Jyrkät portaat ja tuki

Nainen _ 58

Unessa minä sain tukea korkeissa portaissa. Portaat olivat todella jyrkät ja pitkät. Nousin niitä kaksi eri kertaa ylös, molemmilla kertaa Jyrki Katainen tuki kädellään minua hellän isällisesti. En varsinaisesti tarvinnut apua, mutta tuntui hyvältä, että sain apua. Portaiden ylätasanteella hän hävisi jonnekin ihmisten joukkoon. Rappuset olivat ikään kuin luentosalin reunassa seinän vieressä, mutta paljon normaalia jyrkemmät ja pidemmät.

Pyydän taitajia tulkitsemaan untani.

1

160

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mielenkiintoinen ja erikoinen uni. Kiitos, että jaoit sen meille palstaa seuraaville.

      Nukkumisen aikana ihminen kokee ja käy läpi ajatuksia, tunteita sekä aistihavaintoja. Ne sekoittuvat mielikuvikuvituksen vaikutuksesta kuviksi, ainakin näkevillä ihmisillä.

      Unessasi koit saaneesi tukea ja olet mitä ilmeisemmin tyytyväinen saamaasi.

      Mielikuvituksesi maalasi sinulle kuvan korkeista ja jyrkistä portaista. Lähes jokainen ihminen sellaiset nähtyään ajattelee niitä haasteena ja vaikeutena. Varmasti ne Sinullekin ovat jotain sellaista edustaneet. Nousit haasteellisia portaita kahdesti. Voisiko tämä olla viittaus sekä nuoruuteen että tulevaan vanhuuteen?

      Ihmisillä voi olla erilaisia vaikeita aikoja. Usein ne vaikeat ajat liittyvät lapsuuteen/nuoruuteen ja vanhuuteen. Tai pikemminkin lapsuudessamme ja nuoruudessamme meitä tuetaan ja jonkinlaista tukea toivomme yleensä saavamme vanhuudessammekin. Muut vaikeat ajat koemme ilman "isää".

      Kuvailit Jyrki Kataisen tukeneen Sinua molemmilla kerroilla kivutessasi. Et varsinaisesti tarvinnut apua, mutta tottakai se tuntui hyvältä. Jyrki tuki isällisesti. Kerroit myös portaiden muistuttaneen luentosalin portaita.

      Olisiko tässä ollut viittaus omaan isääsi? Kenties olet unesi aikana muistellut lapsuuttasi, isääsi ja turvaa, jota hän toi. Kenties viittaus luentosaliin muistutti siitä, että hän tuki opiskeluasikin. Elämän opinportaita ne taitavat ainakin olla. Viittaavat opiskeluun, opintoihin ja oppiin, mutta ovat vaikeammat ja haastavammat kuin kukaan saattoi luentosalissa ajatellakaan.

      Kahdesti samojen portaiden nouseminen saattaisi viitata juuri lapsuuteen ja sitten vanhuuteen. Koet saaneesi Kataiselta tukea molempiin nousuihin. Ensimmäinen kerta viitannee isääsi, toinen kerta ehkä valtioon, tai sitten edelleen isääsi. Voit tietysti olla Jyrkin hyväkin ystävä, jolloin ajatusten ja tunteiden tulkitseminen pitää aloittaa eri lähtökohdista.

      Unesi aikana olet kokenut ettet varsinaisesti ole apua tarvinnut, mutta tuki tuntuu aina hyvältä.

      Nuorena ei kukaan varmasti olisi itsenäistymispyrkimyksissään suoranaisesti tukea halunnut, mutta vanhemmat sitä tuppaavat antamaan. Olet saattanut tuntea unesi aikana kiitollisuutta isällesi varhaisesta tukemisesta, siis ihan isänä olemisesta. Toisaalta olet saattanut miettiä myös tulevaa vanhuutta, jolloin isäsi ei kenties olekaan tukemassa. Unesi ei ole ollut ahdistava, joten lienet ajatellut aikoinaan saaneesi tuen riitävän edelleen, vaikka et sitä suoranaisesti tarvitsekaan. Unesi voisi viitata myös eläkkeeseen, siis valtioon elättäjänä.

      Kerrot, että Katainen hävisi portaiden ylätasanteella ihmisten joukkoon. Hän siis jätti sinut yksin. Tapahtuiko tämä molemmilla kerroilla?

      Olet saattanut kokea, että vaikka tuki ja turva oli vaikeassa tilanteessa, niin jäit sitä ilman kun "portaat" päättyivät. Olet saattanut menettää isäsi nuoruudessasi ja muistelit häntä kaiholla. Kenties koet, että isäsi on edelleen läsnä jollain tavalla, neuvojen ja Kataisen/valtion muodossa kenties. Ajatuksesi lienee kuitenkin ollut, että vaikeuksissa tuki tuntuu hyvältä, mutta sen jälkeen on askellettava yksin.

      Unessasi Olet saattanut muistella menneitä ja ounastella tulevia ilman huolia, vaikka vaikeuksia on ollut ja tullee olemaankin.

      Mitä enemmän untaan muistelee, miettii ja käy läpi, sitä paremmin untaan ymmärtää sekä ajatuksiaan niiden taustalla. Monet yksityiskohdat tuovat mieleen ikäviä ajatuksia, mutta niin meidän mielemme toimii. Monet asiat ja tunteet ovat mielessä samaan aikaan. Voimme rakastaa ja vihata samaa henkilöä. Unissa monet henkilöt sekoittuvat toisiinsa. Muistamme hahmosta vain yhden henkilön. Kuitenkin kun tarkemmin mietimme, hänellä oli paljon toisille henkilöille kuuluneita asusteita, koruja, ominaisuuksia, jne. Kaikki mielleyhtymät tulee ottaa huomioon. Omien unien hajoittaminen alkutekijöihinsä on mielenkiintoinen harrastus. Loppujen lopuksi kaikkien unialkioiden takaa saattaa paljastua ajatuksia, joita et koskaan uskonut ajattelevasikaan.

      Ihmismieli voi olla syöveri tai jatkuvan innoituksen lähde, muusa.


      Koemme unissamme enemmän kuin ensinäkemältä vaikuttaa.

      Kauniita unia..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      296
      3148
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      234
      1713
    3. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1243
    4. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      81
      1222
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1139
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1138
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      43
      1010
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      954
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      896
    10. Liikennesäännöt

      Uuden ohitustien myötä torkkolantieltä tulevia kuuluu väistää tai ainakin kuuluisi väistää, jos he tulevat ollintielle.
      Pyhäjärvi
      11
      814
    Aihe