä on Heinolaan. Olisiko kyse raaka pila.

    • HOX HOX!

      Jos olet joku tutkija, niin miksi et nimelläsi tuota laittanu?
      Onhan tuossa jo joku ilmottanut että Heinolassa se numeron haltija, joten selitäppä pikkasen.
      Tutkijathan ilmoittavat aina nimensä, ja selkeän syyn siihen mitä tutkimuksellaan hakee, ja mihin sen tutkimuksen tuloksia käytetään.

      Eläimiä ei saa jättää heitteille, ei kohdella väärin, vaan huolehtia samoin kuin muistakin kanssaeläjiään. Jos väärinkäytöksiä ilmenee, ne on saatava kiinni.

      • en arvosta

        Tuskin kukaan hakee tätä foorumia käyttäen lehtihaasttelu pyyntöjä, siihen on muut reitit.
        Tämä on yhtä luotettavaa kuin lukisi seiskaa tai hymyä.


    • Tässä mielipide

      Hei. Meillä on kyseisestä kennelistä ostettu puhdasrotuinen koira. Koira on erittäin hyväluontoinen ja terve. Kaikki ostoon liittyvät asiat, rekisteröinti jne sujuivat kyseisen kasvattajan kanssa täysin ongelmitta. Olemme olleet tyytyväisiä koiraamme.

      Mikä teitä ihmisiä oikeasti vaivaa, että tällaista ala-arvoista ilkeilyä pitää keinolla, millä hyvänsä keksiä? Se, että rotuja on useita, ei tee kenestäkään tehtailijaa. Ja onko muunlaisesta tehtailusta todisteita? Niitä kun tarvitaan juorujen kertomisen tai parjaamisen sijaan.

      Tälläisessa kirjoittelussa syyllistyy helposti kunnianloukkaukseen. Muistatte varmasti siis juridisen vastuunne intoilessanne asioista, joissa teillä ei ole mitään omakohtaista kokemusta?

      Surevatko nämä kiihkoilijat myös muita eläinasioita Suomessa näin kovin? Meillä on valtavasti ihan todellisakin ongelmia mm tuotantoeläinpuolella. Auttavatko nämä kirjoittelijat näitä eläinpoloja?

      Jos puhutaan pentutehtailusta, mielestäni kaikista ulkomailta tuoduista eläimistä saisi maksaa jonkinlaisen tullimaksun, jotta saisimme kuriin halpatuontirotukoirat, jotka ovat usein juuri näitä pentutehtaiden tuotoksia. Kun koiraa ei haettaisi kustannussyistä ulkomailta, loppuisi vääränlainen koiratuonti täysin.

      • Tässä mielipide

        Ainiin unohtu... Terveisin pikku-piskin omistaja AKA eläintehtailija.


    • Mirvaja lola

      Meidän koira on Tyrnävältä ja olen niin onnellinen koirastani etten tiedä miten sitä voisi enää paremmin sanoa. papereissa luki isän ja äidin nimet ja koirien omistaja useasti painotti hyvänkoirankasvatuksen kirjaan. EN haluaisi edes täysirotuista. Lola on koko perheen suojelija vaikka onkin pieni koira, enempää emme voisi vaatia

    • Vähän nää oot tyhmä

      Tää on vaan jonkun toisen kasvattaja vedätys, eikö siellä ole eläinlääkäri käynyt monesti katsomassa ja kai se on todennut että kaikki hyvin.
      Muutenkai olisi sulkenut paikan.
      Nää tämmöset nimimerkin takana kirjoittavat ihmiset ovat alinta kastia,
      luultavasti homman takana on vain joku kasvattaja joka haluaa poistaa kilpailua Oulu seudulta.

    • Iso Piski

      Tämähän on härskiä hommaa tuntemattomien selkäänpuukottajien taholta.

      Meinaatteko rajoittaa ihmisten elinkeinovapautta? JOS kerran eläinlääkäri, jonka nimettömät ilmiantajat ovat useilla perättömillä ilmoituksillaan usuttaneet koiratarhan omistajan kimppuun, on todennut väitetyt puutteet perättömiksi, niin jättäkäähän yrittäjä jo rauhaan!

      Kalevassa oli 29.9.2013 valokuvien kanssa iso juttu kyseisestä, Tyrnävällä olevasta, koirien kasvattajasta ja minusta juttu antoi melko myönteisen kuvan toiminnasta. Siinä jutussa ihmiset esiintyi omilla nimillää, siis toisin kuin nämä selkäänpuukottajat.

      Perättömistä ilmiannoista pitää vetää sellaisten tehtailijat oikeuteen. Toistuvat perättömät ilmiannot täyttävät helposti kunnianloukkauksen tuntomerkit ja sakothan siitä tulee. Oikeuteen vaan tuollaiset "ilmiantotehtailijat".

      Tämänkään nettikeräyksen toimeenpanija on tuksin käynyt paikanpäällä

      http://www.adressit.com/lakkauttakaa_tyrnavan_pentutehdas

      Samoin useimmat "allekirjoittajat" eivät halua nimeään näkyville, miksi ei?

    • etelänmies

      Katoin adressin tilastoa. Oululaisia ja tyrnäväläisiä allekirjoittajia on aika paljon:

      1.
      Suomi oulu
      790 22.07 %
      2.
      Suomi Helsinki
      237 6.62 %
      3.
      Suomi kempele
      104 2.91 %
      4.
      Suomi Tampere
      93 2.6 %
      5.
      Suomi Vantaa
      84 2.35 %
      6.
      Suomi Tyrnävä
      74 2.07 %

    • Mitä tää nyt on+

      Melkoista hommaa, mikähän tässä mahtaa todellisuudessa olla takana?
      Nää tampiot ei ole edes käyneet paikalla katsomassa asioiden todellista laitaa.
      Jotenkin tuntuu että tässä vain yritetään mustamaalata jotain koirankasvattajaa niin että itselle aukenisi uusi markkinoita.
      Todella törkeää ja edesvastuutonta hommaa,

      Jos olisi tuo Kennelin omistaja, KÄYNNISTÄISI ASIASTA RIKOSTUTKIMUKSEN JA SELVITTÄISIN JOKAISEN ARDESSIN ALLEKIRJOITTANEEN TAUSTAT JA TARKOITUSPERÄT.

    • Aggressio kuriin?

      Erikoista näissä eläintenystävissä, että ne alkaa aina kiihkoilla ja lynkata toisia ihan vaan kuulopuheiden perusteella...vihaista porukkaa...

    • KOIRIA ONKIN MYYTY!
    • Oikeustoimiin vaan

      Jatkuvat perättömät ilmiannot täyttävät rikoksen tunnusmerkit. Näin on!

    • ihanatkoirat tyrnävä

      On hyvä,että köyhemmillekin saa edullisesti hyvin kasvatettuja koiria.
      Pitääkö se aina olla hemmetin kallis ja puhdasrotuinen.
      Täällä hoidetaan koiria tosi asiallisesti ja hyvin. Myös viranomaiset sen todenneet.
      Nääkin palautteet ovat järkejään påositiivisia.
      LOPETA TUNTEMATON KOMMENTTIEN METSÄSTÄJÄ LAITTOMAT PUUHASI HETI.
      Tai tästä menee tieto myös poliisille!

      • 10+11

        No tuota, arvoisa kirjoittaja: En nyt ymmärrä että mikä näistä seikoista olisi jotenkin raskauttava..?


      • 15+15
        10+11 kirjoitti:

        No tuota, arvoisa kirjoittaja: En nyt ymmärrä että mikä näistä seikoista olisi jotenkin raskauttava..?

        Ja vaikka ei asiaa liitykään, niin sama nainen näyttää puolustavan blogissaan 8v tytön murhasta tuomittua henkilöä...


    • voehyvöbe

      Harmittaa ku idea sinänsä hyvä mutta ihmisten moraali huono. Koirat saa olla vapaana toisin Viron koira tehtaat. ...Kasvatus ja tarhaus on eri asia...

    • Mellu

      Taitaa tuo kasvattaja olla hyvää pataa eläinlääkärin ja muiden viranomaisten kanssa. Ja tuohan toiminta hyvät verotulot kunnalle, joten ei ole taloudellisista syistä kannattavaa puuttua toimintaan.
      Kuitenkin, maalaisjärkikin sen sanoo, että koirien tilanne ei voi olla hyvä eikä lainmukainen. Noin suuren pentumäärän tuottamiseen ei yksinkertaisesti voi riittää aikaa kunnolliseen koiranpitämiseen.
      Se, että pentu on terve ja normaaliluonteinen ei aina kerro kokototuutta. Näiden pentujen emot voivat olla todella huonossa kunnossa, eivätkä ehdi toipumaan kunnolla edellisestä synnytyksestä kunnnolla, kun uudet pennut jo tuloillaan. Tällaiset pentutehtailijat eivät usein edes tuo näytille pentujen oikeaa emoa, koska tämä on järkyttävässä kunnossa.

    • Asiaa pohtinut..

      Itseä ainakin ihnetyttää kennel jossa kasvatetaan sekarotuisia koiria. Itsellä oli joskus 16 vuotta sitten kyseisestä "kennelistä" hommattu sekarotuinen rotukoira, kuten asia tällöin ilmaistiin. Kokemattomana koiraihmisenä luotin kuitenkin, kun sain paperitkin mukaan.
      Jälkeen päin olen usein miettinyt kyseistä paikkaa ja luullut, että se on lopettanut toimintansakin.
      Eikä sitä risteytystä nyt hyvällä tahdollakaan voi kutsua ainakaan jalostamiseksi.

    • Koiraparat

      Jopa oli paljon "koiratehtaan" omistajien kirjoituksia .

      Koiraparat!

      Yleensä kennelin pitäjät lopetuttavat koiransa eläinlääkärillä, mikä onkin ainoa oikea ratkaisu. Ampuminen ainakin minulla herättää epäluulon ja olihan niiissä tarkistuspöytäkirjoissa puutteita löydetty. Likaisuutta, vakavasti sairas koira, emojen pennutus joka juoksusta jne.

      • Isalla_käynyt

        Käytiin eilen Isalla ja myi meille 4kk ikäistä pentua jonka "emo" oli 2v. Oletettavasti emo oli se joka oli häkissä vastasyntyneiden pentujen kanssa, joka tarkottaisi sitä että tämä emo joka oli pentujen kanssa häkissä olisi astutettu heti seuraavasta juoksusta.


    • 11+1

      Hmm...vähän kauempana kaupungista on yleensä tapana lopettaa koirat ampumalla. Kuulostaahan se oudolta kukkahattutätille, mutta aina meillä on koirat ampumalla lopetettu. Se isäntä, joka sen tekee, osaa kyllä asiansa ja usein haluaakin sen omalle koiralleen tehdä. Ei siinä mitään kummallista ole; ihan samalla tavalla kuolee,

    • mirgu

      Meilläkin sieltä (tyrnävältä) sekarotuinen pikku tyttö. Mitään ongelmia ei ole koskaan ollut, päinvastoin. Myyjältä saatiin kaikki tarpeellinen että päästiin koiran kanssa alkuun. Hihnat, ruuat, ohjeet yms.

    • Paikanpäällävieraillut

      Käytiin paikalla katsomassa yhtä seropi pentua. Myynti ilmotuksen nimi valheellinen. Koirien lukumäärää kysyttäessä mongersi ja sit epämääräsesti nää kolme ja kysyin mikä on piilossa huopien alla, niin vastaus arka koira ni rauhoittuu noin ku tulee vieraita. Vaadin saada tarkastaa koiran kunnon ennen kun teen samantalouden koirasta ostopäätöstä, huopaa raotti ja siellähän oli emo koira vasta syntyneitten pentujen kanssa. Oltiin lähössä ni talon perältä kuului pentukoiran ääntelyitä. Äänet selitti vain sillä että kaikuu. No vaikka ois terveen pennun saanutkin sieltä ni moista toimintaa en halua tukea. Turhautuneena selitti että pakko tässä leipä on jotenki ansaita koska ei ollut sillähetkellä työkykyinen ja lapsiakin oli. En tehnyt asialle muuta kun ilmotin tori. fi.n että kyseinen henkilö käyttää valheellista nimeä. Näin että netissä asiasta oli jo adressi ja ellääkärit käyny paikalla. Harmi että suomen laki sallii tämmöstä. 😔

      • JumalanRauhassa

        Mitä ikiset, tekeehän lestatkin penikan per vuosi, Niin kauan kunnes alkaa tulla vajakkeja, eli liki 50-vuotiaina.

        Mummolla on saman ikäinen nuorin kuin hänen vanhimmalla tyttärellään. Eikä mikään laki kiellä...


      • Isalla_käynyt

        Mulla samallaisia kokemuksia. Niinku jo 2017 tänne kirjotin (Isalla_käynyt) niin mentii koiraa kattomaa ja sama tilanne sillonki oli. Oliko kyseessä se sama valkoinen kiinanharjakoiran näköinen narttu? 😔


    • Anonyymi

      Minä olen tuolta juuri täysi-iän saavuttaneena (2018) hakenut pennun ja hälytysmerkkejä oli hankala huomata kun pennut olivat tämän ”mummotehtailijan” tyttärellä. Hieman kummastutti, kun eivät isäkoiran nimeä muistaneet. 🥹
      Toivottavasti ei ole toiminnassa enää?

      Koira ollut suht terve mutta rakenne pielessä. Kun nykyään osaa katsoa, niin takajalat esim miltein kokonaan suorat ilman mitään kulmauksia ja pompottaa lenkeillä. Varmasti vanhempana viimeistään tulee ongelmia. Etenkään kun Japanese chin ole muutoinkaan kovin terve rotu.

      On myös sairasta tietoisesti tukea tuollaista toimintaa. Kaduttaa itseäkin, kun en asioista silloin ottanut tarkemmin selvää.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      107
      2087
    2. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      118
      1600
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1510
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1337
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      75
      1226
    6. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      488
      1145
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1135
    8. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      953
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      932
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      876
    Aihe