Miksi Nivalassa on valvontakamerat kaduilla?

maj-britt3

Asuuko siellä niin paljon rikollisia vai onko tapahtunut niin paljon yliajoja,varkauksia,raiskauksia ja surmia sekä pahoinpitelyjä. Missään muualla ei ole viranomaisten valvontaa noin tehokkaasti. Siis 100 km säteellä. Ei Ylivieskassa, Haapajärvellä, Haapavedellä. Ei edes Kokkolassa vaikka iso kaupunki. Vai onko Nivalan poliisi ja kaupungin kerma yli varautunut kaikkeen? Eikös siinä ole jenkkityylinen isoveli valvoo systeemi nyt sitten. Ahdistaisi asua sellaisessa paiakssa, missä joka katua valvoo kamera 2-4 suunnasta.

9

754

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lehmipoika..

      Nivala on Nivala ei siellä oikeasti sellaista kameravalvontaa ole! Syy on vain se että joitakin vuosia takaperin Nivala oli tunnettu pil-lu rallistaan ja sitä oli sitten yötä päivää 24/7 ja jumputus autoja kylä täynnä.

      Siinä sitten jumputtajat innostuivat myös kilpailemaan keskustassa ja siellä olikin melkoista kaahaamista. Joskus 2000luvun alkupuolella kun viikonloppuna Nivalassa esiintyi joku tunnetumpi artisti niin kerran lehdessä sanottiin että poliisin arvion mukaan kylää kiersi arviolta illan aikana jopa tuhat autoa. Tuollaista oli meininki parhaimmillaan mitä Nivalassa on ollut.

      Poliisi joskus yritti saada pillurallia loppumaan mutta se oli käytännössä mahdotonta ja se vain jatkui ja jatkui. Nykyään meno on rauhoittunut ja käytännössä tuo pilluralli mistä Nivala oli erittäin kuuluisa on kuolleutunut lähes kokonaan pois. Kylän korokeliittymät ja valvontakamera varoitukset tulivat joskus mukamas varoitukseksi hillitsemään liian innokkaita kuskeja ja hillitsemään ylinopeuksia.

      Se oli sen ajan trendi sellaista pilluralli meininkiä Nivalassa oli 90 luvun lopusta johonkin 2007 ehkä 2008 saakka sittenhän tuo on rauhoittunut kummasti. Syytä en tiedä liekkö yleistyneet tietokoneet ja uusi playstation sukupolvi niin se ei ole enää niin ykkösjuttu se kylän kiertäminen kuin ennen.

      Joskus tosin vieläkin esim. kesällä on aina joskus semmoisia vilkkaampia iltoja Nivalassa että sattuu ja tapahtuu ja on porukkaa mutta ei enää niinkuin ennen että se oli päivittäistä eikä ollut eroa oliko arkipäivä ja mikä kellonaika hyvänsä...

      Nivala on saanut huonon maineen mutta ei täällä aivan niin villinlännen meininkiä ole kuin jotkut antaa ymmärtää.. Omat ongelmathan täällä kyllä toki on siitä ei pääse mihinkään! Vieläkin lähipitäjistä Nivala on ylivoimaisesti vilkkain viikonloppuisin arkina ei ehkä enää ylivieskan kärkkäiset ynnämuut liikkeet vetää populaa sinne...

    • ikinuori

      Kyllä tuo rallli oli jo olemassa 80-luvulla, kun Tuiskula oli voimissaan; autoletkat olivat katkeamattomiaTuiskulan ja kylän välillä, mutta olihan sitä porukkaakin aina Tuiskulassa 1000-2000 lauantai-iltana, ennätys taitaa olla Juicen jäähyväiskonsertti reilu 3000 maksanutta katsojaa...

      • tässä tietoa

        Olette täysin väärässä!!!!!

        Valvontakamerat ovat katujen varrella siitä syystä, että kun keväisin maajussit ajavat lietettä körttilän laakeille pelloille, niin kameroiden välityksellä tulee nopeasti virkavallan tietoon, mikäli liete leviää myös keskustan alueelle.


    • ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

      Kyllä nimenomaan näin nivala on erittäin väkivaltainen ja vaarallinen paikka asua! Asukasmäärään suhteutettunu vaarallisin suomessa ja kansainvälisestikkin pahempi kuin esim. detroit ja moskova miltäs kuullostaa???

    • isoveli

      Hyvä että on,vois olla enemmänkin.

    • invalasta kajahtaa

      Nivala on Suomen ykkönen. Missä muualla väkimääräänsä nähden tehdään niinpaljon rikoksia.Ryöstöjä, murhia, tappeluita ja torila naijaan keskellä kirkastapäivää, puliukot ja naakkaparvet pörräävät yhtä vihasesti päivästä päivään pitkin keskustaa.Täällä on hubaa asua.

    • corolladx

      Itse sain kortin 2002 ja tuli juuri ajettua paljon tuona pilluralli-kultakaudella. Ensimmäisenä päivänä, kun sain kortin, tuli ajettua melkein 500km. Varmaan 3 kertaa samana päivänä käytiin Ylivieskassa mutka ja muuten keskustassa pyörimistä.

      Joka viikonloppu mielellään kuskina jopa siinä määrin, että nykyään vihaan kuskina olemista yli kaiken. Autoletkat meni keskustan toisesta päästä ympäri keskustan ja Tuiskulaan asti. Pillurallia vedettiin pitkää reittiä, käyden Tuiskulan pihalla kääntymässä. Nykyään taitavat ajaa vain tuota keskustaa ympäri tai käyvät liikenneympyrässä kääntymässä. Tuiskulaan asti ei enää autot kulje.

      S-marketin ja myös R-kioskin parkki oli viikonloppuisin aina täynnä, nykyään näkyy molemmissa varmaan yhteensä enintään 10 autoa. Ennen oli liikennettä jo klo 22 lähtien. Nyt tulevat varmaan vasta joskus puoliltaöin ja silloinkin liikennettä on vain murto-osa noista aiemmista ajoista.

      Tuiskulaan mentiin aiemmin yhtä tietä ja tultiin pois toista. Tuo aiempi reitti laitettiin ajokieltoon, kun siinä asuvat ihmiset valittivat tuosta rallista. Sitten tuo Tuiskula-kieppi tehtiin yhtä ja samaa soratietä pitkin. Oli kerran muistaakseni HIM:n keikan aikana poliisi puhalluttamassa kaikki autoilijat. Jäi mieleen kun oli ensimmäinen kerta, kun itse puhalsin pilliin. Niin siinäpä varmasti kärähti monta, kun käytännössä kaikki autot ajoivat tuon reitin läpi ja tuossa tiellä ei voinut U-käännöstä tehdä.

    • ari5

      Ylivieskaan myös valvontakamera!Hieno homma,oikeesti.Saa tekijät rangaistuksen kun on tdisteet nauhalla.

    • Anonyymi

      Joku setä sitä halusi! Sedät on tärkeitä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      140
      10142
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2934
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      192
      2747
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2097
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1858
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1679
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    8. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1556
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1348
    Aihe