Kuvaan valokuvakansiot digitaaliseen muotoon

Olen tehnyt niin jo -90 luvun alkupuolelta, ensin skannailin, kaikki kuvatut kuvat ennen kansioon laittoa.

On se kuvien katselu paljon helpompaa ja mielyttävämäää TV ruudulta tai tietsikalta.
Ja, jos ne on tietsikalla, on helppo ja nopea katsoa nopeasti yksikin kuva.
Lisäksi, ainakin minun on ainakin 15 % valokuvistani muuttanut huomattavasti väriä, joskus aivan vuoden aikana on tapahtunut hurja muutos. Digikuva ei muutu.

nyt sain uusia kuvattavia ja kokeilin millä kameralla kuvaan.

Otin kuvat aamukuudelta yhden 15 W energialampun valossa.
Ixussella kuvaan lähes kaikki ISO 80 lukemalla, kuten aamullakin, mutta uudessa en huomannut rajoittaa ISO lukemaa, se kuvasi 1600 lukemalla.

Molemmat todella kiinteällä jalustalla, täysin samassa paikassa.

Iksuksen tuli hyvää, ainakin riittävän ja kätevästi , joten ajattelin kuvata sillä kaikki.

http://aijaa.com/bWfUkv
http://aijaa.com/oBA3M7

1

133

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • no pöh...karkas

      en nyt ihan ymmärtänyt tätä aloitusta (en ymmärrä montaa muutakaan asiaa!!!), mutta itse kuvailen digillä ja kansioitan kaikki itselleni sopiviin kansioihin, joista helposti itse löydän, mitä etsin. Vanhoja kuvia olen paperikuvista (kun muuta ei ole) myös skannaillut koneelle talteen. Olen tiukka, ja lähes samanlaisista kuvista (joita voi olla 5-10) poistan hetipian muut, ja talteen jää korkeintaan kaksi, yleensä vain yksi.

      Teen edelleenkin ihania kartonkisivuisia perinteisiä albumeja. Eli teetän koneelta paperikuviksi "parhaat palat", liimaan kuvat kartonkisivuiseen albumiin, tekstaan KÄSIN kauniisti sivulle kuvan tilanteen; missä ja mitä, kuka, ketä ja koska...

      Ja kun sattuu joku kahville tai illanistujaisiin..; Haluaako koko porukka katsella diaesitystä telkkarista minun päättämääni tahtiin, vai haluavatko selailla perinteistä albumia? Kyllä se perinteinen paperikuva-albumi vie voiton. Katsoja kääntelee sivuja omaan tahtiinsa (ei tietenkään jaksa katsoa sivutolkulla matkamaisemia, vaan plaraa eteenpäin, kunnes taas tulee jotain, juuri häntä kiinnostavaa) Samaan aikaan albumia voi katsella n. 3 henkilöä, muut vieraat seurustelevat keskenään. Albumi on esillä, jotta illanmittaan voi jokainen halutessaan sitä selailla. Kyselläkin, jos tarpeen, mutta hyvin on perustiedot albumissa jo esillä.

      Omia fotojani jaksan toki itsekseni selailla koneella lähes loputtomiin, "onhan ne niin hauskoja ja hyviä!!!" (mun mielestä!!!) ja siksikin hyvä, että löydän koneelta nopeasti, mitä haluan. Mutta usko pois, kukaan muu ei jaksa katsella niitä fotoja, joita itse selailen :)

      Muistaako kukaan vanhoja aikoja, kun kyläreissulla sammutetaan valot, ja isäntä alkaa näyttää (satoja) diakuviaan projektorilla, ensimmäisestä etelänlomamatkastaan Las Palmasiin? Minä muistan ja vertaan sitä nykyistä tv ruudulta katsomista tasan siihen diaprojektori esitykseen. Nälkä ja jano ja kyllästyminen! (toki itsekseen omien fotojen katselu on eri asia)

      Ihan harrastelijana olen ollut joskus fotailemassa tuttavien juhlia. Kuvien läpikäynnin (=poiston) ja pienimuotoisen editoinnin jälkeen tuttavani saa kuvat cd:llä. Jos olen reipas, olen tehnyt omasta mielestäni parhaista otoksista musiikilla (ja tekstilläkin) höystetyn diaesityksen, jonka tallennan samaiselle levylle. Katsovat, jos jaksavat. Aikarajana pidän diaesityksen suhteen maksimissaan 10 min (sekin on liikaa, mutta esim. häissä riittää tapahtumia koko päivälle, ja venähtää) Pääpiirteittäin koitan pakata kuvaesityksen kahden tai kolmen musiikkikappaleen mittaiseksi. (keskimäärin 6-9min)

      Ei nyt siis ihan liittynyt aloitukseen (jonka ajatus jäi vähän hakuseen) Ajatus oli herättää keskustelua siitä, kuinka paljon itse jaksat katsoa kaverisi valokuvia? Oli ne sitten albumissa, esitettynä diaprojektorilla, tietokoneen diaesityksenä tai muulla tavoin? (prkl puhelimesta!!!!)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      74
      5288
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2396
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1917
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1608
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1571
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1368
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1277
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1226
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      6
      1209
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe