Intuitio/enneunet/parapsykologia

Ikkermimin

Jos luet tätä vain pilkataksesi, ole hyvä ja poistu, kiitos.

Mitään tieteellistä selitystä kokemuksilleni ei toistaiseksi ole, joten yritän hakea täältä jonkinlaista selitystä/näkemyksiä aiheesta.

Murrosiässä aloin harvakseltaan näkemään enneunia(?) kausittain esimerkiksi suuronnettomuuksista ja perheen lemmikkien kuolemista. Välillä näiden vaiheiden välillä kului vuosiakin. Tuntuu, että näiden "näkemisen" vaiheiden aikana joskus muutun tavallista mietiskelevämmäksi, tunteellisemmaksi ja apaattisemmaksi. "Enneunet" ovat erilaisia kuin tavalliset unet (ikään kuin tiedän nähneeni enneunen ja olen varma, että kyseinen asia tulee tapahtumaan). Nykyään en ole pitkään aikaan nähnyt enneunia, mutta keskellä tavallista päivää saatan kuin hätkähtää ajattelemaan ja kokemaan tunteiden tasolla jotakin tapahtumaa, joka on yleensä ahdistava eikä millään tavalla rationaalinen tilanteeseen nähden. Kaikista takavuosien ja lähiaikojen kouluampumisista olen esimerkiksi nähnyt joko ennalta unen tai hätkähtänyt keskellä tavallista päivää kovaan pelkoon, että ampuja tulee ja nyt täytyy paeta. Myöhemmin samana päivänä olen nähnyt uutisen, että jossain on tapahtunut kouluampuminen samoihin aikoihin. Koskaan näitä kokemuksia ei muuten tule. Yleensä tiedän myös ennalta, onko kukaan menehtynyt tms. näissä tapahtumissa ja tämä antaa mielenrauhaa silloin kun "tietää", että kukaan ei menehtynyt. Eräässä olin unessani tapahtumapaikalla ampumisen aikana, nähden kaiken "sivusta". Seuraavana päivänä luin uutisen, jonka kuvaamat tapahtumat vastasivat täysin näkemääni ja tapahtuivat samoihin aikoihin kun näin unen. Tällaisia kokemuksia on paljon, mutta en hallitse niitä millään tavalla. Haluaisin paremmin ymmärtää miksi koen näin/voivatko tapahtumat mielestänne olla uskomatonta sattumaa. Oma teoriani on, että koska aistimme ovat hyvin rajalliset todellisuuteen nähden, tietynlainen intuitio on teoriassa mahdollinen. Ja koska aikaa ei ole olemassa, ei mitään voi nähdä ennalta, vaan tämäkin perustuu intuitioon ja jonkinnäköisen herkistyneeseen havaitsemiseen. Hatusta vedettyä, mutta kuitenkin. Jos kellään on näkemystä asiasta, niin olisin kiitollinen jos jalkaisit sen kanssani. Kiitos. :)

12

410

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JUISSI

      Kysyit näkemystä etkä tietoa, joten rohkenen vastata jotain :D

      Olen itse nähnyt käsittääkseni kaksi ennenunta joista toista en enää muistakaan, mutta toisen muistan ja se oli erilainen kuin mikään koskaan näkemäni uni, koska siinä koin paikalla olijana niin suurta kauhua, etten niin raakana ole tiennyt voivan sellaista unessa kokea. Lisäksi ympäristö ja tilanne oli oikean tuntuinen ja näköinen, yhtä "kova ääninen". Olin aivan kuin oikeasti paikalla.

      Se oli 5-8 vuotta sitten, kun ulkomailla terroristit katkaisivat pään joltain ulkomaalaiselta vangilta. Sitä ennen en ollut nähnyt kertaakaan uutisia, että sellaista olisi tapahtunut aiemmin. Kuitenkin kaksi päivää unen jälkeen kun katsoin aamulla lehteä, niin siinähän oli kuva sen maalaisista terroristeista kun olin nähnyt unta, ja luki että pää oli katkaistu ulkomaalaiselta vangilta. Istuin siinä ällikällä lyötynä iho kananlihalla jonkin aikaa, kun ymmärsin nähneeni, niin hullulta kuin se tuntuukin, enneunen tai ehkä näin itse tapahtuman samaan aikaan kun se oli tapahtunutkin.

      Unessa verityön jälkeen yksi terroristeista meni rakennuksen ulkona seisomaan käsillä seinää vasten ylösalaisin, pukeutuneena pommivyöhön ja alkoi täristä rajusti kuin räjähtämässä.

      Itsekin koen jotain etiäisiä välillä. Kerran tiesin töihin ajaessani, että eräs työkaveri oli jo palannut lomalta, vaikka hänen kuului palata vasta vähän myöhemmin. Ihmettelin "hänen" tunnettaan ilmassa sinne ajaessani, tunsin sen ikäänkuin ilmassa, näin sen puissa ja haistoin sen. Kun tulin töihin olin ihmeissäni sillä hän olikin palannut lomalta. Tämmöistä sitä sattuu.

      • jatkojuttu1

        Täytyy lisätä vielä että joskus sitä oma mielikuvitus maalaa kaikenlaisia kuvitelmia ja kaukaisia tapahtumia mielessä... Olen joskus koittanut seurata tällaisia arkipäivän *etiäisiä* ja aina ne on johtaneet harhaan... Jos jotain selvänäkemisen tapaista tapahtuu, niin se tapahtuu yleensä ikäänkuin automaattisesti, omasta tahdosta riippumatta. Onhan näitä tutkittu jo kymmeniä vuosia sitten ja satoja kirjoja ja tutkimuksia on tehty. On se sen verran yleisiä ilmiöitä ja kaikilla on kertomuksia jostain "yhteydestä" sukulaiseen tai vanhaan ystävään joka hädän tai muistelemisen hetkellä heijastaa tiedostamattaan ikäänkuin oman kuvansa toisen mieleen. Tällä "alalla" ei tule oikeastaan mitään muuta vastaan kuin neurooseja, pimeyttä ja harhateitä.


      • Ikkermimin
        jatkojuttu1 kirjoitti:

        Täytyy lisätä vielä että joskus sitä oma mielikuvitus maalaa kaikenlaisia kuvitelmia ja kaukaisia tapahtumia mielessä... Olen joskus koittanut seurata tällaisia arkipäivän *etiäisiä* ja aina ne on johtaneet harhaan... Jos jotain selvänäkemisen tapaista tapahtuu, niin se tapahtuu yleensä ikäänkuin automaattisesti, omasta tahdosta riippumatta. Onhan näitä tutkittu jo kymmeniä vuosia sitten ja satoja kirjoja ja tutkimuksia on tehty. On se sen verran yleisiä ilmiöitä ja kaikilla on kertomuksia jostain "yhteydestä" sukulaiseen tai vanhaan ystävään joka hädän tai muistelemisen hetkellä heijastaa tiedostamattaan ikäänkuin oman kuvansa toisen mieleen. Tällä "alalla" ei tule oikeastaan mitään muuta vastaan kuin neurooseja, pimeyttä ja harhateitä.

        Kiitos, Juissi. Meillä taitaa pyöriä mielissä samat kysymykset :) harmi, että näistä asioista tiedetään tieteen tasolla vielä näin vähän (ei käytännössä mitään). Ymmärrettävää kyllä, sillä paljon tärkeämpääkin tutkittavaa löytyy.

        Ahdistavaa on kun epäilee, että nyt jotain tapahtuu, mutta kenellekään ei voi sanoa mitään ja täytyy olla vaan kylmän rauhallisena, vaikka oikeasti ahdistaa. Auttaa, kun koitan vakuuttaa itselleni, että kaikki on vaan mielikuvituksen tuotetta.

        Toisinaan koen tapahtumat niiden osallisten näkökulmasta. Yksi hätkähdyttävimmistä muistoistani on, kun olin unessa itse ampuja, ja päätin lopulta riistää henkeni. Se, että muiden vahvat negatiiviset tunteet ja ajatukset vaikuttavat näin vahvasti omaan mieleen on hieman pelottavaa.

        Kun taannoin (vuosia sitten) opiskelin hieman psykologiaa, siellä hieman valoitettiin tätäkin asiaa. Ilmeisesti aivojen toiminnan tasolla on havaittu eroavaisuuksia tietyillä aivoalueilla. Syy-seuraussuhde olisi tässä mielessä mielenkiintoinen, eli ovatko näöt todellakin vain mielikuvituksen tuotetta, vai onko meillä kyky aistia jotakin, mitä tiede ei vielä tunne?


    • enneunoinen

      Ehkäpä kysymyksessä on kollektiivinen tietoisuus; jollain tasolla me kaikki ihmiset olemme "yhtä"..... ja ehkä kaikki on jo jollain tasolla tapahtunut.... :-) Vähän me vielä tiedämme mistään mitään.

      • Ikkermimin

        "Yhtä" tässä ollaan ainakin lopulta fyysisellä tasolla (se, uskooko henkisen sielun olemassaoloon, onkin sitten jo asia erikseen. Itse en usko). Mutta tämä ei selittäisi, miksi juuri tietyt maailman tapahtumat tulisivat yksilön tietoisuuteen. Liittyvätkö esim omat aikaisemmat kokemukset siihen, mitä "näkee"? Onko kukaan huomannut tällaista/jotain muuta yhteyttä/voiko siihen vaikuttaa?


    • gågål

      Onko oikeasti olemassa nauha,jolla joku häiriintynyt ihminen kertoo tulevista tapahtumista,"ennustaa".Vai onko urbaanilegendaa?Tapahtui kuulemma Kuopiossa.

      • Ikkermimin

        Jos jokin varteenotettava nauha olisi olemassa, siitä todennäköisesti yleisesti tiedettäisiin.


      • antikristus
        Ikkermimin kirjoitti:

        Jos jokin varteenotettava nauha olisi olemassa, siitä todennäköisesti yleisesti tiedettäisiin.

        On se video olemassa,se vain pitää vaieta kuoliaaksi.Ihmiset ei saa tietää totuutta!Ne ei kestä sitä.


    • toivottavasti apua

      Täällä yksi joka näkee unessa tapahtuvia. Opin sen ajankin. Herään aina siihen minulle sanotaan jokin lause ja kuva jää mieleeni. Aika näytetään niin jokin alueessa muuttuu silloin. Näen paljolti ympäristöstäni tutuista ihmisistä tulevaa joka joskus hyvin surullista ja pystyn auttamaan. Omaa elämääni näin kymmenen vuotta ettenpäin. Se lohdutti kestämään kun niitä vain tapahtui. Määrätyllä lailla isäni kuolema esim. Aika näytettiin niin istuin töissä ja katsoin ulos niin linja-auto meni eripäin ja ei kääntyny enää alatielle. Työ näytettiin muuttuvaksi. Siihen näin asuialueellani metsän joka olikin täynnä valkoisia taloja unessa ja kurkkasin sisälle näin työni tulevan koneelta. Kuljin aina silloin tällöin sen metsän ohi. Keraan meni pari kuukautta menin taasen niin kaivinkoneet jylläsi aluetta ja siihen nousi valkoisi taloja toden totta. Työni muuttui koneelle kun asuntoihn tuli verhot. Unessa näin surukynttilät ja lasten juhlat toisella puolen taloa. Isäni kuoli ja olin tullu raskaaksi vuosien yrittämisen jälkeen. Senkin tajusin vuosia ennen unen kuvista ajasta. Näitä on paljon ja olen vain kävelly ihmisen eteen lohduttamaan.
      Minua kanssa ihmetytti aina kykyni ja ahdisti välillä. Muutamia vuosia sitten sain käsiini kirjan Portaat taivaaseen Lorna Byrne. Se lohdutti ja minulle selvisi paljon asiaa tunpuoleisesta näkemisestä. Kirja tuli sähköpostiini Bookplus. Se voi myös lainata kirjastosta. Kyseinen ihminen on kirjoittanut omasta elämästään näkemisestään useita kirjoja... Niitä olen lukenut...

    • *ss*

      minä olen nähnyt murkkuikäisestä saakka tähän päivään (nyt yli 30v) enneunia. Ne tosin koskevat minun omaa elämääni. Pidän sitä "normaalina", osana minuun kuuluvana. Nyt tätä palettiani täydentää lahjaksi saamani oraakkeli (käyttänee universaalia energiaa). Elämä on mielnekiintoista.

      • käsi v

        Mitä kumma on tuo lahjaksi saamasi oraakkeli joka arvelujesi mukaan käyttää universaalia energiaa? Mitä se tekee?


    • joooopa.joo

      Tieteellisesti ja rationaalisesti ajattelevat ihmiset ilmeisesti useimmiten suhtatuvat intuitioon jonkun verran kriittisesti. Tosin ehkä tiedesuuntautuneiden ihmisten mielestä intuitiokin voi olla joko enemmän naiivinluonteinen tai sitten kouliintuneempi. Äkkiä vaan laitan tähän kaksi vastakkaiselta tuntuvaa lainausta intuitiosta tieteen läheisissä asioissa:


      "Nobel-palkitun psykologin Daniel Kahnemanin käsittein aivojen nopea intuitiivinen ajattelujärjestelmä hallitsee hidasta analyyttistä ajattelujärjestelmää, jota ilman evoluution huomaaminen on toivotonta. Lyhyesti sanottuna tunteet hallitsevat järkeä.

      Tunteidensa vallassa olevien aikuisten lisäksi lapset uskovat herkästi elämän olevan luomisen eikä evoluution tulosta. Psykologi Margaret Evansin tutkimuksessa 8-10-vuotiaiden usko luomiseen ei selittynyt heidän vanhempiensa käsityksellä elämän historiasta. Lasten kypsymättömissä aivoissa analyyttinen ajattelujärjestelmä eli järki jää aikuisia useammin intuitiivisen järjestelmän eli tunteiden jalkoihin."

      https://www.tiede.fi/blogit/rajankayntia/miksi_evoluutioon_on_vaikea_uskoa


      "Enqvistin mukaan osa fyysikoista ratkaisee vaikean ongelman matematisoiden sen ja laskien sitten tarvittavat laskut. Heidän päänsä toimii kuin inhimillinen tietokone, joka etenee algoritmin mukaisesti virheettömästi lähtöruudusta lopputulokseen asti. Parhaimpia ovat hänen mukaansa kuitenkin Feynmanin kaltaiset, intuitiivisesti etenevät tutkijat."


      https://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/02/03/nobel-tarinoita-7-richard-feynman-fysiikan-sakenoivin-persoona-joka-haikaisi?ref=ohj-articles

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      333
      2909
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      106
      2194
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1630
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1154
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1042
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      993
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      950
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      148
      934
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      852
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      41
      763
    Aihe