Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Lääkärit avuttomia

uupumut2013

Työuupumuksen vuoksi käyty lääkärissä 3 kertaa. Kunto ei kestä työntekoa. Sairaslomaa vaan ei tule kirveelläkään kun ei kerran ole sairaus. Sairaalta vaan tuntuu ja työnteko on alentunut, unta ei tule ja koko elämänhallinta retuperällä. Pitää erilaisia tekosyitä keksiä, että saa olla luvan kanssa töistä pois. Vähissä taitaa olla ratkaisumallit työuupuneella...

9

1317

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ujonkin oikeudet
    • ei uupumus mutta muu

      Sanot että olet masentunut, ahdistunut ja kärsit unettomuudesta. Niillä kyllä irtoaa saikkua.

    • mikurainen

      Olen ollut työuupumuksen vuoksi sairas jo kohta 3 vuotta. Välillä olen ollut 1/2 v pätkän töissä, mutta ei fysikka kestänyt ja ollaan taas sairaslomalla. Avuttomia todellakin lääkärit ovat. Välillä olo on parempi mut kohta taas ollaan aivan kehnossa kunnossa. Sympaattinen hermosto käy täysillä ja väsynys ja unettomuus ollut kehossa koko ajan. Apua ei vain tahdo löytyä mistään. Mielialalääkkeitä tyrkytetään mut kun ei oo masennusta niin enpä ole suostunut syömään. Koville ottaa.
      Hakeudu yksityiselle psykiatrille niin eiköhän se siitä lähde. Tsemppiä sinulle ja hae pikaisesti apua sellaiselta lääkäriltä, joka ymmärtää. Koska kohta olet sellasessa kunnossa että ambulanssilla joudut menemään sairaalan päivystykseen. Burnout on vakava sairaus josta parannutaan ajan kanssa.

    • venlaf

      Lääkärini mukaan kova ylirasitustila/pitkäjaksoinen stressi laukaisee keskushermoston välittäjäaineiden häiriötilan, ns. vegetatiivinen dystonia. Oireet esim. itselläni: kova fyysinen väsymys, voimattomuus, hikoilu, palelu, ahdistuneisuus, panikointi, sydämen nopea syke, kylmät raajat, vasovagaalinen reaktio pitkään seisoessa jne. Lääkehoitona auttaa mielialalääkkeet jotka vaikuttavat useampaan eri välittäjäaineeseen, kuten venlafaksiini. Kunto nousee, mieliala ja elämänlaatu paranee! Stressihallintakeinot käyttöön, ja rauhallinen elämäntahti tietysti. Vuoden parin päästä vähentää lääkettä. Tsemppiä kaikille, ei mielialalääkkeen käyttöön kuole ;)

      • venlaf

        Edelliseen lisäys, että yritin melkein 2 vuotta päästä tästä väsymyksestä varovaisesti omin neuvoin, ilman lääkettä, kunnes luovutin. Lääkkeen aloittamisen jälkeen alkoi vasta tapahtua kunnon kasvua. En olisi päässyt normaaliin elämään kiinni ilman lääkettä. Suosittelen lämpimästi venlafaksiinia, sivuoireita ei itselläni juuri ole, annos nyt 150 mg. Keväällä pääsen jo jäälle luistelemaan..!!! :)
        ps. uupumus historiaa takana n.6 vuotta, käytin venlaa jo 5 vuotta sitten mutten tajunnut sen parantavaa vaikutusta fysiikkaa kohtaan. Kuvittelin, että se on pelkästään mielialaa varten, mutta näköjään vakavassa uupumuksessa/veget. dystoniassa, fysiikka ja mieliala toimivat tai eivät toimi, kimpassa.


    • cipralla töihin

      Itsellä on ollut kaksi jaksoa työuupumus masennus ja paniikkihäiriö. ensimmäinnen pääsi pahaksi kun lääkäritkään ei tajunneet tilannetta. Mutta kun sain lopulta dignoosin ja lääkkeeksi cipraleksin, niin vuoden kuluttua oli taass normaali olo. Toisella kertaa lääkitys tuli saman tien.
      En tajua noita jotka ei uskalla ottaa lääkitystä, se oikeasti auttaa jopa fyysiseen jaksamiseen. Alku tosin on vaikea.
      Jos nykyaikaisia lääkkeitä ei olisi, minä ainakin olisin lopullisesti työkyvytön. terapiaan en usko ollenkaan.
      Olen yrittäjä enkä pitänyt päivääkään sairaslomaa, päätin mennä töihin vaikka konttaamalla ja meninkin. Tuntui vain siltä että kotona tilanne vain pahentuisi.
      Rohkeasti vain lääkkeitä syömään ,sitä varten ne ovat ja me nykyihmiset saamme olla kiitollisia että ne ovat olemassa,

      • ponnistan pohjalta

        Samaa mieltä kanssasi ettei lääkkeitä tarvitse pelätä. Itse olen syönyt mielialalääkkeitä jo useamman vuoden cymbalta ja annostus on pysynyt koko ajan samana. Ennen sitä sain kummallisia sydän oireita ajattelamallakin asiaa, jaksanko.
        Yrittäjä tausta minullakin, ja nyt jälkeenpäin ajateltuna olisi pitänyt jo ajat sitten osata ottaa aikaa itselleen eikä polttaa itseään loppuun. Uni on myös ollut hakusessa jo useamman vuoden, mutta nyt kohta vuoden sairasloman jälkeen on siihenkin löytynyt apu vasta viime viikolla. Nukahtamislääkkeet jätettiin pois kokonaan koska niistä ei ollut toivottua apua. Klotriptyl on se millä saan unen ja herään aamulla virkeänä. Mulla se unettomuus meni jo siihen etten muuta tehnyt sänkyyn mennessä kun pyörin ja mietin tuleekohan se uni vaiko ei. Tää lääke auttaa myös siihen stressin aiheuttamaan lihasjännitykseen mikä vaan paheni kun olisi pitänyt levätä.
        Kaikille haluaisin sanoa että hakekaa apua ajoissa, älkää pelätkö lääkkeitä ne on tarkoitettu just sitä varten että meistä vielä joskus tulee ns terveitä. Jos asiaa vaan siirtää hamaan tulevaisuuteen niin voi tulla vaihe jolloin edes lääkkeistä ei ole mitään apua.


    • Uupunut lääkäri
    • liekki33

      Hei!

      Kävin väsymyksen ja työuupumuksen takia lääkärissä kaikissa mahdollisissa testeissä ja hain apua läheisistä ja ystävistä. Huolestuneita kommentteja olotilastani ja muuttuneesta persoonastani tuli jo paljon aiemmin ennen totaalista romahtamista, mutta kuittasin ne kädenheilautuksella ja kyllä-se-tästä kommenteilla. Oireina oli jatkuva väsymys, ärtyneisyys, sydämessä ahdistavat tuntemukset, hengitysvaikeudet, käsien tärinä, keskittymiskyvyttömyys, kaiken kattava haluttomuus, kiinnostuksen puute ja masentuneisuus. Vasta kummini kanssa puhuminen aukaisi silmäni ja sai kuin saikin, tässä myyttisessä 40 minuutissa burn outini selätettyä. Puhuimme kauan ja hartaasti, kiteytettynä hänen viestinsä oli "Hanki elämä". Ensin melkein suututti koko toteamus mutta: mieti tuota sanontaa. Mitä haluat elämältäsi? Mitkä ovat pitkän tähtäimen haaveesi? Elätkö kuplassa ja kierteessä, joista et tunne pääseväsi pois ja joissa oleminen ei johdata sinua mihinkään? Onnen avaimet ovat omissa käsissäsi. Muiden syyllistäminen työuupumuksesta on itsepetosta koska vain SINÄ voit määrittää suunnan elämällesi. Ota ohjat käsiisi, laadi suunnitelma ja etsi tarkoitus elämällesi, mitä SINÄ haluat elämälläsi tehdä ja mistä asioista nautit. Vastauksesi voi olla juuri niin nurinkurinen ja radikaali kuin vain haluat, haaveile itsesi ulos uupumuksesta. Suosittelen myös lukemaan kirjan "Munkki joka myi ferrarinsa". Se on ajankohtainen jokaiselle uupuneelle. Tahdonvoimaa ja lujuutta teille, elämä ei ole niin vakava asia kuin se teistä nyt tuntuu!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1995
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1624
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1400
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      58
      1307
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1273
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1272
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1221
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1191
    Aihe