A-vitamiini yhtä tehokas kuin monet akne lääkkeet!

KillAcne

En olisi koskaan uskonut, että pelkkä A-vitamiini parantaa aknea huomattavasti! Monissa akne lääkkeissä on A-vitamiini valmisteita, joten halusin kokeilla turvallisempaa vaihtoehtoa käyttämällä vain A-vitamiinia.

Jos sinulla on aknea ja et halua käyttää vahvoja akne lääkkeitä, niin kokeile tätä!

Huom! Jos aiot kokeilla tätä niin noudata samoja ohjeita kuten Isotretinoiinin kanssa!
-Ei saa nauttia liikaa A-vitamiinia muuten voi tulla huonoja sivuvaikutuksia!
-EI SAA TULLA RASKAAKSI KUURIN AIKANA! Tämä on tosi tärkeä!
-Suurin hyväksyttävä päiväsaanti aikuiselle on 3000 µg/vrk (10,000 IU/vrk). Jos olet epävarma, niin ota 1500 µg/vrk (5,000IU/vrk). Jos käyttää suositeltavaa vuorokausiannosta niin tulos voi olla heikko. Tutkimus osoitti, että vain suuret annokset tehoavat akneen (suurin hyväksyttävä päiväsaanti).
-Kysy lääkäriltäsi ennen kuin aloitat tämän hoidon, jos on maksavaivoja, pitää olla varoivainen!
-Hoidon pituus noin 3kk

Itse olen käyttänyt jo 3 viikkoa ja iho on huomattavasti parempi nyt, jatkan vielä 2kk ja kerron tulokset.

13

6860

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei mainittu.........

      Kerro nyt, että mitä lääkettä siis käytit????

    • 3+3

      Ennen akne hoidettiin pelkällä A-vitamiinilla. Mutta nyt on kalliit lääkkeet ja hölmöt maksaa.


      A-vitamiini:
      Suuret A-vitamiiniannokset lisäävät ihon sarveistumista ja talin-eritystä. Äkillisen myrkytyksen oireita ovat kallonsisäisen paineen nousu ja ihon hilseily. Pitkäaikaisessa liika-annostuksessa on todettu ihomuutosten lisäksi maksavaurioita ja luuston haurastumista. Turvallisen saannin yläraja on A-vitamiinilla kymmenkertainen suositeltuun saantitasoon verrattuna kuukausien ajan.

      A-vitamiinin mytkytyksiä on raportoitu. Mutta siitä on tosiaan yli 100 vuotta, kun Roald Amundsenin naparetkikunnan jäsenillä tätä ilmeni, koska he söivät jääkarhun maksaa päivittäin. Sen jälkeen A-vitamiinimyrkytyksiä ei olekaan näkynyt. Ne ovat harvinaisempia kuin hammasharjan nieleminen hampaita harjattaessa.

      A-vitamiinia on joissakin hyvin harvoissa synteettisissä monivitamiineissa synteettisenä (imeytyvyys muutaman prosentin luokkaa?) hyvin pieniä määriä ja sen lisäksi joissakin kalaöljyvalmisteissa pieniä määriä. Joten A-vitamiinilla itsensä myrkyttäminen on sangen hankalaa. Neuvoloissa yleisesti suositellaan raskaana oleville lääketehtaiden synteettisiä monivitamiineja, mutta niissäkään ei ole A-vitamiinia lainkaan.

      Luonnollista A-vitamiinia saa eläinkunnan tuotteista. Ja luonnollista A-vitamiinin esiastetta, karoteenia, saa kasvikunnan tuotteista kuten kasviksista ja marjoista. Kun syö kasvikunnan antimia missä on A-esiastetta niin saa samalla koko karotenoidikompleksin, ei ainoastaan betakaroteenia, joka on tunnetuin karotenoidi.

      Suomalaisten A- ja D -vitamiinin saanti on riittämätön

      "Funktionaalisen lääketieteeseen perehtyneet lääkärit ja asiantuntijat tietävät, että A-vitamiini on merkityksellinen vastustuskyvyn, näön, sukupuoli- ja stressihormonien muodostumisen ja elinvoimaisuuden kannalta. Margariinit heikentävät rasvaliukoisten vitamiinien, kuten A- D- ja E -vitamiinin imeytymistä. Beetakaroteeni on A -vitamiinin esiaste eli ns. pro-vitamiini, jonka teho on n. 6 kertaa A-vitamiinia heikompi. Parhaita ja turvallisimpia A-vitamiinin lähteitä ovat rasvainen kala ja voi, sekä kalanmaksaöljy, jossa A-vitamiini on luonnollisessa muodossa."
      http://www.amplia.fi/blogi/?x119991=143653

    • KillAcne

      Siis mitä käytin aiemmin? Tetrasykliiniä, Basiron voidetta, kaikenlaisia iho voiteita kuten clearasil.. melkein kaikki luonnoliset hoitokeinot mikään niistä ei auttanut akneen.

      Nyt käytän A-vitamiinia, kuten mainittu viestissä...

      • pakko kysellä

        Mistä ostit ja minkä nimistä? Oliko kallista?


      • KillAcne
        pakko kysellä kirjoitti:

        Mistä ostit ja minkä nimistä? Oliko kallista?

        Apteekista pitäisi löytyä sellainen kuin: "Bioteekin Super-A 100 kaps." 1 kapseli = 900 µg. Itse käytän tätä.


      • KillAcne
        KillAcne kirjoitti:

        Apteekista pitäisi löytyä sellainen kuin: "Bioteekin Super-A 100 kaps." 1 kapseli = 900 µg. Itse käytän tätä.

        Niin, ja yksi purkki maksaa jotain 18€.
        Voi tilata myös netistä vaikkapa: Ravinnetukku.fi


      • kjgjjj
        KillAcne kirjoitti:

        Niin, ja yksi purkki maksaa jotain 18€.
        Voi tilata myös netistä vaikkapa: Ravinnetukku.fi

        100 grammassa maksaa on 20000 ug A-vitamiinia. Pari kunnon maksapihviä kuussa niin saa vitamiinit luonnollisesti.


      • KillAcne
        kjgjjj kirjoitti:

        100 grammassa maksaa on 20000 ug A-vitamiinia. Pari kunnon maksapihviä kuussa niin saa vitamiinit luonnollisesti.

        Oikeassa olet, mutta ongelmana on se, että A-vitamiinin määrä vaihtelee maksassa. Eli voi saada yliannostuksen, jos ei ole tarkka. Tutkimus osoitti jos ottaa liikaa A-vitamiinia, suurin hyväksyttävä päiväsaanti tai enemmän, niin voi tulla vakavia sikiövaurioita. Sen takia laitoin viestiin, että ei saa tulla raskaaksi hoidon aikana, koska voi aiheuttaa vakavia sikiövaurioita.


      • KillAcne
        KillAcne kirjoitti:

        Oikeassa olet, mutta ongelmana on se, että A-vitamiinin määrä vaihtelee maksassa. Eli voi saada yliannostuksen, jos ei ole tarkka. Tutkimus osoitti jos ottaa liikaa A-vitamiinia, suurin hyväksyttävä päiväsaanti tai enemmän, niin voi tulla vakavia sikiövaurioita. Sen takia laitoin viestiin, että ei saa tulla raskaaksi hoidon aikana, koska voi aiheuttaa vakavia sikiövaurioita.

        Eli siis se aiheuttaa vakavan sikiövaurion VAIN hoidon aikana, hoidon jälkeen suosittelisin odottaa vielä pari kuukautta ennen kun suunnittelee raskaaksi tulemista.


    • selvis..............

      Kiitti vinkistä! :)

    • ei ihan heti

      Jatkuvat suuret A-vitamiinin annokset voivat ylittää maksan varastointi- ja hajotuskyvyn ja aiheuttaa myrkytyksen.

      Kerta-annoksena myrkytyksen aikaansaa aikuisilla yli 100- ja lapsilla yli 20 -kertainen annos suosituksiin nähden. Oireina ovat mm. pahoinvointi, päänsärky, huimaus, näkökyvyn heikkeneminen, lihasten toimintahäiriö. Oireet häviävät muutamassa päivässä.

      Pitkäaikainen, useista viikoista vuoteen kestävä A-vitamiinin yliannostus, yli 15 mg/vrk (15 000 µg) aikuisilla ja 6 mg/vrk lapsilla, (hieman yli 10 kertaa suositus) johtaa krooniseen A-vitamiinimyrkytykseen, jossa päänsäryn ja pahoinvoinnin lisäksi esiintyy mm. iho-oireita, lihaskipuja, niveltulehdusta ja maksavaurioita. Alkoholin jatkuva käyttö, vähäinen proteiinien saanti, maksan ja munuaisten taudit edesauttavat A-vitamiinimyrkytystä.

      Retinoidit, erityisesti retiinihappo ovat voimakkaita sikiön epämuodostumia aiheuttavia yhdisteitä eli teratogeeneja. Synteettisten A-vitamiiniyhdisteiden on todettu olevan sikiölle haitallisempia kuin luontaisten A-vitamiinien. Esimerkiksi valmisteina nautittu 30 - 90 mg päivässä viikon ajan tai jatkuva 7,5 mg/vrk raskauden alkuaikana voi aiheuttaa keskenmenon tai sikiölle epämuodostumia. A-vitamiinin ja muiden sikiön epämuodostumia aiheuttavien yhdisteiden yhtäaikainen käyttö voi vaurioittaa sikiötä pienempinäkin annoksina.

      Karotenoidien haitallisuus
      A-vitamiinin esiasteiden, karotenoidien runsaskaan nauttiminen ei yleensä elimistössä johda A-vitamiinimyrkytykseen, koska elimistössä karotenoidien muuttuminen A-vitamiiniksi on säädeltyä A-vitamiinitilan mukaan. Sen sijaan tupakoivilla miehillä annetun beetakaroteenilisän on todettu lisäävän keuhkosyövän riskiä (ks. syöpä). Yli 30 mg/vrk karotenoideja lisää plasman karotenoidipitoisuutta ja aiheuttaa ihon keltaisuutta.

      Hyvin suurina määrinä, jatkuvasti nautittuna karotenoideista kantaksantiini voi aiheuttaa silmään verkkokalvosairauden. Lisäksi suuret määrät yksittäisiä karotenoideja saattavat heikentää muiden karotenoidien ja/tai rasvaliukoisten vitamiinien toimintaa elimistössä.

      http://www.avoin.helsinki.fi/oppimateriaalit/ravitsemustieteen_perusteet/04_vita_avita.shtml

    • iHerb
    • Anonyymi

      Viime vuonna ostin rusketuksen toivossa a-vitamiinia. Siihen se ei tehonnut, mutta finnit hävisi. Ihosta tuli tosi kuulas.

      Nyt lopetin e-pillerit ja oon joskus pitänyt niistä taukoja. Silloin naama aina räjähti. Nyt kuitenkin olen syönyt sitä a-vitamiinia, eikä iho ole räjähtänyt yhtään aknesta.

      Tiedän kyllä, että liika a-vitamiinin saanti ei ole hyväksi lainkaan. Sen takia syönkin vain puolikasta pilleriä, josko antaisi vielä tehoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      140
      10192
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2944
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      204
      2769
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2097
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1858
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1679
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    8. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1566
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1358
    Aihe