Rintamäkeläiset

Vastauksia, kiitos!

Eikö Rintamäkeläiset pitänyt tulla uusintana yleteemalla sunnuntaisin?
Eipä vaan näy ohjelmatiedoissa.Mistä johtuu?

18

1173

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vkökvölkögk
    • V.Honkonen1

      Rintamäkeläisiä voi nykyään katsella kotona rauhassa sopivaan aikaan,koko sarja on myynnissä dvd:llä,tosin pilkottuna viiteen levyyn

    • Honkosen Helemi

      Ei huvita ostaa vielä dvd.sarjaa.Koska sarja on luvattu näyttää uusintana yleteemalla.
      Mutta ei vaan ole näkynyt.Ohjelmatietojakaan ei löydy.

    • V.Honkonen1

      Luvattiinko näyttää koko sarja? Siitä tuli teemalla äskettäin yksi jakso "nostalgia-iltana" mutta voi olla että jäi siihen..mutta varma en ole

      • Honkosen Helemi

        Niinkös se sitten olikin ja voihan se noin tietysti ollakin, minä en ole ollenkaan tästä asiasta tietoinen.
        Voi harminpaikka.Jospa se sitten pitää ostaa oma dvd, että pääsee katselemaan sitä nostalgista entisaikaa.Ne oli sitten hyviä näyttelijöitä, siinä Rintamäkeläisissä.
        Vaikka se Anttikin oli joskus semmonen äree.Ei silti, kyllä se oli toi meirä Veikkoki sellanen, välillä.Mutta minä en ollu koskaa semmonen.Sano se Niemen isäntäkin niin, että esimerkillinen vaimoihminen olen.Niin!Ja olenhan minä!Vaikka itte sanonkin!
        ;)


    • Se oli lopetettava:.

      .

      Siinä ei ollut yhtäkään pakollista kiintiöhomoa eikä muistakaan pakollisia kiintiöitä

      .

    • Ostakaa ostakaa

      Rahaahan Rintamäkeläisillä tahkotaan nykyään, kuten kaikella.
      Ei näytetä ilmaiseksi teeveessä.Osta dvd ja maksa niin näette.Kaikella rahastetaan.

    • V.Honkonen1

      Ihan käteväähän se on katsella sarjaa dvd:ltä mutta rahastuksen makua on siinä että sarja on viipaloitu viiteen levyyn,kussakin 6 jaksoa.Kun myynti lopahtaa niin sitten ehkä tulee tv:stä..

    • Mäkeläiset

      Sarja on nyt nähtävissä YleAreenassa.

      • Palkkiokysymys

        TV-uusintoja ei kannata odottaa, kun niistä pitäisi maksaa palkkiot koko näyttelijäkunnalle. Siellä perikunnat odottavat palkkaa isoisän 40 vuotta sitten tekemistä töistä...


    • rintamäkeläisiä

      Se on vähän sama juttu kun Metsoloissa, se kokoelmaboksi oli aika kallis, oliko melkein 50 euroa, televisiosta on sentään tullut useammin kun Rintamäkeläiset tosin nyt ollaan hyvin anteliaasti laitettu ne ja moni muukin ilmaiseksi nähtäville Areenaan. Yle on tuottanut ja omistaa oikeudet hirveän moniin hyviin mutta monilta unohtuneisiin televisiosarjoihin, minisarjoihin ja elokuviin...

      Miksi niitä ei sitten laiteta Elävään arkistoon kun pätkiä korkeintaan ja esim. wanhat kotimaiset filmit jotka tulee arkisin siinä 13-15 välillä (miten työssäkäyvä voi katsoa niitä) ei tule nekään nettiin, viime jouluna selvisi miksi: Kaupassa iso Suomi-Filmiboksi jotain lähes 150€... Rahaa pitää tahkota... Oli siinä kyllä kymmeniä eri elokuvia mutta...

      Rintamäkeläiset on kyllä sarja jollaista olisi vaikea enää tehdä nykyään. Se kertoo ihmeellisen viehättävällä tavalla ihan tavallisten elämästä, 2 pienviljelijäperheen elämästä, aihe on hyvin tuntematon ja vieras sekä utopistinen ilmeisesti tänä päivänä ainakin lehtitoimittajille mitä lukee artikkeleja nyt kun sarja on tullut ilmaiseksi nähtäville.

      Näyttelijät on kok sarjassa erikoisen hyvät ja aidon oloiset, oma suosikkini on Sirkka Lehto, ei niin tunnettu näyttelijä mutta teki sarjassa erikoisen vaikuttavan Rintamäen Leenan roolin. Hänestä on hyvin vähän tietoa netissä eikä ollut julkisuuskasvo (kuten ei juuri kukaan näistä muistakaan jos nyt Roine on antanut haastatteluja ja on ainoa näistä päähenkilöitten näyttelijöistä kuka elossa) mutta käsittääkseni hän ei ollut maatalon emäntä edes sivuammatiltaan. Mutta niin vakuuttavan ja vaikuttavan, aidon oloisen roolisuorituksen osasi vetää! Eräässä jaksossa esiintynyt kylän juoruakka Anni Kivinen (esitti Raili Veivo) on myös yksi minun mieluisista suosikkiroolisuorituksista sivuroolien puolella.

      • Ne_tekijänoikeudet

        Näiden vanhojen kotimaisten elokuvien tv-esitysoikeudet on ostettu kymmeniä vuosia sitten, eikä silloin ollut aavistustakaan jostain nettimaailmasta. Sopimuksissa ei varmasti sanota mitään netistä tai DVD-julkaisuista ja silloin ne oikeudet eivät ole kaupassa mukana. Kun myöhemmin on keksitty uusia tapoja myydä tuotetta, ei se ole Yleisradion syy tai tarkoitus. Itse elokuvat eivät ole Ylen omaisuutta vaan niihin on ainoastaan esitysoikeus televisiossa.

        Fennada-filmin osalta tilanne on toinen, koska siinä tapauksessa Yle osti koko tuotantoyhtiön ja sai siten myös tuottajan oikeudet elokuviin. Siksi niitä onkin verkossa laillisesti nähtävillä.


      • rintamäkeläisiä

        Kiitos kun asiallisesti ja asiantuntevasti avasit asiaa. Miten muuten eihän Suomi-Filmiä taida enää olla olemassa? Kun mielikuva on että siirtyi/myytiin valtiolle tavalla tai toisella tuotanto/jäämistö rekvisiitasta, puvustosta jne. Mutta totta se on varmasti että sopimuksissa ei puhuta DVD:eistä ja netistä mitään. VHS-levitysoikeudet lienee ainakin olleet yhteen aikaan kun niitä siinä muodoissa oli paljon kirjastoissa, muttei enää kun harvalla on edes niitä laitteita enää ja jos on niin kirjastoillakin on kiire uudistua ja pyyhkiä vanhat pois kiireemmiten.

        Ylelle on tietysti kustannuskysymyskin olla julkaisematta jokaista vähän tunnettua/muistettua jos tunnetumpaakaan uudempaa elokuvaa tai sarjaa asiaohjelmista puhumattakaan DVD:llä. Mutta sitten onkin hankala kysymys mistä niitä voi katsoa? Televisiouusinnaksikin on turha toivoa kaikkea. Erään lyhyehkön Ylen elokuvan nimeltään Kivinen lintu satuin pitkän tovin vietettynä kirjaston aineistohaun äärellä tuloksena löytämään VHS-kokoelma kasetilta erään pienen sivukirjaston varastosta jossa oli vieläpä kadonneeksi ilmoitettu mutta löytyi kuitenkin. Ihan vain siksi etsin että pääsin jyvälle juonikokonaisuudesta mihin Elävän arkiston pätkät sieltä täältä jäi!


      • biobio

        Rintamäkeläiset löytyy melko varmasti paikallisesta kirjastosta, 5 DVD levyä.
        Minä lainasin ja poltin kopiot äitimuorille;)
        Suomi-Filmi Oy:n leffoja on DVD muodossa mutta ei juuri kirjastoissa, kaupassa 5€/kpl.


    • Anonyymi

      katon just jossa herra reinikainen eli tenho sauren

    • Anonyymi

      onko eeva rintamäkeä esittäny 2 parhaimmillaan
      1. marjut sariola
      2. kielo tommila
      nyt katon just youtubesta rintamäkeläisiä jossa reinikainen tenho sauren

    • Anonyymi

      Elävästä arkistosta on nyt tullut katseltua sarjan jaksot. Vähän hassulta vaan tuntui, kun Aarne Rintamäen rooliin tuli yhtäkkiä Matti Viironen, joka nähtiin sarjassa aikaisemmin eri henkilönä. Nuorena naapurinpoikana, jonka aika kauhean näköisen hippitukkaperuukin nähtyäni repesin nauramaan. Hän tuli Honkosille ilmoittamaan, että Veikon odottamat uudet keittiökaapistot eivät nyt tule osuuskaupan autolla, koska se oli hajonnut matkalla.
      Kummalliselta sarjanäytelmän jaksoissa tuntui myös Eevan rooliin Kielo Tommilan tilalle tullut Marjut Sariola. Eli koko pariskunta meni uusiksi.

      Mutta kai alkuperäisillä näyttelijöillä oli sitten hyvät syynsä jättää roolinsa.
      Vaikka ne syyt kyllä haluaisi katsojana vieläkin tietää.
      Ei Viirosen ja Sariolan rooleissa tosin mitään vikaa ollut. Olivat melkein jopa luonnollisempia, kuin aikaisemmat. Mutta voiton tässä näytelmässä kirkkaasti vie. Kälkättävän Honkosen Helmin roolissa Eila Roine. Roineelta kyllä luonnistuu hienosti, rooli kuin rooli. Veijo Pasanen oli myös mainio Rintamäen Antin roolissaan.
      Tuosta jurriskon roolistaan aikanaan hän hyppäsi, täysin toisenlaisen, hauskan Pelle Hermanninkin rooliin.

      Ahti Haljala, hän oli vähän samanlainen kaikissa rooleissaan ja roolitkin olleet, kummallista kyllä, aina lähes samanlaisia. Lupsakan karjalaissyntyisen, sotaveteraani miehen rooleja.
      Voisi sanoa, että hän on kai näyttellyt lähinnä enemmän itseään, kuin roolihahmoja. Esimerkiksi Haljan roolit Veikko Honkosena ja Antti Metsolana on lähes sama mies, mutta eri nimellä, asuu eri paikassa ja on eri vaimon kanssa naimisissa ja on eri lasten isä.
      Samoin Tenho Sauren. Rooleissakin oma itsensä. Ihan kuin Reinikaisessa olisi häivähdys hurskasta Niemen isäntää, siitä huolimatta, että Reinikainen oli kaikkea muuta kuin hengenmies. Ainakin puhetyylissä paljon samaa. Enkä tarkoita nyt murretta.

      Mutta mukava sarjanäytelmä tämä oli. Se olisi myös hyvää opetusmateriaalia, nykypolvelle. Millaista elämä oli siihen aikaan ja minkälaisia ihmiset olivat ja miten silloin käyttäydyttiin. Miten erilaiset oli vielä 70 luvulla esim. naisten ja miesten roolit yhteiskunnassa. Myös ns. maalaiset ja kaupunkilaiset erottuivat monella tapaa siihen aikaan paljon selvemmin, kuin nykyään eroa ei huomaa juuri lainkaan.

      • Anonyymi

        Hieno sarja! 70-kuvun poliittiset kuohunnat läsnä vahvasti. Luokkaerot ne oli silloinkin. Jännä nähdä Tenho Sauren isohkon tilan isäntänä ja hurskaana kristittynä. Loistava aikaikkuna 1970-luvun sysi-Suoneen!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      310
      3513
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1659
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1500
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      56
      1415
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1280
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1240
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      49
      1202
    8. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1137
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      177
      1129
    Aihe