Urokset

Rotta

Uroksille nimiehdotuksia:)?
Tarviiko urokset isomman häkin kuin naaraat? Enemmän ruokaa kuin naaraat? Tampereella/pirkkalassa eläinkauppoja/ kasvattajia jotka myyvät rotta uroksia?

8

58

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Käyppä nyt katsoon siellä kesyrotta yhdistyksen sivuilla, sieltähän nuo kaikki tiedot löytyy =) Niin tai voit lukea täällä noita menneitä keskusteluja sielläkin taitaa olla kaikki tieto. Älä oikeesti prkle osta rottia eläinkaupasta! Siitäkin aiheesta on hyvin pitkät keskustelut täällä. Oikeesti älä edes ajattele olevasi noin avuton ja ota selvää rotista.. mutta kun olet ottanut karvapalloista selvää niin oikein paljon tervetuloa rottarakkaaksi omistajaksi=)

    • Tarviiko urokset isomman häkin kuin naaraat?
      -Kummatkin tarvitsee ison, mutta hieman erilaisen. Naaraille paras on tosi korkea missä saa kiipeillä, urokset taas vanhemmiten kömpelöityy ja on tosi isoja, joten niillä on hyvä olla myös paljon pohjapinta-alaa. Nuoret uroksetkin tosin kiipeilee paljon, joten pelkkään kanihäkkiin en laittaisi.

      Enemmän ruokaa kuin naaraat?
      -Hieman, koska ne on muutenkin suurempia.

      Tampereella/pirkkalassa eläinkauppoja/ kasvattajia jotka myyvät rotta uroksia?
      -Tampereella on ainakin yksi virallinen kasvattaja, Cicabo's.

      • Rottarouvva

        Haiseeko urokset enemmän kuin naaraat?


      • Rottarouvva kirjoitti:

        Haiseeko urokset enemmän kuin naaraat?

        Itse urokset ja naaraat haisee erilaiselta, mutta sen haistaa vaan kun laittaa nenän kiinni rottaan. Häkin haju riippuu enemmän yksilöistä kuin sukupuolesta: pissaako ne laatikkoon vai muovitasolle, tai riippumattoon. Lisäksi esim pyyhkeet ja puuvirikkeet voi imeä itseensä kivan pissanhajun, joten siivota täytyy usein, että pysyy hajuttomana :)


    • riitasoi

      SKEY sivuilta löytyy vastaus suurimpaan osaan kysymyksistä, mutta...

      Urokset tarvitsee enemmän pohjapinta-alaa j tasoja kuin naaraat. Minulla on tosin uroksillakin isohko häkki, jossa ne toistaiseksi kiipeilevät paljon (ovat nuoria n. 5kk ja 3kk). Ruoan määrästä en osaa sanoa, tämä riippuu yksilöstä, sen iästä ja tietty sukupuolestakin, mutta en ole koskaan omistanut naaraita.

      Tampereelta voin lämpimästi suositella Cicabo's-rottalaa. Kaikki neljä omaa poikaa on sieltä haettu, enkä voisi toivoa enempää kasvattajalta. Ihana ihminen, joka tukee kaikessa mahdollisessa.

      Eläinkaupparottaa ei tarvitse edes ottaa.

    • Pikkupoikana mennään kyllä ympäri häkkiä samanlailla kuin tytöt mutta vanhana poikana ei paljon kiipeillä huvikseen. Lähinnä riippukeinuun nukkuun =) Tuntuu myöskin että pikkusena tyhjentävät ruokakuppia urakalla mut ei sitten enään vanhempana tarvita niin paljon energiaa, kun ei juostakkan taukoamatta.

    • Myyrämäärä

      Meillä on ollut uroksia ja naaraita vuosien varrella, ja minusta urokset haisevat kyllä voimakkaammalta, vaikka moni sanookin toisin. Urokset ja naaraat ulkoilivat vuorotellen meillä, koko ajan oli rottia irti. Uroksia oli vain kaksi, välillä kolme, naaraita viisi, ja kummallakin porukalla suurin piirtein yhtä suuret (isot) häkit. Urosten häkki piti siivota joka toinen päivä, ettei se haissut, ja naaraille riitti suurin piirtein kerta viikkoon. :D Kun viimeiset urokset kävivät kastroitavina, haiseminen (ja syliin merkkailu ja urostelu) loppui heti.

      Hajusta huolimatta pidän urosrottia parempina lemmikeinä (lue: itselleni sopivampina) kuin naaraita. Ne ovat aikuisina sellaisia ihania lötköpötköjä yleensä...

      Hanki rotta kasvattajalta, älä eläinkaupasta. Eläinkaupparotta voi olla mistä tahansa kyseenalaisista oloista, ja harmittavan moni on ostanut kaupasta esim. aggressiivisen rotan. Kasvattajilla rottia käsitellään aina hyvin ja ne elävät perheen keskellä arjessa, eli todennäköisemmin ne ovat ihan järkeviä ja tasapainoisia tapauksia. Lisäksi saat mukaan paperit, ja tiedät mistä rottasi on tullut. Kasvattajan rotat eivät ole sen kalliimpia kuin eläinkauppojenkaan. :)

    • Teillä oli naaraita ja uroksia samaan aikaan.. siinä se selitys merkkailulle ja urostelulle. On itsellä ollut aina vain poikia, joten on vaikea verrata. Tyttö ystäviä on ollut kylässä noin viikon pätkissä mutta muuten tytöistä ei ole verrattavaa. En kyllä ole ajatellut edes ikinä kastrovani poikia, ei ne kyllä oikein edes merkkaile minua, lattiaa kylläkin. Ehkä vanhempana saattaa pomomies kävellä jalan yli puristaa pari tippaa housuille. Eikä kyllä ole ikinä tarvinnut pestä häkkiä kuin korkeintaan kerran viikossa. Niin kauan kuin ei ole muovitasoja ei häkkikään oikeestaan haise. Urostelua näkee harvemmin, nyt on välillä ollut kun vanha poika lähti muille maille ja kaks seuraavan ikäpolven kaveria ei osaa päättää kumpi olis pomo =( Pienimmäinen käy vaan pomppimassa välissä eikä varmaan edes huomaa että kaverit ovat uhoamisessaan tosissaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      287
      3192
    2. 202
      2898
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      71
      2484
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      223
      1958
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      14
      1392
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1327
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1298
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1267
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      162
      1231
    Aihe