Jyrkät portaat ja tuki

Nainen _ 58

Unessa minä sain tukea korkeissa portaissa. Portaat olivat todella jyrkät ja pitkät. Nousin niitä kaksi eri kertaa ylös, molemmilla kertaa Jyrki Katainen tuki kädellään minua hellän isällisesti. En varsinaisesti tarvinnut apua, mutta tuntui hyvältä, että sain apua. Portaiden ylätasanteella hän hävisi jonnekin ihmisten joukkoon. Rappuset olivat ikään kuin luentosalin reunassa seinän vieressä, mutta paljon normaalia jyrkemmät ja pidemmät.

Pyydän taitajia tulkitsemaan untani.

1

148

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mielenkiintoinen ja erikoinen uni. Kiitos, että jaoit sen meille palstaa seuraaville.

      Nukkumisen aikana ihminen kokee ja käy läpi ajatuksia, tunteita sekä aistihavaintoja. Ne sekoittuvat mielikuvikuvituksen vaikutuksesta kuviksi, ainakin näkevillä ihmisillä.

      Unessasi koit saaneesi tukea ja olet mitä ilmeisemmin tyytyväinen saamaasi.

      Mielikuvituksesi maalasi sinulle kuvan korkeista ja jyrkistä portaista. Lähes jokainen ihminen sellaiset nähtyään ajattelee niitä haasteena ja vaikeutena. Varmasti ne Sinullekin ovat jotain sellaista edustaneet. Nousit haasteellisia portaita kahdesti. Voisiko tämä olla viittaus sekä nuoruuteen että tulevaan vanhuuteen?

      Ihmisillä voi olla erilaisia vaikeita aikoja. Usein ne vaikeat ajat liittyvät lapsuuteen/nuoruuteen ja vanhuuteen. Tai pikemminkin lapsuudessamme ja nuoruudessamme meitä tuetaan ja jonkinlaista tukea toivomme yleensä saavamme vanhuudessammekin. Muut vaikeat ajat koemme ilman "isää".

      Kuvailit Jyrki Kataisen tukeneen Sinua molemmilla kerroilla kivutessasi. Et varsinaisesti tarvinnut apua, mutta tottakai se tuntui hyvältä. Jyrki tuki isällisesti. Kerroit myös portaiden muistuttaneen luentosalin portaita.

      Olisiko tässä ollut viittaus omaan isääsi? Kenties olet unesi aikana muistellut lapsuuttasi, isääsi ja turvaa, jota hän toi. Kenties viittaus luentosaliin muistutti siitä, että hän tuki opiskeluasikin. Elämän opinportaita ne taitavat ainakin olla. Viittaavat opiskeluun, opintoihin ja oppiin, mutta ovat vaikeammat ja haastavammat kuin kukaan saattoi luentosalissa ajatellakaan.

      Kahdesti samojen portaiden nouseminen saattaisi viitata juuri lapsuuteen ja sitten vanhuuteen. Koet saaneesi Kataiselta tukea molempiin nousuihin. Ensimmäinen kerta viitannee isääsi, toinen kerta ehkä valtioon, tai sitten edelleen isääsi. Voit tietysti olla Jyrkin hyväkin ystävä, jolloin ajatusten ja tunteiden tulkitseminen pitää aloittaa eri lähtökohdista.

      Unesi aikana olet kokenut ettet varsinaisesti ole apua tarvinnut, mutta tuki tuntuu aina hyvältä.

      Nuorena ei kukaan varmasti olisi itsenäistymispyrkimyksissään suoranaisesti tukea halunnut, mutta vanhemmat sitä tuppaavat antamaan. Olet saattanut tuntea unesi aikana kiitollisuutta isällesi varhaisesta tukemisesta, siis ihan isänä olemisesta. Toisaalta olet saattanut miettiä myös tulevaa vanhuutta, jolloin isäsi ei kenties olekaan tukemassa. Unesi ei ole ollut ahdistava, joten lienet ajatellut aikoinaan saaneesi tuen riitävän edelleen, vaikka et sitä suoranaisesti tarvitsekaan. Unesi voisi viitata myös eläkkeeseen, siis valtioon elättäjänä.

      Kerrot, että Katainen hävisi portaiden ylätasanteella ihmisten joukkoon. Hän siis jätti sinut yksin. Tapahtuiko tämä molemmilla kerroilla?

      Olet saattanut kokea, että vaikka tuki ja turva oli vaikeassa tilanteessa, niin jäit sitä ilman kun "portaat" päättyivät. Olet saattanut menettää isäsi nuoruudessasi ja muistelit häntä kaiholla. Kenties koet, että isäsi on edelleen läsnä jollain tavalla, neuvojen ja Kataisen/valtion muodossa kenties. Ajatuksesi lienee kuitenkin ollut, että vaikeuksissa tuki tuntuu hyvältä, mutta sen jälkeen on askellettava yksin.

      Unessasi Olet saattanut muistella menneitä ja ounastella tulevia ilman huolia, vaikka vaikeuksia on ollut ja tullee olemaankin.

      Mitä enemmän untaan muistelee, miettii ja käy läpi, sitä paremmin untaan ymmärtää sekä ajatuksiaan niiden taustalla. Monet yksityiskohdat tuovat mieleen ikäviä ajatuksia, mutta niin meidän mielemme toimii. Monet asiat ja tunteet ovat mielessä samaan aikaan. Voimme rakastaa ja vihata samaa henkilöä. Unissa monet henkilöt sekoittuvat toisiinsa. Muistamme hahmosta vain yhden henkilön. Kuitenkin kun tarkemmin mietimme, hänellä oli paljon toisille henkilöille kuuluneita asusteita, koruja, ominaisuuksia, jne. Kaikki mielleyhtymät tulee ottaa huomioon. Omien unien hajoittaminen alkutekijöihinsä on mielenkiintoinen harrastus. Loppujen lopuksi kaikkien unialkioiden takaa saattaa paljastua ajatuksia, joita et koskaan uskonut ajattelevasikaan.

      Ihmismieli voi olla syöveri tai jatkuvan innoituksen lähde, muusa.


      Koemme unissamme enemmän kuin ensinäkemältä vaikuttaa.

      Kauniita unia..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      80
      3339
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1982
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1881
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1548
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1395
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1385
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1109
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1048
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      854
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      840
    Aihe