Viikonloppu ilman lasta

Jormalainen79

Ex päätti rikkoa oikeudessa annetun tapaamissopimuksen eikä antanut lasta minulle viikonlopuksi. Perusteluna oli vanhempien huonot välit. Hän vaati keskustelua ja asioiden sopimista ennen kuin voin hakea lapsen luokseni. Vanhempien välit eivät kai tässä todellisuudessa vaikuta tapaamissopimuksen noudattamiseen? Toiseksi minä en halua tavata entistä vaimoani, vaan lastani, joka kaipaa luokseni.

Käsittääkseni pitää tehdä ilmoitus ja hakea voimassaolevan tapaamissopimuksen/-tuomion täytäntöönpanoa oikeusteitse. Onnistuuko tuollainen ilman 200 euroa tunnissa vetävän lakimiehen apua? Onko joku joutunut samanlaisen tilanteen eteen ja miten homma on edennyt?

9

242

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lapset isälle.

      Tasa-arvovaltuutettu tiedote 17.2.20111.

      Isilläkin on oikeus vanhemmuuteen - myös eron jälkeen

      - Aika on ajanut vanhemmuutta koskevan lainsäädännön ohi. Tätä kuvaavat tasa-arvovaltuutetulle tulleet, syrjityiksi itsensä kokeneiden isien yhteydenotot, totesi tasa-arvovaltuutettu Pirkko Mäkinen torstaina puhuessaan Tasa-arvoa erovanhemmuuteen - isät pois paitsiosta -projektin avoimessa foorumissa Tampereella.

      Lainsäädännön ja viranomaiskäytäntöjen näkökulmasta ongelmalliseksi on muodostunut esimerkiksi etävanhemman, useimmiten isän, asema. Tasa-arvovaltuutettu on tuoreessa lausunnossaan vastannut yhteishuoltajana olevalle etäisälle, joka ei saanut tietoja lapsensa esikoulun aloittamiseen liittyvistä asioista. Päivähoidossa yleisesti käytössä olevassa asiakastietojärjestelmässä ei kysytä tietoja etävanhemmista.

      Tasa-arvovaltuutettu pitää tilannetta kestämättömänä.
      - Etävanhemmalle on annettava mahdollisuudet myös käytännössä seurata oman lapsensa arkielämää. Asiakastietojärjestelmiä tulee kehittää niin, että ne ottavat huomioon yhteishuoltajuuden edellyttämät käytännön vaatimukset.

      Moni valtuutettuun yhteyttä ottanut isä on myös epäillyt, että erotilanteissa sosiaaliviranomaiset suosivat naisia epäasiallisin perustein. Tunnetta on vahvistanut se, että enemmistö sosiaalityöntekijöistä on naisia ja että nykyään yhä useammin myös asiaa tuomioistuimessa käsittelevä tuomari on nainen.

      - Mielestäni olisi paikallaan tehdä sosiaaliviranomaisten palvelujen osalta selvitys siitä, onko sukupuolella merkitystä ja suositaanko äitejä viranomaiskäytännöissä, kuten epäillään. Tuomioistuinten huoltajuusratkaisuista on jo olemassa vastaava tutkimus, Pirkko Mäkinen sanoi.

      Lisäksi tasa-arvovaltuutettu toteaa, että vanhempainvapaasäännökset kohtelevat äitejä ja isiä eri tavoin. Sairausvakuutuslaissa määritellään, että vanhempainvapaan voi käyttää joko lapsen äiti tai isä, riippuen siitä, mitä vanhemmat keskenään sopivat. Oikeus työntekoon ja vanhempainrahan nostamiseen kuitenkin vaihtelee sukupuolen mukaan. Lapsen isällä on oikeus vanhempainrahaan, jos hän osallistuu lapsen hoitoon eikä ole tänä aikana ansiotyössä tai muussa omassa työssä. Äidille sitä vastoin voidaan maksaa vähimmäismäärän suuruista vanhempainrahaa, vaikka hän on samanaikaisesti ansiotyössä tai omassa työssä taikka opiskelee päätoimisesti ja saa opintotukilain mukaista opintorahaa.

      Valtuutettu on useita kertoja vuodesta 2003 lähtien pyytänyt sosiaali- ja terveysministeriötä selvittämään mahdollisuudet sairausvakuutuslain muuttamiseksi siten, että vanhempainrahasäännökset olisivat samanlaiset isien ja äitien osalta. Asiaan ei kuitenkaan ole saatu muutosta. Kelan ohjeistus perustuu voimassa olevaan lainsäädäntöön, ja moitteet onkin usein suunnattu Kelaa vastaan.
      --------

    • totuudenvastaista ??

      Ei tapaamista ilman luottamuksellisia välejä. Näin se menee. Ei huoltaja voi antaa lastaan jonnekkin mustaan aukkoon. En minäkään anna. Haastakoon oikeuteen. Oikeus määrää keskustelukyvyttömän neuvonpitoon.

      Meilläkään ei puhevälejä, (eikä muuten tapaamisiakaan enää vuoteen)

      Kyllä ne vain vaikuttavat vanhempien välit tapaamisten noudattamiseen. Milläs neuvottelet jos toinen ei suostu puhumaankaan asioista? No, ei tarvitse sitten kun ei osaa sopia. Olkoon ilman.

      Ps. minunkin mieheni väitti, että lapsi niin kaipaa hänen luokseen, tosin lapsipa antoi perheneuvolassa kirjallisen lausunnon, ettei todellakaan halua edes nähdä. Niin että se siitä.

      • 69 + 72

        Osaat näköjään veistää omia laintulkintojasi. Se ei kyllä paina Mooseksen pierun vertaa väittääkö lähi/äiti toista keskustelukyvyttömäksi. Se olisi tosi kätevä tapa vieraannuttaa lapsi vanhemmastaan, mutta ei tosiaan toimi noin.

        Siitä vaan ajamaan asiaa eteenpäin. Valitettavasti en osaa antaa tarkempia ohjeita, ehkä joku toinen osaisi? Voisit ehkä ottaa yhteyttä Elatusvelvollisten liittoon? Tsemppiä.


    • lähi-isä

      Sinullahan ei ole minkäänlaisia oikeuksia vaan velvollisuuksia maksaa elareita ja auta armias jos jätät ne maksamatta niin silloin rattaat lähtee pyörimään.

      Puhevälit ja tulehtuneet välit ei anna oikeutta tuollaiseen lapsesta vieroittamiseen.
      Sinulla on omat ja lapsen äidillä omat pelisäännöt ja käyttäytymiset kotonanne.
      Käyttäkää semmoista reissuvihkoa mihin kirjaatte tekemisenne, sairaus tapaukset yms.
      Ex:si vaan yrittää kiristää lapsen varjolla saada teitä puheväleihin mutta se ei ole paha kun pysytte lapsen asioissa.
      Tehän olette eronneet!

      Jos oikeusteitse haet tapaamisten noudattamista niin siihen menee vähintään puolivuotta ja selviää pienillä sakoilla, Etäännyttämistä on päästy tekemään tuo puolikinvuotta niin on pitkällä....

    • 67+87

      Joo, exäsi on ottanut linjan, että saat lapsen jos se sopii hänen kuvioihinsa. Esim. jos on sinkkuristeilyt tiedossa, niin saat armosta lapsen.

      Tuollaiset ihmiset saadaan ruotuun, oikeasti, mutta prosessit vievät pikemminkin kuukausia kuin viikkoja. Onneksi 12-vuotias lapsi saa päättää missä asuu, joten et joudu odottamaan loputtomiin. Minullakin tytär muutti luokseni ja äiti saman tien alkoholisoitui yksin kotonaan. Ikävä homma, mutta kaikilla on oma elämänsä.

      • zzzz---

        Toisaalta se 12-vuotias voi myös päättää, ettei halua nähdä sinua enää.

        Siskontyttö teki niin.


      • miiiipsi

        Oot kyllä todella ikävän kuuloinen. Ja jos tosiaan 12-vuotiaasta kyse niiin hän saa päättää mitä tekee sinun suhteen. Tuleeko viikonloppuna vai ei. Ja tiedoksenne, jjoslapsi on äidillä niin tapaamisen estämiseksi kyllä riittää se että isä ei ole yhteistyökykyinen, olen ollut kammottavassa esimerkki tilanteessa äitinä kun isä ei kertonut yhtään mitään ja haki vain lapsen pois.


      • sossupaholainen
        miiiipsi kirjoitti:

        Oot kyllä todella ikävän kuuloinen. Ja jos tosiaan 12-vuotiaasta kyse niiin hän saa päättää mitä tekee sinun suhteen. Tuleeko viikonloppuna vai ei. Ja tiedoksenne, jjoslapsi on äidillä niin tapaamisen estämiseksi kyllä riittää se että isä ei ole yhteistyökykyinen, olen ollut kammottavassa esimerkki tilanteessa äitinä kun isä ei kertonut yhtään mitään ja haki vain lapsen pois.

        Tapaamiset sovitaan tapaamissopimuksessa ja tapaamissopimusta noudatetaan, ihan riippumatta siitä, millaiset välit vanhemmilla on. Jos sopimus on tarpeeksi selkeä, ei mitään keskusteltavaa edes ole.
        Ap:lle, suosittelisin asianajajan palkkaamista, mutta voit tietysti jättää oikeuteen itse kirjoitetunkin hakemuksen tapaamisten täytäänpanosta. Mutta jos vastapuolella on lakimies, kannattaa sellainen itsellekin hankkia.


      • miiiipsi
        sossupaholainen kirjoitti:

        Tapaamiset sovitaan tapaamissopimuksessa ja tapaamissopimusta noudatetaan, ihan riippumatta siitä, millaiset välit vanhemmilla on. Jos sopimus on tarpeeksi selkeä, ei mitään keskusteltavaa edes ole.
        Ap:lle, suosittelisin asianajajan palkkaamista, mutta voit tietysti jättää oikeuteen itse kirjoitetunkin hakemuksen tapaamisten täytäänpanosta. Mutta jos vastapuolella on lakimies, kannattaa sellainen itsellekin hankkia.

        Sä se oot tunkemas joka väliin tota sun tietämystäs :D kyllä se vaan niin on että minun ei tarvinnut antaa lasta isälleen kun minkäänlaista yhteistyötä ei osannut tehdä. Jätti esimerkiksi kertomatta että oli lapsen kanssa ollut viikonloppuna sairaalassa aivotärähdys epäilyn vuoksi, sain tietää vasta kun huomasin lapsella kuhmun päässä ja kysyin miten sellainen on tullut. Ei ollu mikää pikkunen kuhmu ja lapsi sen ikäinen ettei osaa vielä puhua. Ei kertonut mitään mitä viikonloppuna olivat tehmeet tai miten lapsi siellä ollut.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5035
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3177
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1275
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    Aihe