Eilat/ Royal gardenista kokemuksia?

talvella Eilatiin

Onko huoneistoissa hyvä keittiövarustus (juustohöylää, siivilää, suppiloa ym..)? Onko esim. astianpesuaineet valmiina, siellähän on tiskikone. Entä wc/ talouspaperit? Vaihdetaanko pyyhkeet päivittäin ja rajoitetaanko allaspyyhkeitä? Oletteko juoneet kraanavettä? Kuinka paljon maksaa päivällinen hotellin ravintolassa, seisova pöytä? Onko uima-ailtaissa vesi yli 20 asteista myös talvella? Uskaltaako tallelokeroon jättää passin? Miten te muut Eilatiin matkanneet olette tehneet passin kanssa? Ts jos täytyy ulkona todentaa henkilöllisyys, riittääkö passin kopio, passi kai paras jättää hotelliin?

Entä parhaat/ edullisimmat supermarketit? Onko tuotteet kaupoissa vain hepreaksi, ja jos on, niin onko henkilökunta valmis neuvomaan, vai tympeää..? Mitkä alueet kaupungissa on ns. arabialueita, jos haluaa niitä välttää? Löytyyk lapsille muita huvipuistoja/ leikkipuistoa kuin King City? Siis joko ihan tivolia tai sitten edes suomalaistyyppistä leikkipuistoa, jossa kiipeilytelineitä ja liukumäkiä? Voiko sinne mennä uihan eväsretkelle puistoon, ts. ottaa viltin ja eväät? Vai katsotaanko pitkään? Tarviiko hämähäkkejä ym. oikeasti pelätä eväsretkellä? Lapset kun eivät kovin helposti tajua ettei siellä voi tonkia joka paikkaa kuten suomessa..

Ja kuinka kylmä on iltaisin ja aamulla? Kun kaikkialla pelotellaan että on kylmä, mutta onko se nyt sitten suomalaisen näkökulmasta kylmää? Sellasta kuin toukokuussa täällä? Ts. ei kai alle 5 astetta oo ikinä? Että tällainen kylmäverinen suomalainen varmaan tarkenee ihan hyvin neuletakissa? Hellettä ei odoteta eikä kaivata vaan 20-25 on ihan riittävää meille : )

Entä delfiiniranta, saako siellä siis ihan normaalisti kahlailla ja uida rannalla ja ne delfiinit joko tulee tai ei tule lähelle? Vai täytyykö jotenkin ohjatusti mennä uimaan esim laiturilta? Lasten uimataito on vasta alkutasoa, eli myyräuinti myllä menee pitkäänkin mutta syvälle, sukeltamaan ei uskalla vielä. Paljonko rannalle on pääsymaksu?

2

138

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eikun menox

      No olipas kysmyksiä.

      No ihan joihinkin vastaan, mitä jäi mieleen.

      Eilatissa voi aivan turvallisesti juoda hanavettä. Ei mitään pelkoa. Muutenkin hygienia on hyvä..

      Delffiiniriutalla voi uimarannalla polskutella ihan rauhassa lasten kanssa. Ei ne delffiinit ihan rantaan tule. Ja taisi olla joku verkkokin siinä välissä. Sukeltamaan jos haluaa, niin sinne mennään ohjatusti. Pitkille kelluville laitureille voi sitten mennä taputtelemaan delffuja ja tai muuten vain keinumaan aaltojen kanssa.

      Pääsymaksua en muista. Löytynee netistä. Muitaakseni jotain perhelippuja oli.

      Ns. kalapuiston vieressä eli Eilatin kaupungin museon luona oli aika kiva leikkipuisto, jossa ihan tavalisia liukumäkiä sun muita.
      Eri hotelleissa kai on eri tavoin lasten juttuja.
      Yleensä lapsiis suhtaudutaan hyvin siellä.

      Sää nyt sitten on tuuria.
      Viime jouluna oli päivisin noin 23-25. Iltaisin ja aamuisin noin reilu kymmenen astetta. Siis myöhään illalla ja aikaisin aamulla. Mutta se voi olla jopa alle 10 yöllä.

      Sellaista Suomen kesäkuun säätä. Paitsi että kun se pimeys ja viileys tulee aikaisemmin illalla.

      Passeja ei kyselty kertaakaan missään. ja hotellin lokerossa säilytettiin. Yleensä Eilatissa on aivan todella turvallisen oloista. Ei peräänhuutelijoita tms. Naisena uskalsisn liikkua yksinkin illalla, eikä yhtään pelottanut.

    • lisäys vain

      Niin siis lisäys vielä. Ei Eilatissa minun ymmärtääkseni ole erikseen mitään arabialueita. Siellä kaikki asuu ihan sekaisin.
      No arabeja kai asuu enemmän Tel Avivin ja pohjoisen Israelin suunnalla.

      Eilat on hyvin vapaamielinen paikka. Ei siellä näy sillä tavalla nämä muun Israelin jännitteet.

      Turvatoimet näkyvät kyllä esim. liikkeiden ovilla, jossa on vartijat ja joissakin metallinpaljastimet. Joskus saattavat kysyä kasseja näytille, muttei esim meiltä kertaakaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      457
      3358
    2. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      443
      3213
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      133
      2899
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2232
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2090
    6. 182
      1430
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1357
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1236
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      85
      1228
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1050
    Aihe