Nussun panottaminen (lieksalainen kertomus)

Synkkä kertomus

"Panotimpa tuossa nussua", sanoi suutari oppipojalleen viime lauantaina, kun olivat molemmat väsyneinä päivän päätteeksi vetäytyneet ylähirsille lepäilemään. Oppipoika, Richard nimeltään, oli belgialainen maahanmuuttaja, jonka isovanhemmat olivat adoptoineet Kongosta jokilaivalta erään merirosvovallankaappauksen yhteydessä. Richard oli siis somalilainen merirosvon poika, joka päätyi erinäisten sattumusten kautta Lieksalaisen suutarin Jeremias Miettisen kisälliksi. Isovanhempansa ammuttiin Kongon sisällisodassa, mutta jokilaiva löydettiin ilman miehistöä Lieksan uimarannalta. Hylätyksi luullusta aluksesta palomiehet ja pelastustyöntekijät - joista yksi oli suutarimestari Jeremias Miettisen vävypoika Seppo Iironpoika Tuhnukainen, joka oli myös syypää Richardin päätymisestä Jeremiaksen oppipojaksi - löysivät kapaloihinsa käärityn somalipojan Richardin. Hänet siis kastettiin Richardiksi Lieksan uimarannalla kyläpastori Hannukaisen toimesta, koska ilman passia ja kielitaitoa maahan lipunut somalipoika, tuleva suutarinkisälli Richard Miettinen piti kastaman heti hyvän sanan oppiin, luterilaiseen uskoon, jotta häntä ei tarvitsisi tönäistä takaisin jokilaivassaan kansainvälisille vesille.

"Panotimpa tuossa nussua", sanoi siis suutari Jeremias Miettinen oppipojalleen ja ottopojalleen Richard Miettiselle viime lauantaina (12.10.2013), kun olivat molemmat vetämässä hirttä. (Miten Kongon vesiltä lipunut somalialais-belgialaista jokipoikaa kyydittänyt miehittämätön jokilaiva oli päätynyt Lieksan rantaan onkin sitten oudompi kysymys, johon meillä ei ole aikaa paneutua tämän kertomuksen puitteissa, sanottakoon vain, että matka oli tapahtumientäyteinen ja hyvinkin eroottinen, mutta jätettäköön sen tarinan kertominen toiseen kertaan.) Nuoren kisällin korvat alkoivat punottaa suutarimestarin kertoillessa nussun panottamisesta likaisen yksityiskohtaista kerrontaa, joka niine hyvineen painuikin kisällin alitajuntaan ja purkautui painajaismaisina näkyinä heti kun hänen tajuntasa oli sammunut ylähirsillä raskaan työpäivän päätteeksi viime lauantaina.

Jättimäistä kullia heilutteleva somalialainen merirosvo (isä!) jahtaa sinua pitkin öistä savannia ja jostain kantautuu tippuvan hanan ääni, joka nostattaa painetta rakossasi. Huonosti suomea puhuva virkamies tavaa nimeäsi passiin, jonka hän kuitekin evää sinulta. Taivaalta sataa eroottista limaa (äiti!). Heräät hiestä märkänä ja muistat nimesi. Richard Miettinen!

Richard huomaa, että Jeremias on nukahtanut hirsille ja hän hiippailee alas puolapuita pitkin, mutta sitä ennen nappaa kahleensa avaimen Jeremiaksen kaulaketjusta ja vapauttaa itsensä. Pihalla on yö. Lieksalainen yö ja huoratalon kutsuvat punaiset valot kutsuvat kadun toisella puolella. Suutarin ikeestä vapautunut Richard päättää hakea apua vastapäisestä huoralasta, mutta päätyykiin sinne orjaksi. Hänelle laitetaan kahle nilkkaan ja pakotetaan piccolon puvussa kuljettamaan shamppanjaa ja naposteltavaa sametilla vuorattuihin huoraushuoneisiin, joiden eroottisia karkeloita hän tarkastelee avaimenreiästä ja omaksuu sairaalloisen käsityksen lieksalaisten seksuaalisuudesta. Ja kerrotaan, että vielä näinäkin päivinä (18.10.2013) Richard tarjoilee väljähtänyttä shampanjaa lieksalaisessa huoratalossa ja kurkistelee avaimenreiästä outoja eroottisia menoja.

2

2367

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lieksalainen

      Tämä tarina on hyvä tarina.

    • jaska4

      Paska

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      248
      2688
    2. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      11
      1663
    3. Mitä haluaisit sanoa hänelle

      Nyt tällä hetkellä?
      Ikävä
      120
      1589
    4. TTK-tähti Saana Akiola paljasti tv-ohjelmassa tapahtuneen ahdistelun

      Olisko pitänyt suunnitella ulostulo paremmin? Nyt lehdet soittelevat kaikki 8 läpi ja kuusi sanoo ettei koskenut häntä.
      Maailman menoa
      16
      1472
    5. Elisa laskuttaa jo sähköpostilaskusta erikseen euron

      Paperilaskuista on otettu lisämaksua jo ajat sitten, mutta nyt Elisa ottaa euron siitä että lähettävät sähköisen laskun
      Maailman menoa
      96
      1335
    6. Oho! Susanna Laine kohtasi epäonnea lomareissulla Italiassa - Avaa tilannetta: "Vähän sahaavaa..."

      Ou nou! Tsemppiä kuitenkin loppulomaan Italiassa, Susanna Laine ja mahdollinen seuralainen! Lue lisää ja katso kuvat:
      Suomalaiset julkkikset
      7
      1180
    7. Väliämme on noin 6 km

      Niin lähellä ja niin kaukana. Sinä olet kotona, minä olen kotona. Olet jo unessa. Mutta kun herään, olet jo töissä ja vä
      Ikävä
      9
      943
    8. Odotatko vielä

      Häntä?????
      Ikävä
      61
      908
    9. Mikä biisi

      Kuvaa sinun ja kaivattusi tämänhetkistä tilannetta? Laittakaa biisejä tulemaan ❤️
      Ikävä
      56
      898
    10. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      1
      875
    Aihe