Hyviä hajusteettomia pesuaineita yms vinkkejä?

seli88

Olisko kellään tietoa hyvistä pesuaineista, kuten shampoo, suihkugeeli tai pyykinpesuaineet ja huuhteluaineet, joissa ei olisi mitään tuoksua? Äidilläni on yhtäkkiä ilmennyt vaikea yliherkkyys hajuihin. Ei ole vielä vastaan tullut sellaista hajusteetonta suihkugeeliä tai pyykinpesuainetta, joka sopisi. Eli kaikki hajusteettomatkin haisee hänen mukaan pistävälle. Vaatteet joutuu pestä käsin, pelkällä vedellä, koska pyykinpesukoneessa on pinttyneenä pesuaineiden hajut. Perheen muut henkilöt käyttävät hajusteettomia pesuaineita peseytyessään, mutta niistäkin irtoaa jotain kemikaalin hajua, eikä äitini voi sietää sitä. Vaatteita joutuvat ostaa koko ajan uusia, kun niitä ei saa pestyä puhtaaksi vain pelkällä vedellä. Äiti on nukkunut jo kuukausia sohvalla, koska sänkyyn ei voi enää mennä, vaikka olisi ostanut uudet petivaatteet, sillä sänkyyn on pinttynyt aikojen saatossa petivaatteista pesuaineiden hajut. Pihalla ei ole pystynyt olla lähes koko kesänä, sanomalehtiä ei ole voinut enää lukea, jopa yksi A4 lasku samassa huoneessa on liikaa sen musteen hajun takia. Jos perheenjäsen käy pihalla, niin samantien sisään tullessa on vaihdettava vaatteet, tai muuten alkaa henkeä ahdistaa. Lääkäreiltäkään ei apua löydy. Tiedustelisin nyt äitini puolesta, olisiko kellään vinkkiä edes noihin pesuaine asioihin? Muutkin vinkit hajusteallergian hoitoon ovat tervetulleita!

9

1668

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokoperhesairas

      Vaikea tilanne. Monet hajusteettomat pesuaineet haisee niille peseville kemikaaleille. Meillä on pari vuotta käytetty Allegro-pesuaineita, niitä saa allergiakaupan postimyynnistä. Tukan ja ihon pesussa on käytetty Neutral-sarjaa, myös sen pyykinpesuaine käy.
      Pyykinpesukonetta emme ole saaneet millään hajuttomaksi, jos siinä on kerrankin käytetty hajustettua pesuainetta. Ainoa ratkaisu oli ostaa uusi kone. Heti kun menee julkisiin kulkuneuvoihin, kauppaan, töihin.. niin vaatteisiin ja ihoon iskostuu toisten ihmisten käyttämien kemikaalicocktailien tahmea haju. Niinpä kaikki käytetyt vaatteet pestään joka päivä.
      Meille hankittiin uusi runkopatjasänky, mutta se haisi todella voimakkaasti. Niittasimme runkopatjan päälle rautakaupan rakennusmuovia. Petauspatjan pesimme useita kertoja ja sitten ompelin sen päälle mikrokuitukankaasta umpinaisen pussilakanan. Näiden päälle tulee varsinaiset vuodevaatteet.
      Yksi perheestämme on saanut apua tyrniöljykapseleista, toinen suihkuttaa nenäänsä luontaistuotekaupasta saatavaa laimennettua Regulat-liuosta. Myös allergisille tarkoitettu Nazalese-jauhe on auttanut (muodostaa kalvon nenän limakalvoille).
      Hajusteherkille on yhdistys, josta saa neuvoja. Joko äitisi kuuluu siihen?

      • mcs11

        kyllä pesukoneen saanee kuriin sitruunahappo ja etikkapesuilla.


      • kokoperhesairas
        mcs11 kirjoitti:

        kyllä pesukoneen saanee kuriin sitruunahappo ja etikkapesuilla.

        Ei saa. Kokeiltu on kaikki, mitä yliopistotason kemian tutkija osasi ehdottaa. Ja paljon enemmänkin.
        Haju imeytyy huokoisiin muoviosiin ja siirtyy siltä pestäviin vaatteisiin loputtomiin.


    • seli88

      Kiitos vinkeistä ja kokemuksista! Välitän tietoa eteenpäin ja mainitsen tuosta yhdistyksestä myös. :)

    • Tuolla linkissä on

      hyvä hajusteeton ja zeoliititon pesujauhetiiviste:
      http://maitohappobakteeri.omasivu.fi/kvht-kosteusvauriohome-toksiinin-saastuttaman-irtaimiston-puhdistus/

      Ja äidillesi kannattaa tehdä nuo testit sillä kvht-altistus on turhan usein syynä hajusteyliherkkyyteen:
      http://maitohappobakteeri.omasivu.fi/

    • salapoliisityötä

      Katso ettei ole zeoliittia ja siiten niistä hajusteeton. Itse käytän Erisan-merkkistä, mutta välistä myös muita kunhan ei ole zeoliittia, sillä haistan sen metrien päähän vaikka olisi kuinka huuhdeltu. Siihen pesukoneen hajuun saattaisi auttaa sitruunahapolla pesu. Ohjeita löytyy googlettamalla. Pyykkiä voi toki pestä muullakin kuin pesuaineilla, joten olisiko se pesupähkinä sitten mitään?

      Suihkussa ei ole pakko käyttää mitään pesuaineita, sillä kuivattaa liikaa. Minulla ollut vuosia käytössä hajusteeton Marseille-saippua. Hajusteettomia shampoita on tarjolla vaikka kuinka, luonnonkosmetiikan puolelta saattaisi löytyä hyviä.

      Sanomalehden tilauksen voi lopettaa ja lukea uutiset netistä, tulee halvemmaksi ja monet paikallislehdet nykyään myös netissä.

      Tuo kyllä kuulostaa sellaiselta, että näkyy allergiatesteissä, ainakin se painomuste on kohtuullisen helposti rajattavissa. On kai hän käynyt testeissä, jos ei, niin olisi aiheellista.

      Se voi viedä vuosia ennenkuin alkaa selvitä, alkuun saattaisi olla hyvä kokeilla myös ruoka-aineiden puolella eliminaatiodieettiä, niin että seuraisi sitä.

      Tietoa on tarjolla vaikka kuinka, mutta vaatii aikaa etsiä ja joskus myös kielitaitoa, sillä heti kun mennään vähän harvinaisempiiin, ei niitä ole suomenkielisinä, vaikka ehkä kirjallisuudesta voi löytää jotain apua. Ja ihan alusta alkaen on hyvä tiedostaa, että näissä oma apu on paras apu. Joten kärsivällisyyttä, ja systemaattista kokeilemista.

      • ... vähän jatkoa

        Voisitte kysyä kunnan/kaupungin sosiaalitoimistosta apua arjen pyöritykseen, sillä noin paha yliherkkyys rasittaa koko perhettä siinä määrin, että ulkopuolinen apu saattaisi olla tarpeen. Sillä ei ole väliä, kuka sinne ottaa yhteyttä ja sähköpostitsekin voi olla, kunhan asia tulee selvitetyksi.


    • yliherkkyys on

      No hyvitä en tiedä, mutta itse käytän Bio Luvil tai Omo

      hajusteetonta

      en siedä mitään hajusteita

    • yliherkkyys on

      pesupähkinöitä voi kokeilla

      syötä myös D-vitamiini 100µg/vrk

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      134
      5385
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3337
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1867
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1840
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      72
      1542
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      12
      1443
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1317
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      20
      1288
    Aihe