Taken & Taken 2

Scifisti1977

Joskus tulee tehtyä hyviä leffalöytöjä ja nytkin löytyi tuosta lähikaupasta sellainen dvd-boksi, jossa oli Taken (2007) ja Taken 2 (2012) -leffat. Tulipa sitten katseltua molemmat putkeen, kun leffat olivat 1,5 h pitkiä.

Elokuvat keskittyvät entiseen CIA:n agentti Bryan Millsiin, jotka näyttelee upeasti mahtava Liam Neeson, ja hänen perheeseensä Famke Janssenin esittämään ex-vaimoon ja Maggie Grace:n esittämään tyttäreen.

Elokuvien juoni lyhyesti: ensimmäisessä leffassa Bryan Millsin tytär Kim (Maggie Grace) kidnapataan ja Bryan lähtee jäljittämään häntä ja lahtaa matkalla kaikki asiaan liittyvät konnat. Löytäen lopulta tyttärensä.
Toisessa elokuvassa ekan leffan rikollisten sukulaiset tulevat kostamaan ja kidnappaamaan koko perheen. Tässäkin sitten lopulta Liam Neesonin esittämä Bryan Mills lahtaa jokaisen joka tähän oli sotkeentunut ja tietenkin pelastaa koko perheensä.

Kuten huomaa, elokuvissa ei ole mitään syvällistä juonta. Itse odotin toimintaleffaa ja sain sellaisia kaksi kappaletta ja olivatkin todella hyviä! Lyhyitä, mutta ei siinä pidempää tarvittukaan että hommat hoituivat. Leffoista tuli mieleen nopeatahtiset Jason Bourne -elokuvat ja toisaalta Steven Seagalin lahtausleffat. Juoni olisi voinut olla kuin suoraan Steven Seagalin tähdittämästä leffasta. Mutta Liam Neeson nostaa leffat karismallaan ja loistavalla näyttelijän lahjoillaan elokuvat ihan toisiin sfääreihin.

Elokuvat olivat yhtäaikaa "aivot narikkaan" viihdettä ja otteessaan pitävää trilleritoimintaa. Ensimmäinen leffa oli erityisen loistava.

Annan molemmille kuitenkin 4/5.

Juonen köyhyydestä tuo yksi tähti pois. Mutta otteessaan pitävä trilleritoiminta kompensoi juonen köyhyyttä hyvin. Suosittelen.

En tiedä sitten mitä ensi vuonna tuotantoon tuleva Taken 3 pitää sisällään...kaippa sekin pitää hommata sitten aikanaan. Katsellaan.

2

212

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kurjuuden kuningas

      Taken 1 oli jollain lailla katsottava krapulamättö. Taken 2 täyttä påskaa. Miksi Liam Neeson on tehnyt viime aikoina näitä ö-luokan leffoja? Sureeko kuollutta vaimoaan tekemällä töitä ilman laatua.

      Oli aikoinaan hyvä ja karismaattinen näyttelijä, nykyiset leffat täyttä kuraa.

      • Scifisti1977

        No en tiedä. Mä pidän juuri tuollaisesta toiminnasta. Seagalin leffat alkavat olemaan jo sillä rajalla, mutta kun laittaa tuollaisen karismaattisen näyttelijän pääosiin niin kyllä lähtee!

        Ehkä Neeson haluaa purkaa jotain aggressioitaan menee näihin toimintapätkiin. Hän saa opetella itsepuolustusta ja mätkiä. En tiedä.

        Mutta hyvät palkat hän leffoistaan kuittaa. Taken 3:sta hän on ilmeisesti saamassa jonkun 20 miljoonaa dollaria ja nousee huippupalkattuihin "Ö-luokan" leffojen tähdeksi. Seagal ei varmaan samanlaisista lahtausleffoistaa saa kun "muutaman miljoonan" per leffa.

        Mutta makunsa kullakin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1785
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1494
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1174
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1163
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1161
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1116
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1111
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1084
    Aihe