metsästyksen mielekkyys

Sami

Minusta metsäkanalintujen metsästys on mukavaa puuhaa. Siinä on jännitystä ja vapautta. Kun voi vaellella korvessa ja tarkkailla luontoa ja kun sopiva teeri osuu kohdalle täytyy vaania ja sitten ampua. Kaiken lisäksi teeripaisti on todella hyvää.

Hieman kuitenkin vaivaa semmoinen moraalinen kysymys, kun kanalintujen kannat ovat piennenneet paljon, elinympäristöjen pienenemisen ja metsästämisen seurauksena. Isoisäni kertoi kuinka hän aikanaan ampui yhden puolipäivän aikana 11 metsoa ja kertoi että kun hän oli nuori niin teeri ja riekko parvet saattoivat olla lähemmäs satapäisiä. Joka tapauksessa kymmeniä parvessa. Nykyään metsässä näkyy vain yksittäisiä tai muutamien yksilöiden parvissa lintuja. Kun käsi on liipasimella ja tähtää korkealle kelon ylä oksaan jossa uljas metso katsoo kaukaisuuteen, minä en ainakaan kykenisi ampumaan. Luonnon monipuolisuutta on kaikin keinoin vaalittava. Minun mielestä nämä hienot linnut kuten kaikki muutkin metsän eläimet ja metsät yleensä on jätettävä myös tuleville sukupolville.

5

866

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jahimees

      Olen itse jo 40 vuotta metsästystä harrastanut. Kun -60 luvulla aloitin, oli riistaa todellakin niin paljon, etta n. 100 riistaeläintä vuosittain ammuin. 8 metsoa olen yhdeltä makuulta kiväärillä suomännikköön 16 vuotiaana ampunut. Neljää viimeistä en enää sitten malttanutkaan, l. jokin järki jo silloin oli. No viimeisen metsoni olen lapista -90 luvun alussa ampunut, ja viimeisen teeren ampumisestakin on jo 8 v aikaa kulunut. En siis enää kanalintua ammu. Jäniskantakin on tällähetkellä niin pohjalukemissa, etten viime kautena ainoatakaan ampunut. Supeja muutamia, ja kolme kettua sentään sain. Hirvijahti taas on välttämättömyys.

      Eestimaal metsiga jahil praegu olen. Kirjoittelen siis Saarenmaalta. Sikaa emme vielä ole saaneet. Monia eilen illalla näimme, mutta pimeys esti onnistuneen kaadon. Laukaustakaan ei siis ammuttu.

      Se peruskysymys; mikä on riistan niinnvähiin vienyt, sille on yritetty monia selityksiä keksiä, mutta mikä se SYY ON ??

    • Seisonta

      ..metsot ja teeret. Tänään käytiin seisojien kanssa kokeilemassa miten homma luistaa ja luistaahan se.

      Teimme pari pientä lenkkiä ja metsoja oli 5 ja koppeloita 3 kappaletta. Yhtään en raaskinut ampua. Enemmän tuntui metsoja olevan kuin teerilöitä, mutta pyy kanta tuntuu olevan hyvä, joten otin koirille 4 pyytä n. 20 kohdalle sattuneesta.

      Sattuipa yksi homenokkakin, joka jallitti koko porukan. Ei niitä ammuta, vaikka yrittäisi....

    • nuori metsästäjä

      minulla ei vielä tietysti ole paljon kokemusta asioista, mutta uskoisin että pien pedot ovan suurin syy metsäkana lintujen vähenemiseen, 0len kuullut että savonlinnan / punkaharjun aluella metsäkana lintujen kanta on noussut aktiivisen pien peto pyynnin ansiosta...

    • martta

      Puit sanoiksi juuri sen saman ajatuksen, jonka muutama tuokio sitten postitin otsikolla "linnut kauniita"! Tosi mahtavaa, että metsästäjistä itsestäänkin löytyy vastuunsa tuntevia! Kaikkea hyvää sinulle jatkossa nuori mies, olet tosi fiksu!!!
      Martta 52v

    • Pappa

      Mieki muistan aikohnan ko 35 mettoa Uulan kans ammuthin samoile sioile...oli se aikaa se. Uula ampu yhen ja mie loput 34.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      591
      4071
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3418
    3. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2959
    4. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2901
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2234
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2171
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      2107
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1935
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1930
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1879
    Aihe