Greenpeacen energiaratkaisut?

Energiatekniikan ins

Haluaisin oikeasti tietää, miten Greenpeace ja miksei myös Vihreät haluaisivat hoitaa energian tuotannon. GP lähinnä vastustaa ydinvoimaa, öljynporausta ja hiilivoimaa. Vihreätkin ovat kotisivuillaan antaneen juosten kustuja vastauksia, jotka eivät mitenkään kohtaa todellisuutta. Mutta mitä te oikeasti haluatte tilalle? Realistisesti ajateltuna?

Jos nyt lähdetään tästä liikkeelle..
Kun puhutaan perusvoimasta, niin ei voida ottaa keskusteluun tuulivoimaa, biovoimaa tai aurinkovoimaakaan. Ydinvoima ja hiilivoima ovat oikeastaan ainoat, mitä voidaan käyttää perusvoiman tuottamisessa, koska niistä saadaan jatkuvaa energiaa. Säätövoimaan käy hyvin vesi- ja biovoima. Tuuli- ja aurinkovoimat ovat lähinnä tällaista lisävoimaa, jolla on mahdoton tuottaa tasaisesti sähköä! Sähköverkon ylläpitäminen vaatii perus- ja säätövoimaa, jota saadaan juurikin ydinvoimaloista, hiilivoimaloista ja vesivoimaloista. Vaikka olisi kuinka paljon tuulivoimaa niin se ei tarkoita, että pystyttäisiin korvaamaan pysyvästi perusvoimaa. Esimerkiksi nyt kun OL2 generaattorin jäähdytysongelma aiheutti pikasulun, jouduimme ostamaan mm. Venäläistä ydinvoimaa sähköverkon ylläpitämiseksi.

Ydinvoima tosiaan tuottaa tuota säteilevää jätettä, mutta tälle on kehittymässä ratkaisu (Onkalo), jolla voidaan vähentää säteilyn vaikutusta ihmiseen tai luontoon. Polttoaine pidetään 40 vuotta jäähtymässä KPA-varastossa ennen loppusijoitusta, jolloin säteilymäärät laskevat niin “pieniksi” etteivät ne erotu n.500m syvyydessä mitenkään luonnon taustasäteilystä. Ovat vain murto-osan maaperästä nousevasta radonsäteilystä. 100 000 vuotta on pitkä aika, siihen mennessä on tullut mm. yksi jääkausi, joka on ajanut ihmiset pois Suomesta. 20 000 vuoden päästäkään säteilymääriä ei pysty mitenkään havaitsemaan ellei kaivaudu sinne lähes 500m syvyyteen.
Väitän, että tällä menolla ihmiskunta on tuhonnut itsensä ja maapallon muilla keinoin (esimerkiksi sodilla ja saastuttamalla) jo alle 10 000v päästä. Mielestäni on turha ajatella satojen tuhansien vuosien päähän.

Tulisi elää ennemmän tässä hetkessä ja huomioida nämä nykyiset hiilidioksidipäästöt, jotka tappavat tuhansia ihmisiä vuodessa pienhiukkasista aiheutuviin syöpiin. Eli hiilivoiman alasajaminen. Tiesittekö, että myös tämä vihreiden “puhdas” energiavaihtoehto, biovoima, saastuttaa lähes yhtä pahasti kuin hiilivoima. Biopolttoaineet ovat vain nopeammin uusiutuvia kuin hiili. Myös aurinkovoima tappaa vuosittain tuhansia ihmisiä SÄTEILYYN ja aiheuttaa ihosyöpää (vrt. ihmisen rakentamat ydinvoimalat eivät tapa toimiessaan yhtään ihmistä vuodessa).

Tällä hetkellä on vain hyväksyttävä se, että Suomi tarvitsee lisäenergiaa enemmän ja enemmän. Ja jos aiomme vielä omavaraiseksi sähköntuottajaksi, niin meidän tulee rakentaa lisää ydinvoimaa. Lisäksi tulee päästä hiilivoimasta pois, jotta maapallo selviää edes sinne 50 000 vuoden päähän. Tämä EI tarkoita sitä, ettemmekö me yrittäisi keksiä uusia energiaratkaisuja. Mitä omavaraisempia olemme energinatuotannossa, niin sitä enemmän saadaan rahaa uusien energiamuotojen kehittämiseen. Mutta thoriumreaktorit voisivat hyvinkin olla seuraava paras energiantuotantotapa.

Tuossa vähän mietteitä.

0

54

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

        Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
        Maailman menoa
        246
        2379
      2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

        Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
        Ikävä
        170
        1510
      3. Se katse silloin

        Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
        Ikävä
        58
        1376
      4. Kaipaaville

        Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
        Ikävä
        74
        1085
      5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

        Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
        Suomalaiset julkkikset
        3
        1079
      6. Miten haluaisit

        Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
        Ikävä
        78
        970
      7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

        8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
        Maailman menoa
        218
        967
      8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

        mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
        Ikävä
        45
        865
      9. Kohta me ei enää nähdä :(

        En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
        Ikävä
        39
        699
      10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

        Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
        Kärsämäki
        15
        690
      Aihe