Skitsofrenia on olemassa

psykiatri

Kaikki kirjoitettu tieto psykiatriassa viimeisen sadan vuoden ajalta osoittaa selvästi että skitsofrenia on todellinen ilmiö. Toisenlaista tutkimustietoa, joka osoittaisi ettei skitsofreniaa ole, ei ole julkaistu juuri missään luotettavassa lähteessä. Skitsofreniaan epäilevästi suhtautuvat voidaan sivuuttaa hörhöilijöinä joilla on mahdollisesti oma lehmä ojassa.

21

374

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anti-Antti

      Kerro nyt ihmeessä myös, mitä "skitsofrenia" ja "bipolar" tarkalleen ovat esimerkiksi mielen, ympäristön, epigenetiikan, neurotieteen, kohdun aikaisen hormoni, yms toiminnan, syntymän jälkeisen kohtelun, yhteiskunnan kohtelun, yms, kannalta? Voi hyvinkin olla, että olet trolli, joka yrittää pilata psykiatrien maineen esittämällä dementoitunutta psykiatria, missä tapauksessa olet varmaankin tehnyt työsi aika hyvin. En ole ihan samaa mieltä Seemanin liiankin yksinkertaisesti mallista skitsofreniaan (kyse ei ole vain dopamiinista), mutta oikeaan suuntaan:

      Is schizophrenia a dopamine supersensitivity psychotic reaction?
      http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0278584613002194

    • Anti-Antti

      "psykiatri" ei osaa edes selittää esimerkiksi subjektiivisen kokemuksen tai neurotieteen kautta, mitä tarkoittaa että "skitsofrenia" tai "bipolar" on "olemassa". Tietysti erilaiset ihmiset erilaisissa vaiheissa elämäänsä erilaisia "psykoottisia", yms, oireita, ja näihin liittyy aina myös aivojen toiminta. Kaikkiin ajattelun toimintoihin liittyy myös aivojen toiminta. Esimerkiksi aivojen reseptorit saattavat mennä fight-or-flight-tilaan liian stressaavassa tilanteessa, jne. Kaikki yksinkertaisetkin ajattelun toiminnat muuttavat aivojen toimintaa tai päinvastoin. Yksi suurista psykiatrian valheista on se, että esimerkiksi joillain ihmisillä on syntyjään sellainen solutason sairaus, joka rappeuttaa heidän aivonsa ja laittaa heidät tekemään väkisin pahoja tekoja ja hallusinoimaan. Tästä ei ole mitään todistuksia. Psykiatrit ovat niin pihalla, että he ilmeisesti uskovat tähän kaikkeen itsekin. Muuten ei voisi selittää sitä, että he valheidensa, pakkohoitojen, injektioidensa ja neuroleptiensä saattelemana ovat poliisien lisäksi toinen merkittävä sosiaalisen kontrollin taho nykyisessä yhteiskunnassa.

    • Anti-Antti

      Sairasta, että psykiatrit yrittävät edelleen uskotella olevansa oikeita lääkäreitä, jotka tekevät Hippokrateen valan. "First do no harm". He nimenomaan vahingoittavat potilaitaan jatkuvasti, osaksi sen vuoksi, että he sokeasti uskovat lääketehtaiden tekemiä 6-12 viikon tutkimuksia, joissa annettiin toiselle ryhmälle liian paljon haloperidolia ja jotka olivat muutenkin lääketehtaiden tilaamia ja täynnä röyhkeää manipulointia, lisäksi he ovat ihan pihalla esimerkiksi neurotieteestä ja farmakologiasta. Toinen tekijä on se, että heillä on myös tämä käytöksen ja sosiaalisen kontrolloijan asema nykyisessäkin yhteiskunnassa. Olen tavannut livenä, netissä, jne, vain ihan pari psykiatria, joilla on edes jotenkin järkeviä mielipiteitä.

      • psyk. valta

        Viestisi ovat faktaa, ja upeaa tekstiä. Tämä viestisi liittyy niin läheisesti tuon toisen keskustelun aiheeseen, että liitän sen linkin tähän:

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11800555

        Kun alistuu psykiatrin valtaan, joutuu loppuelämäksi työkyvyttömyyseläkkeelle, vaikka olisi työhaluja.


    • anti-psykiatri

      Paras provo ikinä. :)

    • dlskj

      Olen tavannut monia skitsofreenikkoja joilla on lapsuudenaikaista seks. hyväksikäyttö historiaa. Ilman näitä kokemuksia he olisivat todennäköisiä ihan tavallisia tallaajia meidän muiden joukossa. Sairas ympäristö on sairastuttanut heidät.

      Psykiatreilla on ainoastaan oma lehmä ojassa kun haluavat myrkyttää jokaisen avunhakijan pask....lla lääkkeillä ilman että tarkemmin tutkisivat tai perehtyisivät syihin oireiden taustalla. Tällä tavoin psykiatrit saavat palkkansa kaikkein helpoimmalla, mielivalta ei vaadi yhtään mitään. Lääketehtaat saavat voittoa jokaisesta myydystä pilleripurkista. Kärsimys vain lisääntyy, sehän on psykiatrisen hoidon ensisijainen tarkoitus.

    • muka psykiatri

      Skitsofrenia on kyllä olemassa. Mutta miksi esiinnyt täällä psykiatrina? Kuvittelet/väität olevasi joku ammattilainen, vaikka tietosi ovat ihan perusjuttuja, jotka löytyy Wikipediasta. Ja sitten aina lisäilet omiasi joukkoon.

    • huokaus

      Jos skitsofreniaa ei ole, millä selittyy harhaluulot ja näyt, jotka ovat selvästi todistettavissa "skitsofreenikon" oman pään luomuksiksi?
      Tokihan niitä lääkkeitä pumpataan ihan liikaa, mutta skitsofrenia taitaa silti olla valitettavan totta.

    • toini

      "DSM listaa peräti 374 niin kutsuttua mielenhäiriötä, johon ICD-10 pohjautuu.Opukset eivät edusta enempää tieteellisyyttä kuin oppineisuuttakaan, vaan ne perustuvat psykiatrien "konsensukseksi" nimittämään asiaan eli sisäpiirin käsiäänestykseen."
      ...
      "Kirjassaan Whores of the Court, Margaret Hagen hylkää DSM:n surutta: "Tuntien heidän farssinomaiset "empiiriset" menetelmänsä, joilla he päätyvät uusiin häiriöihin ja oireluetteloihin, niin miten ihmeessä APA jatkuvasti pääsee pälkähästä väittäessään diagnostisen käsikirjansa perustuvan tieteelliseen tutkimustyöhön. Tämä on pelkästään tiedettä sanelemalla. Kun he sanovat: Se on tiedettä, niin silloin se on."
      Tällainen MAINOSTEMPPU: Aivojen vuosikymmen! Hoidettava aivohäiriö! Aivotauti ilman syytä! Kemiallinen epätasapaino! = Temppu mikä temppu!
      Masennus ja skitsofrenia ovat vääriä "aivohäiriöitä".
      "Teorioista pidetään kiinni siksi, että ne ovat käteviä "lääkityshoidon" markkinoinnissa."
      Mikään muu tautiryhmä ei pääse lähellekään uskoteltujen mielenhäiriöiden määrää! Käsite "sairaus" on harhaanjohtava.
      "Psykiatrian "diagnoosit" tarkoituksellisesti häpäisevät ja leimaavat sairaalloiseksi normaalia, jokapäiväistä elämää sekä luovat näin ollen väärää vaikutelmaa, että mielenhäiriöitä esiintyy kaikkialla rasitteena."
      Psykiatrialla ei ole aavistustakaan siitä, mitä hyvä mielenterveys on!
      "Koska psykiatrian perusta koostuu valheista ja harhatiedosta, sen epäonnistuminen on ennustettavissa. Mutta mihin hintaan? Vain ymmärtämällä tähänastisen psykiatrian luikertelun todellinen luonne ja sen hinta, voivat yksilöt, yhteisöt ja kansakunnat kyetä ennustamaan ja välttämään seuraavat 100 vuotta psykiatrian vaarallisen kyvyttömyyden ympäristölleen tuottamia traagisia seuraamuksia."
      Tähän loppuun terveisinä: Toivon jokaiselle ihmiselle parempaa, niillekin, jotka ovat osallisia näihin lähimmäisiä tuhoaviin toimiin.

    • Ei ole olemassa skitsofreniaa,on olemassa vain ihminen.
      Psykiatri on ihminen,joka ajaa omaa etuaan ja ammattiaan ja palkan saantiaan määräämällä lääkkeitä,joiden sivu- ja haittavaikutukset ovat erittäin epämiellyttäviä ja kaikkien tiedossa.
      Olen kuullut monen "tavallisen" diagnoosittoman ihmisen sanoneen,että olin silloin niin sekaisin,ihan kuin psykoosissa.Tällä haen takaa,että tällaiset psykoottiset kokemukset ovat paljon yleisempiä kuin ajatellaan.Näin ainakin ihmiset kertovat,kehuskelevat omia tuntemuksiaan.Onko kyseessä liioittelu vai onko psykoosin kaltainen olotila tavallista??
      Lieventävänä asianhaarana tietenkin on aina tilanne eli mitä pahempi tilanne,sitä enemmän sallitaan sekavuutta "normaalille" ihmiselle.Sanotaan aina,että ei se mikään ihme ole,kuka tahansa olisi tuollaisessa tilanteessa kokenut noin.
      Psykiatrit eivät valitettavasti pysty lääkkeillä paljonkaan auttamaan potilasta ja en tiedä mihin näitä psykiatreja edes tarvitaan!Suurin osa heidän lääkitsemispäätöksistään on haitallisia.

      • kilbert

        Surullista etta tohtoriemme maine ja arvo laskee..
        Neurolepteja jotka sulkvat dobmiinin..syotetaan
        mittaamatta doba arvoja..ei sellainen potilas voi
        hyotya dobbamiinin sulkemisesta, jolla dobbamiinia
        ei ole liikaa...ja dobbamiinia on liikaa vain stimu
        lanttien kayttajilla ( amfetamiini ) ja niillakin vain
        kayton ajan (kuten ADHD pilleri) joten kukaan muu
        ei voi hyotya dobbamiinien. Sulkemisesta.

        Koko psykiatria on pakko hoitoineen eli pakkoautta
        misineen julmaa ihmiskauppaa...jossa ihminen
        vaikka pakolla myydaan psykiatrian teollisuudelle
        tuottopilleri orjaksi.

        Ensin oli opioidien pakko syotto psyykkelaakkeena,
        sitten insuliinien..joiden vaitettiin parantavan mieli
        alaa niin kauan kun insuliinilla oli kova hinta.
        Nyt dobba sulkijoilla eli neurolepteilla on kova hinta.
        Esim risperdal 400 e. Kk..ja siksi se on vanhusten
        pakkosyottolaake..kielletty ruotsissa..

        Mina pidan tallaisia maita kuten suomi raukkana
        joka on ikaankuin tehnyt diilin laakefirmojen kanssa
        etta tohtorit saa markkinoida kenet tahansa, milloin
        ahansa psykiatrian teoliisuudelle tuottamaan rahaa
        vaikka pakolla, jos muut manipulaatio ei tehoa.

        Koululaaketiede on muuttunut teoria pohjaiseksi
        siina maarin etta tarvitaan uusi teoria vapa koulu
        laaketiede ja nykyiselta rahat pois.


    • psykiatri

      Jos ihminen on sekaisin, kyseessä on skitsofrenia.

    • Voi ihminen olla sekaisin vaikka ei sairastakaan skitsofreniaa.

    • termit ja dg oikein

      Psykiatrille,
      Olen mt-ongelmasta kärsivän omainen. Kerroin eräälle maineikkaalle psykiatrille epäileväni skitsofrenia käsitteenä, sillä kahta samanlaista oirekuvaa ei ole, mutta tarkat rajat halutaan näiden diagnoosien ympärille piirtää. Tämä johtaa väistämättä vääriin diagnooseihin ja ylilääkintään.

      Uskon kuitenkin, että henkilö joka toistuvasti joutuu psykoosiin, kärsii psykoosisairaudesta tällaista tilaa usein kutsutaan ja skitsofreniaksi ja saa virallisen skitsofrenia diagnoosin . On mielestäni vaarallista ja harhaan johtavaa puhua psykoosista ja skitsofreniasta synonyymeinä. Termien tarkka asian mukainen käyttö olisi psykiatrialle ja ongelmista kärsiville eduksi. Psykoosiin tai rankkaan sekavuuteen voi ihminen joutua niiiin monesta eri syystä, esim. sopimattomien lääkkeiden, kuten SSRI-lääkkeiden syönnin seurauksena.

      Tuo psykiatri vähän suutahti ja epäili, että kyseenalaistan koko psykiatrian.

      No omaiselleni on seurannut enemmän pahaa kuin hyvää psykiatrien toimista. Ikävä kyllä.

      • Roskapostiropotti

        Jos minkälainen "psykoosi" tahansa jatkuu pidempään tai toistuu useammin, niin sille voidaan antaa nimeksi "skitsofrenia". Lisäksi nykyisenlaiseen "skitsofreniaan" liittyy usein myös oikeasti esimerkiksi neuroleptien vaikutus. Esimerkiksi useimmat oireet, joihin ihmiset nykyään yhdistävät skitsofreenikot, ovat usein neuroleptien aiheuttamia. Hitaat liikkeet, kieli tulee ulos suusta, eristäytyvä, ahdistuva, polttaa paljon tupakkaa, välttelee ihmisiä ja niin edelleen.


    • -------

      Eräs helsinkiläinen skitsofreenikko totesi itse pärjäävänsä ilman lääkkeitä, sai harhoja ja sen jälkeen tappoi kaksi lastaan ja puolisonsa.
      On nyt tahdonvastaisessa hoidossa syyntakeettomana.

      • Roskapostiropotti

        Ja esimerkiksi toinen "skitsofrenia"-diagnoosin saanut henkilö on taas Eleanor Longden, joka kertoo tarinansa tässä Ted-puheessa: http://www.ted.com/talks/eleanor_longden_the_voices_in_my_head.html

        Mielestäni "skitsofreniaa" ei tosiaan ole olemassa yhtänä tiukasti rajattuna asiana, vaan se on lähinnä kattotermi monenlaisista oireista ja syistä kärsiville ihmisille.


    • psykiatri.

      Yksi keino olisi että kaikki mt-ongelmaiset käyttäisivät neuroleptilääkitystä, silloin diagnoosinimilläkään ei olisi niin paljoa väliä.

      • PotilaanOikeudet

        Psykiatrille,
        Tuo näyttää olevan nykyinen hoitosuuntaus. Ennemmin tai myöhemmin kaikille mt-potilaille syötetään Suomessa neuroleptejä -ja varmuuden vuoksi vielä niin paljon, että hoidettava itse ei pysty kyseenalaistamaan hoitoaan tai mitään muutakaan.

        On todellakin psykiatrian onnettomuus, että tällä alalla toimivat eivät pysty myöntämään omaa rajallisuuttaan ja myöntämään omia virheitään. Saattuu niitä virhearvioita kirurgeillekin niin miksi eri sitten psykiatreille.

        Psykiatreiksii ajautuu ilmeisesti henkilöitä, jotka ovat erityisen herkkä hipiäisiä, kuvittelevat olevansa oikeutettuja tuomitsemaan muita ja eivät kuuntele potilasta.

        Ohessa ote STM:n asetuksesta lääkkeen määräämisestä.

        8 §

        Lääkehoidosta päättäminen yhteisymmärryksessä potilaan kanssa

        Lääkehoidosta tulee päättää yhteisymmärryksessä potilaan kanssa. Lääkkeen määrääjän tulee antaa potilaalle riittävät tiedot lääkkeen käyttötarkoituksesta ja käytöstä.

        ..ja linkki ko. koko asetukseen.
        http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2010/20101088#Pid2159874


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      177
      3938
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      113
      2569
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      324
      2204
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      130
      2165
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      49
      1869
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1485
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      107
      1351
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      30
      1322
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1160
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1051
    Aihe