Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Nyt sit!

Ihan oikeesti

Kun aloitatte kerran seksielämän niin tajuttoman aikaisin.
Hoitakaa ehkäisy kuntoon.
Käyttäkää aina kondomia!! Kondomi keksintönä ei ole tarkoitettu ehkäisemään vain raskaudelta vaan ihan oikeesti maailma on täynnä sukupuolitauteja!!

Syökää pillereitä. Kun saatte sen yhdistelmäehkäisyn käteenne lukekaa ne ohjeet. Joka päivä pitää se pilleri syödä lukuunottamatta taukoa jolloin kuukautisenne tulevat.

Tai ne minipillerit, joita sitten syötte joka päivä ilman taukoja.
Jos unohtelette niitä noin herkästi niin puhelimessa on sellainen toiminto kuin herätys kello. Voit asettaa tiettyyn aikaan joka päivä kellon herättämään teidät järkiinne ottamaan sen pillerin.

Jos tästäkään huolimatta ette muista. Vaihtakaa ehkäisy vaikka yhdistelmä laastariin. Sen kun muistaa kerta viikkoon vaihtaa.

Kun tämäkään ei tämän palstan perusteella auta niin hankkikaa vaikka kierukka. Saatte 5 vuotta tehdä mitä lystää ilman huolia.

Jos olette näiden vaihtoehtojen jälkeen edelleen hukassa ehkäisystä kaikkein paras keksintö on pitää ne pikkuhousut jalassa.

Kun olette yli 20v, teillä on mies joka on hyväksi todistettu, kun teillä on koulut käyty, kun olette vakituisesti töissä, kun on oma katto pään päällä ja olette oppineet elättämään itsenne. Voitte minun puolestani jättää sen ehkäisyn ja tehdä niitä lapsia vaikka vuoden välein.

Nyt ihan oikeesti en halua yhden yhtäkään alle 20 v nuoren "olen raskaana" aloitusta enää lukea.
Vauvat ovat ihmisiä, eivät nukkeja.
Kukaan tuon ikäinen ei voi edes ymmärtää millaista on äitiys, vauvan hoito saatika vastuu sen kasvatuksesta seuraavat 18 vuotta.

Jos nyt kuitenkin se vahinko pääsee tapahtumaan. Tee abortti.
Jos et pysty abortoimaan niin synnytä, mutta älä jumalauta sit lykkää sitä lastas koko ajan hoitoon kun menojalkas vipattaa. Se on sitten äitiyttä 24 tuntia vuorokaudessa 7 päivän ajan viikossa aina 18 vuotta!

entäs ne rahat? Sä sen teit, sä sen synnytit, sä hoidat rahat!! Äitis ei halua maksaa enää sinun vauvastasi hän on itse maksanut sinusta kun olit pieni.

Itsekin olen nuori äiti. Odotin siis 26 vuotta että sain esikoisen, mutta vastuuntuntoisesti hoidin yllämainitut asiat siihen asti.
Ei lapsia ennen kuin elämä vakaa!!

Nyt tiedän mitä on äitiys, en kadu päivääkään, rakastan lastani ja rakastan perhettäni ja olen iloinen että sain tulla ja mennä nuorena.

10

146

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • leikkimäännukeilla

      Nyt tuli oikeaa asiaa ,näin sen on mentävä.Kiitos kirjoittajalle ,ihan oli kuin minun suustani.Elämää takana 60v ja kauhulla olen näitä teinien palstoja lukenut.

    • ∟äñ&M¤8ØÁ▄U

      Taitaa tuo "Ihan oikeeasti" kirjoittaa taas puuta heinää olisi vain parempi hänenkin aloittaa lääkinnällinen kuntoutus.

      • hohhoijakkaaaa

        Sun kannattais aloittaa lääkitys jos olet sitä mieltä että aloittajan viestissä ei ole mitään perää. Aloittajahan nimenomaan on vastaan liian nuorena äidiksi tulemista, ei hyväksy kuinka lapset leikkii kotia, synnyttää lapsia ja pilaa niiden elämän.

        Hyviä ehkäisy vinkkejähän aloituksessa on!


    • ..huonompi juttu..

      Aloittaja vaan unohtaa sen tosiseikan, että nämä ehkäisyn "unohtajat" (ja jopa vauvakuumeilevat) eivät ole aivan täysissä järjissään. Heitä eivät tavoita minkäänlaiset ohjeet ja palsta-avaukset.

    • oikeestiäiti

      Ilmeisesti kadut omia lapsias ku oot noin kyyninen

      • Ymmärrän aloittajaa

        TAI miten olisi, että aloittaja tietää äitiyden haasteet ja surullinen niiden lasten puolesta, joita teini huomionhakuisina pukkaavat maailmaan, mutta joita eivät ole tarpeeksi kypsiä kasvattamaan.

        Jos teinitkin hetkeksi luopuisivat siitä "minäminäminä" -asenteesta. Äitiydessä ei ole kyse teistä, vaan teidän lapsesta. Jos homma menee tarpeeksi pieleen, niin lapsella on edessä raskas tulevaisuus psykoterapiaan turvautuen.


    • huhuhh

      No jos ei halua noita "raskaana juttuja" lukea ni sillohan ei tartte tänne PALSTOILLE tulla! ja eiköhän ole jokaisen oma asia millon niitä lapsia hankkii teininä tai vanhana. mitä hittoa se kellekkään kuuluu ja kukaan siihen puuttuu! on niitä pahempiakin asioita olemassa kuin raskaus..! Olen sitä mieltä että jokaisen täytyy keskittyä vain siihen omaan elämään eikä muiden. Mutta nykypäivänä toisten elämä tuntuu olevan monille kiinnostavampi. Ja jos nyt kovasti teiniäidit ärsyttää niin sitten voi sitä vatvoa vaikka kotona omassa rauhassa eikä tulla tänne höyryämään. Annetaan jokaiselle oikeus olla ja elää.! Enkä usko siihen että talolla,työllä,ammatilla ja ukolla saa onnellisemman lapsen aikaseks! eiköhän se tule ihan jostain muusta.. tuntuu noita kultalusikka perseessä syntyneitä lapsiakin täällä aivan liikaa olevan. Jokaisella oikeudet ja se siitä.

      • Oma asia vai...

        Niin että teinit pukatkoon niin monta lasta maailmaan kuin huvittaa, vai?
        No sitten voisivat aloittaa sillä, että edes elättävät itse lapsensa.

        Sitähän he eivät tee, vaan sen tekevät veronmaksajat. Ja silti känistään kaikesta verukkeella "oma asia!".


      • huhhuhh
        Oma asia vai... kirjoitti:

        Niin että teinit pukatkoon niin monta lasta maailmaan kuin huvittaa, vai?
        No sitten voisivat aloittaa sillä, että edes elättävät itse lapsensa.

        Sitähän he eivät tee, vaan sen tekevät veronmaksajat. Ja silti känistään kaikesta verukkeella "oma asia!".

        Samoilla verorahoilla ne maahanmuuttajatki elätetään, entä romaanit käyvätkö he kaikki töissä? montako muksua nekin tekee ja paljonko niihin verorahoja menee? AINA RAHA on ihmisten ongelma! Eikö ole muitakin suurempia murheita kuin eurot ja sentit? luulis olevan.. rahaa tarvitaan mutta tekeekö se onnelliseksi??!

        eiköhän jokaisella ole oikeus niitä pentuja tehä eli ne sitten millä tahansa kyllä ne teinitki joutuu joskus niitä veroja maksamaan ja sitten taas niillä elätetään teinien muksuja.. onko täällä koskaan viisaita keskusteluja!??

        joudut sinä niitä veroja siltikin maksamaan joten on täällä turhaa potaskaa turha ruikuttaa!


      • Et oo tosissas...
        huhhuhh kirjoitti:

        Samoilla verorahoilla ne maahanmuuttajatki elätetään, entä romaanit käyvätkö he kaikki töissä? montako muksua nekin tekee ja paljonko niihin verorahoja menee? AINA RAHA on ihmisten ongelma! Eikö ole muitakin suurempia murheita kuin eurot ja sentit? luulis olevan.. rahaa tarvitaan mutta tekeekö se onnelliseksi??!

        eiköhän jokaisella ole oikeus niitä pentuja tehä eli ne sitten millä tahansa kyllä ne teinitki joutuu joskus niitä veroja maksamaan ja sitten taas niillä elätetään teinien muksuja.. onko täällä koskaan viisaita keskusteluja!??

        joudut sinä niitä veroja siltikin maksamaan joten on täällä turhaa potaskaa turha ruikuttaa!

        Maailman huonoin argumentti on oikeuttaa huono tekonsa sillä, että joku muu tekee pahemmin.

        Tupakkaäiti voi oikeuttaa tekonsa sillä, että alkoholistiäiti on pahempi, alkoholistiäiti taas voi verrata, että narkkari on pahempi jne.

        Se, että joku muu sattuu MYÖS sossurottailemaan, ei oikeuta teiniäitien loisimista mitenkään. Yhteiskunnalla ei ihan oikeasti ole varaa sellaiseen, että tietty ihmisryhmä voi pudottautua täysin tukien varaan.

        "AINA RAHA on ihmisten ongelma! Eikö ole muitakin suurempia murheita kuin eurot ja sentit? luulis olevan.. rahaa tarvitaan mutta tekeekö se onnelliseksi??!"
        Kuule kyllä se lapsukainenkin varmasti on onnellisempi, kun saa syödä mahan täyteen ja kulkea kouluun ehjissä ja oikean kokoisissa vaatteissa, sekä jatko-opintojen alkaessa on varaa lukiokirjoihin.
        Tervetuloa aikuisten maailmaan, täällä nimittäin raha ei korvaa kaikkea, mutta se helpottaa elämää huomattavasti.
        Vanhemmatkaan eivät ole niin kärttyisiä, kun ei tarvitse stressata itseään henkihieveriin rahahuolien takia.

        "eiköhän jokaisella ole oikeus niitä pentuja tehä eli ne sitten millä tahansa kyllä ne teinitki joutuu joskus niitä veroja maksamaan ja sitten taas niillä elätetään teinien muksuja.. onko täällä koskaan viisaita keskusteluja!??"

        Usein toistellaan sanaa "Oikeus". Kyllä sinulla on "Oikeus" tehdä vaikka sata lasta. Mutta oletkos kuullut sellaista sanaa kuin "Velvollisuus"?
        Se on meinaan aikuisille aika ylienen sana.
        Sinulla on "Oikeus" tehdä lapsia, mutta sinulla on "Velvollisuus" elättää heidät itse.

        Parempi tosin, että kasvat ensin. Tekstisi on niin naivia ja lapsellista, että vaikkaisin iäksesi n. 15 -vuotta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2238
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1934
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1838
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      77
      1658
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1588
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1502
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1403
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1352
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1321
    10. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1304
    Aihe