Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Miten saada ilkeä mumma vanhainkotiin?

hermoromahdus edessä

En tiedä onko nyt oikea keskustelualue, mutta kysyn täällä.

Mumma (yli 80-vuotias) asuu samassa talossa perheeni kanssa (olen siis perheen nuorimmainen). Hän rasittaa jokaista asukasta täysin ilkeydellään ja muilla tavoin, aina haukkuu vain muille ja juoruaa eikä usko ikinä mitään mitä hänelle sanoo. Isään ei saa tolkkua että laittaisi äitinsä vanhainkotiin jossa olisi paljon parempi olla eikä kiristää jokaisen hermoa.
Tätä sietämätöntä touhua on kestänyt jo ennenkuin olen itse edes syntynyt.
Jokaisella alkaa olemaan pinna ja hermot niin kireällä, että täällä ei enää muutakuin huudeta toisille.

Kysynpä siis rohkaisevaa neuvoa mitä tässä tilanteessa pitäisi tehdä? Seuraavaksi varmaankin pitäisi ainakin ottaa kuntaan yhteyttä ja selvittää asioita.

8

410

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kjkj

      No hän kuolee piakkoin joten antaisit asua siellä missä viihtyy. Monille vanhoille valittaminen on tapa ja "oikeus" (omasta mielestään) eivätkä he tajua pilaavansa ilmapiiriä. Jos mumma rodataan vanainkotiin hän kuolee tylsyyteen. Voit toki kysyä häneltä haluaisiko muuttaa niin saisi palvela 24/7..

    • s.34

      Omassa asunnossaanko hän asuu?

      Minkä ikäinen olet?

    • Vaikea tapaus

      Kysypäs kerran päivässä, joko on tullut vastausta siihen vanhainkotikyselyyn.

      No vakavasti ottaen, kyllä kunnan pitäisi olla selvillä ikäihmisistään, käyhän hän varmaan terveyskeskuksessa ja saa jotain tukia tms. Kysy sossusta, mitä voit tehdä.
      Tee sinne selväksi, ettei perheessä ole ketään, joka voisi ruveta omaishoitajaksi, ja mumma tarvitsee ympärivuorokautista valvontaa.
      Vaadi, että hänen masennuksensa ja aggressiivisuutensa otetaan huomioon.
      Hänen pitää saada edes lääkitys, joka rauhoittaa hänen mielensä.
      Häntä pitää myös tulla hoitamaan, pesemään ja muuten kuntouttamaan, koska hän ei salli perheensä huolehtia, vaan ärhentelee kaikille.
      Sanokaa mummalle, että hänen elämäänsä ruvetaan nyt puuttumaan.

    • seonelämää

      Jos mumma kulkee täysjärkisten kirjoissa ,ette hänen asioihinsa pysty puuttumaan.Ei sitä noin vain ihmistä holhouksen alle panna.Omaishoitajaksi pääsemiseksi vaaditaan taas omat kriteerinsä,potilaan oltava tosi huonokuntoinen.Lusikalla syötettävä,vaipoissa ynnä muuta semmosta.Kokeilehan onnistuuko,eiköhän olis viisainta mumman antaa elää elämänsä.Kyllä hän aikanaan kuolee,ja saat rauhan.Mutta toivon että muistat tämän,sen minkä teet toiselle,saattaa joku tehdä sinulle.

    • mummuksi

      Ei ihmistä noin vain voi laittaa vanhainkotiin.
      Jos ihminen suinkin selviytyy omassa kodissaan, tuetaan hänen siellä asumistaan loppuun asti.
      Koettekaapa te nuoremmat hoidella omat hermonne kuntoon, teillä on vielä pitkä matka yli 80 vuoteen.

    • Tätä mieltä tästä

      kauhea otsikko.

      toivoisin ettei kukaan koskaan ole siinä tilanteessa että joutuu toisten armoille oman kohtalonsa suhteen.

      juuri joitakin kuukausia sitten puhuttiin yhden isovanhempi-ikäisen kanssa siitä, miten olisi mahdollista saada jokaiselle vanhukselle sellainen loppuelämä kuin tämä itse toivoo. jos ei ole muistanut kertoa ennen kuin puhekyky tai muisti alkaa takkuilla. tai jos ei ole taloudellisesti varaa oikeanlaisiin ratkaisuihin, mistä löytyisi jotain hyviä paikkoja? mutta kauhea ajatus tunkea joku väkisin vanhainkotiin. ja toisaalta, jättää yksin mätänemään kotiin siinä vaiheessa kun ei henkisesti tai fyysisesti kykene enää yksin selviytymään arjesta. ei toisten huollettavaksi ja muiden päätösvallan alaiseksi pakolla alistaminen tunnu mukavalta ajatukselta, vaikka sitten henkilön oman edun nimissä, muttei kyllä heitteille jättökään ja se että asiat menevät omalla painollaan täysin rempalleen.

      ei näihin taida olla helppoja vastauksia. toivoisin vaan että itse voisin säästyä moisilta päätöksiltä ja saataisiin aikanaa omien ja miehen puolen vanhusten asiat rullaamaan niin että he ovat onnellisia. toivoisin että jokainen, itsekin, voisi saada olla ja elää itselleen mukavalla tavalla elämänsä loppuun.

      mutta aloittajalle, ettekö voisi löytää mummanne kanssa jonkun kaikkia mahdollisimman paljon tyydyttävän ratkaisun? onko mumman kanssa puhuttu mikä mieltä niin ahdistaa että on koko ajan niin vihainen olo? onko hän yksinäinen tai kokee ettei ole enää arvostettu, rakastettu? pelkääkö hän ettei nykymaailman menossa ole mitään tolkkua (eihän siinä olekaan :D ) tai että nykysukupolvi ajautuu "rappiolle"? Jos on siitä kyse, näitä solmuja olisi hyvä saada auki, mieluummin kuin kyyditä toinen vanhainkotiin.

    • pelasta itsesi

      Ymmärtääkseni tilanne on jatkunut ikuisuuden. Olet itse joku teini-ikäinen.
      Miten isäsi suhtautuisi ajatukseen, että sinä muuttaisit muualle? Et välttämättä kauas, mutta pyytäisit isääsi hankkimaan sinulle vuokra-asunnon. Perusteena se, että et kotonasi pysty mumman takia riittävästi keskittymään läksyihin yms.
      Ehkä sinun isäsi heräisi tekemään asialle jotain.
      Fyysistä väkivaltaa pääsee paljon helpommin pakoon kuin tuollaista henkistä rasitusta. Valitettavasti. Ihmiset eivät ymmärrä, millaisessa piinassa elät koko ajan.
      Jos mahdollista, käy kirjastossa opiskelemassa.
      Pelastat itsesi. Ehkä sinulla on sisaruksiakin, jotka tarvitsevat apua. Kaikki eivät tosin koe riitoja yhtä pahoina.

    • oma asunto

      Ei välttämättä vanhainkotiin, mutta oma asunto joko mummalle tai muille. Vanhakin voi maksaa yksiön vuokran, kun siihen saa asumistukea ja tarvittaessa toimeentulotukea tai avustusta helpottuneilta sukulaisilta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1965
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1743
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1604
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1356
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1262
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1254
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1236
    8. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      45
      1233
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1212
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1191
    Aihe