Hampaiden poisto ja tekohampaat

unen_näin_

Näin viime yönä unta jossa minulta poistettiin vasemmalta puolelta kaksi poskihammasta. En tiedä miksi. Sain tilalle proteesihampaat, sekä ylä- että alapuolelle!
Ihmettelin unessa kovasti miksi sain tekohampaat terveiden hampaiden päälle vaikka vain kaksi poskihammasta oli poistettu. Tekohampaat tuntuivat suussa inhottavilta eivätkä ne meinanneet pysyä kunnolla, tietenkään koska suussani oli omat terveet hampaat myöskin.
Otin proteesit pois ja katselin kahta ammottavaa koloa josta poskihampaat oli poistettu. Mietin että nyt kyllä soitan hammaslääkäriin ja ehdotan kahta nastahammasta poistettujen tilalle, eihän ole mitään järkeä pitää tekohampaita jos vain kaksi hammasta puuttuu.
Joku myös keksi että kaupasta saa ostaa irtohampaita. Sovittelin niitä koloihin mutta ne eivät meinanneet millään pysyä. Työnsin irtohampaassa olevaa kiinnityspiikkiä koloseen ja se teki kipeää.

Mitä ihmettä uni yrittää minulle viestittää??

9

2796

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • unen_näin_

      Voisiko nimimerkki Rytmimunat vastata minulle? :) Olen seurannut hänen tulkintojaan, ja ovat mielenkiintoisia ja mukava kun joku jaksaa perehtyä.

    • Kiitokset huomion osoituksista ja mielenkiintoisesta unesta.

      Yleensä ihmiset mieltävät hampaidensa olevan oleellinen osa terveyttään ja hyvinvointiaan. Niihin liittyy myös esteettisyyden ajatuksia, ainakin joillakin. Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että niihin liittyy jotain henkilökohtaista ja tärkeää itsestämme. Niiden menettäminen tuntuu lopulliselta. Tärkeintä tässä tapauksessa on tietysti se, mitä ajatuksia ja tunteita itse niihin liität.

      Muita tähän uneen liittyä tunteita vaikuttaisi olevan inho ja ihmettely, kenties ärtymystäkin.

      Unessa sinulta poistettiin kaksi hammasta ja tilalle annettiin tekohampaita koko suun täydeltä, veikket niitä tarvinnut. Vaikuttaisi jotenkin epäsuhtaiselta tapahtumalta. On kuin olisi jokin pieni tapahtuma, jonka seuraukset tuntuvat sinusta kohtuuttomilta ja epämukavilta.

      Seuraavaksi ihmettelet proteeseja ja alat etsiä parempaa ratkaisua. Ensin ajattelit soittaa hammaslääkärille. Selkeästi et hyväksy aiempaa tilannetta ja haluat, että asia korjataan. Hammaslääkäri on monelle pelkoa ja kunnioitusta herättävä taho. Voisin kuvitella, että viranomaisiin suhtauduttaisiin jotenkin samoin. Ikään kuin miettisit viranomaisapua tilanteeseesi, jonka koet olevan järjetön taikka kohtuuton.

      Seuraavaksi esitetään ajatus irtohampaiden ostamisesta kaupasta. Se olisi varmasti kaikkein halvin ja helpoin ratkaisu, itseapu. Selviäisit ilman viranomaista ja pääsisit kohtuuttomasta seuraamuksesta eroon. Tämä vaihtoehto ei kuitenkaan tunnu toimivan ja on lisäksi kivulias. Jotenkin vaikutat kertovan itsellesi, että ratkaisu ei kenties tulisi olemaan helppo eikä välttämättä onnistunut.

      On hyvin vaikea lähteä arvaamaan, että mikä tosielämän tilanne voisi unen taustalla olla. Uniin voi yhdistyä monenlaisia tapahtumia. Hampaat ovat yleensä henkilökohtainen asia. Tällä perusteella ajatus liittyy sinuun itseesi, mieluummin kuin kehenkään muuhun. Terveysasiat voisivat olla tällaisia.

    • unen_näin_

      Wau. Kiitos tulkinnastasi.
      Mahtanet olla hyvinkin perehtynyt unien maailmaan?
      Kun nyt kerran sain sinuun kontaktin, voisinko kysyä sinulta myös paria teemaa jotka seuraavat tietyin väliajoin minua unien muodossa? Useita vuosia jo niitä nähnyt, mutta en ole osannut yhdistää minkä elämäntilanteen mukana ne ilmestyvät uniini.
      Kirjoitan ne nyt tähän kuitenkin, jos vaikka jaksaisit perehtyä. :)

      Yksi ikävä teema joka unissani tietyin väliajoin esiintyy on vainajat. rityisesti henkiin heräävät vainajat. Nämä kuolleet eivät siis ole tuttujani, mutta liittyvät usein työpaikkaani (olen sairaalassa hoitajana). Unissa siis on kuolleita ihmisiä joko useampia tai vain yksikin. Joka tapauksessa, yhtäkkiä kuollut herää henkiin ns. zombiena ja yleensä yrittää tarttua minuun kiinni tai jollain muulla tavoin alkaa seuraamaan. Unessa olen peloissani, kuin myös herätessä. Usein unessa joudun olemaan pakosta vainajien lähellä (ehkä työssäni) ja minun tulisi olla ihan rauhallinen ja peloton. Mutta kuitenkin olen hyvin ahdistunut ja peloissani ja sitten vielä tapahtuu se "henkiinherääminen". oin kertoa että todellisuudessakin kavahdan kuolleita ihmisiä vaikkakin heitä työssäni välillä joudun kohtaamaan.

      Toisenlaisessa unessa puolestaan olen usein ampumisvälikohtauksessa. Joskus jossain isossa joukkoampumisessa, missä joku tavallisen oloinen ihminen avaa yhtäkkiä tulen ja alkaa ampumaan ihmisiä ympärillään. Esimerkiksi koulussa tai vastaavassa paikassa. Joskus myös minua ammutaan unessa. Ja mietin että nytkö minä kuolen, osuiko minuun, tältäkö se tuntuu.

      Kolmas kurja uniteema on ampiaiset (joita pelkään myös hereillä ollessani valtavan paljon). Joudun ampiaisten/ampiaisen takaa-ajamaksi tai tilanteeseen jossa yritän niitä pakoilla muuten.

      Kiitos tuhannesti mikäli jaksoit lukea!

    • Useimmat ihmiset eivät mielellään katsele vainajia. Kenties niiden näkeminen muistuttaa liikaa omasta kuolevaisuudesta. Elämme mieluummin ajattelematta koko asiaa ja jos joudumme tahtomattamme silmätysten kuoleman mahdolllisuuden kanssa, ahdistumme.

      Työsi puolesta kohtaat kuolemaa ajoittain, eikä se ole työsi mielyttävimpiä puolia. Voitaisiin ajatella, että tämä pelottava puoli työstäsi nousee välillä mieleesi ja ahdistaa öisin silloin tällöin.

      Joukkoampumisunessa on kuoleman kokemus myös vahvasti läsnä. Tällä kertaa se sattuu omalle kohdallesi ja pohdit, että tältäkö se tuntuu. Mainitset tavallisen oloisen miehen ampujaksi. On kuin tapahtuman arvaamattomuus ja sattumanvaraisuus korostuisi.

      Kolmannessa teemassa jokin erittäin pelottava jahtaa sinua.

      Kaikissa näissä kolmessa teemassa on joku tuntematon hyökkääjä, jota pelkäät. Tarkoitan, että hyökkääjä ei ole kukaan tunnistamasi henkilö. Kahdessa niistä on kuoleman ajatus vahvasti esillä. Kolmannessa on uhka ja pelko.

      Millainen tosielämän tapahtuma voisi tällaisia unia tuottaa? Minusta nämä kaikki voisivat viitata ahdistukseen ja pelkoon kuoleman ajatuksesta, mutta muitakin mahdollisuuksia on.

      Stressaava elämäntilanne voi tuntua yleisesti ahdistavalta ja se tunne näkyy unessa ahdistavana tilanteena, kuten jahdattavaksi joutumisena. Sinulla ahdistavuus liittyy usein kuolemaan, koska ajattelet sitä kenties usein työsi vuoksi.

      Joukkoampumisunesi on kenties ahdistavien uutisten seuraamisen tulosta. Eläydyt tilanteeseen ja pohdit kuolemaa siinäkin.

    • unen_näin_

      Hmm.
      Kiitos. On totta että pelkään vainajia, mutten varsinaisesti ole kuolemaa ja sitä mitä sen jälkene tapahtuu ajatellut juurikaan, ainakaan tietoisesti. En ole ajatellut omaa kuolevaisuuttani. Toki toivon useasti etten työssäni joutuis vuoroon missä joku potilas kuolee, koska se on epämiellyttäbää ja ahdistavaa.

      Voisikohan ajatella että joku muu työhön liittyvä ahdistus ikäänkuin "takertuu" minuun aika-ajoin zombieksi muuttuvan vainajan muodossa? Olen pohtinut useasti että voisin tehdä jotain muutakin ansaitakseni leipäni. Onko olemassa joku asia mikä ei jätä minua rauhaan ennenkuin muutan sen, ja unessa vainajan ominaisuudessa tarraa minusta kiinni?

      Olen henkisesti epävakaa ihminen (diagnosoitu) ja helposti ahdistuva/stressaava.

    • Tässä tapauksessa ahdistus ja pelko eivät siis perustu kuolemaan vaan arkielämän asioihin. Yleensä ihmiset stressaantuvat työ- ja/tai perheasioista.

      Työhön liittyy yleensä aina stressiä ja se tuntuu voimakkaampana jos koetaan, että asioihin ei voi vaikuttaa.

      En lähtisi unen perusteella vaihtamaan työpaikkaa, mutta voit toki pohtia, onko sinulle olemassa jokin vähemmän stressaava tapa työskennellä. Jos unet johtuisivat siitä, että työsi on liian stressaava sinulle, huomaisit sen varmasti työviihtyvyyden vähäisyytenä muutenkin.

      Zombi-unessasi yhdistyy työpaikka ja ahdistava ajatus. Stressi yleisesti ottaen ahdistaa. Ainakin joidenkin uniesi taustalla saattavat siis olla työasiat, jotka jostain syystä pyörivät mielessäsi yölläkin.

    • unen_näin_

      Kiitos. Täytyy pohdiskella ja kuunnella unia tarkemmin.

      Viime yönä seikkailin erilaisissa todella upeissa asunnoissa lähes koko yön. Olin etsimässä ilmeisesti uutta asuntoa, tai ainakin haaveilemassa sellaisesta. Mielettömän upeasti sisutettuja kattohuoneistoja oli osa. Toiset modernin minimalistisesti sisutettuja, toiset taas värikkäitä ja rönsyileviä. Minulla oli suuria vaikeuksia valita niistä sitä kaikista upeinta mihin haluaisin muuttaa. Tunsin unessa runsaudenpulaa, olin hyvilläni kun tarjolla oli oikeasti paljon hienoja joista valita. Asunnonvälittäjä oli mukana kun teimme kierrosta ympäriinsä. Hänellä oli monia upeita kohteita joita minulle esitteli ja joista arveli minun pitävän.

    • Natasha2013

      hampaat edustavat sukua, jos omat hampaat poistetaan ja jos sinulla 2 niin 2 sukulaista kuolee. paikasi suussa siis täyttää tekohampaat, muutta ne edustavat korvike- eli uusiaihmisiä tulee tilalle. jos sinulla on esim äiti ja isä kuollut niin tilalle tulee teidän sukuun uusi mies äidille ja pitäksiajaksi luulen, et tule tykkäämään hänestä ja jopa kipeä tulee. mutta jos sinulla kuolee joku muu, niin kai arvaat jo itse mitä tapahtuu kun vertailet se mitä äsken juuri kirjoitin sinulle.

    • Anonyymi

      Löysin roskiksesta yläproteesin, mitä se unessa tarkoitta?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      71
      5100
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      16
      2357
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1867
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1568
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1561
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1348
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1267
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      3
      1195
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1187
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe