Onkon Lemmikkijuttu-niminen eläinkauppa hyvä?

:)!?

No siis otsikko kertoo kaiken:D onko lemmikkijuttu-kauppa hyvä eläinkauppa?

12

238

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hiirumamma

      Ei ole. Tutuntuttu on ottanut sieltä sairaita rottia :/

    • liah1

      Juuri ostin kaksi rottaa- ovat ihan ok..

      • Joojoojo

        Hyvä kauppa!! (Minun mielestäni) olen saanut hyviä terveitä ja ei-ujoja rottia


    • Rotteliini

      Kyllä mielummin rotta kannattaa ottaa kasvattajalta. :/

    • Myyrämäärä

      Rotteliinihan sen sanoi. Joskus eläinkaupparotat voivat olla hyvin käsiteltyjä, joskus voivat tulla jopa kasvattajalta. Yleensä et kuitenkaan tiedä taustoja ja/tai rottaa ei ole käsitelty. Joojoojo tuumi, että on käsiteltyjä - mutta tietääkö kukaan taustoja?

      Kannattaa tutkia, millaisissa oloissa "tukkurotat" yleensä elävät. Sen jälkeen ei todellakaan tee mieli enää ostaa edes hyvin käsiteltyjä tukkurottia. Tukkurottatehtailu on niin kuin pentutehtailu muutenkin: kun yksi ssaadaan myytyä, syntyy uusi raasu tilalle.

      Kasvattajia ei mainosteta siksi, että He saisivat rottia myytyä ja He saisivat rahaa: rahaa rotilla ei voi tehdä (ellei kasvata tukkurottia pikkuruisissa loodissa huonolla ruualla) ja kyllä kasvattajien poikaset muutenkin kaupaksi menevät. Kasvattajia mainostetaan eläinkaupparottakeskusteluissa, jotta ihmiset ajattelisivat rottien elinolosuhteita. Itse ainakaan en ostaisi koskaan poikasta, jonka emo punttaa synnytyskoneena pienessä loodassa uusia tilalle, kun olen vanhemman poikasen ostanut. Minulla on vain rottia, joiden vanhemmat ovat hyvin hoidettuja ja viettävät oikeaa rottaelämää. Sen lisäksi tosiasia on, että eläinkaupparotista vain pikkuruinen murto-osa on käsiteltyjä ja kesytettyjä. Kasvattajien rotista samanlainen pikkuruinen murto-osa on huonosti käsiteltyjä ja kesytettyjä. Lisäksi on sellainenkin juttu, että kasvattajalta saat poikasen papereineen hintaan 25-35e. Eläinkaupassa saatat maksaa jopa enemmän vanhasta tukkurotasta, josta et tule tietämään edes syntymäpäivää (etkä muuten aina sukupuoltakaan, nimim. ostin lapsena kaksi gerbiilipoikaa joille tuli pennut).

      • pläts

        Nimenomaan. Itselläni ollut aiemmin rottia eläinkaupoista...kunnes valistuin ja jatkossa otan vain kasvattajilta.


    • liah1

      Olen pitänyt ihan ok liikkeenä mutta tullut myös siihen tulokseen etten osta enää rottaa eläinkaupasta.. Viime syksynä ostin kaksi urosta joista toinen puri ja vaihdettiin..tinen aivan upea luonne edelleen- ja terveitä. Nyt hain sitten kaksi tyttöä joista toinen ok mutta toisella epileptisiä kohtauksia- pahimmillaan 8 vuorokaudessa.. Rotta lopetusuhan alla... =0(

    • pläts

      Itse vierailtuani Pirkkalan Lemmikkijutussa totesin etten ostaisi sieltä yhtäkään rottaa. Ilmeisesti olivat jääneet rotat käsiin kun oli jo aikuisia uroksia heillä, lasiterraariossa, ilmanvaihto niiden asumuksiin näytti heikoilta ja lähinnä makasivat lasin takana sen näköisinä että pelastakaa.....mutta siihen vipuun en mene.

      • pläts

        Niin joo ja sitten kun kävin siellä vielä uudestaan joitain kuukausia myöhemmin samat eläimet olivat siellä edelleen....


    • Ensuosittele...

      Vanha keskustelu, mutta itse ostin sieltä 2 hamsteri roborovski poikaa, ja toisella heti ensimmäisinä päivinä kummalisia oireita, verenvuotoa yms. joten menimme eläinlääkärille, jossa todettiin virtsakivi. Eikä kaupan myyjät kertoneet hamsterini sairaudesta mitään. Menehtyi sitten tämän vuoden alussa :( Ikävä on kova, luonne oli kyllä aivan ihana.

    • pop

      Oikeinko eläinlääkäri moitti ko. liikettä. Missä lääkärissä kävit? Itse olen saanut ainoastaan hyvää ja asiantuntevaa palvelua tuolla. Mielestäni liikkeiden parhaimmistoa Treen seudulla.

      • No kyllä on aika selkeästi ammattitaidotonta ja törkeää toimintaa jos myydään valmiiksi sairas eläin... Toivottavasti Ensuosittele kerroit eläinkaupalle tapahtuneesta, koska siten he tietävät välttää poikasten ostamista jatkossa samasta paikasta. Koska ainahan voi olla, että he eivät olleet oireita huomanneet.

        Ei auta vaikka eläimet kauppaan tulisikin kasvattajalta, ellei eläinkauppias ole käynyt tarkistamassa millaisissa oloissa eläimet kasvattajalla asuvat. Nimittäin Suomesta kyllä löytyy monenlaista pentutehtailijaa. Samoin kun ostaa kasvattajalta suoraa, on myös hyvä käydä paikan päällä tutustumassa ensin, tai ostaa yhdistysten virallisilta kasvattajilta joita pitetään silmällä :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      66
      1572
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1349
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1192
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      118
      1159
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      31
      1001
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      67
      818
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      805
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      89
      676
    9. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      181
      667
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      634
    Aihe