Aihe

Sairaanhoitoalalla olevia?

Bipomies

Olen ollut jo monta kuukautta sairauslomalla masennuksen takia. Kaksisuuntainen mielialahäiriö on todettu viime talvena. Kaipaisin vertaistukea muilta samantapaisessa tilanteessa olleilta. Miten olet selvinnyt takaisin töihin? Miten työkaverit ovat suhtautuneet?
t. mielenterveyshoitaja

16

472

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • mietihän toinenkin kerta

   Tästä on ketjuja täällä vaikka kuinka. Omakohtainen kokemus:
   ammatillinen itsemurha mennä mt sairauksista puhumaan hoitoalalla.

   Minä en ole saanut työnantajalle mitään, enkä tth:saa.

   Niin kauan, kun hoidan työni eikä sairauslomia ole, en koe tarvetta olla avoin.

   • hvgrt

    Missäpäin näitä ko. asiaa koskettaneita ketjuja on ollut...usein palstaa lukeneena en muistaakseni ole kovinkaan laajaa käsittelelyyn asiasta törmännyt...


   • sssssss
    hvgrt kirjoitti:

    Missäpäin näitä ko. asiaa koskettaneita ketjuja on ollut...usein palstaa lukeneena en muistaakseni ole kovinkaan laajaa käsittelelyyn asiasta törmännyt...

    Aivan. Mitä sillä on väliä, vaikka täällä olis tuhat samaa asiaa koskevaa ketjua. Eihän näitä ole pakko lukea "mietihän toinenkin kerta".


  • 44444444414

   tässä sairaanhoitaja ja kuntoutustuella. Todennäköisintä on se , että eläke edessä.

  • Bipomies

   Moi 44444444414! Huvittaisko sua jutella? En tunne ollenkaan muita, jotka ovat vastaavassa tilanteessa. Ehdin olemaan töissä pari vuotta ennen kuin sain diagnoosin. Haluaisin palata töihin ensi keväänä, mutta tällä hetkellä en todellakaan ole työkykyinen.

   • Saana

    Itse myös hoitoalalla töissä, tällä hetkellä kuntoutustuella. Välillä olen yrittänyt olla töissä, mutta liian raskasta on. Kaksivuorotyö saati sitten kolmivuorotyö ei sovi ollenkaan. Heti unirytmi menee sekaisin ja sen seurauksena järkyttävä unettomuus kierre. Voin sanoa omasta kokemuksesta, että hoitoala ei kaksisuuntaiselle sovi. Mutta, jos menet takaisin töihin, sinuna en kertoisi työkavereille.


  • ei enää hoitoalalle

   Mä olen entinen sh. Mulle työterveydestä sanoivat vaan että hae ammatillista kuntoutusta. Sinne sitten B lausunto mukaan ja sain niiltä päätöksen. Tukivat uudelleen koulutusta ja nyt opiskelen vähän vähemmän ihmishenkiä vaativaan työhön eli kirjanpitäjäksi. Kun en aikoinani ammatillisen kuntoutuksen päätöksen saatuani tiennyt mitä tehdä, ja sanoin sen eläkeyhtiölle niin sain eläkeyhtiön maksaman "oman " valmentajan katjannoposelta. Se oli ihan ok ja varsin apua sieltä sai. Itsellä olo helpotti kun sai entiset hommat jättää ja voi jatkossa tehdä vaan päivävuoroja.

  • uudelleen koulutus

   Minä olin reilun 10v hoitoalalla. Työnteosta varsinkin erityistä tarkkuutta vaativasta lääkehoidosta ei loppuaikana tullut mitään en jaksanut enää keskittyä tarpeeksi ja hoitoala sai jäädä. Luin itseni putkimieheksi, mutta ei piruvie keskittyminen meinaa riittää siihenkään hommaan. Työkokeilu paperit olisi voimassa tammikuun puoliväliin en vain tiedä mihin hakeutuisi.

  • ei enää hoitoalalle

   Kannattaa pyytää, jos pääset myös noposelle, niin saat jonkun valmentajan jonka kanssa miettiä mitä kannattais tehdä tulevaisuudessa. Ei niistä ainakaan haittaa ole. Eläkeyhtiö maksaa palvelun, on sulle ilmainen. Noposella oli mun mielestä toimi paikkoja kymmeniä ympäriinsä.

   • uudelleen koulutus

    Katsoin just minulla sellainen yhteyshenkilö kuin Marja Ukkonen ja se neuvoi kesällä kun sain tämän päätöksen että paikka pitäisi hommata itse, mutta mistä ihmeestä? on se vähän noloa mennä summamutikassa johonkin yritykseen noiden papereitten kanssa, että hei minulla olisi tällainen juttu... Kiitos vinkistä taidan kysyä tuota Noposta jos sillä kerran on paikkojakin valmiina:-)


   • sgyhui

    Mä olin noposella alkuvuodesta, just loppui. Samat diagnoosit ja nyt opiskelen uutta ammattia oppisopimuksella.


  • Bipomies

   Mietin, että olenko muuttunut tosiaan ihmisenä niin paljon saatuani ensimmäisen manian ja kaksisuuntaisen diagnoosin? Olen kuitenkin aiemmin selvinnyt työstäni kohtalaisesti eikä yövuorotkaan ole olleet ongelmallisia.

   • uudelleen koulutus

    Olin kanssa todella pidetty ja hyvä työssäni, pidin myös itse työstäni. Työskentelin akuuttihoidon sektorilla. Sairauden ensioireita alkoi ilmetä noin 30vuotiaana. Vuorotyö nakersi kokoajan Väsyin ja alkoi tulla vaihtelevia jaksoja. Sitten alkoi ilmetä huolimattomuutta jonka sain jotenkin peiteltyä. Virheet lääkkeenjaossa kasvoi onneksi ne tarkastettiin. Väsyin kokoajan lisää ja tarkkaavaisuus heikkeni entisestään esim perusliuos-k:n sijaan saattoi jollain tippua ringer ym... Meinasimpa joltain vetäistä katetrinkin ballonkeineen. Aloin olla vaaraksi potilaille. Havahduin kunnolla kun eräs iltavuoro tiputin i.v zinacefin väärälle potilaalle. Luojan kiitos hänellä ei ollut lääkeaine allergioita ja oli muutenkin mukava ja ymmärtäväinen potilas. Mutta siihen puhalsin pelin poikki jäin sairauslomalle ja lopetin koko urani terveydenhuoltoalalla. Entiselleni en ole tullut ja olen myös alkanut pikkuhiljaa hyväksyä sen.


  • hoitoalaatämäkin

   Varhaiskasvatuksen parissa minä. Ärsyynnyin helposti ja mietin työasioita vuorokaudet ympäriinsä. Unohtelin lasten nimiä. Kuntoutustuella olen nyt. Työkokeilu myös varhaiskasvatuksen parissa, vaikka itse olen sitä mieltä ettei ala enää minulle sovi. En vain tiedä mitä opiskella.

  • Se1ja

   Näissä asioissa just tuo ammatillisen kuntoutuksen omavalmentaja on hyvä juttu. Itse voin suositella Noposta, olin heillä Jyväskylässä ja pääsin oppisopimuksella opiskelemaan kaupallista alaa.

  • sisarhentooneen

   Mulla ihan sama juttu ja työantajasta ei mitään tukea, Onneksi täältä voi löytää jotain apua itselle että tietää mitä voi pyytää

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   198
   15402
  2. Taksinkuljettaja Niina Syrjäläinen (Ristiinasta)

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33ec61ee-a6fb-4422-8ecc-982c68a91196 Viimeinen havainto eilen tiistailta n.17:48. Kadonnut kotoaan tilataksin kans
   Kadonneet ihmiset
   141
   13269
  3. Notta ny se on tuloos! Sinimustat rekisteröityy puolueeksi.

   Vanhat hyvät ajat palaavat. Joukko ultra-isänmaallisia ovat perustamassa uutta puoluetta. Työnimenä on nyt Sinimustat. Nyt tulee vihervasemmistolaisel
   Maailman menoa
   616
   8826
  4. Huomio ! Huomio !

   HUOMIO HUOMIO HUOMIO Niina Syrjäläinen ja Taksi auto rek SNS-438 on kadoksissa. Nina ja hänen taksiautonsa katosivat Ristiinassa: ”Huoli on suuri” –
   Mikkeli
   130
   5803
  5. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   321
   5442