Hallituspuolueet hakoteillä vanhusten hoitotyöstä

Totuus on tuossa

"Vanhuksia (eli entisiä veronmaksajia!) kuolee nälkään hoitolaitoksissa."
Hyvä kirjoitus toiselta palstalta.
"Suomessa on ala-arvoisia hoitolaitoksia, joissa vanhuksia kuolee nälkään ja veden puutteeseen. Ylilääkäri Sirkka-Liisa Kivelä arvioi, että lähes kolmannes huonokuntoisista vanhuksista viruu laitoksissa.
Yleislääketieteen emeritaprofessori, ylilääkäri Sirkka-Liisa Kivelä Turun yliopistosta myöntää, että Suomesta löytyy todella ala-arvoisia vanhustenhoitolaitoksia.
Niissä samassa huoneessa makaa pahimmillaan seitsemän vanhusta, joiden toimintakyky on tuhottu psyykenlääkkeillä ja kuntoutuksen puutteella. Tarpeet tehdään vaippoihin, eikä virikkeitä ole tarjolla. Jos kukaan ei huolehdi syöttämisestä ja juottamisesta, vanhus kuihtuu kuoliaaksi.
Toinen, toivottava ääripää vanhustenhoidossa on palvelutalo, jossa pukeudutaan aamuisin, ulkoillaan sekä syödään ja juodaan hyvin. Kaikki eivät kuitenkaan saa paikkaa laadukkaasta palvelutalosta. Arviolta kolmannes vanhuksista viruu passivoivassa laitoshoidossa.
Kivelän mielestä vanhustenhoidon suurin ongelma on eriarvoisuus. Hoitopaikkojen laatu vaihtelee suuresti jopa kuntien sisällä. Tilanne on lainvastainen, koska tasa-arvo kuuluu perusoikeuksiin."
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/p...sEnabled=false

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • anja koivistoinen

      Totuus on tuossa

      Valitettavasti se on juuri näin. Kunnat ovat hyvin erilaisia ja valtion osuuksia on kunnilta leikattu. Arvostus ja tahtotila ratkaisee myös. Vanhukset nähdään tuottamattomana kulueränä. Ei lainkaan muisteta, että he ovat elämäntyönsä tehneet ja ansaitsevät arvokkaan hyvän vanhuuden.

      Niin sanottu vanhuspalvelulaki tuli voimaan heinäkuun alussa. Lain tavoitteena on varmistaa, että iäkkäät ihmiset saavat yksilöllistä ja tarpeidensa mukaista hoitoa ja huolenpitoa yhdenvertaisesti koko maassa laadukkaiden sosiaali-ja terveyspalvelujen avulla. Totisesti sopii toivoa, että tavoite toteutuu?

      Vanhusten hoitoon tarvitaan lämmintä sydäntä ja tervettä "maalais" järkeä. Huoltosuhdekeskustelu luo negatiivisen julkisuuskuvan. Lakelmissa yli 65-vuotiaat kuuluvat huollettaviin, vaikka eihän se oikeasti pidä paikkaansa.
      Minua ei ainakaan kukaan huolla, enkä sitä vielä tarvitse ja olen vasta 68v. Jos ikääntymistä käsitellään vain ongelmana ja negatiivisessa valossa, niin ei se houkuttele alalle uusia työntekijöitä. Heistähän on huutava pula, nimenomaan kouluutetuista lääkäreistä ja hoitajista.

      Vanhukset ovat kansakunnan tukipilari.

    • ..............

      .................

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe