Mikä automerkki taksiksi?

Olen pohtinut jonkin aikaa asiaa, ja tullut siihen johtopäätökseen, että oma taksi ei saattaisi olla lainkaan hullumpi liike - idea. Pitäisi vain saada sen verran alkupääomaa kasaan, että saisi oman auton irti, ja jokin taksilisenssikin tulisi ostaa ja ajaa. Silläkin on hintansa. Mikä auto siis sopisi taksiksi? Mitä olen liikenteessä katsonut ajossa olevia takseja, niin valta - osa näyttäisi olevan mersuja. Miksi juuri näin?

Aloitin jenkkiauto - palstalle keskustelun Chevy Vaneista, ja jos sellaisen hankkisin, ts. unelmieni auton, niin miksen voisi ajaa Vaniani taksina?

61

4136

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kyytikiito

      Kannattaa miettiä nyt kuitenkin.
      Ensinnäkin jenkkivani ei ole niitä polttoainetaloudellisimpia.
      Jos tosissaan aiot taksialalle, pitää sinun käydä ensinnäkin suorittamassa ammattiajokortti, jolla saa ajaa taksia, tällä voit ajaa taksiautoa.
      Toiseksi jos aiot taksiyrittäjäksi, pitää käydä taksiyrittäjäkoulutus, eikä sekään vielä tee sinusta taksiyrittäjää, vaan on haettava oma taksiliikennelupa.
      Taksiliikenneluvan myöntää elinkeino ja liikennevirasto.
      Liikenneluvat taksissa on säännelty, joten taksiliikennelupaa ei välttämättä saa ihan tosta vaan.
      Kaikki riippuu mihin paikkakunnalle tai kaupunkiin haet taksiliikennelupaa, pienemmillä paikkakunnilla saattaa lupia olla jopa vapaana, suuremmissa kaupungeissa lupaa saattaa joutua odottamaan useita vuosia.
      Taksiautoilu on kuitenkin nappikauppaa liiketaloudellisesti, työajat ovat mitä milloinkin, ajoja toki on mutta onpa niitä kulujakin.
      Unohda ensimmäisenä toi jenkkibussihaave.
      Kannattaa tutustua kuljettajana jollain isännällä ensin alaan, siinä näkee parhaiten mihin olet alkamassa.
      Mutta joo, tulevaisuudessakin taksinkuljettajia tarvitaan ja tietysti myös taksiyriitäjiä.
      Kannattaa nyt kuitenkin tutustua alaan kunnolla, ennenkun maalaat kultareunuksilla varustettua ammatin kuvaa...

      • BMW kusipää

        Itse olen sitä mieltä että taksiksi ei kelpaa kuin Mersu,BMW,Volvo,Audi tai Volkswagen.Ja miksikö? No, koska kyyti on ihan hemmetin kallista joten sen pitää olla myös tasokastakin.Itse en ymmärrä näitä nihisteja jotka ostaa jonkun Kian,Hyundain yms. Korean ihmeen..tai jonkun Skodan.Se on vaan sellanen juttu että jos ei voi ajattaa asiakkaita tasokkailla autoilla niin sitten ite ajaa vaikka puoli ilmaiseksi tai lopettaa hommat.Itse en suostu istumaan muuhun kuin edellä kelpuuttamiini autoihin.


      • Tuleva mulkku

        Ensimmäisenä kannattaa hakeutua kusipää testiin. Jos läpäiset testin niin sovit taksialalle.


      • ja mitähän
        BMW kusipää kirjoitti:

        Itse olen sitä mieltä että taksiksi ei kelpaa kuin Mersu,BMW,Volvo,Audi tai Volkswagen.Ja miksikö? No, koska kyyti on ihan hemmetin kallista joten sen pitää olla myös tasokastakin.Itse en ymmärrä näitä nihisteja jotka ostaa jonkun Kian,Hyundain yms. Korean ihmeen..tai jonkun Skodan.Se on vaan sellanen juttu että jos ei voi ajattaa asiakkaita tasokkailla autoilla niin sitten ite ajaa vaikka puoli ilmaiseksi tai lopettaa hommat.Itse en suostu istumaan muuhun kuin edellä kelpuuttamiini autoihin.

        eroa kyydissä on vikavaagenilla ja skeidalla? Molemmissa yrittäjä tietysti saisi mukavasti vapaa-päiviä kun työväline on pajalla :)


    • matkustajantilia

      Se on varmaa helppoa katsoa ulkopuolelta toisten yritystoimintaa, kun ei tiedä mitä riskejä ja vastuita sillä yrityksellä on.

      Mutta hyviä automerkkejä. Olen kokeilut siviilissä kahden auton takapenkiiä ja voin vain sanoa, että...... Suomen toiseksi suosituin taksimerkki on aika huono! Yleensäkään pidä autojen takapenkeistä.... mutta...

      Mutta hyviä ja eduillisia perustamiskuluiltaan ovat. Skoda Roomster, ja ehkä SuberB,Tästä vois vetää sitten johtopäätöksen, että VW Golf Plus olisi myös hyvä.

      Tuo huono ja hankala on Volvo V70

      • Rg9875

        Voidaanko puhua yritystoiminnasta, kun autojen määrä ja kyytien hinta on säännelty. Juuri oli uutinen, että 80% taksien kyydeistä on yhteiskunnan rahoittamia.

        Niin että tosiasiassa taksit ovat julkisella sektorilla töissä ja kyse ei ole mistään yritystoiminnasta.


    • ...

      Jospa ajaisit ensin taksia toisen palveluksessa ja sitten harkitset omaa taksia. Saadaksesi oman liikenneluvan, on sinun paikkakunnasta riippuen ajettava jokunen aika, stadissa ei riitä enää edes kymmenen vuotta, saadaksesi oman liikenneluvan. Samalla opit tietämään, mikä on se soveliain taksin automerkki, ettei tarvitse uumoilla mistään jenkkivanista, se ei ole taloudellista.

      Itse olen ollut alalla yli 40 vuotta, niistä renkinä 10 vuotta. Jos nyt tällä järjellä hakisin taksia, harkitsisin uudemmankin kerran. Taksi ei nimittäin ole työaikaan nähden ollenkaan kannattava bisnes. Kahdeksan tunnin työpäivällä viitenä päivänä viikossa ei parjää, ainakin tuolatunnit, että saa itsellekkin kulujen jälkeen jotain. Mene mieluummin pullakuskiksi, se on paljon parempi ja normaalityöajalla tehty työ....

    • unelmätyö

      Teen mitä vaan saadakseni ajaa skodaa taksissa.

    • zdxfghjklöä'lkjh

      >>Olen pohtinut jonkin aikaa asiaa, ja tullut siihen johtopäätökseen, että oma taksi ei saattaisi olla lainkaan hullumpi liike - idea>>

      Kyllä tämä on yksi hulluimmista johtopäätöksistäsi ikinä.

    • ingodwetrust

      Kysy taksiliitosta.

      Siellä osaavat kertoa kaiken. Kannattaa samalla liittyä jo ennakkoon jäseneksi niin olet etuoikeutettu saamaan taksankorotukset & taksilehti alkaa ilmestyä postilaatikkoosi.

      Kannattaa alkaa jo nyt täyttämään työaikavihkoa aina kun edes pohdiskelet työjuttuja muuten voit joutua ongelmiin ratsiassa.

    • thebestornothing

      Kaksi kirjainta,MB.

      • Tylsä Auto

        Perseeleen lens !


    • tolpaaapina

      MB S 420 CDI pidennetty malli.

    • uuno1

      Osta rutinoff paras siihen käyttöön.

      • ritsaratsa

        Saako suomenrotuuseen taksialea. On muuten kova syömään kauroja.


    • hartikainen3

      Perustaksi tietenkin perustaksi.

    • qwerty1+10

      Maalla näkee usein jopa Corollaa taksissa,
      paras kautta aikojen oli Kankaanpäässä Hapuan taksi, joka oli Polonez.

    • tietäjä

      Dacia kaikki taksit tukevat olemaan Dacioita seuravan viiden vuoden aikana.

      • osta Volga!

        Vieläköhän saanee Volgaa? Oli tilava ja lämmin auto ainakin ennenvanhaan.Monet kyydit ajettiin. Ja sitten poliisi-Volgalla putkaan.Oli se vanhaa hyvää aikaa.


    • kysy mitä maksaa

      musta Mercedes on ainoa oikea taksimerkki

      • henry

        Ford sen pitää olla!


    • CabDriver

      Vani tietysti, toki kannattais ottaa myös inva-hissi siihen niin olis päivällä mummon ajoa, renki ajelis yöt ja muut ei kivat ajot.

    • bkmlt55

      Mersuja ostaa vanhat taksikuskit!!! Siksi, kun ne on sen aina ostaneet. siinä ei ole mitään sen kummempaa. He vain ei osaa muilla ajaa. Kanarialla ollaan järkeviä! Siellä on paljon farmarimallisia Tojota Corollia ja Dasia farmaria 1.5 diselkoneella. Ne on tilavia ja luotettavia autoja. Mielestäni taksi pitää ehdottomasti olla tila-auto farmari, että 4-5 hengen matkalaukut mahtuu kyytiin.

      • Mersu on Mersu

        Totta, Mersua ostetaan siksi kun on aina ostettu. Mutta oletko miettinyt yhtään miksi Mersu-asiakkaaksi palataan kerta toisensa jälkeen? Lähdetään nyt vaikka huolloista. Aloittaja suunnittelee Chevy Vania. Mietipä vaan missä on kannattavuus, kun sitä Vania sitten huollatetaan Metro-Autossa. Oletko ikinä nähnyt Metro-Auton huoltohinnastoa?

        Eikä Metro-Autolla ole pk-seudulla 24 h huoltopäivystystä nimenomaan taksiasiakkaille kuten Mersulla. Siinä sitten odottelet huoltoaikaa viikon, että päästään huoltoon lukemaan vikakoodeja ja sitten odottelemaan meren takaa lentorahtina tarvittavia osia.

        Auto tuottaa vain silloin kun se on ajossa. Mersun tarjoamilla palveluilla auto oikeasti on ajossa silloin kun sen pitääkin.


    • renlund

      Ladalla tienaa yhtä paljon kuin mersulla!

    • nainen

      Mie jos jouvun taksista maksaa 30e nii haluun kyllä bemarin kyytiin.

      • 3+5

        Kyllä 30 eurolla jo pitääkin päästä bemarin kyytiin. Ja mieluummin jonkun vähän paremman limusiinimallin. On se niin helvetisti rahaa.


    • Höpö höpö
      Pimeää taksiako ajatelit ruveta ajamaan
      taksi yritys toiminta vaatii liikenneluvan
      jonka myöntää lääninhallitus vain taksi
      kuskeina toimiville yms

    • mersu OM 616

      Bemarilla ja klonkswagen konsernin romuilla koskaan perille pääse, jos Saksalainen romu pitää olla, mersu sitten. Vanha taksi saatana:)

    • eisakusato

      trabantti on hyvä ja tilava taksiin

    • auto00

      Seat Altea XL. Suhteellisen edullinen, mutta tilava, jos uuden ostat. Sen sijaan, jos käytetyn niin sitten Saksasta leasing-firman 3v vanhan VW Passatin.

    • no ei ainakaan mese. muutaman kerran ollu enkä enää mee. penkitki aivan perseestä!!!

      • BMW kusipää

        Onhan ne,aivan paskat! Ei saa minkäälaisa laatua 80k eurollakaan!Sen sijaan,Skodan SuperB on todellinen superihme ja tuplasti parempi vaikka on puolet halvempi... vai onko.. ?;)


      • GM Corporation

        Jenkki on jees ja vierestä seuranneena paikkakunnallani on taksarilla pitkät perinteet USA autojen käytöstä, myös useamman diesel vanin... Pidä kiinni ns. Amerikkalaisista unelmistasi ja toteuta ihmeessä haaveesi, koska toi kommari propaganda ei tästä maasta ihan heti lopu! Joten unohda noi lyttäykset ja muista että voit tehdä mitä itse haluat. Kateutta toi on käytännössä aina sekä rohkeuden puutetta niiltä, jotka eivät asioista juurikaan tiedä ja ovat muottiin aina laittamassa, sitä paitsi jumala kuulemma vihaa oikeesti pelkureita! Asiaan vanista, etsi sopivasti sisään ajettu, hyvin huollettu, siistikorinen, hyvällä varustetasolla oleva peli ja anna kasin laulaa, sekä pidä autosta huolta ja perehdy sen käyttöön niin kyllä toimii. On oikeesti mahdollista elättää itsensä ja samalla fiilistellä ohessa, mielikuvitusta saa käyttää ja tyyliä voi olla erilaista. Noi kulutus jutut voi taas kerran jättää omaan arvoonsa, vanista hajoaa paljon vähemmän ja halvempia osia kuin muista vastaavista, joten pieni kulutus ero tasottuu ajn kanssa, Öljyn vaihtoväli on kyllä taksiajossa vähän lyhyt, mutta kyllä kuluja kuuluu muutenkin yrittäjällä verotukseen olla... Varaosia ja asiansa osaavia korjaamoja on kyllä olemassa Suomessakin, joten älä lannistu ideasta. Tollasia autoja muuten laitetaan taksista vasta lähemmäs miljoonan ajettuina eteenpäin. Kysy taksiautoilija Kai Peipolta aiheesta lisää, vastaa varmasti totuuden mukaisesti aiheesta lisää. Jos kuitenkin päädyt muihin merkkeihin, niin vain Mercedes tai BMW tulee kysymykseen, muista se...


      • mitähän järkeä
        GM Corporation kirjoitti:

        Jenkki on jees ja vierestä seuranneena paikkakunnallani on taksarilla pitkät perinteet USA autojen käytöstä, myös useamman diesel vanin... Pidä kiinni ns. Amerikkalaisista unelmistasi ja toteuta ihmeessä haaveesi, koska toi kommari propaganda ei tästä maasta ihan heti lopu! Joten unohda noi lyttäykset ja muista että voit tehdä mitä itse haluat. Kateutta toi on käytännössä aina sekä rohkeuden puutetta niiltä, jotka eivät asioista juurikaan tiedä ja ovat muottiin aina laittamassa, sitä paitsi jumala kuulemma vihaa oikeesti pelkureita! Asiaan vanista, etsi sopivasti sisään ajettu, hyvin huollettu, siistikorinen, hyvällä varustetasolla oleva peli ja anna kasin laulaa, sekä pidä autosta huolta ja perehdy sen käyttöön niin kyllä toimii. On oikeesti mahdollista elättää itsensä ja samalla fiilistellä ohessa, mielikuvitusta saa käyttää ja tyyliä voi olla erilaista. Noi kulutus jutut voi taas kerran jättää omaan arvoonsa, vanista hajoaa paljon vähemmän ja halvempia osia kuin muista vastaavista, joten pieni kulutus ero tasottuu ajn kanssa, Öljyn vaihtoväli on kyllä taksiajossa vähän lyhyt, mutta kyllä kuluja kuuluu muutenkin yrittäjällä verotukseen olla... Varaosia ja asiansa osaavia korjaamoja on kyllä olemassa Suomessakin, joten älä lannistu ideasta. Tollasia autoja muuten laitetaan taksista vasta lähemmäs miljoonan ajettuina eteenpäin. Kysy taksiautoilija Kai Peipolta aiheesta lisää, vastaa varmasti totuuden mukaisesti aiheesta lisää. Jos kuitenkin päädyt muihin merkkeihin, niin vain Mercedes tai BMW tulee kysymykseen, muista se...

        On tyytyä käytettyyn, kun uusiakin saa?


    • Datsia

      dacia tila-auto
      hintaa vähemmän kuin mesen hinta tippuu vuodessa.
      3 vuoden päästä sen voi vaikka antaa naapurille ja ostaa uuden, ja silti jää vielä yhden uuden auton verran voitolle mersuun verrattuna

    • Taksien sukua

      On se tosiaan aika ihmeellinen juttu, että taksissa pitää olla joku kallis auto, vaikka autoverokikkailu ei enään juuri pure näissä taksiautojen kauppoissa.
      Aikoinaan yksi kaveri ajoi pienellä diesel Peugeotilla taksia ja hyvin kelpasi asiakkaille, kun monasti vain yhtä asiakasta kyyditään.
      Miksi ei siis voisi ajaa taksia Dacialla taikka jollain muulla halpiaisella, joka liikkuu halvoilla pääomakuluilla.

    • jaa jaa... Tähän onkin kertynyt näköjään ihan mielekkäitä vastauksia, ja vähemmän mielekkäitä. Kiitos kuitenkin kaikille tähän asti vastanneille. Kyllä tuo jenkki -diesel ja nimenomaan Van houkuttelisi, mutta ei ole rahaa tällä hetkellä edes käytettyyn. Jos en nyt heti taksilupia ja liikennöintilupia lähde hankkimaan, niin ainakin Chevy Vanilla kruisailu voisi olla gutaa.

      Dieselinhän voi muuttaa biodieseliksi itsekin, jos on tarpeeksi taitava, joten varmasti tutustuisin auton konehuoneeseen ja auton huoltoon, jos vain saisin vanini. Luin wired.com -how -to -sivustolta, kuinka saa kätevästi Dieselin biodieseliksi, ja miten polttoainetta voi hakea vaikka tekemällä diilin paikallisen ravintoloitsijan kanssa polttoaineena käytettävän öljyn suhteen.

      Jos saisin vanini ja sen vielä biodiesliksi, olisin lähempänä huomisen autoilua.

      • Ja mitä tulee siihen, että lupia olisi vaikea saada, jos päätyisinkin taksia ajamaan, olen sitä mieltä, että kyllä bisnekseen uusi taksikuski aina mahtuu.


      • Taksien sukua
        jerzunposti kirjoitti:

        Ja mitä tulee siihen, että lupia olisi vaikea saada, jos päätyisinkin taksia ajamaan, olen sitä mieltä, että kyllä bisnekseen uusi taksikuski aina mahtuu.

        Joo, tuo taksien lupakäytäntö muuttui muutama vuosi sitten ja aika vaikeaa on vaikuttaa luvan saantiin. Mitä taasen tuohon biodieseliin tulee, niin voihan sitä tietty alkaa munkinpaistoöljyillä ajelemaan, jos saa sopivasti kerättyä öljyjä. Kaveri ajeli (lopetti ajamisen tapaturmaisen kuoleman johdosta, ei yhteyttä mitenkään ajamiseen) diesel Citikalla tälläisellä jätepaistoöljyllä halvalla ja ajaisi varmaan vieläkin.
        Saksalaiset viljelijät ajelivat Lidlin ruokaöljyllä traktoreillaan. Suomessa tuo öljy lienee hinnoiteltu kalliimmaksi, ettei ajelu sillä ole mielekästä.


    • urts

      Joku iso auto, ei sen merkin oo nii väliä.

    • Mersu320

      Mercedes-Benz.
      muut muovisia rämpyläkikottimia.

    • jappasijja

      vähän ennen aikaista miettiä autoa, jos ei ole liikennelupaa.

      1. Mene taksikursseilla saat ajoluvan
      2. Mene kuskiksi isännälle
      3. Mene yrityskurssille
      4. Hae liikennelupa
      5. Osta vaikka Vani jos siltä tuntuu

    • Huomijoita

      Enpä tunne montaakaa taksiyrittäjää mikä ajelisi vaan yksin. Ja pyörittäisi firmaa vailla renkejä. Käytännössä monella on taksi auto lähes jatkuvasti liikenteessä
      ja tienestissä sekä renkejä palkkalistoilla.
      Tästäkin johtuen yrittäjän konttorihommeleita on kanssa taksiyrittäjällä muitten töitten päälle vaikka ne miten veisi kirjanpitäjälle.
      Ja tilataksiksi jonkun pakun sisustaminen/katsastus saattaa maksaa maltaita.
      Kun ne maksavat aika paljon (verrattuna alustaan) jo uudetkin Vanit mitkä on modifoitu taksikäyttöön.
      Kaikki nykyaikaiset lisävempaimet jotka yleensä taksiautoihin lisävarusteena asennetaan maksavat helposti varmaankin viisinumeroisen summan joten
      ei voida puhua tavanomaisesta autosta.
      Käsittääkseni taksin ostajat saavat niin autoliikkeistä kuin myös verottajalta usein erikoiskohtelua ja palvelua joita tavikset eivät aina välttämättä saa.
      Ja maksavat ammattikäyttöön tulevasta autostaankin vähän eri hinnankin?
      Huomionarvoista taitaa olla myös että, ammattiajokortti on kallistunut

      • kumpa tietäis

        Kerro ihmeessä erikoiskohtelusta? Linnan kutsut vai kukkapuska?


    • NE KESTÄÄ

      NISSAN SUNNY

    • CabMan

      Niin,kyllä tässä on joutunut ihmettelemään,että miksi yhä edelleen ne mersut ovat enemmistönä taksissa??Ilmeisesti koska omistajian/kuskien mielestä on vain kiva ajella mersulla.Muuta syytä siihen ei voi olla.Mersun laadustahan ei ole kuin muistot jäljellä,joten kallis hankintahinta huomioiden huono hankinta,ja mersun(ja kyllä myös monen muun nykytaksin,kuten bemarin,volvon,ym)hankkiva taksiyrittäjä kyllä autuaasti unohtaa sen tärkeimmän henkilön taksibisneksessä,eli maksavan asiakkaan!Sisätilaa on kohtuullisesti,mutta kun nyt sitten esimerkiksi tuossa niin kovasti kehutussa mersussa oviaukko,ja varsinkin sen alaosa ovat niin ahtaat kuin ovat(jopa farmarimalleissa)niin ei voi kuin ihmetellä ko.merkin siosiota taksitolpilla notkuvien autojen joukossa.Hyviä esimerkkejä takseiksi sopivista autoista tilonjensa puolesta ovat:Skoda Suberb(ylivoimainen ykkönen tiloiltaan,myös monen kuskin suosikki)skoda Octavia(uusimmat mallit)Toyota prius(ensimmäisen polven mallit,joissa pieneltä näyttävät ulkomitat harhauttavat,tilat ovat kuin tuosssa isossa skodassa)Myös monet nykyään suositut tila-autot olisivat sopivia.Ehkäpä olisi syytä Suomessakin valikoida vain yksi merkki taksiin!Toimii monessa paikassa maailmallakin,miksei täällä.

      • mb e farkku

        On muuten isompi kuin kehumasi superb joka sopisi taksiksi paljon paremmin, jos keulassa olisi neljä rengasta. Taksissa on olennaista merkin imago.


    • Joukko liikenne

      MB Sprinter tai Vito siinä ne PISTE.

      • Hanomag

        Juu,juu. Niitä pitää olla kaksi, toinen koko ajan korjaamolla.


    • frfrt44
      • ksöleim vaan

        Kallein soipii vain takselle


    • Voittoa tavoittelematon

      No itselläni on taksissa bensiini kaara
      16 L/100KM ja asiakkaat saa makoisat kyydit
      . Pää asia et leivässä pysyy ,
      Omaksi iloksi muitten harmiksi

      • Mistä löytyy

        Jes nyt joku puhuu asiaa .
        Lisää tällaisia yrityksiä , saadaan ahneet kuriin.


      • HISTORIA KIINNOSTAA
        Mistä löytyy kirjoitti:

        Jes nyt joku puhuu asiaa .
        Lisää tällaisia yrityksiä , saadaan ahneet kuriin.

        Mitkä taksit Kankaanpäässä 1972 lähinnä keskustassa,entä rengit,kuka muistaa?


    • keskimaan pirssi

      kia ceed farkku .hyvin toiminut jo kohta 3v. diesel automaatti.ei oo kukaan valittanut ja mahtuu hyvin pyörätuoli,rolla ym. mukaan.ja menee pienellä kulutuksella ja huollot edullisia,mutta en deltassa käytä

    • Skodaonparas

      Skoda Octavia

    • Hcucuxcucu

      Suosittelen että menetän Vantaan lentokentälle keräilyalue kysymään mikä taksi kannattais ottaa siellä on pojilla aikaa puhua nytte Terveisin Uber

    • Sattuipas kummasti, kun olin unohtanut jo koko topicin, kun lainsäädäntökin muuttunut siihen suuntaan juuri, että kuka tahansa ajokortin omaava pystyy ryhtymään taksikuskiksi. Olen unohtanut taksisuharin hommat. Pääsin opiskelemaan, valmistuin, en löytänyt töitä, mutta taas syksyllä aloitan toisen tutkinnon.

    • TimppaU

      9,5 vuotta vanha Korean Chervolet. Hinta 2 000,- . Rahoitus autoon rahoitusyhtiöltä ja ei muuta kun ajamaan uberia. Liikennelupa jonkun toisen nimiin ja auton haltijaksi joku muu kuin itse.

      • ViidenTähdenUber

        Juuri näin. Minä toimin samoin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1829
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1828
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1610
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1138
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1138
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe