Onnistuisko suostuttelu?

Ippi!!

Mun vanhemmat ei pidä rotista. Sanovat että saan niitä öttiäisiä ostaa sitten omillani niin paljon kuin sielu sietää..me asutaan Kajaanista 54km pohjois suomeen päin että ei olekasvattajia lähellä. Olisiko Viitasaaren lähellä? Ollaan menossa kummin luo yöksi Viitasaarelle ja paluu matka ois hyvä tilaisuus. Mutta miten saan edes äidin pitämään rotista`? Esitän erittäin surullista ja apaattista koska en saa rottia? :DD Jos vaikka vetoisin "Sulla oli pienenä hamsteri, myönnä pois se oli varmasti kiva vaikka nukku paljon. Minä sitä paitsi teen usein Hallalle (koiranpentu) kaksi ruokaa päivässä, leikitän sitä ja paijaan. Eikös koiranpentu, varsinkin terrieri ole vähän hankalampi kuin pari rottaa?" tai jotain tollasta :d Miten te itse saitte jyrsijänne? Neuvoja voi lähettää! Mun isä on rakentaja alalla ja tehny koirien häkkejä joten me voitas tehä isän avulla häkki? Kumpi on patempi, minkki vai rappausverkko?

4

56

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Äh vastasin jo mutta viesti taisi kadota bittiavaruuteen :D

      Viralliset kasvattajat löytyy täältä, lähinnä taitaa olla Vagabond's Jyväskylässä:
      http://kesyrottayhdistys.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=51&Itemid=37

      LIsäksi on paljon hyviä epävirallisia kasvattajia, viralliset voisivat vaikka osata neuvoa jonkun lähempänä asuvan teille. He saavat myös hyvin poikasia kulkemaan lähemmäs kotia.

      Miksi vanhempasi eivät pidä rotista? MIkä niissä on heistä vikana? Kannattaa jutella, ja vakuuttaa että heidänkin mielipiteensä kiinnostaa sinua. Korjaa heidän virheelliset käsityksensä, ja kerro paljon oikeaa tietoa. Oma äitini pelkäsi rottia ennen kuollakseen -mutta jotenkin sain hänet kuitenkin suostumaan että hoitaisin ne itse (olin 15), ja hän totesi myöhemmin et ei niitä voi pelätä kun ne on niin ystävällisiä :) Koiran hoito on kanssa hyvä tapa osoittaa olevansa vastuullinen!

      Veikkaan että kumpikin verkko on ihan ok, kunhan silmäkoko on sopivan pieni. En oikein tiedä mikä niissä sit on erona :D Netistä löytyy ohjeita häkin rakenteluun.

    • Aikapaljon ihmisillä, myös minun ystäväpiirissä on ihmisiä jotka inhoavat tai pelkäävät häntäheikkejä=) Se on aikalailla tuolla ulkona juoksentelevien kavareiden ällöämistä ja pelkäämistä. Vaikka itse olin ensimmäiset rotat ostaessani hyvin yli-ikäinen =D ja asuin yksin, niin silti äitin ensimmäinen kommenti ole lause jossa esiintyi paljon kirosanoja ja et varmaan ota. Nykyään rouva menee ensimmäisenä kun tulee käymään kattoon poikia ja höpötteleen niille. Käyvät myöskin ruokkimassa poikia kun oon poissa.. ulos eivät uskalla ottaa häkistä koska pelkäävät että niille sattuu jotain tai eivät saa kiinni ja takasin häkkiin.

      Sun tarvii yrittää selittää vaan että kesyrotat jotka ovat lemmikejä eivät ole samanlaisia kuin ulkona juoksentelevat, vaikka samaa rotua ovatkin. Nää kaverit ovat hyvin hellyyttäviä tapauksia, monet sanoo samanlailla "ne on oikeesti tosi sulosia, toi häntä kyllä vähän inhottaa.." En ole keksinyt vielä mikä siinä hännässä inhottaa, kertokaahan mulle jos tiedätte =)

    • hehheheh

      Itellä oli sama juttu. Tein esteksi äitille selväksi ettei huoneeseeni tosiaankaan saa tulla. Ja jos huomasin että se sielä oli käynyt ni vedin hillittömät raivarit :D Pikkuhiljaa äiti oppi ettei käynyt huoneessani. Sitten vain hain eläinkaupasta 2 poiksta, häkki oli omasta takaa valmiina. Nyt ne on minulla ollut puolivuotta eikä äiti vieläkään tiedä :D Sama homma kaverillani.
      Jos nyt kumminkin tarvit luvan äidiltäsi niin näytä sille tämä video

      http://www.youtube.com/watch?v=1A07gDVLe14

    • En nyt oikein tiedä onko tuo nyt oikea tapa saada lemmikkejä, oikeastaan tiedän.. ei ole todellakaan. Ookko ajatellut joa itsellesi tulee tilanne että rotta kaverit tarvii lääkäri hoitoa.. kannattaa miettiä mistä saat pari sataa euroa käyntiin. Pelkkä lopetus on vähä alle satasen. Alappa säästämään viikkorahoistas =) Ei ole kyllä ihan järkevää toimintaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2763
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2350
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2110
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1894
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1741
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      38
      1735
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1706
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      114
      1699
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1491
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe