Palasin takaisin Firefox-käyttäjäksi, petyin Chromeen

Stroganov

Olin aiemmin kiusaantunut siihen että Firefox tökki pahasti ja jumiutui mm. multimediaan. Eteenkin Adoben tunnetusti surkea flash oli ongelmallinen. Mutta nyt asiat ovat kääntyneet viimeisen puolen vuoden jälkeen päälaelleen. Chrome on nyt se selain joka on alkanut kettuilla multimedian kanssa. Ei aukaise läheskään kaikkia Youtube-videoita, ei osaa aukaista Dropboxissa useita eri videoformaateilla varustettuja videoita. Sen sijaan Firefox ja Opera tekevät sen mukavasti.

Lisäksi Firefox ei ole sellainen tietojen urkkija kuin Chrome vaan turvaa edes kohtuullisessa määrin privaatisuuden. Opera suljetun koodin selaimena puolestaan on aika riskaabeli.

13

279

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Chromen uudelleen asennus olisi voinut auttaa ongelmaan tai laitteistokiihdytyksen pois otto sen asetuksista.

      • Stroganov

        Laitteistokiihdytyksen pois otto ei vaikuttanut millään tavalla asiaan. Harkitsen vielä tuota uudelleenasennusta vaikka en kyllä usko että se auttaa asiaan.


      • ei voi
        Stroganov kirjoitti:

        Laitteistokiihdytyksen pois otto ei vaikuttanut millään tavalla asiaan. Harkitsen vielä tuota uudelleenasennusta vaikka en kyllä usko että se auttaa asiaan.

        "Chromen uudelleen asennus olisi voinut auttaa ongelmaan tai laitteistokiihdytyksen pois otto sen asetuksista".

        Googlen Chrome on samanlainen urkinta/vakoiluselain kuin Microsoftin IE , joiden yksityisyysasetuksia ei voi laittaa turvalliseksi. Käyttäkää hyvät ihmiset Firefoxia tai Operaa ja laittakaa lisukkeita JavaScriptin, vakoiluevästeiden ym. urkinnan vähentämiseksi. Sasmaa paskaa on ChromeOS!


      • jakub

        ei kannata puhua jos mistään ei mitään tiedä, leiki sinä sillä urine yellow lumialla vaan.


    • Mulligan

      Minä poistin 3 viikkoa sitten Chromen ja siirryin käyttämään vain Firefoxia ja Operaa. Tympäännyin siihen että monet nettivideot eivät lähteneet käynnistymään selaimessa. Kun lisäksi Firefoxissa on kätevämpi tuo multimedian lataaja ei ollut mitään syytä palata selaimeen (Chrome) joka muutenkin urkkii kiusallisella tavalla selainhistoriaasi.

    • Kellox

      Oikea päätös. Chrome urkkii tietoja. Sen "nopeus" perustuu siihen että siinä on karsittu pois ominaisuuksia joita monilla sivuilla kaivataan.

      Firefoxin saa lisäksi nopeammaksi muutamalla jutulla.

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/11865142

    • Stroganov

      Netinkäytön nopeudessa yhteyden yleinen nopeus on sata kertaa tärkeämpi juttu kuin selaimen valinta pelkän "nopeuden" perusteella. Firefoxia arvonsta eniten siksi että siinä on hyvä lisäosat, hyvä käyttöliittymä ja multimedian katselumahdollisuus. Ei se ole Firefoxin vika jos Adoben Flash on niin surkea. Ja jos käyttää Linuxia ei tarvitse myöskään jäädä Oraclen tunnetusti heikon javan varaan.

    • Yeps!

      Sama täällä.

    • {uname -a}

      Chrome ja varsinkin avoimen lähdekoodin Chromium tuntuivat hyviltä selaimilta ja ovat vieläkin sitä. Mutta se on alkanut viime aikoina kiukuttamaan kun Google pyrkii sitomaan käyttäjän sähköpostiosoitteen selaimeen, tunkee päälle kaikenmaailman kyselyjä ja ärsyttää tuolla urkinnalla.

      Kun aiemmin selainkäyttöni jakaantui 90% Chromiumille ja 10% Firefoxille, niin nykyisin suhde on kääntynyt päinvastaiseksi. Vaakakupissa painoi se että paitsi Firefox on petraantunut tämän vuoden aikana, niin se edelleenkin kunnoittaa käyttäjän yksityisyyttä paremmin kuin kilpailevat selaimet. Googlen röyhkeys alkaa ärsyttämään.

    • H. Moilanen

      Chromium ei näytä MOV-videoita netissä. Firefox pystyy näyttämään ja hyvin.

    • Kettuilija...

      Saako Kettuun automaattisen kääntäjän? Käytän Chromea vain silloin kun tarvitsen sivujen kääntyvän automaattisesti englanniksi. Lisäksi Chromen säätömahdollisuudet ovat todella surkeat etten sanoisi olemattomat.

    • Niilo Wälläri

      Enpä käytä nykyisin enää juuri Chromiumia. Koko juju jolla Chrome/Chromium saatiin vaikuttamaan nopeammalta kuin muut selaimet perustui vain siihen yksinkertaiseen juttuu että selain aukeaa muita nopeammin. Itse selaussessiossa se ei kuitenkaan näytä avaaman sivustoja sen nopeammin. Miinuksena tulee vielä Chromen ikävä urkkimismentaliteetti sekä selvästi Firefoxia huonommat lisäosat sekä yllättävät vaikeudet joillakin multimediasivustoilla.

    • tulikettu

      Täytyy sanoa että itse juuri tuossa taannoin tein saman homman, että siirryin Chromesta taas Firefoxin käyttäjäksi. Jotain ihme ongelmia oli Chromen kanssa. Mutta täytyy kyllä ilokseni todeta että sen reilun vuoden ajan, jolloin olen Chromea käyttänyt, on Firefox parantanut toimivuuttaan. Ainakin omissa silmissäni näin on käynyt.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Poliisitehtävä alkuviikosta Maisan kotona

      Iltasanomat: Helsingin poliisilaitos vahvistaa, että Vantaalla on ollut poliisitehtävä kyseisenä ajankohtana. Poliisin
      Kotimaiset julkkisjuorut
      86
      2048
    2. Tämä on sinulle vaikka kaikki lukee

      Vaikka kuinka olet viisas ja kaikin puolin velho, niin et tiedä tilanteestani. Senkin takia menetät mielenkiinnon. Eikä
      Tunteet
      11
      1662
    3. T-mies tässä

      Kerro nainen huolesi niin pohditaan yhdessä. 😎
      Ikävä
      102
      1152
    4. Lulu selvityttää Elokapinan lakkautusta

      Persukannattajien mielistely otti Lulu Ranteella aika tavalla runtua, kun hän aikoo selvityttää mahdollisuuksia Elokapin
      Maailman menoa
      350
      1126
    5. Ensitreffit Matti joutuu "ulkoruokintaan" - Väärinymmärrysten suossa Taina-vaimon kanssa: "Oli..."

      No nyt on kyllä väärinymmärrystä kerrakseen… Mitä luulet, pysyykö Taina ja Matti yhdessä vai onko tulevaisuudessa ero ed
      Ensitreffit alttarilla
      3
      1113
    6. Harmi, kun sillä nousi

      kaikki huomio päähän. Vaikutti aluksi niin mukavalta ja vaatimattomalta 😔
      Ikävä
      53
      851
    7. Täytyy sanoa

      Että olit kyllä mielenkiintoisin ja omaperäisin nainen mitä olen koskaan tavannut. Aivan kuin joku olisi tiputtanut sinu
      Ikävä
      21
      839
    8. Miten saisin

      Hurmattua sinut uudelleen,? Pissin omiin muroihini ensinmäisellä kerralla koska olin tyhmä ja liiaksi kiinni menneess
      Ikävä
      31
      777
    9. Persu Meri Valkama kadehtii Sanna Marinin menestystä

      Taas yksi persu tuli nolaamaan itsensä kadehtiessaan menestynyttä Suomen kansan supertähteä Sanna Marinia. https://demo
      Maailman menoa
      237
      737
    10. Raamatun tärkein lause

      Ja Mooses tuli alas vuorilta missä jumala oli, Mooseksen mukaan, ilmoittanut hänelle, että hän ja koko juutalainen väki,
      Hindulaisuus
      367
      719
    Aihe