Kuolaimet kokeiluun

Rakasravurini

Elikkäs. Mulla on ex-ravuri ruuna joka kulkee oikeinpäin, ravaa nätisti ja laukka on sellaista kun pitää.. Tavoitteena olisi opettaa laukannosto ja laukkaamaan rauhallisesti kesään mennessä jotta kehtaisi mennä tunneille sen kanssa. Hevonen on kiltti mutta laukatessa innostuu ja lähtee käsistä ja melkein mikään ei auta. Kysyisin siis teiltä ehdotuksia esim kuolainten suhteen. Olen ratsastanut jo n.11 vuotta ja minulla on herkkä käsi. Seuraavaksi olisi kokeilussa olympiat mitkä olleet nyt käytössä niin kaksilla ohjilla. Ja haluaisin mielipiteitä rollereiden ja hackamorejen kokeilusta. PLUS Hevosella on tapana kärryillä ryöstää kun sillä ollaan ajettu(perus koppakärryillä)... Niin kertokaapas esim näistä.. Kokemuksia, vaikutuksia jne.
ELI hevonen puree kuolaimeen ja kiskoo pään alas ja täytyy olla ratsastajalla voimaa että saa pysähtymään.. Toivon nyt asiallisia vastauksia ja muistakin tavoista/kuolaimista tms saa kertoa/ehdottaa.. Näistä nyt haluaisin kokemuksia, vaikutuksia yms yms

ROLLERIT
http://www.horze.fi/Horze-Kuparirolleri/13080,fi_FI,pd.html

AJOKUOLAIMET (Nämä kiinnostaa kovasti)
http://www.horze.fi/Ajokuolaimet/drivingbits,fi_FI,sc.html

FULL CHEEK
http://www.horze.fi/Horze-full-cheek-kuolain/13065,fi_FI,pd.html

KUULAT
http://www.horze.fi/Horze-kuulakuolain/13713,fi_FI,pd.html

SPRENGER
http://www.horze.fi/Sprenger-Black-Training--kuolain/13176,fi_FI,pd.html

HACKAMORE
http://www.horze.fi/Horze-hackamore/13105,fi_FI,pd.html

REMONTTITURPAHIHNA

KIITOS ETUKÄTEEN: :)

6

387

  Vastaukset

  • Olethan tarkistanut, että hevosella on hampaat kunnossa?
   Entä ymmärtääkö hevonen varmasti pidätteen merkityksen, oletko opettanut ääniavut?

   Ehdottomasti paras olisi mennä hevosen kanssa tunnille. Varsinkin alussa yksityistunti on paras, jotta et sotke muiden tuntia, mikäli hevonen ei pysy käsissä. Valmentajat on juuri sitä vrten, että he opettavat.

   11 vuotta ei ole mikään pitkä aika hevosten parissa ja varmasti tekisi hyvää, jos joku ammattilainen hieman katsoisi ettei kuitenkin omassa istunassa tai kädessäo ole vikaa. Samalla saisit ohjeita mikä kuolain olisi hyvä.

   Olympiaa, tai mitään muutakaan vipukuolainta, en käyttäisi ex-ravurilla. Vipukuolain ohjaa hevosen aina etupainoiseksi ja jo valmiiksi etupainoisella ex-ravurilla se on pelkästään huono asia. Etenkin jos laukannostot halutaan saada kuntoon, hevonen pitäisi saada ns. ylös, ei alas etupainoiseksi. Ylipäätänsä osaamattomalla hevosella kannattaisi pysyä niissä pehmeissä kuolaimissa. Jos hevonen ei toimi halutulla tavalla, ei ongelmaa korjata vahvemmilla kuolaimilla. Vahvoilla kuolaimilla saat hevosen ehkä pysähtymään, mutta et saa sitä ymmärtämään pidätteen merkitystä yhtään sen paremmin.

   Eli ehdottomasti hylkää ajatus noista ajokuolaimista ja hackamoreista, samoin heitä romukoppaan ne olympiat.

   Kuparirolleri on ihan hyvä vaihtoehto hevoselle, joka puree kuolaimeen. Se on ihan kokeilemisen arvoinen, mikäli hevonen oikeasti puree kiinni.

   Tuo Black Tanning kuolain on perusnivelkuolain, jonka materiaalina kupari ja malli erittäin ohut. En valitsisi noin ohutta kuolainta, ellei ole selkeä peruste siihen.

   Kuulakuolain (eli waterford) on sekin varsin vahva kuolain, mutta toisilla se toimii ihan kivasti. Riippuu aika pitkälti hevosesta, miten sopii. Tähän on myös vaikeampi purra kiinni, eli sinänsä voi olla hyvä juttu.

   Fullcheek auttaa lähinnä kääntämisessä. Tästä tuskin on hyötyä ryöstämiseen.

   Kannattaa myös huomata tuo suukappaleen malli. MOnelle hevoselle nivelkuolain ei sovi, vaan tökkää kitalakeen. TÄllöin kolmipala voi olla parempi.

   Kipu voi aiheuttaa sen, että hevonen ryöstää, joten jos olet nyt käyttänyt yksinivelistä suuosaa, suosittelen testaamaan kolmipalaa.

   • Voi kiitos näistä. :) Ajokuolainta lähinnä ajattelin kärryillä ajeluun enkä ratsastamiseen. Minulle ammattilainen suositteli näitä olympioita. :O Ja hampaat on juuri tarkistettu ja raspattu. :) Rollerit pistin tilaukseen, kolmipaloja ja kuulia täytyypi sitten kokeilla myös. :)) Yritän saadakkin laukat kuntoon että pääsen tuohon lähitallille ensi kesänä tunneille. :)


  • nyt sellanen juttu ekaks että jumalauta ne perkeleen hackamoret on oikeesti mun mielestä rääkkäystä koska monikaan ei niitä osaa käyttää oikein!nehän painavat niskaan ja nenäään ja häiritsee nenän päällä ja samalla lailla kuolaimettomat vetävät alaleuasta ja painavat sitten sieltä niitä ei ainakaan kannattas oikeesti laittaaa!!!munkin lämppärillä aluks oli kunnes tajusin kuinka paskat ne ovat!mutta tämähän on vain mun ja muutaman muun mielipide:)

   • Tässähän mulla oli vaan tarkotuksena kysellä että mitä kannattaa kokeilla. :)) Mutta hyvä kuulla sunkin mielipide niin tuskin niitä hackamoreja kokeilen. Entäs remonttiturpis?


  • En lähtisi turparemmiä vaihtamaan, ellei siihen ole ihan selkeää syytä, esim. hevonen oppinut heittämään kielen kuolaimen päälle tms.

   Uskon vahvasti, että tässkin tapauksessa vika on nimenomaan hevosen koulutuksessa, eikä tällöin ongelmaa voi korjata vahvemmilla remmeillä/kuolaimilla eikä varsinkaan aiheuttamalla hevoselle kipua tai ahdistusta.

   Hevonen saadaan kivulla hallittua, mutta se ei ole kovinkaan kauaskantoinen keino.

   • Mikään vahvempi kuolain tai remmit ei oo ttarkotus aiheuttaa kipua vaan olla apuvälineinä...tietysti näitä usein käytetään väärin mutta silloin tuloskaan ei ole suotava ...pitää aina muistaa että perehtyy miten jokin toimii ja miten laitetaan oikein ennenkuin käyttää :)


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kulmunille koulutusta 50 000 eurolla

   Veronmaksajat maksaa https://www.is.fi/politiikka/art-2000006527878.html Näin niitä verorahoja käytetään
   Maailman menoa
   317
   3431
  2. No niin....Tiemaksut sitten tulee.

   Jopa 1000€ lisää kuluja autoilijalle. Näin se Suomi varmaan yrittää ylöspäin mutta muistaa pitäisi että se raha on taas pois muusta kulutuksesta.Jälle
   Maailman menoa
   121
   2746
  3. Miksi Halla-aho vaikenee USAn mellakoista?

   Johtuuko siintä että hän ei voi/saa kritisoida Putinia eikä Trumpia!?
   Maailman menoa
   174
   1748
  4. Kiitos elämä, Nala mutta vuokraluukkuun

   Miten noin menevä nainen voi ottaa koiran keskelle kaupunkia? Eikö edellinenkin koira annettu pois kun asuvat Eskon kanssa, eikä ollut aikaa hoitaa si
   Kotimaiset julkkisjuorut
   84
   1383
  5. Henkirikos

   Tietoa kenelläkään viime yön puukotuksesta..?
   Jämsä
   20
   896