Rimminkankaan sisäilmäongelma

Tykkyläinen

Uutisissa kerrottiin, että yli 80% Pudasjärven ylä-asteen ja lukion oppilaista oireilee Rimminkankaan koulurakennuksen sisäilmaongelmasta, kaupunginjohtaja haluaa vain selvittää ensin syytä, mitä syyllä on enää väliä, kun laiva on jo uppoamassa, kyllä ensin pitää oppilaat pelastaa ja sitten vasta hakea syy, on taas politiikassa töitä...

20

682

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • a78

      Aika naurettavaa kirjoittelua Ylen sivuilla. Oppilaat itse aiheuttavat sisäilmaongelmat? Kukahan se oli silloin, kun kaupungintalo oli remontissa, joka yritti työskennellä millon missäkin, mutta joka paikassa oireili. Ja jos syytä etsitään, niin eikö ongelmat alkaneet silloin kun K.D tuli taloon? Kerran viikossa siivotaan hätäisesti jne. Koita nyt edes sinä,Tykkyläinen, panna järkeä tähän touhuun. Kohta meillä ei tarvita minkäänlaista koulua kun ei ole oppilaita eikä opettajia. Kiinteispuolihan ei enään tiloja Pudasjärvellä tarvi kun hommat hoituu Helsingistä etänä.

    • pudislainen

      Pitäisikö kaupungin johtajan tilata Himaselta uusi tutkimus koska eivät omat konsultit ole pystyneet asiaa vieläkään selvittämään. Selvitystähän on tehty jo vuodesta 2008 asti ja edelleen selvitetään. Tyypillistä kaupungin touhua.

      Uuteen kouluunkin on jo miljoona upotettu ja mitään ei ole tapahtunut.
      Jossakin nyt mättää ja pahasti. Tykkyläinen, olet siellä johtavassa asemassa, alappa selvittämään asiaa ja pikaisesti.

      Herää taas jälleen kysymys, että ei taida johto välittää lapsista ja muista kouluhenkilöstön työntekijöistä eikä heidän terveydestään. Sama heille, kunhan saa vain totetuttaa Kälkäjän kanssa yhteistyössä tehyjä hulluja suunnitelmia.

      Onko Tykkyläinen tosi, että teillä valtuutetuilla ei ole mahdollisuutta puuttua tähän toimintaan. Edustattehan Pudasjärven korkeinta päättävää elintä. Koulua rakentamaan heti, valmiiksi kaavoitettuja paikkoja löytyy.
      KD meinasi korottaa haastattelun lopussa ääntä. Ei tainnut olla hänelle sopiva kysymys.

    • heteperäläinen

      Sieltähän löytyis niille uutisasukkaille hyvät tilat sieltä koulusta. Kaupunki voisi ottaa niitä vaikka lisää kun naapurikunnat eivät huoli.

    • minierkki

      Moni oireilee elämäntyylinsä takia: Milloin Rimminkankaan oppilaiden tupakointi koulualueella kouluaikana saadaan kuriin?

      Tuodaan tupakan hajut luokkiin, jolloin tupakoimattomatkin saavat kärsiä!

      Tupakanhaju, parfyymit ja nuorison ruokailutottumukset ja valvomiset ovat oiva syy ruokkia sisäilmahysteriaa. Mitä hajuja kodeista tuleekaan? Perusteellinen tutkinta ja faktoista tiedottaminen välttämätöntä!

      • ----------------

        Höpöhöpö minieetu, olin 80-luvulla rimmillä ja sillon sitä vasta polteltiinkin.
        Oppilaitakin oli jonniverran enempi.


      • a78

        No sinne Riekkiin ja hengenheimolaisiin se sitten meni tämäkin epäilys. Suurrimmat sauhuttelijat löytyy "uskonveljistä". Vaan on se vain merkillistä että Pudasjärvelle on pesiytynyt tämä pahalta haiseva kansanosa. Eikö ne missään muualla polta tai käytä dödöä?


    • teotorantti petti

      Uutisessa sanottiin että kaupunki on perustanut työryhmän tutkimaan Rimmin sisäilmaongelmia!! Nyt jo, kiitettävää ripeyttä ottaen huomioon sen että asiasta on puhuttu yleisesti vuosikaupalla. Hoitaako Pudasjärven kaupunki muutkin ongelmat yhtä tehokkaasti? kaupungin edustaja Rissanen loihe lausumaan " Olemme pohtineet muun muassa sitä, että voiko oireet johtua esimerkiksi oppilaiden parfyymeistä. Olemme jopa kehottaneet oppilaita vähentämään hajusteiden käyttöä, Rissanen kertoo." Voihelevetti! Ketä muita tampioita siinä työryhmässä on kun tämä valopää Rissanen ja vanhempi tutkija Daavittila?? Millä asteikolla tätä typeryyttä mittais?

    • Tykkyläinen

      Se olisikin ihme ja vaalivoitto, jos valtuutettu Tykkyläisen paasaama alipaineteoria, jonka insinööritkin ovat jo todeksi myöntäneet, olisikin totta, eli ilmastoinnilla luodaan luokkiin alipaine, jolloin kaikki itiöpitoinen möhnä nousee suoraan ihmisten hengitettäväksi, sekä staattisen sähkön toimesta muovista irtoavat myrkyt, joita lattioiden suojaksi on luotu. Haistelkaapa joskus uusia sähköjatkojohtoja.....homeet on täysin eri asioita, kuin nämä kemialliset myrkyt.

      • Tehostus

        Joo, näinhän se menee. On tuolla huonosti suunitellulla koneellisella ilmanvaihdolla saatu lakkautettua sisäilmaongelmien takia satoja kyläkouluja.
        Mutta miksi siihen ei ole puututtu?


      • huilhetler
        Tehostus kirjoitti:

        Joo, näinhän se menee. On tuolla huonosti suunitellulla koneellisella ilmanvaihdolla saatu lakkautettua sisäilmaongelmien takia satoja kyläkouluja.
        Mutta miksi siihen ei ole puututtu?

        Puhtaasti kun rotuoppisesti puhutaan,sisäsiittoiset ja muutenki heikkolahjaset kun sikiää,tullee terveysongelmia,ainoa ratkasu ois kaasutukset!Lessuille ja tyhmille kaasua!


      • 12 D

        JUST NÄIN TYKKYLÄINEN: Tämä teoria on se varmaan ainoa oikea, kun ois nuissa asiantuntijoissa sen verta asiantuntijaa, että tutkisivat tämän asian. Rimmikin on tehty alunpitäen aivan muille jutuille ilmanvaihdon suhteen ku näille hirviöimureille.
        Rimmin luokissa ei muuten haise tupakka eikä deodoranttti. Ei voi edes niitä syyttää. Ja siellä sairastaa aikuisetkin, eikä vaan oppilaat. ettei voi vedota tupakkaan ja deodoranttin yms. Johtuko ne kaupungintalon vaivatki deodorantista ja silti piti monta vuotta pistää taloa uusiksi remontilla.


    • homeesta kärsinyt

      Kaupungintalolla oli ja on edelleen homeongelma. Remontti ei ole auttanut. Jos perustus kastuu kunnolla sitä on vaikea korjata. Katto vuotaa myös.

      Kun rupesivat peruskorjaamaan kaupungintaloa, eikö olisi pitänyt alkaa ensin vuotavasta katosta ja sitten muut kohteet. Nyt aloitettiin kellarista ja onko vieläkään vuotavaa kattoa korjattu.
      Näin asiantuntevia konsultteja siellä on ollut ja taitaa olla edelleen.

      • 876

        Vaan jos se on sielläki se deodoranttiongelma. Pitää vissiin vielä tutkia joitakin vuosia sielläkin vielä, ennenkuin voi jotain tehdä. Meillähän kyllä tehdään, kun vain tiedetään, mitä tehdä, annettiin eilisessä haastattelussa ymmärtää.Ja äänikin yritti korota ja alkaa piipitys.


    • Kunnan sedät&tädit

      Julkisten tiedotusvälineiden
      kautta on viime päivien aikana
      tiedotettu Rimminkankaan
      koulun oppilaille tehdystä oirekyselystä.
      Pudasjärven kaupungin
      johtoryhmä ja tiloista
      vastaava tekninen toimi ovat
      saaneet tiistaina selvityksen
      Oulunkaaren kuntayhtymän
      kouluterveydenhuollon suorittaman
      oirekyselyn tutkimustuloksesta.
      Kouluterveydenhuollon
      selvityksestä on todettava,
      että se ei otannaltaan kata
      Pudasjärven kaupungin tiedote
      liittyen Rimminkankaan koulun tutkimustuloksiin
      kaikkia Rimminkankaan koulun
      oppilaita. Nyt tehty oirekysely
      antaa suppean kuvan mahdollisista
      sisäilmaongelmista,
      joten pelkästään sen perusteella
      ei voida tehdä johtopäätöksiä
      sisäilmaongelmien määrästä
      tai laadusta. Oulunkaaren kuntayhtymän
      johtaja Leena Pimperi-
      Koivisto toteaa, että oireiden
      määrällinen mittaaminen ei vielä
      kerro oireiden syitä. Oppilaskyselyt
      ovat vain pieni osa kaupungin
      johtamia monipuolisia teknisiä
      tutkimuksia.
      Kaupunki on jo pyytänyt Työterveyslaitoksen
      asiantuntijoita
      selvittämään tehdyn oirekyselyn
      lisäksi mahdollisia muita tutkimustarpeita.
      Oirekyselyn perusteella
      suurin osa oireilusta
      keskittyy muutamiin luokkahuoneisiin,
      joiden osalta ryhdytään
      pikaisiin toimenpiteisiin kyseisten
      luokkatilojen ongelmien aiheuttajien
      selvittämiseksi.
      Pudasjärven kaupunki seuraa
      säännöllisesti eri työskentelytilojen
      tilannetta laaja-alaisessa
      sisäilmatyöryhmässä sekä pienemmissä
      tilakohtaisissa työryhmissä
      ja ryhtyy tarpeellisiin
      toimenpiteisiin kulloinkin
      kiinteistöissä esiintyvien ongelmien
      ratkaisemiseksi.
      Eero Talala vs. tekninen
      johtaja, Kari Rissanen
      kiinteistöpäällikkö,
      Ritva Kinnula työsuojelupäällikkö,
      Leena Pimperi-
      Koivisto Oulunkaaren
      kuntayhtymän johtaja,
      Kaarina Daavittila,
      kaupunginjohtaja

      • ALTISTUNUT

        Eihän se ole kattava kun ei haluta tehdä mitään. Rimmillä on jo vuosikausia oireiltu ja niitä ei ole koskaan otettu tarpeeksi vakavasti. Sama on Kurenalan koulu ja entinen lukio.

        Kaupungin talolla ei myöskään päättäjien mielestä ollut mitään, kas kummaa sieltä löytyi runsaasti mm. sädesientä ja myös aspergillus sientä joka ei myöskään ole ihan vaaratonta.

        Miten lämpölaitos. Se oli myös päättäjien mielestä niin puhdas, niin puhdas, mutta kas kummaa sieltä löytyi sädesientä niin paljon, että ei pystytty edes mittamaan sitten muut homesienet päälle.

        Lähteekö esim. sädesieni noilla remonteilla pois, mitä kaupungintalolle ja lämpölaitokselle tehtiin. EI LÄHDE.

        Kaupungintalolla oireiltiin jo pitkään, mutta niitä vähäteltiin. Jo 1990 luvulla yläkerrassa oli vesisangot lattialla kun katto vuoti, alakerran ulkoseinät oli läpimärkiä jne. jne.
        Kaupungintalolla on esiintynyt paljon mm. syöpää, astmaa, reumaa jne.Tiedossani on ainakin 5 syöpä tapausta ja kun tämä suhteutetaan kaupungin talon väkimäärään, se on korkea. Lisäksi astmat, reumat, päänsäryt, väsymys, poskiontelotulehdukset jne.
        Nämä lukuisat sairaudet ovat aiheuttaneet paljon sairauspoissaoloja ja työ teho on laskenut. Joten ei ihme kun sitä kuuluisaa tulosta ei ole tullut.

        Ottakaa nyt hyvät päättäjät asia EDES NYT vakavasti.

        HALUAISIN TEILTÄ VASTAUKSEN, MIKSI ASIOILLE EI TEHDÄ MITÄÄN??

        MIKSI SE ON NIIN VAIKEAA??

        VAI MENEEKÖ TEILLE TARKOITETUT RAHAT VÄÄRÄÄN PAIKKAA?

        MIKSI OIREILEVIA IHMISIÄ VÄHÄTELLÄÄN. OVAT JOPA LUULOSAIRAITA???


    • reppana3

      Rissanen,Kinnula ja Talala ovat kaikki Daavittilan talutuksessa olevat henkilöt jos Daavittila ilmoittaa,että meillä ei ole koulujen kanssa ongelmia,niin alussa olevat henkilöt ovat samaa mieltä potkujen pelossa.Ihmettelen suuresti Kinnulan ja Talalan nuolemista Daavittilaan päin,ennen olitte päteviä ihmisiä ,mutta nyt olette reppanoita.

      • pikkuostaa

        Ei pidä unohtaa että sisäilmaongelmat alkoivat yllättäin aivan samoihin aikoihin kun muuan ei saanut hakemaansa virkaa.


      • kumitukko
        pikkuostaa kirjoitti:

        Ei pidä unohtaa että sisäilmaongelmat alkoivat yllättäin aivan samoihin aikoihin kun muuan ei saanut hakemaansa virkaa.

        Hakiko tämä sama myös merkittävää poliittista paikkaa?


    • Tylsävehe

      Tykkyläinen on kunnanhallituksessa ja haukkuu yhtähenkilöä nimellä Rimmin sisäilma ongelmasta,onko niin,että kaikki pitäisi tehdä tuosta,noin vain ilman selvittämistä,huuhaa hömpän mielijohteista.Tuntuu,että ei kovin vastuullista kunnanhallitus politikolta.

    • harvalat

      HIRSSIKAMPPUS ...eikö mitä !!!!!!!!!!!!!!!!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      273
      4365
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2428
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2161
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2126
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      112
      1763
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1442
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1402
    8. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      334
      1363
    9. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1327
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1247
    Aihe