Kotihoidontukea maksettava 4-vuotiaaksi asti

Ruusun nuppu

Päinvastoin, kuin hallituksen esityksessä, kotihoidontukea on pidennettävä maksettavaksi 4-vuotiaaksi asti ja korotettava. Jokaisella perheellä tulee myös olla oikeus päättää itse, kumpi vanhemmista lapsia hoitaa. Tukea on myös korotettava, jotta se olisi aidosti mahdollisuus ja vaihtoehto, kuten lakia säädettäessä on aikoinaan ajateltu.

Kuntien ahtaan taloustilanteen takia kotihoitoon tulisi päinvastoin kannustaa. Kotihoito on aliarvostettua. Pieni lapsi ei tarvitse niinkään sosiaalisuutta ja virikkeitä, vaan turvaa, syliä ja hellyyttä. Täysissä, alimiehitetyissä hoitopaikoissa niitä ei pystytä takaamaan, puhumattakaan yksilöllisestä, lapsen tarpeet huomioivasta kasvatuksesta.

Kunkin perheen tulisi saada tehdä ratkaisut lasten hoidosta itse. Tasa-arvon nimissä kotihoidontukea tulisi nostaa, jotta myös isillä olisi mahdollisuus jäädä kotiin lasta hoitamaan niin haluttaessa. Koska lapsen etu on tärkein, niin haluttaessa lasten tulisi saada olla kotona pidempään kuin 3-vuotiaaksi. Pohja lapsen minuudelle luodaan ensimmäisinä elinvuosina, eikä niitä koskaan saa takaisin. Satsaus lasten hyvinvointiin maksaa itsensä takaisin yhteiskunnalle ennemmin tai myöhemmin.

5

81

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • katainen on pelle

      Tasa-arvon nimissä kotihoidontuki pitäisi lakkauttaa.Samoin kehitysapu.Kaikenlaiset vuosien irtisanomissuojasopimukset pitäisi lakkauttaa.Jos loisia ei tarvita loisimassa rahaa kaupungilta, niitä ei tarvita.Kortisto tai uudelleenkoulutus.
      Lakkauttaa voitaisiin myöskin kansanedustajien sopeutumiseläke.Eivät sitä tavalliset ihmisetkään saa tuhansia euroja per kuukausi VASTIKKEETONTA rahaa ja vieläpä samalla kun käy töissä.

      On monta muutakin asiaa, kuten kokouspalkkiot jotka pitäisi poistaa kokonaan.Ei hitsaritkaan saa mitään kokouspalkkiota aamuneuvonpidosta, miksi päättäjien pitäisi saada normaalin palkan lisäksi?

      Erilaisissa johtokunnissa istuminen ja rahankuppaus niistä tulisi estää.Ellet ole paikalla työmaalla miten voisit muka nostaa sieltä rahaakaan kokouksista?

      Jo pelkästään näillä ehdotuksilla saataisiin VALTAVA säästö Suomelle ja raha voitaisiin käyttää OMAN MAAN KANSALAISTEN HYVINVOINTIIN, kerrankin.

    • osasto perhe

      Ruusun nupulla on prikulleen samat ongelmat kuin Laagerbomilla....
      Yhteiskunnan epäkohdat ja väärät palstavalinnat!

    • Paavo Mooses Suuri

      Ruotsissakin sossut vastustaa kodinhoidontukea. Suomessa kannattaa intohimoisesti. Meneekö siksi Ruotsilla paremmin kun heillä on fiksummat demarit kuin meillä?

    • KolmenLapsenÄiti

      Älkää ny... Aina löytyy
      Porukkaa jotka tykkää herätä silloin kun huvittaa, tehdä mitä huvittaa.. Välittämättä siitä että jonkun täytyisi suomea pyörittää töitä tekemällä. Niin hienoa kun se olisin kun saisi vaan olla kotona mukuloitten kanssa, niin normaali elämä on täynnä myönnytyksiä, suurin osa arjesta on epämiellyttävää kuten töissäkäynti. Ei pyöri rattaat sillä että hoivaat mukuloita kotona, ikävä kyllä. Luulempa että löytyy myös ihmisiä jotka ovat sitä mieltä että kodinhoidontukea pitäisi saada siihen asti kun lapsi täyttää 18.
      Ja henkilökohtaisesti olen myös sitä mieltä että työttömyskorvauksen vastineeksi pitäisi kehittää jotain. Niin ettei sitä saa vain lappuja täyttämällä vaan aktiivisuus työnhakuun täytyy todistaa jotenkin. Kakarat oppii ettei tarvii tehdä mitään kun tulee kelan ja sossun rahoja yli 1000€/kk. Se raha on enemmän kuin riittävä nuorelle jolla ei ole elätettävänä muuta kuin oma perse.

      Itse teen töitä, hetki sitten oli uhkana työttömyys, mutta siihen osaan suostunut. Hakemuksia sai lähettää ja paljon, mutta kun vaivaa näkee niin kyllä työpaikka löytyy. No saapahan tässä maksella sitten "kotiäitien ja syrjäytyneitten" säännölliset palkkiot, että ei kestä kiittää!

      Niin ja minulla itselläni on lapsia joiden kanssa olisi kiva viettää päivät aamusta iltaan, mutta ei, niin ei pysy pystyssä tämä oravanpyörä.

    • täyttä patskaa

      "Pieni lapsi ei tarvitse niinkään sosiaalisuutta ja virikkeitä, vaan turvaa, syliä ja hellyyttä."

      Täyttä paskaa.
      Lapsi tarvitsee ystäviä ja kontakteja muihin kuin vanhempiinsa.Oman ikäiset leikkikaverit ovat äärettömän tärkeitä lapsen henkiselle kehitykselle.
      Näkee selvästi että aloittaja on joku lapseton munapää joka ei tajua lapsista mitään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      141
      10295
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2954
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      205
      2794
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2107
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1858
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1679
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1586
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1358
    Aihe