Kuolaimet kokeiluun

Rakasravurini

Elikkäs. Mulla on ex-ravuri ruuna joka kulkee oikeinpäin, ravaa nätisti ja laukka on sellaista kun pitää.. Tavoitteena olisi opettaa laukannosto ja laukkaamaan rauhallisesti kesään mennessä jotta kehtaisi mennä tunneille sen kanssa. Hevonen on kiltti mutta laukatessa innostuu ja lähtee käsistä ja melkein mikään ei auta. Kysyisin siis teiltä ehdotuksia esim kuolainten suhteen. Olen ratsastanut jo n.11 vuotta ja minulla on herkkä käsi. Seuraavaksi olisi kokeilussa olympiat mitkä olleet nyt käytössä niin kaksilla ohjilla. Ja haluaisin mielipiteitä rollereiden ja hackamorejen kokeilusta. PLUS Hevosella on tapana kärryillä ryöstää kun sillä ollaan ajettu(perus koppakärryillä)... Niin kertokaapas esim näistä.. Kokemuksia, vaikutuksia jne.
ELI hevonen puree kuolaimeen ja kiskoo pään alas ja täytyy olla ratsastajalla voimaa että saa pysähtymään.. Toivon nyt asiallisia vastauksia ja muistakin tavoista/kuolaimista tms saa kertoa/ehdottaa.. Näistä nyt haluaisin kokemuksia, vaikutuksia yms yms


ROLLERIT
http://www.horze.fi/Horze-Kuparirolleri/13080,fi_FI,pd.html

AJOKUOLAIMET (Nämä kiinnostaa kovasti)
http://www.horze.fi/Ajokuolaimet/drivingbits,fi_FI,sc.html

FULL CHEEK
http://www.horze.fi/Horze-full-cheek-kuolain/13065,fi_FI,pd.html

KUULAT
http://www.horze.fi/Horze-kuulakuolain/13713,fi_FI,pd.html

SPRENGER
http://www.horze.fi/Sprenger-Black-Training--kuolain/13176,fi_FI,pd.html

HACKAMORE
http://www.horze.fi/Horze-hackamore/13105,fi_FI,pd.html

REMONTTITURPAHIHNA



KIITOS ETUKÄTEEN: :)

6

2844

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -------------

      Olethan tarkistanut, että hevosella on hampaat kunnossa?
      Entä ymmärtääkö hevonen varmasti pidätteen merkityksen, oletko opettanut ääniavut?

      Ehdottomasti paras olisi mennä hevosen kanssa tunnille. Varsinkin alussa yksityistunti on paras, jotta et sotke muiden tuntia, mikäli hevonen ei pysy käsissä. Valmentajat on juuri sitä vrten, että he opettavat.

      11 vuotta ei ole mikään pitkä aika hevosten parissa ja varmasti tekisi hyvää, jos joku ammattilainen hieman katsoisi ettei kuitenkin omassa istunassa tai kädessäo ole vikaa. Samalla saisit ohjeita mikä kuolain olisi hyvä.



      Olympiaa, tai mitään muutakaan vipukuolainta, en käyttäisi ex-ravurilla. Vipukuolain ohjaa hevosen aina etupainoiseksi ja jo valmiiksi etupainoisella ex-ravurilla se on pelkästään huono asia. Etenkin jos laukannostot halutaan saada kuntoon, hevonen pitäisi saada ns. ylös, ei alas etupainoiseksi. Ylipäätänsä osaamattomalla hevosella kannattaisi pysyä niissä pehmeissä kuolaimissa. Jos hevonen ei toimi halutulla tavalla, ei ongelmaa korjata vahvemmilla kuolaimilla. Vahvoilla kuolaimilla saat hevosen ehkä pysähtymään, mutta et saa sitä ymmärtämään pidätteen merkitystä yhtään sen paremmin.

      Eli ehdottomasti hylkää ajatus noista ajokuolaimista ja hackamoreista, samoin heitä romukoppaan ne olympiat.


      Kuparirolleri on ihan hyvä vaihtoehto hevoselle, joka puree kuolaimeen. Se on ihan kokeilemisen arvoinen, mikäli hevonen oikeasti puree kiinni.

      Tuo Black Tanning kuolain on perusnivelkuolain, jonka materiaalina kupari ja malli erittäin ohut. En valitsisi noin ohutta kuolainta, ellei ole selkeä peruste siihen.

      Kuulakuolain (eli waterford) on sekin varsin vahva kuolain, mutta toisilla se toimii ihan kivasti. Riippuu aika pitkälti hevosesta, miten sopii. Tähän on myös vaikeampi purra kiinni, eli sinänsä voi olla hyvä juttu.

      Fullcheek auttaa lähinnä kääntämisessä. Tästä tuskin on hyötyä ryöstämiseen.



      Kannattaa myös huomata tuo suukappaleen malli. MOnelle hevoselle nivelkuolain ei sovi, vaan tökkää kitalakeen. TÄllöin kolmipala voi olla parempi.

      Kipu voi aiheuttaa sen, että hevonen ryöstää, joten jos olet nyt käyttänyt yksinivelistä suuosaa, suosittelen testaamaan kolmipalaa.

      • Aloittajaihanaravuri

        Voi kiitos näistä. :) Ajokuolainta lähinnä ajattelin kärryillä ajeluun enkä ratsastamiseen. Minulle ammattilainen suositteli näitä olympioita. :O Ja hampaat on juuri tarkistettu ja raspattu. :) Rollerit pistin tilaukseen, kolmipaloja ja kuulia täytyypi sitten kokeilla myös. :)) Yritän saadakkin laukat kuntoon että pääsen tuohon lähitallille ensi kesänä tunneille. :)


    • röllikkä

      nyt sellanen juttu ekaks että jumalauta ne perkeleen hackamoret on oikeesti mun mielestä rääkkäystä koska monikaan ei niitä osaa käyttää oikein!nehän painavat niskaan ja nenäään ja häiritsee nenän päällä ja samalla lailla kuolaimettomat vetävät alaleuasta ja painavat sitten sieltä niitä ei ainakaan kannattas oikeesti laittaaa!!!munkin lämppärillä aluks oli kunnes tajusin kuinka paskat ne ovat!mutta tämähän on vain mun ja muutaman muun mielipide:)

      • rakasravurini

        Tässähän mulla oli vaan tarkotuksena kysellä että mitä kannattaa kokeilla. :)) Mutta hyvä kuulla sunkin mielipide niin tuskin niitä hackamoreja kokeilen. Entäs remonttiturpis?


    • ----

      En lähtisi turparemmiä vaihtamaan, ellei siihen ole ihan selkeää syytä, esim. hevonen oppinut heittämään kielen kuolaimen päälle tms.

      Uskon vahvasti, että tässkin tapauksessa vika on nimenomaan hevosen koulutuksessa, eikä tällöin ongelmaa voi korjata vahvemmilla remmeillä/kuolaimilla eikä varsinkaan aiheuttamalla hevoselle kipua tai ahdistusta.

      Hevonen saadaan kivulla hallittua, mutta se ei ole kovinkaan kauaskantoinen keino.

      • Oikeinkäytettyinä

        Mikään vahvempi kuolain tai remmit ei oo ttarkotus aiheuttaa kipua vaan olla apuvälineinä...tietysti näitä usein käytetään väärin mutta silloin tuloskaan ei ole suotava ...pitää aina muistaa että perehtyy miten jokin toimii ja miten laitetaan oikein ennenkuin käyttää :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      203
      4872
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      281
      2997
    3. 134
      1777
    4. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      225
      1592
    5. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1431
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1206
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1154
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      75
      1139
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1107
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      77
      1092
    Aihe