Androidilla Nokian puhelimet plussalle

Jegsie

Jos Nokia vaihtaisi Androidiin nyt, sillä olisi vahvan logistiikkansa ansiosta mahdollisuus haastaa Samsung toden teolla, mikä katkaisisi tappiokierteen seinään. Tappiokierteen kääntyminen voittokierteeksi nostaisi Nokian kurssia tuntuvasti nykyisestä.

Suursijoittajana käyttäisin tilaisuuteni marraskuussa äänestämällä Microsoftin kauppaa vastaan.

13

716

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nokia +

      Samaan aikaan kun omalla komponenttivalmistuksella etulyöntiasemassa oleva Samsungkin on joutunut tekemään merkittäviä alaskirjauksia Androin-laitteiden valmistuksessaaan ja menekki ei ole vastannut odotuksia, sekä kehittää omaa alustaansa.

      Edelleen samaan aikaan puheliten keskihinnat ja katteet jatkavat voimakasta laskusuuntaansa.

      "Älypuhelinten keskihinta on pudonnut reippaasti, ja ostajat ovat nyt kiinnostuneempia hinnasta kuin teknisistä ominaisuuksista. Se on huono uutinen tutuille puhelinvalmistajille."

      - http://www.taloussanomat.fi/informaatioteknologia/2013/07/22/alypuhelimen-ostaja-etsii-halpaa-miten-kay-nokialle/201310172/12

      "Samsung petti odotukset – Galaxy S4 ei olekaan vapahtaja?"

      - http://www.iltasanomat.fi/digi/art-1288585125458.html

      "Uutistoimisto Bloombergin haastattelemien analyytikoiden mukaan Samsung kärsii siitä, että ihmiset ostavat yhä useammin halvan älypuhelimen kalliiden lippulaivamallien sijaan."

      - http://www.uusisuomi.fi/raha/60965-alypuhelinten-halpatrendi-iski-nokian-kilpailijaan

      "Virusten tekijät suosivat Android-puhelimia"

      - http://www.iltasanomat.fi/digi/art-1288602581215.html

      Puhelinbusineksestä on tullut yhä riskialttiimpi. Kilpailu on kovaa, trendit ja mallistot muuttuvat nopeasti katteiden kaventuessa, varastojen ollessa kalliita ja markkinoinnin vaatiesa yhä suurempaa budjettia.

      Ps. Vaikea sanoa harkitseeko Nokia palaavansa jollakin konseptilla joskus myöhemmin päätelaitteisiin.

      Tällä hetkellä on kuitenkin tärkeitä katkaista tappiokierre ja saattaa yritys vakavaraiseen ja tuottavaan kuntoon jota se tulee olemaan puhelinyksikön myynnin jälkeen.

    • Jegsie

      Androisin markkinaosuus on 80%. Nokialla oli Windows Puhelimissa 80%. Jos Nokia ottaisi Androidista 80%, se olisi maailman suurin kännykkävalmistaja.

      Älypuhelilnten myynti kasvaa kovaa vauhtia ja Nokia hallitsee volyymit paremmin kuin mikään muu kännykkävalmistaja:
      http://www.digitoday.fi/mobiili/2013/06/06/lypuhelinten-myynti-jatkaa-kovaa-kasvua/20138014/66

      Se, että 0,06% Android-puhelimista saastuu jollain pahisohjelmalla, ei ole hälyttävää vaikka olisikin alan ennätys ja kasvuvauhti olisi prosentuaalisesti hurjaa:
      http://blog.fortinet.com/Mobile-Malware-Gets-in-the-Top-10-Viruses/

    • Nokia +

      >> Jos Nokia ottaisi Androidista 80%, se olisi maailman suurin kännykkävalmistaja.

      Siis haaveilla kilpailukykyisestä ja jälkijättöisestä lähdöstä Android-leiriin jossa Samsungilla 80% markkinaosuudellaan joutuu tekemään alaskirjauksia valmistuskapasitetissään ja tilateessa jossa laitteiden katteet ovat voimakkaasti lasekevassa trendissä, sekä tällä ratkaisula uhata koko yrityksen vakavaraisuus.

      Järkevää ja vastuuntuntoista? Kuin omien osakkeiden ostolla vuosina 3003 - 2008 oman pääoman ilmaan polttaminen: 19 miljadilla.

      Tuollaisen erityisen suuren riskin lauetessa olisi sitten runsain joukoin jälkiviisaita lausumassa miten hanke oli jo edeltä epäonnistumaan tuomittu alan vallitsevissa olosuhteissa.

      • Jegsie

        Suomipoika itkee, kun ei ymmärrä, että yrittämisessä on riskejä. Kun riskejä ei oteta, jäädän rannalle.

        Jos verkkonokia meinaa kilpailla ottamatta mitään riskejä, se on ulkona kilpailusta jo parissa vuodessa.

        Nokialla on täysi logistiikkaosaaminen kampittaa Samsung.


      • Jegsie

        Zalando lähti verkkobisnekseen jälkijättöisesti pari vuotta sitten. Missä se on nyt? Kukaan suomalainen ei tehnyt samaa, kun "markkinat on jo viety". Kukkua kanssa.

        Nokia ei ole tehnyt suomalaisella työvoimalla enää aikoihin puhelimia, joten sitä koskevat täysin samat lainalaisuudet kuin muitakin globaaleja firmoja. Et tosissasi voi väittää, että suomalainen firma teettää Kiinassa kiinalaisella työvoimalla kalliimmalla hinnalla kuin amerikkalainen? Me emme ole yhtään huonompia. En todellakaan ymmärrä tuota "pupu pöksyyn"-asennetta. En usko, että kiinalaiset puhelinmerkit valtaavat länsimaita. Halpalaareja ehkä, mutta halpatuotannon kanssa kilpaileminen on aina ollut tyhmää.

        Älypuhelimien maailmanmarkkinat kasvavat tällä hetkellä kovasti. Jos Samsungilla on ongelmia, se on pelkkä markkinarako meille.

        Sweitsissä itkettiin aikanaan, että halpatuotanto vie kelloteollisuuden. Miten kävi? Swatch on huipulla yhä.

        Oletko koskaan ajatellut, että se omien osakkeiden osto voidaan toteuttaa myös toisin päin? Jos on hyvä idea ja uskottavaa toimintaa, pääomaa saadaan kerättyä osakkailta.


    • Nokia +

      >> Suomipoika itkee, kun ei ymmärrä, että yrittämisessä on riskejä. Kun riskejä ei oteta, jäädän rannalle.

      Anteeksi, mutta nyt sanailu ja "argumentit"alkavat jo mennä aivan penikkalinjan kommentoin tasolle.

      Suurien mutta samalla sisällöltään onttojen sanojen kommentoija ei ole ollut edes pilkeenä vanhempiensa silmäkulmassa kun Nokia oli jo tehnyt maailmanvalloituksen sarallaan.

      Olemme kuitenkin keskustelemassa Nokian kokoluokan kansainvälisestä yrityksestä ja sen tulevaisuuden strategioiden linjauksista, jonka linjaukset ohessa.

      On älykästä punnita muuttuvat markkinaolosuhteet ja yrityksen kapasiteettiin liittyvät kysymyset kylmästi puolesta ja vastaan.

      Jo kauan ennen Elopin taloon tuloa ketjuuntuneet virheratkaisut johtivat tilanteeseen ettei Nokian taloudellinen kapasiteetti olisi riittänyt puhelinpuolen break eveniin ja useampiin kannattaviin quartaalehin.

      Samalla se saattoi myös yrityksen tukijalan NSN:n haavoittuvaan tilanteeseen asiakkaiinsa nähden, jotka edellytävät verkkojen rakentajalta vakaata taloudellista statusta. Verkkobusines ja sen huolto ovat hyvin pitkäjänteisiä projekteja.

      Mr. Suri on tehnyt aivan eriomaista työtä keskittäessään, saneratessaan ja saattaessaan NSN:n hyvin tehokkaaseen kuntoon.


      Nokia reinvented

      Our chairman & interim CEO, Risto Siilasmaa, explains Nokia’s future

      [ “HERE is already available in 4 out of 5 cars with in-dash navigation and we have mapped millions of kilometers of road across the world. ]

      - http://conversations.nokia.com/2013/09/11/nokia-reinvented/

      Uusi Nokia on suurimmalta osaltaan softatalo suuen patentiporotofolion kanssa, joissa katteet ovat aivan eri tasoa kuin hyvin riskiseksi tulleella ja yhä enempi bulkkiutuvalla päätelaitepuolella.

      Verkkopuolella on aivan valtava potentiaali ja se on vasta uuden kasvusyklinsä alusa globaalisti. Kaistaa tarvitan jatkuvasti yhä enempi. Tähän liitettynä HEREn paikannuspalvelus yhä kasvavine sovelluskenttineen.


      Tuli Nokian aika siirtää painopistettään ja panoksiaan tuottavammalle tulevaisuden sektorille.

      "Cloud RAN market to be worth $11.31 billion in 2018"

      - http://uk.finance.yahoo.com/news/cloud-ran-market-worth-11-000000920.html

      "LTE network users forecast to exceed 100 million this year"

      - http://www.chinapost.com.tw/business/asia-taiwan/2013/07/05/382882/LTE-network.htm

      "(Reuters) - China plans to invest 2 trillion yuan ($323 billion) to improve its broadband infrastructure by 2020 with the aim of taking the nearly entire population online, a vice minister said on Wednesday."

      - http://www.reuters.com/article/2013/09/18/china-broadband-idUSL3N0HE0O720130918

      "Verkkotoimintojensa ympärille keskittyvä Nokia voisi olla kiinnostunut kasvamaan yrityskaupoilla tiistain uutisten jälkeen, arvioi japanilainen investointipankki Nomura tiistaisessa raportissaan."

      - http://www.taloussanomat.fi/porssi/2013/09/03/pankki-verkko-nokia-voi-lahtea-shoppailemaan/201312274/170

      "Nokia: We're basically the world's largest maps company"

      - http://news.cnet.com/8301-1035_3-57448489-94/nokia-were-basically-the-worlds-largest-maps-company/

      "HERE connects the car to the cloud - introducing the most complete Connected Driving offer on the market"

      - http://press.nokia.com/2013/08/30/here-connects-the-car-to-the-cloud-introducing-the-most-complete-connected-driving-offer-on-the-market/

      "Nokia is working on self-driving cars with Mercedes-Benz"

      - http://gigaom.com/2013/09/10/nokia-is-working-on-self-driving-cars-with-mercedes/

      "NOKIA: HERE partners with automakers and automotive suppliers to connect cars to the cloud"

      - http://www.finanznachrichten.de/nachrichten-2013-09/27951543-nokia-here-partners-with-automakers-and-automotive-suppliers-to-connect-cars-to-the-cloud-399.htm

      Ps. Kuten aiemmin jo mainitsin, niin en tiedä onko Nokialla suunniteilla palata päätelaitteisiin myöhemmin jollakin konseptilla. Sekin ala menee nopasti eteenpäin ja muutaman vuoden kuluttua on mahdollisesti uudemman sukupolven laitteet kyseessä ja Nokialla valmiina ässiä hihassa.

      Kuitenkin tällä hetkellä on älykästä luopua tappiollisesta ja riskialttiista rautapuolesta ja rakentaa businesplaani tuottavan tulevaisuuden teknologian ympärille.

      Pidän täysin mahdollisena, että HERE tulee tulevaisuudessa näyttelemään yhä merkittävämpää roolia ja tuottamaan hienon katteen toiminnastaan johon ei edes tarvitse sitoa pääomia rautapuolen tavoin. Siitä saatta muodostua jopa yksi Nokian tulevaisuuden tukijaloista.

    • Nokia +

      Olisin tosin toivonut ettei Michael Halbherr olisi maninnut asiasta mitään vaan, että Nokia olisi yllättänyt kaikki tuomalla markkinoille valmiin laitteen.

      Sen sijaan pieni kuittailu kilpailijoiden suuntaan koskien HEREn taipuvuutta mittatilauksena asiakkeille ilman pakollisia kylkiäisiä oli hyvä argumentti.

      "We have sold our device business for a reason, but that doesn't keep us out of the device business," Halbherr said. Just don't expect to see Nokia making phones again - or at least any time soon."

      ""We are not prohibited from making any communication device. We will concept and think about new forms of devices," he said."

      "It would be wrong now to think about this from a phone perspective. With the cloud and the internet-of-things, we're seeing a convergence of form factors where you do a few things well in a totally seamless way."

      "We will still surprise people with leading-edge hardware."

      - http://www.theregister.co.uk/2013/09/24/new_nokia_devices_whynot/

      Eli markkinat yllättävä laite liittynee jollakin tavalla verkkoihin ja HEREen - the internet-of-things: http://en.wikipedia.org/wiki/Internet_of_Things

    • Nokia +

      Alla olevan mukaan puhelinten valmistus ei ole kokonaan pois suljetttu mahdollisuus, joskaan se ei ole lähiaikojen tähtäimessä.

      Myöhemmin halutessaan ja arvioidessaan kannatavaksi Nokiahan voisi tuotaa puhelimia Applen tyyliin alihankkijoiden kautta.

      Tiedä vaikka siihen mennessä olisi kyse jostakin udistetusta konseptista jossa olisi tiiviimmin mukana tuo the internet-of-things . Nokialla on käyttämättömiä ässiä hihoissaan.

      "We have sold our device business for a reason, but that doesn't keep us out of the device business," Halbherr said. Just don't expect to see Nokia making phones again - or at least any time soon."

      - http://www.theregister.co.uk/2013/09/24/new_nokia_devices_whynot/

      Ps. Jotkut ovat fantasioineet / kertoneet huhuja käyttöjärjestelmä riippumattomasta HERE-pilvipuhelimesta.

      Innovative thinking: http://nsn.com/innovative-thinking

      " Vallankumouksellinen verkkotekniikka" – Nokia Siemens hyödyntää tukiasemien yksilöllisyyttä"

      - http://www.digitoday.fi/mobiili/2013/03/08/vallankumouksellinen-verkkotekniikka--nokia-siemens-hyodyntaa-tukiasemien-yksilollisyytta/20133615/66

      Liquid Applications:

      - http://nsn.com/portfolio/liquid-net/intelligent-broadband-management/liquid-applications

      Nokialla suunnitellaan ja rakennetaan tulevaisuuden tekniikoita jo nyt ja tässä näyttelee tärkeää roolia myös Nokian Adv. Tech.

    • pian

      Noksu ottaa kaikki teknikat ja alustat käyttöön.

    • Hahhaha

      Nokian puhelimeg myytiin!

    • Jollaan

      Aina puhutaan että Android!

      MeeGo oli se käyttöjärjestelmä joka olisi VOINUT ajaa Android applikaatioita. Sawfish ON se käyttis joka voi käyttää Androidin ekosysteemiä. Mikään ei estäisi Nokiaa tekemästä Sawfish kännykkää. Jolla kylä myy lisenssejä käyttikseen ja halvalla.

      Yksi kala lisä Android mereen olisi huono imagolle. Yksi peto lisää Sawfishin tallin olisi differentioitumista

    • Anonyymi

      Nokia teki virheen pysyessään Windowsissa. Androidiin olisi kannattanut vaihtaa. Nokia ei valmista enää puhelimia. Nokia-tavaramerkki on lisensoitu HMD Globalille.

    • Anonyymi

      Nokia omistaa viimeisimmän tiedon mukaan 10 prosenttia HMD Globalista. HMD-brändättyjä puhelimia on tulossa Nokia-puhelinten lisäksi. Nykyisissä Nokia-brändin älypuhelimimissa ei ole enää Windowsia vaan niissä on Android.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      2012
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1559
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      145
      1448
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1318
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1260
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      274
      1090
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1002
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      124
      991
    9. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      110
      967
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      51
      802
    Aihe