Niveltulehdus

Guy69-

Turistiripulin jälkitautina tuli sitten niveltulehdus. Polvi ja lonkka sen verran kipeitä, että ilman särkylääkkeitä ei pärjää. Olisiko jakaa kokemuksia aiheesta? Voiko niveltulehdus levitä muihinkin niveliin? Mitä lääkkeitä käytätte? Ilmeisesti alkuun tarjotaan vain tulehduskipulääkkeitä; miksi ei suoraan esim. reumalääkkeitä? Kauanko oma niveltulehduksesi on kestänyt? Ilmeisesti useita kuukausia on ihan normaalia; onko kroonistuminen kuinka yleistä? Onko vaikkapa ruokavaliolla lääkkeiden lisäksi jotain merkitystä?

27

2805

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ravinnolla on merkit

      Nykylääketieteessä tutkitaan vain lääkkeitä, jotka voidaan patentoida ja jotka tuovat rahaa.

      Suomi on täysin kehitysmaa, kun ennaltaehkäistään tai hoidetaan eri sairauksia ravinnolla ja korjaamalla ravintoainepuutokset. Niinpä lääkärikoulutuksessa onkin pitkään, siihen sisältyvässä yhden opintoviikon laajuisessa ravitsemustieteen osiossa käytetty Diabetesliiton ja Leipätiedotus ry:n kustantamaa virallista ravitsemusoppia, jolle ei ole vaihtoehtoa. Vastavirtaa kulkevia tutkijoita ja lääkäreitä on pidetty tärähtäneinä kummajaisina ja vastuuttomina kansankiihottajina.

      Tuloksekkainta terveydenhuoltoa on ennaltaehkäisevä. On harmillista, että julkisuudessa levitetään mm. THL:n toimesta yksipuolista ja perätöntä tietoa ravinnosta ja ravintolisistä aiheuttaen sekaannusta ja turhaa huolta kuluttajien keskuudessa.

      Koululääketieteellä on paikkansa, mutta niin kauan kun ravitsemuksen ja kokonaisvaltaisen hoidon merkitystä ihmisen hyvinvoinnille ei tunnusteta, ovat koululääketieteen lääkärit melko kyvyttömiä auttamaan ihmisiä lukuisissa eri sairauksissa ja siten tuleekin hoidetuksi vain oireita.


      [44.17] Reaktiivinen niveltulehdus: syntymekanismi, aiheuttavat tekijät, genetiikka, ravinnon merkitys, suolisto, mahdollinen antibioottihoito.
      https://soundcloud.com/helsinki-paleo/helsinki-paleo-podcast-21


      Lääkäri Rauli Mäkelä sanoo, että funktionaalisella lääketieteellä on reumasairauksien hoidossa käytettävänään aivan samanlaiset perustyökalut kuin monissa muissakin kroonisissa sairauksissa. Aivan ensimmäiseksi hän tarkistaa reumapotilaansa ruokavalion.
      http://terveyshymy.fi/artikkelit/laakari-rauli-makela-reumasairauksia-voi-hoitaa-luonnonmukaisesti

      Funktionaalisen lääketieteen keinoin muun muassa reumaatikkoja, astmaatikkoja ja suolisto-ongelmaisia parantava lääkäri arvostelee kollegoitaan. Moni sairaus olisi hoidettavissa, jos ruokavalion osuus niihin myönnettäisiin ja tutkittaisiin.

      – Reumalääkkeet ovat periaatteessa melkoisen myrkyllisiä. On valtava voitto, jos potilas pääsee niistä eroon. Funktionaalisen lääketieteen keinoin tämä usein onnistuu. Potilaat itsekin sanovat voivansa tällä hoidolla selvästi paremmin ja terveemmin, Rauli Mäkelä sanoo.

      – Mutta suolistosairauksien poliklinikoiden "viisaat" lääkärit vastaavat sanomalla, että ruokavaliolla ei ole mitään merkitystä! Tämä on aivan hirveää, Mäkelä sanoo.
      http://www.studio55.fi/hyvaolo/artikkeli.shtml/1624947/astman-reuman-suolisto-ongelmien-takana-ruokavalio---laakarit-antavat-vaaraa-tietoa

      Autoimmuunisairauksia on Suomessa tuplasti enemmän kuin 20 vuotta sitten. Lääkäri Olli Sovijärvi pitää yhtenä vaikuttavana tekijänä suomalaisen yhteiskunnan pyörimistä teollisuuden luomien, leivän ja maidon myyntiä edistävien sääntöjen ympärillä. Sovijärven mielestä ihmisiä systemaattisesti aivopestään ja harhaanjohdetaan.
      http://www.studio55.fi/hyvaolo/artikkeli.shtml/1721445/laakari-autoimmuunisairauksien-kasvu-osin-suomalaisen-teollisuuden-tukemisen-ja-aivopesun-seurausta

      Studio55.fi-lähetyksessä puhutaan Suomessa yhä yleisemmistä autoimmuunisairauksista lääkäri Olli Sovijärven kanssa. Autoimmuunisairauksiin kuuluu muun muassa kilpirauhasen tulehdus, haavainen paksusuolentulehdus, ykköstyypin diabetes, Crohnin tauti, nivelreuma, MS-tauti, psoriasis ja keliakia.
      http://www.katsomo.fi/?progId=170109 (kesto 30min)

    • ravinnolla on merkit

      Nivelreuman nykyaikainen hoito!
      http://www.raikasweb.com/nivelreuman-nykyaikainen-hoito

      Reumaa ja niveltulehduksia sairastaa lähes 100 000 suomalaista. Perinteisen lääketieteen rinnalle on kehitelty monipuolisia luonnonmukaisia hoitomuotoja, jotka ovat kaikkien ulottuvilla. Ne ovat turvallisia ja myrkyttömiä tavanomaisiin hoitomuotoihin verrattuna.
      http://kirja.elisa.fi/ekirja/reuma-ja-niveltulehdukset-luonnonmukainen-hoito

      Jos jopa kolmasosa suomalaisista kärsii vatsa- ja suolisto-oireista tai muista ongelmista joissa viljojen välttäminen auttaa, niin sinä voit olla niistä yksi. Lisäksi viljojen gluteiini (vehnä, ruis ja ohra), peruna sekä maito tuottavat limaa elimistöön, joka pahentaa allergioita, astmaa, infektioita, lasten korvatulehduksia ja reuman oireita.
      http://personal.inet.fi/koti/remeli/viljat.htm

      Maitotuotteet ovat monella yksi keskeisistä syistä suolisto-oireisiin, allergioihin, astmaoireisiin sekä erilaisiin iho-ongelmiin. Maitotuotteiden eliminointi helpottaa usein näitä oireita, ja moni vuosia oireista kärsinyt pääsee pysyvästi eroon sekä ongelmasta että lääkityksestä. Lisäksi maitotuotteet keräävät limaa ja ovat usein merkittävänä tekijänä kroonisissa ylähengitystieinfektioissa.
      http://personal.inet.fi/koti/remeli/kalsium.htm

      D-vitamiini ylläpitää immuniteettia ja estää monia vakavia autoimmuunisairauksia kuten reumatauteja, tulehduksellisia suolistosairauksia, ykköstyypin diabetesta ja MS-tautia. D-vitamiini torjuu myös monia syöpälajeja ja erityisesti rinta-, eturauhas- ja paksusuolisyöpiä.
      http://terveyshymy.fi/artikkelit/d-vitamiinin-puutos-on-suuri-terveysriski

      Riittävä D-vitamiinin saanti ja reumataudit:
      http://www.vitamindwiki.com/tiki-index.php?page=Rheumatoid Arthritis&redirectpage=

      Uusi ruotsalainen 7,5 vuotta kestänyt seurantatutkimus viittaa siihen, että kalan rasvahapot vähentävät hyvin nivelreumaan sairastumisen riskiä. Päivittäin vähintään 210 mg kalan pitkäketjuisia omega-3-rasvahappoja pitkäaikaisesti saaneilla oli puolta pienempi nivelreumaan sairastumisen riski.
      http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23940215

    • 44 2013

      Miksi nivelreumaa sairastavien sydäntautiriski on suurentunut?
      Suurin osa nivelreumaan liittyvästä suurentuneesta kuolleisuudesta on sydän- ja verisuonisairauksien aiheuttamaa. Nivelreumaan liittyy väestötasoon nähden 1,5-4-kertainen riski sairastua näihin tauteihin (1), ja perinteiset riskitekijät selittävät siitä vain osan. Reumalääkkeet ja reuman tehokas hoito vähentävät riskiä - toisin kuin aiemmin luultiin. Esimerkiksi metotreksaattihoidon on osoitettu vähentävän nivelreumaa sairastavien kuolleisuutta joissain tutkimuksissa jopa 60 %, ja tämä selittyy pitkälti juuri sydän- ja verisuonisairauksien aiheuttamien kuolemantapauksien vähenemisellä (2).
      Nivelreumaa sairastavien elimistössä on pysyvästi aktivoitunut tulehdusreaktio. Vaikka nivelreumapotilaiden sepelvaltimoissa ateroskleroottisten leesioiden määrä ei olekaan suurempi kuin verrokeilla, valtimon seinämässä on enemmän tulehdusta ja hauraita eli repeämäalttiita plakkeja (3). Tämä viittaa tulehduksen keskeiseen merkitykseen sydän- ja verisuonisairauksien synnyssä, samoin kuin tuore tanskalaistutkimus, jossa tulehduskipulääkkeiden käyttöön liittyvä sydän- ja verisuonisairauksien riski oli reumaa sairastavilla pienempi kuin verrokeilla (4). Reumapotilailla tulehduskipulääkkeiden tulehdusta hillitsevät ominaisuudet voivat siis osittain kumota näiden lääkkeiden riskiä lisäävän vaikutuksen.
      Nivelreumaa sairastavilla monien tulehdusta aiheuttavien sytokiinien pitoisuudet ovat suurentuneet. Näistä erityisesti TNF-α, IL-6 ja IL-17 on yhdistetty aterotromboosin patogeneesiin, sillä ne aiheuttavat endoteelin toiminnan häiriintymistä ja adheesiomolekyylien ilmentymistä endoteelin pinnalla (5). Erityisen mielenkiintoinen havainto on se, että reumatekijä on itsenäinen sydän- ja verisuonisairauksien riskitekijä niilläkin henkilöillä, joilla ei ole reumaa (6). Tuoreessa tutkimuksessa löydettiin tulehtuneesta plakista sitrullinoituneita proteiineja. Onkin mahdollista, että reumassa esiintyvät sitrulliinipeptidivasta-aineet tunnistavat sitrullinoituneita proteiineja verisuonen seinämässä ja tämä johtaa tulehduksen lisääntymiseen (7).
      Tulehdus vaikuttaa myös rasva-aineenvaihduntaan, joskin suhde on monimutkainen. Tuoreessa tutkimuksessa todettiin paradoksaalisesti, että mitä pienempi LDL-kolesterolitaso nivelreumaa sairastavilla oli, sitä suurempi riski heillä oli sairastua sydän- ja verisuonisairauksiin (8). Koska tulehdus pienentää LDL-kolesterolitasoa, havainto viittaa siihen, että matala LDL-taso reumaa sairastavalla on merkki meneillään olevasta aktiivisesta tulehduksesta, joka on itsessään voimakas aterotromboosin riskitekijä. Reumapotilailla suurentunut seerumin amyloidi A:n (SAA) pitoisuus vaikuttaa haitallisesti lipidiaineenvaihduntaan siten, että SAA sitoutuu voimakkaasti HDL-hiukkasiin ja vähentää niiden kykyä estää ateroskleroosin kehittymistä. Reumapotilaan ja metabolista oireyhtymää sairastavien potilaiden dyslipidemiat muistuttavatkin paljon toisiaan. Molempiin tautitiloihin liittyvä tulehduskomponentti selittää ainakin osan tästä yhtäläisyydestä.
      Nivelreumaa sairastavan kaikki sydän- ja verisuonisairauksien perinteiset riskitekijät on tärkeää pyrkiä minimoimaan. On myös ensiarvoisen tärkeää, että reumasairautta hoidetaan mahdollisimman tehokkaasti. Tulehduksen hillitseminen on olennaista sekä potilaiden toimintakyvyn säilyttämisen kannalta että sydän- ja verisuonisairauksien riskin pienentämiseksi.

    • Trexan toimii

      Sain itsekin reaktiivisen niveltulehduksen ulkomailla kärsityn rankan vatsataudin seurauksena josta on nyt jo yli vuosi aikaa. Niveltulehdus jyllää edelleen mutta alkaa onneksi helpottaa kun sopiva lääkitys on löytynyt. Minulla alkoi yhdestä nivelestä ja ihan varoittamatta levisi myös polveen, lonkkaan ja sormiin. Sormet olivat niin turvoksissa ettei kättä saanut nyrkkiin puristettua. Myös kivut olivat niin kovat ettei kävelystäkään tullut yhtään mitään.

      Kokeilin vuoden aikana oikeastaan kaikki mahdolliset lisäravinteet mutta apua niistä en saanut. Muutin myös ruokavalioni gluteiinittomaksi ja maidottomaksi ja voin sanoa että omalla kohdallani ei tuolla kuuden kuukauden kokeilulla ollut yhtään mitään vaikutusta kipuihin.

      Vasta yhdistelmä lääkityksellä kortisoni 20mg/pvä trexan 20mg/vk sain tulehduksen kuriin ja turvotus ja kivut alkoivat hävitä.

      Tälläkin palstalla jotkut hörhöt haukkuvat kaikki lääkkeet ja lääkärit suoraan paholaisesta tulleiksi mutta heitä ei todellakaan kannata kuunnella. On aivan absurdia väittää että terveen ihmisen äkillisesti puhjennut tulehdustila nivelissä johtuu maitotuotteista jne kun on todettu että tulehdus johtuu vatsainfektion tai esim klamydian jälkitaudista. Siihen ei paljon d-vitamiinit ja muut kukkaiskonstit auta.

      • Guy69-

        Onko trexanilla ja kortisonilla sivuvaikutuksia? Eikö kortisoni ole pitkän päälle ongelmallinen? Paljonko menee lääkkeisiin rahaa? Minulla on polvi ja lonkka kipeä; mutta siis voi siirtyä myös muihin niveliin? Käsittääkseni alkuun lääkitään vain tulehduskipulääkkeillä; olisiko sairauden hoidon kannalta hyötyä aloittaa heti alusta esim noilla trexanilla ja kortisonilla? Kyselen siksi, että ensi viikolla reumalääkärille aika ja ois hyvä tietää etukäteen asioita, jotta osaa kysellä. Huvittavin oli viime viikkoinen käynti ortopedillä; tarkoituksena oli ottaa polvesta nestettä pois ja antaa kortisonipiikki. Ortopedi sanoi, ettei ole niveltulehdus vaikka koetulokset kertoi muuta. Diagnoosiksi tuli "mikä lie"! Ja jatkohoidoksi, otetaan magneettikuva jos (kun) pahenee


    • 3+5

      Onko trexanilla ja kortisonilla sivuvaikutuksia?

      On.

      Eikö kortisoni ole pitkän päälle ongelmallinen?

      On


      Paljonko menee lääkkeisiin rahaa?

      Paljon.

      Minulla on polvi ja lonkka kipeä; mutta siis voi siirtyä myös muihin niveliin?

      Kyllä.

      Kannattaa ottaa ravitsemushoito käkeiden rinnalle, jotta tulehdus saadaan mahdollisimman nopesti laskemaan.


      Vaatikaa parempaa, vaatikaa yksilöityä hoitoa ja älkää uskoko sitä mitä on toitotettu 30 vuoden ajan. Elämän merkitys on kehittyä, liikkua eteenpäin ja leikkiä. Jokainen sekunti on uusi alku. Pysähtyminen, jämähtäminen ja vanhojen mallien toistaminen ei ole koskaan tuonut mitään kehittävää ja uutta ihmisten kasvavaan tietoisuuteen.

      • Trexan toimii

        Mistä käkeistä taas täällä selität.

        Trexan- ja kortisonikuuri ei maksa kuin pari kolmekymppiä kolmen kuukauden välein jos niitä edes noin pitkään tarvitsee syödä. Toivottavasti ei. Haittavaikutuksia on mutta tulehdus on hyvä hoitaa alussa kunnon lääkityksellä pois ettei se johda nivelten tuhoutumiseen.

        Sitten kun tulehdustila on voitettu voidaan lääkitystä pienentää ja lopulta lopettaa kokonaan. Tässä vaiheessa hoitoa lisäravinteista voi olla apua hoidon tukena. Myös terveellinen vähähiilihydraattinen ruokavalio auttaa. Tämä siis oman kokemukseni mukaan.


    • kokonaisuus toimii
      • Guy69-

        Millaisia omakohtaisia kokemuksia sinulla on? Miksi muuten viestittelet koko ajan uudella nicillä?


      • 98598598598
        Guy69- kirjoitti:

        Millaisia omakohtaisia kokemuksia sinulla on? Miksi muuten viestittelet koko ajan uudella nicillä?

        Ruokavaliota kannattaa ehdottomasti kokeilla kaikkiin nivelvaivoihin. Nimimerkillä
        'ravinnolla on merkit' kirjoitetussa viestissä yllä on erittäin hyviä ehdotuksia.


      • kokonaisuus toimii
        Guy69- kirjoitti:

        Millaisia omakohtaisia kokemuksia sinulla on? Miksi muuten viestittelet koko ajan uudella nicillä?

        Viljoilla läks tulehdus.

        En muista, mitä nimimerrkiä oon käyttäny.

        Ja uskon todellakin lääkäreitä, jotka ovat saaneet tuhansia potilaita oireettomaksi.

        http://personal.inet.fi/koti/remeli/reuma.htm


      • Lähtikö oikeasti?
        kokonaisuus toimii kirjoitti:

        Viljoilla läks tulehdus.

        En muista, mitä nimimerrkiä oon käyttäny.

        Ja uskon todellakin lääkäreitä, jotka ovat saaneet tuhansia potilaita oireettomaksi.

        http://personal.inet.fi/koti/remeli/reuma.htm

        Kerro tarkemmin. Kauanko olit ollut sairas ja minkälaisia vaivoja? Mitä lääkkeitä söit ja kuinka nopeasti viljojen poisjättämisen jälkeen pääsit lääkkeistä ja kivuista eroon?


      • kokonaisuus toimii
        Lähtikö oikeasti? kirjoitti:

        Kerro tarkemmin. Kauanko olit ollut sairas ja minkälaisia vaivoja? Mitä lääkkeitä söit ja kuinka nopeasti viljojen poisjättämisen jälkeen pääsit lääkkeistä ja kivuista eroon?

        Diagnoosin jälkeen sain ravinto-ohjeet.

        Söin trexania.

        Joku kuukausi siinä meni.

        Oireet saa kyllä takasin, jos haluaa.

        Nää on yksilöllisiä juttuja eli sun pitää kokeilla, mkä sulle sopii.


    • gluteenitonta kiitos

      Gluteeniton ruokavalio on auttanut minulla valtavasti. Kivut, tulehdus ja jäykkyys ovat poissa. Kadun eniten sitä, että aikoinaan aloitin Trexanin. Sitä ei nimittäin niin vaan lopeteta. Minulla kivut ja tulehdus palaavat välittömästi jos yritän edes vähän vähentää annosta. Jos et ole vielä aloittanut reumalääkitystä, kannattaa vielä kerran harkita. Viikossa huomaat viimeistään onko gluteenittomasta apua. Itse huomasin jo päivässä.

      • kokonaisuus toimii

        Meillä hyvä ja kattava työterveys, jota ei ole kaikilla. Jopa lekurit inhettelee, kun meillä on niin kattava se.

        Yleislekurille pääsee samana päivänä ja erikoislääkärille seuraavana.

        Joten sain heti diagnoosin eikä päässyt tulehdus leviämään ja kroonistumaan.


      • gulteiinitonta tänne

        Jos päivässä huomasit tulehduksen häviävän niin ei sulla kyllä kauhean paha tauti ole ollut! Mulla on niveltulehdus sellainen että vasemman jalan varpaat ovat sen näköiset että olisi jäänyt tiejyrän alle enkä pysty kävelemään ilman keppiä. Si-nivelet ovat myös tulehtuneet, polvet täynnä nestettä. Sormet niin turpeat etten saa kättä nyrkkiin. Kivut ei lähde vaikka otin aamulla 240mg arcoxiaa ja 40mg kortisonia. Niin gluteiinittomalla olen ollut nyt toista kuukautta...


      • somehope
        gulteiinitonta tänne kirjoitti:

        Jos päivässä huomasit tulehduksen häviävän niin ei sulla kyllä kauhean paha tauti ole ollut! Mulla on niveltulehdus sellainen että vasemman jalan varpaat ovat sen näköiset että olisi jäänyt tiejyrän alle enkä pysty kävelemään ilman keppiä. Si-nivelet ovat myös tulehtuneet, polvet täynnä nestettä. Sormet niin turpeat etten saa kättä nyrkkiin. Kivut ei lähde vaikka otin aamulla 240mg arcoxiaa ja 40mg kortisonia. Niin gluteiinittomalla olen ollut nyt toista kuukautta...

        Minulla lääkärin mukaan pelkästään nivelreuma ja varsin alkuvaiheessa sekin, tosin muuttui yllättäen aika aggressiivisesti eteneväksi ja jotenkin epäilen että saattoi olla myös nivelreumaa. Jätin kaikki maitotuotteet pois samalla kertaa gluteiinipitoisten viljojen kanssa. Oireet kadonneet miltei tyystin. Vaikutus alkoi näkyä muutaman päivän sisällä turvotuksen vähenemisenä ja seuraavien viikkojen kuluessa kipuilu ja jäykistyminen vähitellen hellitti. Nivelet pysyi aristavina melko pitkään ja pahiten turvonnut on edelleen vähän arka, mutta ilmiselvästi parantumassa.


      • somehope
        somehope kirjoitti:

        Minulla lääkärin mukaan pelkästään nivelreuma ja varsin alkuvaiheessa sekin, tosin muuttui yllättäen aika aggressiivisesti eteneväksi ja jotenkin epäilen että saattoi olla myös nivelreumaa. Jätin kaikki maitotuotteet pois samalla kertaa gluteiinipitoisten viljojen kanssa. Oireet kadonneet miltei tyystin. Vaikutus alkoi näkyä muutaman päivän sisällä turvotuksen vähenemisenä ja seuraavien viikkojen kuluessa kipuilu ja jäykistyminen vähitellen hellitti. Nivelet pysyi aristavina melko pitkään ja pahiten turvonnut on edelleen vähän arka, mutta ilmiselvästi parantumassa.

        Korjaus edelliseen, on siis todettu nivelrikko, ei tuplareuma.


    • 4+4

      Fibromyalgia, kihti, nivelreuma, polymyalgia rheumatica ja muut reumataudit ovat nykyään kovaa muotia, ainakin lääkemyyntitilastojen mukaan. Maailman kolme eniten myytyä lääkettä (Humira, Remicade, ja Enbrel) ovat kaikki TNF-solumyrkkyjä reumaan ja syöpään, ja niiden yhteenlaskettu myynti maailmalla oli vuonna 2012 peräti 25 miljardia dollaria. Sija 4. meni vahingossa astmalääkkeelle, mutta sijan 5. valloitti taas Rituxan jota popsitaan nivelreumaan ja syöpään. Solunsalpaaminen on siis tuottavaa bisnestä.

      http://blogit.iltalehti.fi/christer-sundqvist/2013/11/18/fibromyalgia-iskee-oletko-valmis-kipuun/#comment-2421

      • 3+3=0

        Oletko dille sitä mieltä, että sairaat ihmiset syövät turhaan kalliita lääkkeitä? solunsalpaajalääkkeiden sivuoireet on jotain helvetillistä. En usko , että kukaan huvikseen noita syö!!!


      • Jukkapoikapoks

        Tää kaveri vaan jaksaa huudella näitä juttuja foliohattu päässä. Valot päälle!


    • Mulle riitti

      On se kummallista, että näitä lääkkeidenkieltäjiä kaikilla palstoilla riittää. Itse olen kokeillut kaiken mahdollisen ravintoon liittyvän ja edelleen vaan on reaktiivinen niveltulehdus ja pakko käyttää lääkkeitä.

      Reumalääkäri kehotti olemaan ilman lihaa, no, olen ollut, jo vuosia. Suosi kasviksia, vältä gluteenia, ei maitoa, ota maitohappokapseleita, muista d-vitamiini, syö superfoodia ja muista rasvainen kala, ajattele positiivisesti. Ei voi väittää, ettenkö olisi tehnyt kaikki temput ja välttänyt tai syönyt kaikkia pöperöitä, mitä joku keksii suositella. Reuma on ja pysyy. Piste.

      • somehope

        Se vihonviimeinen temppu mitä voi kokeilla, on alkaa riisipaastolle, jolloin syödään pelkästään höyrytettyä suolalla maustettua riisiä, eikä mitään muuta, vetttä saa juoda lisäksi. Ei sitä tietenkään hyödytä pitää kovin pitkään, vaan muutamassa päivässä pitäisi olla jo merkkejä havaittavissa, jos on ollakseen.


    • Mulle riitti

      Lisään edelliseen, että lihan jättämisestä huomasin ainoan konkreettisen hyödyn. Kortisonikuureja en ole sen jälkeen tarvinnut, nivelpistoksia silloin tällöin kylläkin.

      En usko siihen, että olisi jokin yksiselitteinen keino, jolla reuma "paranisi". Meidän kaikkien vastustuskyky on ihan uniikki ja koska reuma on autoimmuunisairaus, sen oireita lieventää tai pahentaa jokaisella eri asiat. En ollenkaan mainosta lihan jättämistä ruokavaliosta, se nyt vaan on ainoa, josta itse huomasin hyödyn. Ainakin väliaikaisen, jos ei muuta.

    • näin kävi

      Mulla pysähtyi ja meni oireettomaksi nivelrikko ruokavalion muutoksella.

      Eli kyllä se on todellista.

      • Mulle kävi

        toisin. Ruokavaliolla ei ollut mitään vaikutusta.


    • Itselläni hoidettiin niveltulehdusta eka buranalla ja parilla kortisonipiikillä. Oireet helpotti vähäsen, mutta kuitenkin olivat melko pahoina polvissa. Tämän jälkeen lähetettiin reumatologille ja sain diagnoosiksi nivelreuman. Lääkkeiksi sain kortisonia, trexania sekä salazopyriniä. Salazopyrinin lopetin kesken kun ajattelin että ihottumat ja kutinat johtuivat siitä, mutta näin ei sitten ollutkaan kun samat oireet jatkuivat edelleen. Salazopyrinin lopetuksella ei ollut vaikutusta huonontavasti joten ei siitä sitten apuakaan ollut.

      Jatkoin trexanilla ja kortisonilla, mutta aamujäykkyydet ja niveloireet eivät kadonneet, joten odotin että pääsen lääketutkimukseen, jossa pääsisin testaamaan jotain biologista lääkettä. Pääsin tutkimukseen jossa kerran viikossa pistettiin tosilitsumabia ihon alle kuuden kuukauden ajan. Tutkimuksen alussa en huomannut parantavaa vaikutusta, mutta tutkimuksen loppua kohden oireet alkoivat helpottamaan. En kuitenkaan tullut oireettomaksi,vaan turvotusta ja aristusta oli jalkojen sekä sormien nivelissä. Kuitenkin esimerkiksi aamujäykkyydet olivat vähentyneet. Tutkimuksen loputtua lääkäri mainitsi että tutkimuslääkkeen lopettamisen jälkeen oireet voivat pahentua. Viimeisin seurantakäynti olisi 8 viikon kuluttua.

      Ajattelin että otan selvää miten voin ruokavaliolla parantaa tautia, koska en halunnut että oireet palaisi yhtä viheliäinä takaisin. Kävin lainaamassa reumaa käsittelevän kirjan, jossa puhuttiin gluteenittoman ruokavalion puolesta sekä muista parantavista itsehoitojutuista. Aloitin gluteenittoman ruokavalion ehkä noin viikko sen jälkeen kun lopetin tutkimuslääkkeen käytön. En käynyt keliakiatesteissä sitä ennen.

      Huomasin että ihottumat ja kutinat joista aiemmin kerroin, hävisivät. Myös niveloireet ovat vähentyneet ja aamujäykkyyksiä ei ole ollenkaan. Esim. polvet jotka on ollu kaikista kipeimmät, on nyt lähes tulkoon täysin oireettomat. Kuitenkaan kaikki oireet eivät ole kadonneet, mutta kuitenkin selkeästi paremmat kuin aiemmin. Kortisonia syön 5mg noin 5-7 kertaa viikossa ja pyrin vähentämään käyttöä jos olo antaa myöden. Trexanin lopetin tutkimuksen aikana.

      Gluteenitonta ruokavaliota on nyt noin 7 viikkoa takana ja viimeisimmästä lääkepistoksesta lähes 8 viikkoa. En väitä että gluteenittomuus olisi vienyt niveloireet, kun tutkimuslääkkeellä saattaa olla vielä parantavaa vaikutusta. Kuitenkaan tutkimuksen loputtua oireet eivät ole tulleet takaisin vaan pikemminkin lähteneet, joten tulen varmasti jatkamaan gluteenittomuutta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1295
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1217
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1135
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      53
      828
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      75
      741
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      682
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      671
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      659
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      646
    Aihe