Ensimmäiset lapset kaksosia?

Kaksosetko?

Löytyykö täältä joitain joilla esikoiset on ollut kaksosia?

Kiinnostaa vaan tuo et voiko pitää paikkaansa että se kaksosmaha tosiaan kasvaa nopeemmin? Kun muilta palstoilta olen lukenut kun moni on sanonut että jo ennen rv10 on jo raskausmaha näkynyt, osa sanonut että jopa rv7 on maha pullahtanut näkyviin? :o

Itselläni myös äitini äiti on kaksonen ja mieheni on kaksonen joten onko minulla suurempi mahdollisuus saada kaksoset vai onko se vaan sattumankauppaa?

Olen kyllä lukenut että erimunaiset kaksoset olisivat periytyviä, mutta onko se tutkittu jossain?

11

517

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Minulla on kaksoset ja ne ovat esikoiseni :) Minulla kaksosmasu todellakin kasvoi nopeemmin kun toisessa rakkaudessa. Minulla raskausmasu alkoi näkymään n. rv 12 turvotuksen lähtiessä(olen kyllä hoikka ja pienikokoinen, 48kg ja 157, 5cm) :) Toisessa raskaudessa masu näkyi "vasta" viikolla 15
      Kaksostytöt nyt 1v ja 2kk sekä pikkusisko reilu 6 viikkoa ♡

      Onhan sulla/teillä suurempi mahdollisuus saada kaksoset :) Ei ehkä esikoiset mutta kumminkin :)

    • alkup.

      Kiitos vastauksesta! :) Eiköhän se ensiviikolla selviä varhaisultrassa onko siellä yksi vai kaksi, kunhan vaan kunnossa olisi :)

      Voihan tämä juurikin sitä turvotusta olla, mutta inhottavaa vaan kun ei omat vaatteet mahdu päälle, on tyyliin yhdet housut enää mitä voi pitää.. Mutta katsotaan miten käy.. :)

    • moni asia vaikuttaa

      Kauheen monet muutkin asiat kuin eka raskaus/ myöhempi tai yksönen/ kaksoset vaikutttaa mahan kasvuun :) Mulla ei tullut raskausmahaa oikeastaan juuri lainakaan; urheilijana kai vatsalihakset huippukunnossa ja kohtu sopivasti taaksepäin kallellaan. Pitäis joskus etsiä kamerasta kuva mun viimesen viikon mahasta kun sitä ei oikeesti oo.. Vähän löysempi tunika päällä niin eipä arvais raskautta..

    • alkup.

      Joo niinhän se tosiaan on yksillöllistä :) Jokseenkin vaan toivois aina kaksosia vaikka tietty yhtä sieltä pääsääntöisesti odottaa :P Mä kanssa viimeks kun olin raskaana, keskenmenoon tosin päättyi niin sanottiin että lihakset on kyllä kunnossa et voihan se vaan vaikuttaakin, mutta nyt on vaan olo sellainen että maha ois ihan järjetön vaikka alkuraskaus vasta menossa, mutta se turvotushan siellä kummittelee mut pidän kyllä sellaisii löysii paitoja et ei sitä kyllä muut huomaa että oisin lihonnut :D jalat ja perse kun ei oo yhtään lihonnut :D et kyllä kai joku vauvamaha vielä tulee jossain vaiheessa :) pakko kyllä ottaa kuvia sit ko maha kasvaa et sit mahdollisis seuraavis raskauksissa voi seurata kasvaako nopeempaa tai hitaampaa.. :)

    • Mamma89

      Moikka! Itse odotan myös esikoisina kaksosia, viikkoja on nyt 14 ja ihan selvä pikkuinen vauvamasu jo näkyy! Napakin jo nousee pintaan . :D Olen myös pienikokoinen, 49kg 157cm, äidin koolla (painon lisäksi pituus!) neuvolan mukaan paljon vaikutusta siihen kuinka nopeaa muutokset näkyy. Olen myös alkanut harrastaa noiden kuvien ottoa, mukava seurata tätä kasvua. :) Tsemppiä odotukseen kaikille!

    • alkup.

      Joo itsellä kans tiistaina varhaisraskauden ultra ni saas nähdä onko siel yks vai kaks :) pääasia et kaikki ois kunnos :) Joo on varmasti kivaa, itsekkin odotan varsinaista vauvamasua ja alan ottaa kuvia, tästä turvotuksesta kun ei viitti ottaa kuvii ko näyttää vaa et oisin lihonnu ihan älyttömäst :D Tsemppiä myös sinulle Mamma89 ja onnea kaksosista! :) Tiedätkö onko identtiset vai ei-identtiset? :) Ei itsellä mitään hajua missä vaiheessa se tiedetään :D Entä onko sinulla tai miehelläsi suvussa kaksosia? :)

    • mamma89

      Luultavimmin ovat epäidenttiset. Molemmat omassa vesitilassa ja kummallakin oma istukka, mikä oli suuri helpotus! isälläni on kaksoisveli ja heidän isoveljet on kaksosia, joten sieltä se periytyy. :) Sanoivat neuvolasta, että epäidenttisyys on periytyvää ja nimenomaan naisille. Identtisistä ei kuulemma tarkalleen tiedetä, miksi munasolu itsekseen jakautuu, joten se ei ainakaan ole periytyvää. Jännää on, että voimme saada heti tytön ja pojan! :D Sukupuolella ei tietenkään ole kuitenkaan mitään merkitystä. Miehen mukaan tulee kaksi tyttöä, tummatukkaista :D Mulla huomattiin jo toisella neuvola käynnillä, että sikiöitä kaksi kun kokeiltiin paikallista vanhaa ulta konetta "huvikseen" :D Viikkoja taisi tuolloin olla vajaa 10.

      • alkup.

        Joo on kyllä varmasti jännät ajat teillä!:) eli enemmänkin kaksosia suvussa, minun mieheni on myös kaksonen, mutta Se ei ilmeisesti vaikuta periytymiseen, mutta oma mummuni on myös kaksonen joten toivossa on hyvä elää että meillekkin jossain vaiheessa kaksoset tulisi :) tällä kertaa ilmeisesti tulossa vaan yksi lapsi, varhaisultrassa olin rv 7 6 eikä sanottu ainakaan että enempää ois, eiköhän Se lääkäri sen ois siinä jo nähnyt :) mutta pääasia että syke oli vahva jonka seurauksena kuulemma ennuste tosi hyvä :) Se oiski jännä jos Sais pojan ja tytön samaan aikaan :) muutenki kiva varmaan kahden kehitystä ja kasvua seurata :) ja jos on haaveissa tulevaisuudessa lapsia ni ois molemmille vaatteetki valmiina ;) mutta sillä ei tosiaan oo merkitystä mitä sukupuolta tulee, kunhan terveitä on :) mutta ainahan sitä väkisin varmasti kaikki miettii että kumpi tulee :)


    • Mamma89

      Onpa mahtavaa, että ennuste lupaa hyvää, onneksi olkoon!:) Onhan sulla hyvätkin mahdoliisuudet saada kaksoset vielä joskus, kun suvussasi sitä esiintyy. :) Itse kuulin sellaista, että kun isäni on kaksonen, on minulla 50%n mahdollisuus epäidenttisiinkaksosiin jokaisen raskauden kohdalla :D Joten jos tuosta ajattelisi omalla päättelykyvyllä, mitään faktaa ei oo, niin oisko sulla sitten joku 25%mahdollisuus, että irtoaa ne kaksi munasolua? Tiedä näistä, hyvä itse yrittää leikkiä asiantuntijaa, oikeasti mitään mistään todella tiedä :D
      Onnea nyt kuitenkin todella paljon odotukseen!
      Meillä tosiaan viikot nyt 15 2 ja minulla alkaa olla itkut herkässä ja unentarve ihan mahdoton :D

    • alkup.

      Kiitos! :) Joo samaa itsekkin oon laskeskellut että mikä vois olla mahdollisuus vaikkei mitään tiedäkkään, mutta voihan sitä aina leikkiä että ois oikeessa ;D Joo itsellä kans toi unentarve tuntuu olevan ihan hullua, kokoajan voisin vaan nukkua ja mies koittaa patistaa tekemään jotain, kuitenkin vaan makaan sohvalla ja huudan että väsyttää :D vaikka viikkojakin noin paljon vähemmän.. Toivotaan että se joskus helpottaa :D Ja onnea myös sinulle loppuodotukseen! :)

    • tuplaonni

      täällä saatiin maanantaina tieto tuplaonnesta, esikoiset vasta. :) nyt viikko 11 alkupuolella ja turvotus on ainakin aika jäätävää, etenkin iltaisin. aamulla näkyy sit vähän ehkä vauvamasua :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      83
      1898
    2. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Maailman menoa
      245
      1834
    3. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      92
      1582
    4. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      111
      1393
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      169
      1141
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      65
      1100
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      942
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      63
      938
    9. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      101
      886
    10. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      876
    Aihe